Joe Biden hakt er met de botte bijl op in: ‘Wil direct na aantreden een aantal besluiten van Trump ongedaan maken’

Wie dacht dat de overgang van Donald Trump naar de nieuwe president Joe Biden geruisloos zou verlopen heeft het mis. Biden heeft namelijk aangegeven dat hij al in de eerste tien dagen na zijn aantreden als president met de botte bijl zal inhakken op het Trump-beleid. Zo is Biden van plan om een aantal politieke beslissingen van Trump ongedaan te maken.

De -pro-Biden krant- The New York Times beschikt (niet geheel onverklaarbaar) over de plannen van de toekomstige president Biden. En uit die plannen blijkt dat de Verenigde Staten een hele andere koers gaan varen, eigenlijk een beetje in dezelfde stijl als de Europese Unie dat al jarenlang doet.

Zo wil Biden dat zijn land weer aanschuift aan de onderhandelingstafel van het klimaatakkoord in Parijs. Trump stapte in 2019 op uit het akkoord, maar Biden wil maar wat graag weer aan het klimaatbuffet.

Daarnaast zijn moslims weer van harte welkom in het Amerika van Biden. Hij wil dan ook dat het inreisverbod naar de Verenigde Staten uit moslimlanden zal worden geschrapt. Ook moeten huisuitzettingen tijdens de coronacrisis worden opgeschort, evenals opgebouwde studieschulden. Ook zet Biden hard in op een mondkapjesplicht in alle overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer.

Een ding mag duidelijk staan: De Verenigde Staten van Joe Biden zien er zelfs nog een stuk ‘linkser’ uit dan het Amerika van Barack Obama. Wat er overblijft van vier jaar Trump-beleid is dan ook de vraag. Maar laat de VS maar even vier jaar ontdekken hoe het voelt om socialistisch-links af te slaan. Wie weet zien over even zoveel jaren wel weer een nieuwe opmars van de Republikeinen. Voor nu is het uitzitten en toekijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Cor Grijpstra

  ”VS maar even vier jaar ontdekken hoe het voelt om socialistisch-links af te slaan”

  Proedst… die Kenneth toch.

  1. lucinde

   Zou Kenneth ook maar iets menen wat ie schrijft?

   Of heeft ie zo’n slakkensteker ruggengraat dat ie schrijft dat vd Galien hem opdraagt?

   Jammer, vroeger kon onze Stef zo goed leren

   1. Loelap

    Vraag het hem zou ik zo zeggen.

   2. Oepsie

    Ach gossie, even de ”messenger aanvallen, lekker gevoel en bijzonder goedkoop.

  2. Thant dolph

   .

 2. Piet151

  Één van de werkelijk positieve eigenschappen van Trump, ik meen het oprecht, is zijn snelheid van beslissen en het met dat doel regeren per decreet. Een decreet kan snel afgeroepen worden en zonder tussenkomst van het Congres. Op die manier nam Trump heel slechte besluiten. Maar het zeer positieve van deze manier van regeren is, dat dergelijke besluiten per decreet ook weer op dezelfde snelle manier per decreet kunnen worden teruggedraaid. En dat is precies wat Biden nu doet.
  Trump deed overigens hetzelfde bij zijn aantreden tegen decreten van Obama, alleen had Obama minder gebruik gemaakt van die mogelijkheid.

  1. agenda2030

   blabla bladieblabla

   1. Mireille

    Snapt u het weer niet?

    1. agenda2030

     de aliassen van de strónt vlé®k zijn weer overweldigend aanwezig vandaag

     1. Thant dolph

      Niet waar, strônt vlek?

  2. usb3.0

   “Één van de werkelijk positieve eigenschappen van Trump, ik meen het oprecht, is zijn snelheid van beslissen en het met dat doel regeren per decreet.”

   En dan moet je natuurlijk stoppen met je betoog en de rest wat je uitspreekt even lekker op een plek laten waar de zon niet schijnt…

 3. agenda2030

  natuurlijk , het gaat er niet over of de besluiten inhoudelijk goed of slecht zijn ! het gaat erom dat de handtekening van trump eronder staat !

  Net zoals na de gedoogconstructie met de PVV. De pvda eiste op voorhand dat alle invloeden van de PVV moesten verdwijnen uit het regeringsbeleid ongeacht de boodschap

  Geregeerd worden door symboolpolitiek en sommige vinden het prachtig !

  1. lucinde

   Huh? weer een leugen.

   1. agenda2030

    u bent welkom het te ontkrachten met F E I T E N .

    Dat is niet wat tussen uw tenen zit !

    1. Loelap

     Dat kan het tro(e)lekke helemaal niet.

     1. Oepsie

      Hoofddoekje zit te strak.

     2. Canta

      Loelap, Oepsie, agenda2030
      Het enige wat jullie kunnen is iemand proberen te kleineren met opmerkingen die nergens op slaan.
      Hoewel ik het absoluut niet eens ben met Ritter, is hij wel één van de weinige die met argumenten komt. En niet met al die ontzettend domme opmerkingen.

  2. ropart

   agenda2030 zeer steekhoudend!.

 4. Ritter

  De Trump-administratie bouwde 400 mijl nieuwe en vervangende muur aan de zuidgrens. Het dwong ook de immigratiewet af, maakte een einde aan de scheiding van gezinnen en stopte de migrantenkaravanen.

  Is het werk van Trump aan de Zuidgrens voor niets geweest?

  Maar liefst 3.000 Hondurezen vertrokken donderdag te voet naar de grens met Guatemala in de hoop de Verenigde Staten te bereiken, om een mogelijke test uit te voeren voor het immigratiebeleid van de aankomende regering-Biden.

  1. agenda2030

   men gaat de idioterie van biden nog wel voelen

   met tienden procenten verschil over de streep en een invasie van tienduizenden kanslozen. We weten inmiddels allemaal hoe zoiets uitpakt kijk maar de EU

   1. Piet151

    @agenda2030
    Je rekent wel een beetje vreemd. Het klopt dat Biden met tienden procenten won, maar dat waren dan wel 55 tienden van procenten, meestal geschreven als 5,5%. Een aardverschuiving dus, zeker als je kijkt naar de verloren staten.

    1. Loelap

     Het lachen zal ze naar 4 jaar wel vergaan zijn.

     1. Loelap

      Was bedoelt voor Cor Grijpgraag.

     2. jennifer

      Loelap denk dat het lachen hun wel eerder als over 4 jaar vergaat.Ik verwacht dat er nog heel veel demonstraties gaan komen van de Amerikanen.

  2. lucinde

   Vanuit extreem rechtse positiviteit zal de meerderheid al zijn misbruikt en vermoord halverwege Mexico.

  3. Beukman

   Ritter beweert:
   De Trump-administratie bouwde 400 mijl nieuwe en vervangende muur aan de zuidgrens.

   Welnee. Trump beloofde 1000 mijl nieuwe muur te bouwen, en dit te laten betalen door Mexico. Het zou 8 tot 12 miljard dollar gaan kosten. De muur zou big, beautiful’ and ‘concrete’ worden. Wat is daarvan terecht gekomen?

   450 mijl, waarvan 403 mijl constructies verving die al bestond.
   47 mijl is dus nieuw, in plaats van de 1000 beloofde mijl.

   Kosten: geen 8 tot 12 miljard maar 15 miljard.
   ‘Big, beautiful’ and ‘concrete’? Niet echt, uiteraard op een paar modelstukken na waar Donald graag voor poseerde als een volleerde dictator.

   Wie draait voor die kosten op? De Americaanse belastingbetaler.

   De Muur is een van de schrijnendste verkiezingsbeloftes die Trump gebroken heeft.

   1. Seneca

    @beuk
    ach jongen toch. wat ben jij goed geïnformeerd over de situatie in de VS. jammer dat je niet zo’n grote kennis hebt van wat er leeft en speelt in de Nederlandse samenleving. kan je je aansluiten bij PvdA of GL. maar misschien hebben deze partijen nog een restzetel en als je verwijst naar je illustere c.v. hier op DDS, dan zit je voor de komende jaren gebakken. succes en dat je met je gezeik de Nederlandse samenleving nog meer kan verzieken dan deze nu reeds is.

    1. Beukman

     Kijk, Seneca is me eindelijk gaan tutoyeren. Ik voorzie een mooie vriendschap tussen ons, de komende tijd.

   2. jennifer

    Nee beuk die muur was al onder obama in aanbouw.Trump heeft m niets eens af kunnen bouwen, jammer toch.

  4. Canta

   Ritter
   “Maakte een einde aan de scheiding van gezinnen”
   Ja, na heel veel kritiek heeft Trump het scheiden van gezinnen TERUGGEDRAAID.
   HIJ had bepaald dat kinderen van hun ouders werden gescheiden om op die manier mensen bang te maken.
   Na het terugdraaien van die regel, was het voor veel gezinnen heel moeilijk ( en soms onmogelijk) om elkaar terug te vinden.
   Wel is duidelijk hoe jij de zaken weet te verdraaien.

   1. Loelap

    Ik kan me nog een foto herinneren van een huilend Mexicaans meisje dat zogenaamd van haar ouders gescheiden was. De vader van dat meisje reageerde boos, bleek het een 2 jaar oude foto te zijn, het meisje was gewoon bij haar ouders. Kwalijke leugenachtige stemmingmakerij van de pers.

   2. jennifer

    nee canta, dit was onder obama het geval al, dat Trump dat niet gelijk terug gedraaid heeft klopt, later onder druk wel. Maar dit was niet het beleid van Trump. Dit was obama zijn stokpaardje om illegale overstap naar de VS te stoppen toen.

    1. Canta

     jennifer
     In 2014, onder president Obama, werden moeders MET kinderen vastgezet in centra aan de grens. In afwachting van hun asielprocedure.
     In 2018 besloot TRUMP ouders en kinderen te SCHEIDEN.
     Na 2 maanden kwam daar hevig protest tegen en heeft hij die regel moeten veranderen.
     En voor Loelap. Wanneer er een foute foto bij een artikel staat betekent niet dat het artikel niet klopt.

     1. jennifer

      In 2018 heeft Trump een einde gemaakt aan dit ingevoerde beleid van obama wat die scheiding betreft.Ze werden bij aankomst al gelijk gescheiden van de ouders,en dit was al jaren zo onder obama.

    2. Canta

     Nee, Jennifer. Obama heeft nooit kinderen en ouders gescheiden. Trump deed dat in 2018. Als je even nadenkt dan moet je je dat zelfs nog wel herinneren want het gebeurde nog geen 3 jaar geleden en er kwam een heleboel ophef over.

     1. agenda2030

      linkse gedrochten misbruiken altijd de werkelijke intentie om hun domme gelúl gewicht te geven

 5. Piet151

  Trump is aan het verliezen op werkelijk alle fronten. Zelfs op DDS zijn zijn aanhangers het vertrouwen in een goede afloop volledig kwijt. Ik lees ze tenminste niet meer.
  Maar op één front zal hij zijn voorgangers en Biden voor altijd de baas blijven, tenminste volgens zijn eigen waarneming. Vier jaar geleden meende hij te hebben gezien, dat voor zijn inauguratie de grootste mensenmassa ooit op de been was gekomen. Mensen die de beelden zagen weten wel beter, maar dit verhaal houdt Trump vol. Het zal hem goed doen en we zullen het na dinsdag vast vaker horen, dat bij Biden er nauwelijks publiek op de Mall zal zijn. Trump zal ervan genieten en ik gun hem dat van harte, als het tenminste daarbij blijft. Zo wint hij toch een beetje: meer publiek bij de inauguratie, fantastisch toch?

  1. agenda2030

   blabla bladieblabla

  2. lucinde

   Je redelijkheid op DDS en is soms tenenkrommend.

   Met dat tuig op deze site valt niet te praten, ik ben gestopt om een discussie te starten, die idioten gaan er hier vol voor.

   1. Loelap

    Wat doe je hier dan zielige tról. Of vindt de Joop jou niet meer leuk.

  3. Ritter

   Piet151

   De feiten geven aan dat Trump zijn basis niet heeft verloren.

   De Rasmussen Reports dagelijkse Presidential Tracking Poll, voor vrijdag laat zien dat 48% van de Likely Amerikaanse kiezers de werkprestaties van president Trump goedkeuren. Tweeënvijftig procent (52%) keurt het af.

   Na 4 jaar Biden zal de steun voor Trump alleen maar toenemen. Net als na de Obama periode.

   Daarom doen de Democraten ( en Big Tech en de media!!) er alles aan om een mogelijke toekomstige run voor het Presidentschap van Trump te voorkomen. Vandaar de strenge censuur en het circus van een tweede impeachment.

   ht*ps://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_jan15

   1. Beukman

    Daarom doen de Democraten ( en Big Tech en de media!!) er alles aan om een mogelijke toekomstige run voor het Presidentschap van Trump te voorkomen.

    Het zou inderdaad voor het land een goede zaak zijn als het recht zijn loop krijgt en Trump wordt veroordeeld voor zijn aandeel in de ongekende ongeregeldheden die hij vorige week heeft veroorzaakt met zijn “Stop the Steal”-leugens.
    Een veroordeling zorgt ervoor dat hij geen president meer mag worden.

    Nu zijn zoon nog. Dat is een nog grotere hitser vasn zijn vader. Het is heel wel mogelijk dat Donald sr. hem als instrument gaat gebruiken om over vier jaar de Trump-dynastie opnieuw in het zadel te helpen.

   2. Piet151

    @Ritter
    Ik heb maar één flauw bezwaar, sorry. Ik beschouw Rasmussen niet als een eerste klas objectief peilingsbureau. Maar dat zelfs zij nu ook een minderheid voor Trump peilen zegt mij wel heel veel.
    Een tweede even flauwe opmerking is het feit, dat je in de media niet veel anders hoort en leest, dan dat veel Republikeinen zo snel mogelijk van Trump af willen. Ook politici en media die tot voor kort Trump nog door dik en dun steunden.

    1. Ritter

     Piet151

     U kunt Rasmussen niet als een eerste objectief peilingsbureau beschouwen ; maar dat is alleen u mening.

     Rasmussen heeft het vaak juist ( in tegenstelling tot andere peilingsbureaus) en staat ook bekend als een betrouwbaar peiling bureau.

     U tweede punt is ook onjuist; het Republikeins establishment wil van Trump af. Dat wilde ze al in 2016. Maar dat is niet “veel Republikeinen”.

     Waar het om draait is dat Trump nog steeds zeer populair onder de basis.

     Veel kiezers hebben op Trump gestemd en niet op een “Republikein”.

   3. Henry Higgins

    Die basis zal er wel zijn maar de populariteit van Trump is wel naar gort. Die basis van deplorables zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe rattenvanger.

    ht*ps://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

    1. agenda2030

     80.000.000 volgers , de strónt vlé®k heeft er …………………………………?

     domme flapdrol

    2. Loelap

     Ach Henry je bent zelf een deplorabele die graag anderen deplorables noemt.

 6. lucinde

  De democratie is voorlopig gered, interessanter is inzicht van de rechtse DDS hoe ze tegen de extreem rechte terroristen aankijken.

  Tot nu toe heb ik de indruk dat DDS veel sympathie voor deze gewelddadige groeperingen heeft.

  1. agenda2030

   de democratie is gered met een dictatuur !

   sommige logica ontgaat een weldenkend mens mad lola

  2. halo1

   Het is toch logisch dat rechts meer tot geweld neigt. Rechts staat voor verbieden (immigratie, criminaliteit enz.) en niet-betalen (uitkeringen enz.) …en dat is moeilijker dan tolereren + betalen. Aangezien NL au fond links geregeerd wordt…lijkt het me (psycho)logisch dat rechts(=minderheid) dan eerder tot het “vuistrecht” ( hopelijk alleen) neigt.. maar wees blij.. dat is juist het geschenk voor links als dat dan inderdaad gebeurt…kijk maar naar 06-01 Capitol…een heerlijke gesel van links voor rechts!

   1. Loelap

    Heb je soms iets gebruikt halo? Je betoog is nogal warrig.

   2. usb3.0

    “kijk maar naar 06-01 Capitol…een heerlijke gesel van links voor rechts!”

    Het zou mij niet verbazen dat dit bewust is gebeurd.

  3. usb3.0

   nee lucinde, hoe jij tegen extreem rechts aankijkt, je fascistische fantasietjes erop loslaat en dit vervolgens projecteert op anderen,

   1. jennifer

    Dat krijg je als je met zo n poetslap op de kop rond loopt.

 7. ikweetwatikwil

  Daar heeft Trump voor gevochten in de laatste paar maanden. Hij wist wat Biden van plan was.
  Het is terug naar af en veel Amerikanen willen dat.

  1. Piet151

   @ikweetwatikwil
   “Het is terug naar af en veel Amerikanen willen dat.”

   Klopt helemaal, als we tenminste hetzelfde beeld bij dat “af” hebben. Voor mij is dat de situatie bij het aantreden van Trump, dus zoals Obama die achter liet. Maar veel meer Amerikanen kozen voor Biden, omdat ze nu juist wat anders wilden.

   Heb je trouwens de biografie van Obama (deel 1) gelezen? Ik zou het eens doen, want het geeft een fraai inkijkje in het Amerikaanse presidentschap. En wees niet bang, je wordt niet zomaar democratisch gezind van alleen het lezen van dat boek.

   1. agenda2030

    blabla bladieblabla

    1. Mireille

     Snapt u weer niet?

   2. Loelap

    Het enige waar Obama goed in was om samen met z’n Killary oorlog te voeren.
    Doordat hij zonodig Khadaffi moest omleggen, zit Europa nu met bootladingen migranten.
    Hij kwam wel sympathiek over maar dat is dan ook het enige.

   3. ikweetwatikwil

    Piet 151 Ik denk niet dat we het zelfde beeld voor ogen hebben

    Amerikanen zijn nogal sentimenteel. Biden heeft de naam van “oorlogsheld” . Dat spreekt de Amerikanen aan en dan met wat extra hulp en je wint . Wat zijn plannen verder zijn, zien ze later wel.

    Trump was op de goede weg ondanks de tegenwerking van media en de democraten.
    Van mij hadden er nog wel 4 jaar bij gekund.

 8. Robert75

  Ook al zoiets waaruit je kan concluderen dat Biden helemaal geen legitieme President is. Want 4 jaar geleden hebben ze niet zomaar op Trump gestemd. Het Presidentschap van Trump was namelijk het resultaat van jarenlange ontevredenheid over de zittende elite. Het establishment. Daarom was niet alleen Trump ontzettend populair omdat het een buitenstaander was, maar dat gold ook voor Bernie Sanders. Zelfs onder democratische kiezers heerste er onvrede over dat establishment.

  En nu we moeten dus geloven dat ze in Amerika dus weer terug willen naar het oude zoals het was voor Trump. Dat moeten we dus blijkbaar geloven want anders zouden ze nooit op een Biden kunnen stemmen die dus juist onderdeel uitmaakt van dat gehate establishment. Maar dat gelooft natuurlijk geen mens als je dus gewoon begrijpt dat Trump nu populairder is als voor hij vier jaar geleden President werd. Anders kan je nooit een record aantal stemmen halen van bijna 75 miljoen als zittend President .

  1. Beukman

   Dat jij niet kan begrijpen waarom meer mensen op Biden hebben gestemd dan op Trump hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er fraude is gepleegd, Robert. Het kan ook zomaar zijn dat veel Americanen van Trump afwilden omdat hen na vier jaar wanbeleid de ogen werd geopend.

   Trumps populariteitscijfers zijn overigens vier jaar lang zeer laag geweest: nooit boven de 50 procent. Dat heeft niet één naoorlogse president gepresteerd, zelfs Nixon niet.
   Op het moment ligt Donalds populariteit op een schamele 29 procent. Dat lijkt me nog meer dan hij verdient.

  2. jennifer

   Klopt helemaal wat je zegt, maar dat zullen de linkse wegkijkers nooit toegeven .

  3. Eksteroog

   @Robert75
   Volgens Robert75 doet het er niet toe, wat mensen gestemd hebben. Zij moeten gewoon zijn favoriet steunen of zij mogen niet meetellen. Robert75 houdt niet van democratie.

   Vier jaar geleden haalde Clinton meer stemmen, dan Trump. Door het eigenaardige Amerikaanse systeem werd Trump president. Er is ten opzichte van vier jaar geleden een kleine verandering nodig om Biden aan een overwinning te helpen. En dus de onvrede met Clinton aan de kant van de Democraten is omgezet in stemmen, als het maar geen Trump is.

   Dat een andere kandidaat, samen met vier jaar ervaring met Trump meer stemmen kan ophalen dan Clinton vier geleden, is niet vreemd. Als je begrijpt hoe democratie werkt tenminste.

   @jennifer
   Erg hé, dat linkse mensen aan democratie vasthouden. Zo schandalig.

 9. Buiswater

  Ga er maar vanuit dat wat Biden allemaal wegdoet wat Trump bedacht heeft en dit loopt faliekant verkeerd af dit echt niet in de media komt. Pas later zal duidelijk worden dat de keuze op Biden toch niet zo’n goed idee bleek te zijn geweest.

  1. nexit_nooit

   Pas 4 jaar later is duidelijk geworden dat de keuze om op Trump te stemmen toch niet zo’n goed idee bleek te zijn geweest.

   1. Robert75

    Ja joh. Daarom is het de meest populaire zittende President ooit. Omdat ze ontevreden waren.

    1. Piet151

     @Robert75
     Zeker, zeker, zo populair zelfs, dat veel prominente en gewone Republikeinen niet weten hoe snel ze van hem en zijn invloed af kunnen komen. Zelfs Mitch McConnell heeft Trump volledig laten vallen, terwijl hij vier jaar geleden zijn grote promotor was, o.m. m.b.v. die e-mails van Hillary Clinton. Maar ook toen al zaten veel Republikeinen met Trump in hun maag, omdat het toch een wat afwijkend type was van wat ze zich voorstelden van een presidentskandidaat.

     1. Robert75

      Ach gut. Republikeinen erbij halen die nu hij weg gaat Trump laten vallen . Ah gut. Nog niet bij je opgekomen dat dat gewoon lafbekken zijn die hun eigen hachje willen redden ? Want je weet natuurlijk wat er gaat gebeuren met mensen die sympathiseerde met Trump. Daar gaan ze een heksenjacht op beginnen om vervolgens hun carrière te ruïneren want zo werkt dat nu eenmaal bij de democraten.

    2. nexit_nooit

     de meest populaire zittende President ooit.

     Klopt, en:
     De meest effectieve bestrijder van de corona crisis.
     De grootste toejuichende menigte tijdens zijn inauguratie.
     De enige die met dezelfde regeringsploeg startte en eindigde.
     De president met het grootste aantal gewonnen rechtszaken.
     De president met het hoogste aantal uitgevoerde doodstraffen.
     Een president, geliefd en gewaardeerd over de hele wereld, incl Rusland en Noord Korea.
     Enz, enz.

     1. Piet151

      @nexit_nooit
      Je vergeet nog een belangrijke: de president met een ongekend en niet te evenaren aantal uitgesproken en bewezen leugens. En de president die het land in de grootst denkbare chaos achterlaat, maar vooral omdat hij tot het laatst doorgaat met het vergroten van die chaos.

     2. Loelap

      Ik kan over elke president wel zo’n lijstje maken.

 10. Beukman

  Biden wil voornamelijk zaken ongedaan maken die Trump ongedaan had gemaakt van het beleid van Obama.

  Trump werd bij zijn besluiten gedreven door ressentiment, ego, leugens en emoties en dit heeft het land veel schade opgeleverd. Nogal wiedes dat Biden de bezem haalt door het beleid van de slechtste president ooit.

 11. Edjan

  Trump heeft vrij kort na zijn aantreden het Obamacare van zijn voorganger grotendeels afgeschaft. Obamacare was de ziekteverzekering voor de armen.

  Ik hoop niet dat Biden Obama’s verdrag met Iran gaat herstellen en de sancties tegen Iran gaat opheffen in ruil voor de belofte dat Iran niet meer verder zal werken aan zijn atoombom. Trump heeft dat verdrag opgezegd omdat hij (en veel anderen) niet geloofde dat Iran inderdaad gestopt was met die bom.

  Ook hoop ik niet dat Biden weer “lief” gaat doen tegen de Chinezen die veel geestelijk eigendom stelen van Amerika en Europa en hun producten op de markt dumpen en op weg zijn naar economische en militaire wereldheerschappij.

 12. AidemediA

  Dat de heer Biden dingen wil en gaat veranderen is zijn goed recht als nieuwe potus. Maar na de volledig uit de hand gelopen bestorming van het Capitool, is er een dermate oververhitte en explosieve situatie ontstaan in de VS, dat enige voorzichtigheid is geboden. Zeker op het gebied van versoepelen migranten aanpak en reizigers uit moslimlanden weer toelaten, is de kans zeer groot dat daar heel veel verzet tegen komt. Gewapend of niet, dat is de vraag. Want zo’n 70 miljoen stemmers op Trump zet je zomaar niet even aan de kant. Met de agressie die de laatste tijd behoorlijk is toegenomen in alle lagen van de bevolking, zoals, Antifa, BLM, Trump volgers, enz. is de kans op ontsporing levensgroot. Kijk maar na de waarschuwingen van de FBI. Moge de zin “God Bless America” bewaarheid worden.

  1. Loelap

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2. agenda2030

   mooi en helder verwoord ! biden en vooral harris zullen de lont in het kruitvat steken en dan verhaal halen bij een ander.

   de linkse techniek !

  3. jennifer

   Ik zei het al er zullen nog vele demonstraties volgen de komende 4jaar,en terecht ook dan.

 13. Neko-

  Uitzitten en toekijken?

  Dat was links ook niet aan het doen toen Trump aan de macht kwam. Dus ik verwacht echt niet dat dit een gevalletje ‘uitzitten en toekijken’ gaat worden.

 14. Beukman

  Oók interessant nieuws: Parlementariërs en Senatoren die de afgelopen twee maanden beweerden dat er was gefraudeerd bij de verkiezingen, blijken hiervoor te zijn betaald door The Club for Growth, een clubje multimiljardairs.
  Ook de ophitsers Ted Cruz (die Trumpaanhangers opriep om het Capitool te bestormen) en QAnon-aanhangster Boebert verdienden er flink aan.
  Dit zet de steun aan Trump voor zijn complottheorie wel in een heel kwalijk daglicht.

  De Telegraaf:
  De Club for Growth was lange tijd een conservatieve denktank maar sponsoren van de club zijn steeds verder opgeschoven in het steunen van anti-democratische lieden, zo zegt althans Reed Galen, oprichter van de Republikeinse anti-Trumporganisatie the Lincoln Project.
  Zeker 42 parlementariërs die de afgelopen week stemden voor een onderzoek naar de verkiezingsuitslag, hebben in het verleden directe of indirecte steun gekregen van de Club for Growth. ’Grootverdieners’ zijn Josh Hawley en Ted Cruz, toevallig ook de leiders van het streven de winst van Biden te ondermijnen.
  Ook Lauren Boebert, volgens The Guardian een extreemrechts figuur die QAnon-complottheoriën aanhangt en tijdens de bestorming van het Capitool nog de locatie van Nancy Pelosi vermeldde op Twitter, zou door de club worden gesteund.

  telegraaf.nl/nieuws/588203515/politici-die-verlies-trump-betwisten-gesteund-door-miljardairs

  1. agenda2030

   onzin

   enz !

   beukhol gaat voor de duizend onzin reacties en herhalingen, eindelijk weer een Amerika draadje !

   p.s een linkje naar de telegraaf beukhol ? serieus beukhok , de krant die je altijd affakkelt heeft eindelijk een stukje wat je gebruiken kan beukhol. Wat ben je een hypocriet varken ! de telegraaf mogen we vanaf nu als serieuze nieuwsbron beschouwen en heeft haar nickname televaag verloren. Met dank aan hypocrietje beukhol

   1. Beukman

    Als het kankerzaaiertje het Telegraafstuk zelf had gelezen, dan had hij geconstateerd dat deze krant helemaal niet de oerbron van deze interessante informatie is.

    Ga toch lekker naar buiten, tаrrеⅼ. De zon schijnt. Ik weet zeker dat het je goed zou doen.

    1. usb3.0

     Beticht beukhol hier nu andere mensen van het zaaien van kanker? ik zie meer een zelfreflectie

     1. agenda2030

      hoe haal het in je lege linkse verrotte kop om met het k-woord te gooien ? geeft onverkort aan wat een hork beukhol in het echt is. Hopelijk krijgt ie het kado op een plek waar de dokter er niet bij kan

      beukhol moet een verloren marokkaan zijn. die gebruiken het woord meermaals in 1 zin

     2. Beukman

      Je bent een kankerzaaier en dat benoem ik, hypokriete 2030. Zie het maar onder ogen, dan stop je er misschien nog eens mee.

     3. agenda2030

      ik hoop dat je er snel een deel van mag ontvangen op een onbereikbare plaats en dat benoem ik hypocriete hork

     4. usb3.0

      beukhol is een islamzaaier, naast het feit dat hij ped*seksualiteit verheerlijkt steunt hij dit openlijk..

     5. Thant dolph

      ” Hoe haal je het in je hoofd om …”

      Spiegelreflexcamera, met smerig gescheld volgestouwd haatadept?
      Wie wind zaait zal storm oogsten, onbenul. Wat ben je toch een ras-autist dat je dat niet kan snappen.

     6. usb3.0

      en transdolfje verdedigt beukhol ook nog, weten we gelijk uit welk vaatje transdolfje tapt hè

     7. Thant dolph

      En het schildknaapje van …. vindt het uiteraard ook nodig om niet op het geponeerde in te gaan, maar in plaats daarvan maar direct de joker van zijn scheld-reflex in te zetten…

      Zou hij ervoor betaald worden ?

    2. agenda2030

     heb je de ziekte nog niet kado gehad beukhol ? erg spijtig

  2. usb3.0

   beukhol doet hier een lucindaatje

 15. Benny

  Biden beslist helemaal niks, dat doen anderen voor hem… Als hij zijn middag dutje heeft gedaan liggen er weer nieuwe notities klaar die hij dan dan mag verkondigen aan schare van knetterlinkse media

  1. Thant dolph

   Feiten met onderbouwing graag! Dit is van hetzelfde niveau als beweren dat Trump elke dag stijf staat van de amfetaminen.

   1. pasco

    tamme dolfijn:
    Het is uitgezonderd een dictatuur, overal ongeveer hetzelfde liedje: de ambtenarij maakt het beleid, en als het vervolgens mis gaat/goed gaat, moeten politici hierover verantwoording dragen dan wel kunnen de lauweren oogsten!

 16. Monty

  Ik denk als Wilders 1 straks een feit is zal hij ook veel beslissingen van Rutte wijzigen.

  1. agenda2030

   💩

 17. gustav

  Het is beginners euforie van Biden, over een jaartje huilt het “Biden electoraat” dikke tranen!
  Horden kansloze immigranten komen inmiddels met enorme aantallen richting de gratisgeld en well-fare loketten van de USA, maffe Biden snakt alsook naar de onbetaalbare EU ‘greendeal’ en transitie onzin!
  Het altruïstisch-links beleid de “Dems” heeft pertinent géén toekomst!
  Misschien komt Trump niet meer in zicht als president, maar de republikeinen zijn over 4jaar weer aan de macht!

 18. gargamel

  “Biden – als je dit allemaal nodig hebt om jezelf te beschermen tegen de mensen op de dag van de inauguratie – misschien hebben de mensen niet op je gestemd …!”

  1. Thant dolph

   Man, accepteer nou eens.: het spel is gespeeld en de meerderheid heeft gewonnen. En nee, van de zorgzame “massale verkiezingsfraude die voor iedereen te zien” was is geen sprinter bewijs overgebleven toen het erop aankwam.

  2. Eksteroog

   De mensen? Nee, dat gedeelte van de Trumpaanhangers, die geen moeite met geweld hebben. De ‘Proud Boys’ bijvoorbeeld.
   Was die opmerking slordigheid of zijn alleen gewelddadige Trumpaanhangers mensen, die tellen?

 19. Canta

  Het lijkt erop dat DDS de vrijheid van meningsuiting blokkeert want ook al voldoe je aan alle normen die zij stellen, worden sommige reacties niet weergegeven.
  Wanneer dit van mij een verkeerde conclusie is, dan hoor ik dat graag.

  1. ManX

   Het is je al vaker verteld Canta, dat er een woordenlijst gehanteerd wordt die je reactie in de prullenbak kan doen verdwijnen. Maar dat vergeet je steeds.

   Als je woorden als tro*l, lu*l, ped*o en nog een stel andere woorden gebruikt, komt je reactie er niet door. Dat geldt ook als je contro*le schrijft – daar zit het woord tro*l in.

   1. Canta

    ManX
    Ja ManX en dat zijn nou juist de woorden die ik nooit gebruikt. Als je mijn teksten vaker zou hebben gelezen, zou je dat weten. In mijn tekst stond geen enkel onvertogen woord, zelfs niet met al die leestekens die door velen worden gebruikt. En dan begin je toch te denken dat men bepaalde meningen liever niet publiceert.

    1. Eksteroog

     @Canta,
     Een dag of wat geleden werd een tekst van mij ook niet gepubliceerd. Ik deed het met een kladversie, die ik op het scherm verbeterd had. Daarmee hetzelfde gedaan. En die kwam wel door.
     Ik neem aan, dat ManX gelijk heeft. Mijn bijdrage is niet op de feitelijke inhoud geweigerd, die is hetzelfde. Maar op de een ander lu**ig woordje, dat ik niet meer kan achterhalen. Ik zou zeggen, bewaar een kladversie in het vervolg.

    2. ManX

     Canta, als ik een wat langere bijdrage schrijf kopieer ik die altijd eerst (Crtl A + copy) alvorens deze te plaatsen. Verdwijnt de tekst dan plak ik hem weer en kijk ik in welke woordcombinaties een censuurwoord voorkomt. Meestal kan ik dat dan eruit halen of een asterix erin plaatsen waardoor dat betreffende woord wel geaccepteerd wordt.

     Met enig oefenen moet dit lukken. Hoewel er altijd teksten blijven die geheel onverdacht lijken, maar er toch niet door komen.

 20. Bes Tolen

  De Democraten waren en zijn de vertegenwoordigers van wat verwerpelijk was en is aan de VS. In de eerste plaats de financiële wereld, die geregeerd wordt door enkele particuliere banken, die het hele westen hun beleid opleggen. Daar heeft de regering het niet voor het zeggen. Maar nu zal de regering volop meegaan met de grootmacht in de financiële sector. En dan de aan volledigheid grenzende machtspositie in de verspreiding van nieuws en commentaren op het nieuws. Manipulatie en massapsychose is daardoor dominant in de westerse landen. Die situatie maakt democratie in het westen tot onvolwaardig. Niemand heeft kans om deze problemen aan te pakken. De ontwikkeling sinds de jaren negentig is desastreus. We worden m.i. internationaal bedrogen en zwaar in onze belangen geschaad.

 21. Bes Tolen

  Beukman. U weet vast wel dat het aantal miljonairs onder de Democraten hoger is dan dat onder de Republikeinen. Ze hebben de tijd mee maar die is wel gecreëerd. De machthebbers onder de Democraten hebben wel de mooie praat. Voor de rest zal ieder wel het zwijgen er toe moeten doen want de vrijheid van meningsuiting is hier niet echt van toepassing.

  1. Beukman

   Dat is een hardnekkige fabel, Bes.
   Hier een lijstje met de 50 rijkste families en wat ze stemmen:

   forbes.com/sites/katiasavchuk/2014/07/09/are-americas-richest-families-republicans-or-democrats/

   Niet dat het er toe doet overigens. Veel belangrijker is of ze politieke invloed trachten te verwerven met hun geld. De Koch familie is de belangrijkste van hen. En dát zijn Republikeinen en geldschieters van hun partij.

   Blijft ook gewoon staan dat Republikeinen werden betaald om te beweren dat de verkiezingen “rigged” waren.

 22. Wally

  En dan wel de moslims naast de democraten huisvesten. Maar let maar weer op….. dat zal weer niet gebeuren. Lafaards. Wegkijkers. Dombo’s…..

 23. WWW

  Hoe betaal je dat? Amerika is al verslaafd aan QE. Daardoor kun je bijna geen obligaties meer uitschrijven. De devaluatie van de dollar zorgt met inflatie dat je geld zo snel verdampt dat het een heel slechte investering is. Dit zorgt ervoor dat er weer meer geld bijgedrukt moet worden.
  Amerika is over en uit.

 24. Jannes-46

  En Teheran noodgedwongen is verwoest door een Israëlische atoombom.

 25. Drollevanger

  Ik begrijp dat nog steeds de aanhang van bevolking die voor Trump is uit 75 miljoen mensen bestaat, terwijl 80 miljoen bijeen gesprokkelden uit aanhang van Biden bestaan.
  Dus als ik Biden zou zijn lijkt het mij dat voorzichtig omgaan met zijn macht, verstandiger zou zijn.
  Voor je het weet krijgt men in de VS een tweede burgeroorlog.
  Daarbij lijkt het dat de Trump aanhangers 100% voor Trump zijn, terwijl Biden het van allerlei gestapelde linkse clubjes moet hebben.

 26. RvdBe

  Eerst zou hij alle maatregelen genomen door Trump terug draaien, nu is het een aantal.
  Die ouwe sokpop heeft sowieso niks in te brengen.

 27. RvdBe

  Lees net dat ze vrezen voor een aanslag van binnen uit op de sokpop, hij heeft gewoon zijn doodvonnis getekend door de verkiezingen te winnen, de aanslag zal uiteraard gepleegd worden door een Trump aanhanger.
  Kamala Harris de 1e zwarte vrouwelijke weliswaar ongekozen president van USA!

  1. Mireille

   @RvdBe,… rustig aan. U kunt u zich de komende tijd nog genoeg druk maken om Biden.

   1. Beukman

    RvdBe maakt zich terecht zorgen.
    In het Witte Huis én het Capitool lopen er handlangers rond, sommigen worden zelfs uitstekend betaald.
    Daarnaast beschikt Donald over een leger van goedbewapende gehersenspoelde volgelingen, die menen dat Biden de verkiezingen “gestolen” heeft.

 28. Lucky Luke

  Sinds wanneer zijn noodzakelijke stappen en beslissingen hakken met de botte bijl?

 29. Rieks

  Laat hem dan beginnen met Guantanamo waar al 20 jaar mensen vastzitten zonder proces. We maken ons druk om Navalny maar durven de VS niet aan te spreken op dit onrecht. Navalny: Duitsland kon ons wel eens meeslepen in een bitter conflict met de Russen.Oorlog? We moeten niks uitsluiten. Merkel c.s. hebben geen benul van internationale politiek en vinden zichzelf uitermate belangrijk. Maar de Russen pikken niet alles, dat snappen de Duitsers niet. Ze moeten tot de orde worden geroepen. En Navalny, kennen wij alle details, denk het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.