Hoppa! Activistische woke-beeldbekladders naar de politie verwezen: ‘Vernieling is niet de manier!’

Zondagavond werd het beeld van J.P. Coen beklad in Hoorn door de activistische groep We Promise. De gemeente Hoorn heeft meteen gezegd dat ze dit soort gedrag onacceptabel vinden en doen aangifte. Ze willen schadevergoeding krijgen voor de aangerichte schade. 

Ook in Nederland blijft de woke-beeldenstorm doorgaan. Activistische antiracisten voelen zich geroepen om op te staan tegen onderdrukkende krachten en menen dat een beeld bekladden de hoogste daad van verzet is.

Afgelopen zondag was het beeld van VOC-gouverneur Jan Pieterszoon Coen slachtoffer van dit activisme. Nu heeft de actiegroep We Promise de verkeerde gemeente uitgekozen om daar erfgoed te gaan vandaliseren. ‘VOC-stad van weleer’ Hoorn moet niks hebben van dit soort acties en ging direct over tot aangifte. Iets was de activisten niet begrijpen:

“Het zou de gemeente sieren als zij in plaats van aangifte doen en boetes uitdelen tegen hun burgers, diezelfde energie zouden gebruiken om zich structureel tegen racisme in te zetten.”

De Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg geeft aan dat de actie misplaatst is. De actiegroep had ook gewoon de dialoog kunnen aangaan of een schriftelijk verzoek kunnen indienen. Waarom direct naar het middel van vernieling grijpen?

De burgemeester heeft groot gelijk. Dit soort acties polariseren het (plaatselijke) debat direct. Denkt de actiegroep werkelijk dat er nog mensen met hun aan tafel willen nadat ze een beeld hebben beklad?

Als je je daadwerkelijk wil inzitten voor de antiracistische agenda dan ga je het gesprek en ga je niet zomaar andermans eigendom vernielen. Maar ja… Links heeft nooit iets gehad met respect voor andermans eigendom. Die spuiten zichzelf liever een ongeluk met graffitibussen en maken zichzelf wijs dat ze zo de wereld ten goede aan het veranderen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Wally

  Jaaaaaa… en dan dat ‘vieze beeld’ vervangen door uiteraard een getint beeld. Eens kijken..
  Idi amin?
  Nelson Mandela?
  Er is nog zoveel te doen….
  Allereerst vervangen van de gehele Nederlandse taal,
  Nederlandse cultuur,
  Iedereen die een blanke huid heeft.
  (Behalve hunzelf want ‘zij’ zijn ‘goed’)
  Alle blanken sowieso opsluiten in kampen.
  Idem niet voor hunzelf natuurlijk
  Alle en dan ook alle geldswaardige dingen schenken aan de arme zielige partijen.
  (Uiteraard NIET hun middelen want ‘goed’)
  En verder nog iets?
  U zegt het maar.

  1. Eppo123

   Mugabe, Pol Pot, Mao ook zo’n topper, Ortega, Arafat etc.

 2. lucinde

  Breaking News, BAM!!

  Democraten maken de kachel aan met Republikeinen in Georgia….

  1. Stanly2000

   Bam!

   Nederland is als laatste begonnen met vaccineren!

   1. eenling

    Dat is al een week oud nieuws…

    Wel triest en teken van incompetente organisatoren. Manager van DHL had het beter gekund.

    1. Stanly2000

     De NPO bracht het vanmorgen op het nieuws. NPO=oud nieuws?

  2. eenling

   Ssssssttt…mond dicht over verkiezingen Georgia. En Hiddemeister…

   1. nexit_nooit

    Maar door wie zijn dit tot controversiële onderwerpen verklaard?

 3. Kees

  Ze zien waarschijnlijk liever Amin, Kagame, Mbosogo, Dos Santos, Mugabe, Bokassa, Al Beshir, Duvalier en nog meer van die fijne diverse politici.

  1. Queen

   Wat is er mis met Kagame?

   1. Stanly2000

    Misschien even Googlen?

  2. Wally

   Het erge is dat het nog waar is ook. Zie wat er komt na 40 jaar linksgetint onderwijs.

 4. driewerf

  MENSEN ALS WE NOU EENS BEGINNEN MET EEN AANTAL LINKSE MISBAKSELS HIER VOLKOMEN TE NEGEREN . JULLIE ZIEN TOCH OOK WEL DAT DIE HIER ALLEEN ZIJN OM
  DDS KAPOT TE KRIJGEN . GEWOON NIET MEER OP REAGEREN .

  En voor DDS geld let op je zaak deze individuen hebben al meer site laten sneuvelen .

  1. Queen

   “En voor DDS geld let op je zaak deze individuen hebben al meer site laten sneuvelen .”

   Echt? Hoe dan?

   Je hebt gewoon een probleem met vvmu voor mensen met een andere mening.

  2. Edjan

   Driewerf. Klopt, als ik bij Joop ga, lig ik binnen een paar dagen of weken buiten. Bij links geldt vvmu alleen als je politiek correct bent.
   Ik vind de vvmu bij DDS veel groter. Hier is links vs populisme vrijwel 50 – 50%. Soms, als ik een draad voor het eerst open die al een paar uur bezig is, zie ik een lange en gezellige samenspraak van een stel linksers onder elkaar. Ooit zoiets bij Joop gezien? Een ellenlang onderling gesprek tussen een stel populisten?

 5. Yoyo

  Ben je aan de Woke?
  Of ben je aan de Coke?
  Het is allebei niet Oke!

 6. Telex

  Ah, alweer een linkse daad van wereldformaat.

 7. Drollevanger

  Dit soort vernielzuchtige wezens zijn afkomstig uit een cultuur die zelf nog nooit iets heeft gepresteerd. Dan valt het niet mee om eenzaam zonder voorouders die ooit iets bijzonders hebben gewrocht, in een cultuur te verblijven wiens geslacht wel positieve dingen voor het mensdom heeft gebouwd.
  Als je als achtergebleven buitenstaander verblijft tussen de nazaten van Rembrandt, Anthonie van Leeuwenhoek of Michiel Adriaanszoon de Ruiter, valt het nog niet mee om jouw eigen minderwaardigheid complex van je af te schuiven.
  Ik zou zeggen probeer zelf een positieve daad te stellen, een daad die het mensdom nog eeuwen later tot voorbeeld zal dienen.
  Zonder van Leeuwenhoek, Pasteur of ir Lelie waren dit soort Dodo,s inclusief hun voorouders al eeuwen geleden uitgestorven, of verzopen. Ze leven nu alleen nog dankzij de West-Europese kennis en kunde.
  Kan iemand mij bv een aan de islam geresulteerde uitvinding benoemen?

 8. Pieter48

  Deze figuren die onze geschiedenis en ons vaderland verloochenen zullen er geen probleem mee hebben om het beeld om te ruilen voor een mede verrader.We zouden daarbij b.v aan Anton Mussert kunnen denken.

  1. 2O3O

   Onzin.

 9. Rieks

  Weer dat slappe: we doen aangifte. Maar de daders moeten toch te achterhalen zijn? Hoeveel rechercheurs worden daar op gezet? We gaan er nooit meer iets van horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.