Lolbroek Jesse Klaver over onderwijs: ‘Jarenlang rechts denken heeft het verziekt’

Wij maar denken dat linkse indoctrinatie zo erg was, maar Klaver brengt een veel ‘erger’ probleem ten tafel: het rechtse denken in het onderwijs! Volgens Klaver is de economisering van het onderwijs de oorzaak geweest van de neerval van het Nederlandse onderwijs. Klaver ondervond dit zelf ook al als GL-woordvoerder onderwijs en ziet dat dit probleem alleen maar groter wordt. Hij ziet presteren op school als iets negatief. 

Terwijl we al jaren lezen dat de linkse indoctrinatie en de linkse bevooroordeeldheid een groeiend probleem is binnen het onderwijs komt Klaver met de linkse tegenaanval. Niet Links denken heeft de doodsteek aan het onderwijs gegeven maar het Rechts economisch denken. Alsof Nederland er een Hayekiaanse doctrine op nahoudt in het onderwijs.

“Het was rond 2009-2010 dat de vraag steeds vaker werd gesteld: welke onderwijsinvesteringen dragen het meeste bij aan economische groei? Uit studies bleek dat landen als Zuid-Korea en Singapore, met een hoge economische groei, hogere Pisa-scores halen. Vervolgens ging onze overheid daar op in zetten. Dat sturen op economische output: wat levert de grootste bijdrage aan de economie? Je ziet het terug in heel veel sectoren. Maar in het onderwijs ben ik voor het eerst duidelijk gaan zien hoe deze focus een hele publieke sector de vernieling inrijdt.”

Het is een inderdaad een groot probleem dat het Nederlandse onderwijs al jaren verslechterd. Maar om dit probleem nu te wijten aan ‘rechts denken’ slaat natuurlijk nergens op. De prestigieuze prestatiecultuur van weleer bestaat al lang niet meer. In dat opzicht heeft Nederland eerder te maken met een doorgeslagen stapelcultuur, iedereen moet maar hoogopgeleid zijn tegenwoordig – wat helaas heeft geleid tot een niveau-inflatie van diploma’s op hogere onderwijsinstellingen.

In een tijd waar GroenLinks zich slecht weet te profileren en de partij niet al te hoog presteert in de peilingen doet Klaver een wanhoopspoging. Alles is de fout van ‘rechts denken’ in het onderwijs. Nu is dit gewoon pure (links) populistische retoriek. Trapt er iemand in dit nonsens verhaaltje van Klaver?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. lucinde

  Hij heeft groot gelijk.

  Op guur rechts alleen gezeik en geveinsde woede en nul oplossingen.

  Op liberaal rechts een complete ontmanteling van de zorg, sociale stelsel en woningbouw.

  Je moet wel heel gestoord zijn om überhaupt een rechtse stem te overwegen en denken dat “wij Nederlanders” er op vooruit gaan.

  En maar druk maken om een paar windmolentjes en zwarte piet.

  Stumpers

  1. ikweetwatikwil

   Kijk Lucinde wat jullie met je Linkse denken er van terecht gebracht hebben.

  2. 2030

   Als tról lucinde nu eens aangeeft wat ze verstaat onder guur rechts beleid kunnen we er over praten. De tról vergeet dat de privatiseringen van de publieke sectors is ingezet onder ene meneer kok in zijn paarse kabinetten. U weet wel de salon socialist met 23 commissariaten in die geprivatiseerde publieke sector !

   Best wel triest als je geen enkel historisch besef hebt en steeds roeptoetert over guur rechts. Stumper is dan een understatement.

   1. ikweetwatikwil

    2030 Waar moet Lucinde het historisch besef vandaan halen.

    1. 2030

     ja , dom , u heeft gelijk , ik was in mijn ijdele hoop even te kortzichtig.

     1. Linksbuster

      Tegen tunnelvisie is niet op te boksen 2030..de pantserplaat voor de linkse koppen is met argumenten niet te penetreren.
      Ze komen hier ook niet voor het debat…maar om rechtse meningen aan te vallen..koste wat het kost.

  3. Edjan

   @Luc. Paar windmolentjes ….

  4. Linksbuster

   …Stumpers……
   Ik zie hier momenteel maar 1 stumper en dat is lúlcinde…onze gekleurde “gast” die niets opheeft met nederlandse tradities of het nederlandse landschap..logisch als je een vervuilt en armoedig shithole als roots hebt.
   Zwarte piet is nog maar het begin volgens kozp…de hele sinterklaasviering moet afgeschaft worden.
   Daarna zijn al onze historische figuren en geschiedenis aan de beurt…het zal niet ophouden.

   1. jennifer

    linksbuster Ben het met je eens ,als ze niks heeft met dit land is men vrij om te vetrekken naar het land van herkomst toch.Maar ben er niet verwonderd over waarom ze hier zijn.Duidelijker kunnen ze het zelf toch niet aangeven toch.

  5. werikke

   ik ben zo´n gestoorde. ik denk guur rechts ook nog en trots erop. dacht al dat jij een lionkse eikel was die alleen van de werkenden leeft en die ook nog afzeikt. ga lekker je uitkering tellen en wees wat beleefder tegen de mensen die jou eten betalen

  6. Loelap

   Wat is jouw oplossing dan Lucinde? De sharia zeker.

  7. Nostradamus

   Speciaal voor Lucfer verkleed als klein meisje: h**ps://www.prageru.com/video/who-are-the-racists/

  8. Wally

   Guur rechts, guur links. Je zegt t maar.
   Op school werd ik naarmate ik ouder werd steeds onpasselijker als dat gutmensch gedram weer begon. En maar blaten over Afrika en derde wereld en ach en wee wat rot bladibla. ‘Gelukkig is er in dit land de PvdA…. ik hoor ’t die mafkees nog zeggen…. Maar zelf dan WEL in een grote dikke auto rijden, een groot pensioen beuren en uiteraard lekker met de vut. Walgelijke figuren.

  9. FreeThinker

   Ten eerste over windmolens, dezelfde windmolens waar links Nederland al jaren om roept te gillen lekken nu het extreem giftige hexaanfluoride in de Noordzee. Bovendien is het alleen maar logisch dat er economisch gedacht wordt bij het onderwijs, prima dat jij kunstwetenschappen wil studeren maar dat hoeft de rest van Nederland niet te betalen. Zover ik weet heeft de PVDA de arbeiders in hun rug gestoken door het associatie verdrag met Oekraine te tekenen. Overigens ben ik het er mee eens dat VVD en CDA er een potje van hebben gemaakt.

 2. ikweetwatikwil

  We raken er al aan gewent . Als Links merkt dat het Linkse denken fout is, krijgt Rechts de schuld.

  1. Linksbuster

   Het is simpelweg een omdraaien van de feiten..zoals de terreur van Antifa, BLM en de roep naar uitholling van de politie in de states niet als poging tot staatsgreep of revolutie wordt gezien..

   1. Nostradamus

    Precies: h**ps://www.prageru.com/video/who-are-the-racists/

  2. Loelap

   Dat doet die Ernest Stern met z’n duizenden namen ook altijd. Die beweert zelfs dat Pim Fortuin niet door Links is vermoord.

 3. leukeditter

  ja en links heeft geweldige oplossingen he idioot!!!! die geldverslindende EU , die vieze onnuttige windmolens, marokkanen, syriers en somaliers die maar binnen blijven stromen, de zorg de helft afgeschaald enzzzzzz.. geweldige oplossingen van links waar we vele vruchten van plukken..hoe stom kun je wezen

 4. JohanDijk

  Haha maar hij staat achter de workshops voor Islamitische vrouwen door Bouchallikth haha tsja wat geven ze daar nou voor les… maar goed hij krijgt veel stemmers die denken dat ie doet wat ie zegt.

 5. Yoyo

  Lolbroek Jesse Klaver is wat te veel van het goede.
  De man is totaal niet grappig in ieder geval.
  Maar ja ,alles voor de bühne.
  Zodra links weet,dat ze weer eens wat grondig verkloot hebben, gaat de vinger naar rechts wijzen.
  Doorzichtige tactiek,Yasser!

 6. Kees

  Hij is meer voor het model in Venezuela.

 7. Seneca

  de man, deze Klaver, is het prototype van een politicus die een slechte schoolopleiding – op linkse leest geschoeid- heeft gevolgd. hij doet mij denken aan ene W-A die staatshoofd is van dit landje en geslaagd is in Leiden, omdat men een oogje heeft toegeknepen.

  1. Loelap

   Dat geldt ook voor zijn moeder.

 8. jennifer

  Zo n lolbroeken zijn de Groenlinksclub anders niet,juist hun hebben er voor gezorgd dat Nederland door hun toedoen zowat Nederland niet meer is.Voor hun begon het in 2002 al of zijn ze dat soms vergeten.Aan de club van Groenlinks kleeft nu het bloed nog van wat er toen gebeurd is.Door de massale import maar toe te blijven juigen, zitten we nu met onderwijs opgescheept in dit land wat hier niet eens thuis hoort, en dit dankzij Groenlinks.Klaver kan maar beter open kaart spelen en gewoon zeggen dat ook hij gewoon niet meer als import is in dit land, en eigenlijk niet eens thuis hoort op de plaats waar hij nu zit.Daardoor is het Nederlandse onderwijs achteruit gegaan om dat ook hij het geweldig vond dat het mogelijk moest zijn voor de import om hier islamitische haat onderwijs toe te staan, wat hij de eigen burgers nog laat betalen ook nog.Hij kan beter zijn mond gaan spoelen.

 9. HD

  Ik ken geen rechtse leerkrachten, en dat is jammer.

 10. Lucky Luke

  Het zijn alle buitenlanders die zich niet aan kunnen passen en de Nederlandse taal en cultuur verzieken die daar verantwoordelijk voor zijn, maar dat snapt die Marrokaan niet!

  1. 2030

   die maokkaan snapt het uitstekend , hij dient zijn land genoten en de koning van marokko

  2. Mireille

   Nergens worden er meer taalfouten gemaakt dan op dit rechtse blog.

   1. 2030

    en ? wat wil je daarmee zeggen strónt vlé®k ?
    nergens zoveel linkse taal nazi’s als op dit blog
    de inhoud pareren op grammatica is wel zo makkelijk maar wel erg goedkoop

 11. Lucky Luke

  Het ontgaat mij ook dat DDS deze Marorkaan niet bij zijn echte naam noemt, te weten
  Yasser Feras. Dat hij een Nederlands paspoort heeft maakt hem nog geen Nederlander en zijn moeder moet zich rotschamen dat ze met een Marrokaan in de koffer is gekropen.

 12. Cootje

  Klaver is lid van een duister clubje met allerlei dubieuze figuren in hun gelederen te beginnen met ex ra ra lid weinand duyvendak , button 8173 draagster Halsema ,nieuwkomer bouchallikht en klaver een een vreemde vogel. Wilders wint de laatste 8 jaar alle schoolverkiezingen dus het rechtse gevoel is duidelijk aanwezig . Alleen hebben we een Pinokkio als leider 10 jaar die Nederland heeft verkwanselt en om op het pluche te zitten . Immigranten zijn Afrikaanse bootvluchtelingen die rechtstreeks uit de bergen of onder een boom vandaan komen . Die in getto’s bij elkaar zitten met hun eigen culturele gewoontes en hun behoeftes en van 20 kansloze landen waar ze vandaan komen helpen die aan de tweedeling in ons land . De voc mentaliteit en hard werken heeft ons veel gebracht een linkse vvd premier heeft Nederland verkwanselt en en analfabeten als Goedkope werkvee voor de multinationals en die gebruiken de infrastructuur van ons land met de gevolgen daarvan en dat begint op de scholen

 13. C.A.Barstow

  Jesse Klaver is natuurlijk een linkse hersenloze idioot.
  Er is maar één politieke stroming in ons land die dit land stukje bij beetje aan het vernietigen is waarbij alles is geoorloofd zolang het volk maar steeds dieper in de shit zakt.
  Zodra ons land reddeloos is verloren draait dit links fascistisch tuig zich om en neemt de benen zonder ook maar een keer om te kijken om naderhand een ander de schuld van de door hen achtergelaten puinhopen te geven.

  Vernietig politiek links,
  Stem PVV.

 14. LifeBuddy

  Het ware gezicht heeft jesse klaver al laten zien, door samen met de VVD&CO zaken te doen MET de criminele organisatie taliban. Taliban is een zusterpartij van de moslimbroeders, waar al leden daarvan bij arisch Groen sLinks in de partij zitten. Als het Volk slim is, steken ze bij het stemmentweevingers in de keel om de criminele organisatie uit te kotsen.

 15. Response

  IJdeltuitje vindt zichzelf geweldig! Maar hij is dan ook de enige die dat vind samen met een handjevol, deels criminele, volgelingen. Daar zit NL niet op te wachten.

 16. JFU

  Overal waar de linkse agenda wordt uitgevoerd is het een puinhoop, en kan rechts het weer opknappen.

 17. Duckday

  Ook groenlinks valt door de mand De leider zorgt dat straks ze naar een diepte punt zakken.De Partij van Leugens Hoogmoed en onwaarheden

 18. macsjang

  Mede door figuren als klaver zijn kut en marokkaan, één woord geworden. Time to leave the stage, idiot.

 19. rexm

  Dat heeft men met linkse salon communisten, heeft zeker weer een paar boekjes gelezen over pol pot.
  Die snotneus had beter vroeger geboren moeten zijn en een tijd in de DDR moeten doorbrengen.
  Hij trekt aan een dood paard met zijn partij, verspilling van tijd.

 20. polleke67

  Al decennia is het onderwijs politiek links correct. Trump, Wilders, Thierry worden genegeerd, gebashed en continue negatief geframed. En organisaties zoals de PLO, Antifa, BLM, KoZP krijgen keer op keer een platform, subsidies, etc.

  Als je een echte democratie bent (wat Nederland pretendeert te zijn), dan zou je beide partijen gelijk moeten behandelen.

  Vrijheid van meningsuiting wordt ook steeds minder. Als een nette reactie bij een krant, niet politiek correct is, dan wordt deze gewoon niet geplaatst. Censuur heet dat, en dat wordt gedaan in China en Rusland….. en in de EU.

 21. rexm

  Hij heeft een snotneus, blijf maar lekker thuis en neem een pilletje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.