Huichelaar Wiebes is moreel failliet: ‘Niet speculeren over val kabinet, maar iets doen voor toeslagenslachtoffers!’

Minister Wiebes bedient zichzelf van een wel heel gunstige interpretatie van het rapport over de kinderopvangtoeslagaffaire. Volgens hem spoort het rapport, dat ‘Ongekend onrecht’ heet, juist aan om eerst iets te doen voor de slachtoffers. En dan zou het wel héél erg ongepast zijn om nu ineens af te treden of over de val van het kabinet te speculeren… Wat een rat!

Dit is toch niet te filmen? Wiebes vindt de hele toeslagenaffaire “echt verschrikkelijk“:

“Hier is iets heel erg mis gegaan. Tussen ongeveer 2005 en 2020 hebben we niet gezien wat hier gebeurde en dat is natuurlijk de Nederlandse samenleving onwaardig. Echt, ik ben daar heel verdrietig over.”

Jarenlang hebben ze de tijd gehad om de signalen serieus te nemen. Jarenlang hebben ze er van alles aan kunnen doen om dit recht te zetten. Dat vertikten ze. Nu is eindelijk een rapport dat dit complete wanbeleid in kaart heeft gebracht en de schuldigen heeft aangewezen, en dan grijpt één van de hoofdschuldigen ditzelfde rapport aan om er ‘nu écht wat mee te doen’. Donder toch een héél eind op! Waar haalt die vent het lef vandaan?!

De verantwoordelijken moeten per direct hun ontslag indienen, zo simpel is het. Het maakt geen hol uit of dat ‘slechts symbolisch’ is of niet. Die lui verdienen het gewoon om hun namen voor altijd verbonden te zien worden aan die toeslagenaffaire. Dan kunnen ze in de laatste maanden nog zorgen voor een flinke vergoeding voor die slachtoffers en dan toekijken hoe de oppositie (hopelijk) gehakt maakt van de partijen die het wagen om hun nog steeds naar voren te schuiven als kandidaten op de lijst.

Laat ze het maar voelen! Aftreden dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. HD

  Ongelofelijk dat je als minister mensen kunt misbruiken en daarmee wegkomen.

  1. Bunky01

   Ratten komen overal mee weg. En een rat verspreidt alleen maar ziekten. Deze ziekte heet: wegkijken en de schade door een ander laten betalen.

   1. hans-e-pans

    Hoe krijgt hij uit de strot?

 2. 2030

  ze natuurlijk weer verbaasd en geschokt. Zo voorspelbaar

 3. Monty

  Hopen dat het kabinet snel valt. Kunnen we vervroegde verkiezingen houden.

  Wie zou de grote winnaar worden en een nieuw kabinet gaan samenstellen?

  1. Marija

   Rutte

 4. Bunky01

  “Nu is eindelijk een rapport dat dit complete wanbeleid in kaart heeft gebracht”
  Ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer onder het tapijt is geveegd.
  “De verantwoordelijken moeten per direct hun ontslag indienen, zo simpel is het.”
  Maar dan wel de schadevergoeding uit de eigen zakken betalen en niet op de belastingbetaler afwentelen. Daarbij graag de dwingende bepaling dat zij nooit meer aan de slag kunnen in welke overheidsbaan dan ook. Met pek en veren verwijderen vanuit de samenleving.

 5. Nostradamus

  De arrogantie van de politieke elite. En dan maar de de volkse vertegenwoordigers populist noemen. Als ‘het volk’ vertegenwoordigd wil worden dan moeten ze niet op politiek elitaire partijen als VVD, CDA, D666 en zelfs PvdA en groen extreem links stemmen.

  Het enige juiste voor deze pluche plakker en consorten: Afreden en berechten!

 6. lucinde

  “Moreel failliet” uit de mond van een DDS-schrijver, kritiekloze knakenschrijver, Baudetlover en Trumpbewonderaar klinkt mij wat merkwaardig in de oren.

  1. Janna47

   Lucinde
   Ja lastig om iets anders te bedenken als tegenargumentatie hè?
   Dan gaan we gewoon weer de doorgezaagde namen erbij slepen….zo sneu…

 7. tata

  Bij kop en kont pakken en via de zijdeur eruit lazeren.

 8. jennifer

  Moet ik weer aan de vries denken gisteravond. Met wat hij zei had hij groot gelijk.Het is ronduit schandalig dat hun dit allemaal ongestraft kunnen doen. Ze leven van de belastingcenten van de burgers en behandelen de burgers als vuil. Hier zou men abrupt een einde aan moeten maken , met die kwiebus op sleeptouw. Eng oud mannetje. Je kan hem met Biden gaan vergelijken ook zo n huichelaar.

 9. Cootje

  Het old boys netwerk moet in stand worden gehouden , dus proberen ieder binnen boord te laten blijven , en anders huilie huilie en er een slachtofferen met een baan garantie verdekt een halfjaartje in een hoekje met een riante uitkering en in de luwte weer opnieuw beginnen , tussen Hongarije en Nederland zit geen millimeter verschil . Plus Orban laat geen gelukzoekers profiteurs en criminelen binnen in zijn land

 10. Yoyo

  Ik zeg: WW….Wiebes Weg!

 11. Pieter48

  Les een voor aanstaande politici. Neem nooit de verantwoording voor in het verleden gemaakte blunders. Les twee . Liegen voor een camera doe je met een arrogant lachje . Maak je over je toekomst geen zorgen ondanks je miskleunen. Je politieke vrienden zorgen voor een vervolg baan als je af moet treden. Het lijkt er op dat er de laatste jaren een stijgende lijn is wat betreft het misleiden van de bevolking door de opeen volgende kabinetten. Jammer dat ze nooit verdwijnen in de kloof tussen de bevolking en de politiek.

 12. rexm

  Wiebus is totaal moreel kwiebus.

 13. peter450

  Buiten het kabinet moet elke betrokken (ex) bewindsman/vrouw ter verantwoording worden geroepen. Daarenboven ook de betrokken leiders van de ministeries , P.G.’s, managers, rechters etc. Dat rechters zich hierin mee hebben laten slepen is een gotspe. Niet de ambtenaren op de vloer maar hun managers.

 14. de ziender

  Zo door en door corrupt is de Nederlandse politiek. Als je dat eens goed gaat beseffen, dan moet zelfs bij Wout Willemsen toch ook een lichtje gaan branden dat deze corruptie ook is terug te vinden in het absurde coronabeleid waarbij ook Wouters vrijheid verkwanseld is.

 15. macsjang

  Die kokkel is gewoonweg niet goed bij z’n hoofd, net zoals asjer en prutte. Allemaal feitenontkenners.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.