Meer bewijs dat lockdowns niet werken: aantal besmettingen Duitsland neemt in rap tempo TOE

In Duitsland hebben ze nu al wekenlang een “harde lockdown,” net als in Nederland. Maar wat blijkt? Het aantal besmettingen neemt toe! Hoe dat kan? Simpel. Lockdowns werken niet. 

Het gaat niet goed in Duitsland, aldus het Algemeen Dagblad. Het nieuwe aantal besmettingen met het coronavirus is namelijk wéér gestegen: “Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft donderdagochtend gemeld dat er 26.391 nieuwe gevallen zijn ontdekt in de laatste 24 uur.” Dat is een toename van 5.000 ten opzichte van de 24 uur ervoor. Het gaat dus om ongekend hoge aantallen.

Maar wacht! Hoe kan dat nou? Want in Duitsland hebben ze ook al weken een harde lockdown. De meeste winkels zijn dicht, mensen worden ontzettend beperkt… ze kunnen boodschapjes halen bij de supermarkt om te overleven, maar dat is het dan wel. Hoe kan het aantal besmettingen dan toch zo snel toenemen? Nou, nou?!

Oh, dat is best simpel. Lockdowns werken niet. Echt niet? Nee, echt niet. Wat wél werkt?

Masks work and should be mandatory, just as they were during the 1918 influenza pandemic. School cancellations are hugely important, and reliably show up as a key part of reducing infection. Bans on large assemblies are an obvious policy with good support. Restrictions on long-distance travel help reduce the occurrence of new outbreaks. Centralized quarantine helps actively reduce the spread of COVID-19 to a very low level.

 

Gecentraliseerde quarantine betekent dat je mensen die positief testen en de mensen met wie ze in contact zijn geweest isoleert ‒ net zolang tot ze de incubatietijd van het virus achter zich hebben gelaten of hersteld zijn van de ziekte als ze die inderdaad hadden.

Dit zijn maatregelen die helpen. Maar hele lockdowns? Die helpen niet. Je sluit een heel land op en vernietigt zijn economie, maar lost er helemaal niets mee op. Daarom gaan de besmettingen gewoon door in Duitsland (en ook in Nederland).

Dus, ophouden met deze waanzin. Open de economie weer, neem gepaste maatregelen, bescherm de zwakkeren, en dóór.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. RvdBe

  Lockdowns helpen niet en mondkapjes ook niet, als mondkapjes zouden helpen zou je in ieder geval de winkels kunnen openen, maar omdat ze niet werken houden ze toch de winkels dicht, en de winkels dicht houden werkt dus ook niet.
  Dan maar een spuitje wat met een beetje mazzel 3 maanden werkt.

  1. JochemX

   Of dat spuitje drie maanden werkt moeten we nog afwachten. Het idee van Michael om flink te testen is zo, zo. De tests zijn hoogst onbetrouwbaar. Bij vals positief moet je ook in quarantaine en je hele omgeving ook nog eens. Ben je dan ook lekker klaar mee.

 2. ropart

  als je besluit dat het een goed idee is, omdat er minder passagiers zijn in het openbare vervoer minder openbaar vervoer te laten rijden en dat je daarom uiteindelijk op minder afstand dan 1.5 meter naast iemand komt te zitten is het logisch dat men besluit meer te lockdownen als het duidelijk is dat de lockdown niet blijkt te werken.

 3. Edjan

  Volgens mij is dit geen zuivere redenatie: “lockdowns werken niet want in landen waar deze worden toegepast, stijgt het aantal besmettingen”.
  Het zou theoretisch ook kunnen zijn dat lockdowns wel werken maar niet genoeg: dat het virus in een fase is van versnelde verspreiding en dat zonder de lockdown die verspreiding nog sneller zou zijn en dat een lockdown de zaak weliswaar vertraagt maar niet genoeg.

  Ik zeg dus niet DAT het zo is, maar dat het zo ZOU KUNNEN zijn.

  1. Flach

   Kort door de bocht.
   Teveel mensen hebben maling aan het virus en houden zich bij lange na niet aan de regels. 100% zullen de cijfers de komende periode gaan stijgen, vanwege de feesten en de demonstraties en andere bijeenkomsten die er zijn gehouden de afgelopen periode (en ongoing)

   1. 2030

    flach ? ben jij volledig krakzinnig ? waar baseer jij je stupide beweringen mee ?

    Een feestje kan het aantal “besmettingen ” niet veroorzaken. Slechts slaafse debielen denken dat ze een air born virus kunnen beheersen met mondkapjes en 1,5 onderlinge afstand. Je bent dan echt onwetend en bijzonder naief.

    Zelfs de WHO heeft nu erkent dat de regels niets bijdragen aan bescherming

   2. de ziender

    Flach lijdt aan het syndroom van lockdown

  2. ropart

   zolang alles en iedereen hier in nederland gewoon binnen kan komen zijn al die maatregelen zinloos, net als griep komen we er nooit meer vanaf.

   1. Mireille

    Dat is met veel ziekten bij mens en dier het geval. Turnaround, mond en klauwzeer, varkenspest, Orinpar van Koudijs is een effectief medicijn tegen snot. Dit is een homeopathisch geneesmiddel en is effectief en gemakkelijk toe te voegen aan het drinkwater van de kippen. Daarnaast is dit middel veilig voor gebruik en heeft het weinig tot geen bijwerkingen. Moeten wij daaraan denken?

  3. usb3.0

   edjannetje is een angstprediker, edajnnetje denkt verder niet na, het is namelijk, getuige het zogenaamd aantal stijgingen van “besmettingen” dat een lockdown niet goed is voor de gezondheid hebben we het nog niet eens over de mondkapjes die natuurlijk helemaal niet gezond zijn voor de mens.

   De RT-PçR test zegt niets en kan niets zeggen over zgn. sars-cov-2 besmettingen of aantallen daarvan, daar:
   Een RT-PçR test niet geschikt is als instrument om een infectie te detecteren daar zij in beginsel geen onderscheid maakt tussen een actieve dan wel een inactieve infectie.
   De RT-PçR test positief kan uitslaan op de aanwezigheid van RNä afkomstig van diverse pathogenen, viraal of bacterieel en/of van menseigen Rnä (Chromosoom 8; bron WHO).
   Een positieve RT-PçR uitslag kan daarmee het resultaat zijn van een drie maanden geleden doorlopen bacteriële of andere dan sars-cov-2 virale infectie.
   Het huidige aantal amplificatie cycli (tot wel 40-45) van het geteste RNä materiaal ver boven de wetenschappelijk relevante grens van 25-29 cycli ligt waardoor tot 94% vals positieve testen worden gecreëerd. De rest is vals negatief (zie 1 en 2).
   Bron: Drosten RT-PçR retraction paper van moleculair geneticus Peter Borger e.a.
   Het klinische beeld in deze is – zeker bij een niet geïdentificeerde ziekteverwekker van het ‘cövid-19’ ziektebeeld – van veel groter belang. Diverse artsen uit de frontlinie maken melding van een ziektebeeld dat overeenkomt met symptomen zoals we die zien bij hoogteziekte, wat geen initiële longaandoening is maar een gebrek aan zuurstoftransport door het lichaam wat resulteert in vochtophoping in de longen. Actieve beademing in deze is schadelijk en potentieel levensbedreigend. Daarnaast blijkt uit cövid-19- autopsies uit Italië, Portugal en Ierland dat in de aderen van overleden patiënten verhoogde aantallen bloedstolsels aanwezig waren. Een beeld dat niet goed te plaatsen is bij het klinische beeld van een virale infectie.

   Daarnaast het feit dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de genomen corona maatregelen.
   Het dragen van mondkapjes leidt tot een verhoging van CO2 in het bloed. Dit kan een verregaande invloed hebben op de pH met hypoventilatie tot gevolg. Tevens kunnen in de longen, het lichaam en mond bacteriële en schimmelinfecties ontstaan door langdurig (en onjuist) gebruik van mondkapjes. CO2 ophoping en O2 tekort kan leiden tot neurologische schade in de hersenen met symptomen als duizeligheid, hoofdpijn in milde vorm en coma en zelfs de dood in ernstige gevallen. In het bijzonder bij kinderen, jong volwassenen, bejaarden en mensen met onderliggende aandoeningen.
   Daarnaast leidt het dragen van mondkapjes tot een stoornis in de sociaal-emotionele ontwikkeling van babies, (jonge) kinderen en jong volwassenen daar de werking van spiegelneurononen verhinderd wordt omdat gezichtsuitdrukkingen niet langer zichtbaar zijn vanwege het dragen van mondkapjes.

 4. Nostradamus

  In China is ook weer een miljoenenstad in lockdown gegaan. Ik ben benieuw of ze er dit keer ook zo goerd vanaf komen.
  Lijkt wel op biologische oorlogsvoering.

  1. ropart

   het is ook een soort biologische oorlog en we bestrijden het met lockdowns mondkapjes en 1.5 meter, het leger kan de dure gasmaskers aan de wilgen hangen.

   1. Flach

    @Ropart

    Waren die maskers per definitie al niet lek? 😉 Ze deugden toch niet!

 5. Adriaen van Bergen

  Vaccineren helpt ook niet.
  Ik zag een grafiekje dat het in Groot-Brittanië weer wat beter ging, maar met het begin van de vaccinatie gingen het aantal besmettingen peilsnel omhoog.
  Het lijkt erop dat ik hier geen linkjes mag plaatsen, maar het is iig op twitter te vinden.

  1. Marija

   U kunt link plaatsen als u bij https de tt er uit laat.

 6. Mireille

  Zo maar spontaan een feestje organiseren om de overwinning van Biden te vieren kan echt niet.
  Zoiets moet je plannen. De Republikeinen hebben zich er op verkeken. Besmetting sluipt er in!

 7. liefdevol rechts

  aantal besmettingen Duitsland neemt in rap tempo TOE
  Wat wil je? We zitten midden in het normale griep seizoen!!!!

  1. Mireille

   Helga is van mening dat dit niet het geval is.

 8. de ziender

  Zoals ik al eerder opmerkte: de lockdowns zijn zinloos en werken averechts. Muilcondooms eveneens.

  Het heeft er veel van weg dat al deze regeringen aan het syndroom van Lockdown lijden.

  Als de medicijnen niet werken, moet je er mee stoppen.

 9. Graaf1807

  Ik heb veel sympathie voor deze aanpak al snds het begin, maar er twee zwakheden in de toepassing. Een is dat het niet bij iedereen bekend is of hij tot een risicogroep behoort; de mensen met overgewicht en suikerziekte zullen wel weten dat zij zichzelf moeten isoleren, maar andere kritieke aandoeningen die bij besmetting tot serieuze problemen kunnen leiden zijn veel minder zichtbaar/merkbaar (denk bijv aan een verzwakte auto-immuun systeem). Twee is juridisch: een onderscheid maken tussen groepen mensen die wel en niet door mogen gaan met werken cq deelname aan de maatschappij komt volgens moderne opvattingen in strijd met het gelijkheidsbeginsel (het anti-discriminatie verbod). Ofwel: politici kunnen het gewoon niet aan om afstand te nemen van het gelijkheidsdenken (ook al schuiven dezelfde politici graag bepaalde ‘zwakkere’ voorkeursgroepen hele sloten subsidies toe) .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.