Narcistische kwal Rutger Bregman geeft PVV-stemmers de schuld van toeslagenaffaire: ‘Heel veel mensen!’

De deugkoning van Nederland mocht gisteren aanschuiven bij Op1 om mee te praten over de toeslagenaffaire. Waar hij zoals gewoonlijk de meest onzinnige flauwekul verkondigde: zo is Rutger Bregman van mening dat de PVV, en de VVD, medeschuldig is aan de toeslagenaffaire. De partij is namelijk altijd anti-fraude geweest en dit is het resultaat ervan. 

Volgens de fop-intellectueel Rutger Bregman is het helemaal niet zo gek dat wij in Nederland de toeslagenaffaire hebben gehad. Kijken we naar de peilingen dan ligt dit helemaal in de lijn der verwachtingen. De VVD en de PVV zijn de grootste partijen. Beiden zijn het meest kritisch naar fraudeurs en “labbekakken”, aldus Bregman. Het is dus niet zo verwonderlijk dat dit dan ook te zien is in het (doorgeslagen) beleid bij de Belastingdienst.

Volgens Bregman is iedere Nederlander medeschuldig aan de toeslagenaffaire, maar hij weet niet hoe gauw hij de schuld direct op het bordje van de PVV en de VVD moet schuiven. Nu klopt er natuurlijk helemaal niks van deze boude stelling. De toeslagenaffaire is omstreeks 2013 begonnen. Op dat moment had de PVV maar 15 zetels in de Tweede Kamer. De VVD en PvdA waren bij afstand de grootste partijen van Nederland. Zij zijn toch echt de schuldigen in dit verhaal.

Het is natuurlijk altijd makkelijk punten te scoren om PVV-stemmers en boze blanke mannen de schuld te geven voor alles wat fout gaat in dit land. Maar ditmaal had de PVV, en ook haar kiezers, hier helemaal niks mee te maken. Bregman kan maar beter zijn eigen boekje De meeste mensen deugen opnieuw lezen voordat hij weer alle PVV’ers de schuld geeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. plakband

  De deugmensen van de Nederlandse politiek pompen 100 miljoen aan belastingeld rond en hooguit 10 miljoen komt op de juiste bestemming. Het ambtenarenapparaat is verrot, de belasting aftappende organisaties zijn verrot en de verantwoordelijken schuiven de scbuld af op anderen. Dat is de ravage van 10 jaar Rutte.
  Stem PVV.

 2. Henry Higgins

  De toeslagen-affaire is het directe gevolg van de Bulgarenkwestie waar indertijd met name de PVV een hysterisch nummer van maakte.
  Dit geit kan niet worden ontkend.

  1. werikke

   Daarom stem ik PVV die houd het in de gaten dat er geen fraude wordt gepleegd. Ik neem aan dat jij zeker weet dat al die mensen ook echt onterecht als fraudeur zijn bestempeld. Ik zou mijn hand niet in vuur durven doen. Ik ben blij dat PVV nog een sceptische partij is ipv volgzaam slaafje van Rutte

   1. Monty

    Wilders is de integerheid zelfe toch. Die pak je niet op onregelmatigheden.

    1. agenda2030

     💩

     1. Monty

      Op je hoofd

     2. agenda2030

      sorry kan je fetisj niet delen adept !

     3. Monty

      Maar je dagelijks stil wel.

    2. ManX

     Dit is dus een van die laaggeletterden en zwakbegaafden die ik elders in deze draad noem.

     Zo meteen meldt zich de tweede: zijn naam begint met een L en eindigt op ucinde.

   2. Henry Higgins

    houdt

    1. Oepsie

     Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
     Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
     mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.
     En dit zou je toch uit je loebaskop, moeten weten, want dit lees je niet voor de eerste keer speklapje. En weer een nieuwe nick! Ach ja, je kan het er maar druk mee hebben.

    2. werikke

     he ik lees net dat jij als taalnazi weer alles beter weet. Dat deed ernestje ijkel ook al altijd. (ja kom er maar in )

   3. jennifer

    Je hoeft je hand niet in het vuur te steken, n vriendin van mij heeft op de belasting gewerkt en zij wist toen al dat de meeste fraude bij de import lag, daarom zijn ze ze toen ook al allemaal gaan onderzoeken.

  2. ManX

   De PVV heeft destijds zeer terecht een enorme fraude aangekaart, maar is natuurlijk op geen enkele wijze schuldig aan de misdadige wijze waarop de overheid onder aanvoering van Rutte daarna tekeer is gegaan.

   De initiators en stimulators zijn de VVD en PvdA met hun walgelijk hetze-mentaliteit waardoor mensen groot onrecht is aangedaan. Partijen, die de vijand zijn van het volk.

  3. Egbert van Zutphen

   HH
   Inderdaad, je kan de geit van Wím Hútten niet ontkennen.

   1. StanleyC

    Dude, kom jij uit Zutphen?

  4. agenda2030

   ja , klopt strónt vlé®k en als de PVV niet geopenbaard had en er in de kamer een punt van had gemaakt waren we nog steeds leeggezogen door Bulgaren , Roemenen, Polen en ander gespuis. Dus inderdaad vort met die geit strónt vlé®k

   Je zou denken dat een verstandig kabinet dan stopt met dit soort subsidies maar men gaat vrolijk door met de toeslagenaffaire als dieptepunt !

   stem sociaal, stem PVV

  5. Appelstroop

   klopt, en was ook zeer terecht.
   Gelukkig valt dit niet te koppelen aan het handelen van de belastingdienst, het kabinet en hun ambtenarenm al zullen sommigen dat wellicht proberen.

  6. Loelap

   “Dit geit kan niet worden ontkend” was je weer aan een geit aan het denken?
   Weet je wie er ook vaak aan geiten denken?

  7. Cootje

   Hé lu lletje de verharding in het stelsel is er in 2005 al gekomen , en als je in een bananen republiek woont kan het dat 48 Bulgaarse gezinnen op een adres in Rotterdam zijn ingeschreven en hun zorgtoeslag gratis kregen in Bulgarije , in de jaren 60 kon je in het Turks en het Arabische de door de pvda opgestelde inlichtingen krijgen welke subsidies ze kunnen krijgen , de burgemeesters in die landen verwelkomde elk jaar een kind in de bergen terwijl vader 5/7 jaar niet thuis was geweest . De vvd heeft 5 steun uitkeringen achter een huisdeur weggehaald anders was de pvda nog de grootste thee partij in Den Haag , de socialisten hebben het tot een kunst verheven om in die potten hun slag te slaan in Europa . Dus terechte achterdocht is niets vreemd aan .

  8. Linksbuster

   Fraude moet worden bestreden, dat de PVV en de VVD dit ondersteunen is een goede zaak.
   Dat het onderzoek daarna niet zorgvuldig is uitgevoerd kan je moeilijk de PVV in de schoenen schuiven of bestaat het ambtenaren apparaat van de belastingdienst opeens uit PVV’ers?
   Onze strøntvlek maakt zich weer eens belachelijk…valt me van je tegen wìm..je uitwerpselen volgende keer weer doorspoelen i.p.v.hier te deponeren.
   Wel opvallend dat het grotendeels mensen met een kleurtje zijn die op jaarbasis blijkbaar tienduizenden euri’s uit de subsidiepot grabbelen alleen al voor de opvang van hun kinderen…dan wil ik niet weten uit hoeveel potjes er nog meer belastinggeld naar deze figuren gaan.
   Zorgtoeslag, huursubsidie, bijstand…zullen vele van deze figuren ongetwijfeld ook ontvangen..

   1. jennifer

    Dat kunnen ze inmiddels niet ontkennen, gezien ze het discriminerend vonden toch.Wat ik jammer vind is dat de echte Nederlanders hierdoor de dupe zijn geworden, bij hun was het merendeel onterecht wat de belastingdienst deed.

  9. Linksbuster

   Q….Dit geit kan niet worden ontkend……..
   Is het weer offerfeest in huize Hůtten?
   Tja…Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

  10. jennifer

   Wat een smerige beschuldiging is dit van jou. Normaal zou men jou die hard moeten laten maken op welke wijze dan ook. Wat n malloot zeg. De PVV heeft dit terecht aangekaart toen al maar jou linkse vriendenclubjes die je aanbid, wilden hier niet aan toen. Het waren wel onze belastingcenten, en bij de fraudeurs van de toeslagen affaire ook.

 3. ManX

  Rutger Deugman is een enge griezel die in het echte leven de rol van tr0l op zicht heeft genomen om de PVV te bashen waar en wanneer hij kan.

  Hier op DDS hebben we ook een paar van die laaggeletterden en zwakbegaafden.

  1. Henry Higgins

   Bregman schreef een briljant boek dat enorm goed is verkocht.
   Mijn goede vriend zal het niet hebben gelezen, hij is niet zo’n lezer.

   1. agenda2030

    linkse salon socialisten moeten de boekenkast gevuld krijgen strónt vlé®k en doen dat graag met titels en auteurs die passen in hun milieu.

    Dat feit (geen geit dus) bepaalt nog niet of het een briljant boek is. Lijkt me overigens ook sterk want boeken zijn van papier en niet van diamant strónt vlé®k

    domme jongen

    1. Loelap

     Rutger Bregman is een communist. Hij is tegen bezit en wil bijvoorbeeld dat erfenissen naar de staat gaan en niet naar de erfgenamen (waarschijnlijk ligt er geen erfenis voor hem in het verschiet anders zeg je zoiets niet).

  2. Gerda2

   Bregman: De VVD en de PVV zijn de grootste partijen. Beiden zijn het meest kritisch naar fraudeurs en “labbekakken”, aldus Bregman.

   Verschil is wel dat de VVD al lang aan de knoppen zit en de PVV niet.
   ManX, Bregman is inderdaad een eng mannetje met zijn hoge stemmetje.

   1. ManX

    Inderdaad Gerda2, Bregman klinkt als een eunuch en ziet eruit als een gereformeerd sneeuwvlokje. Enge mensen die patent hebben op de moraal.

    1. Piet151

     @ManX
     Soms zijn je kwalificaties wel vermakelijk. Dat je Bregman als “eunuch” zou ik willen begrijpen. Ook de kwalificatie, niet van jou, als narcistische kwal zou ik willen begrijpen en dan niet zo eer “kwal” maar voor dat narcisme van hem. Die term wordt nogal misbruikt door mensen die geen idee hebben wat het betekent.
     En hoe kom je op “sneeuwvlokje”? Bregman heeft inmiddels laten zien niet zo maar weer snel te verdwijnen. Hij sprak op het WEF, werd geïnterviewd door Tucker Carlson (hilarisch en nog steeds op YouTube te zien!) en verschijnt regelmatig in allerlei TV- en radio-programma’s.
     Heb je zijn veelgeprezen boek gelezen, staat nog steeds op 3? Zonder het ermee eens te hoeven zijn, kun je het toch evengoed een interessante analyse vinden?
     En verder ga ik ervan uit, dat je mij niet rangschikt onder die laaggeletterden en zwakbegaafden. Ik check als op DDS geïndiceerd narcist toch voor de zekerheid maar even. 😉

     Nog dit: Aan een reactie op mijn antwoord op de uitlatingen van Schetters ben je niet meer toegekomen, moet ik constateren. Ik heb het inmiddels uit mijn actieve lijstje gewist.

     1. agenda2030

      blabla bladieblabla

     2. Loelap

      Dan kan hij nog wel een sneeuwklokje zijn.

     3. ManX

      Nee Piet, ik het deugboek van Deugman niet gelezen en ik ben het ook niet van plan. Wat lezen betreft ben ik een veelvraat, maar van deze titel alleen al moet ik kotsen. Bovendien geloof ik niet in de stelling die in de titel wordt gegeven. Kortzichtig? Wellicht, maar ik besteed mijn tijd liever aan andere onderwerpen.

      En nee – ik rangschik jou niet onder de laaggeletterden en zwakbegaafden. Wel ben je een enorme betweter en zeurkous, maar daar valt mee te leven.

      Wat Schetters betreft: na lang zoeken (een half uur bladeren door oude artikelen van DDS) had ik jouw reactie gevonden, maar dat betrof geen persoonlijk oordeel van jou doch een link die godbetert Brandebok al eerder in die draad had gegeven (kloptditwel.nl) en die ik al had gelezen.

      Ik was het slechts zeer ten dele eens met de kritiek op die site: een paar keer zaten ze er finaal naast (mijn dochter is medisch bioloog en die punten heb ik bij haar gecheckt) en een paar keer speelden ze overduidelijk op de man. Maar op een paar punten hadden ze ook gelijk (het vaccin verandert de DNA-structuur niet maar hecht zich slechts aan de buitenkant en verdwijnt ook weer uit het lichaam).

     4. agenda2030

      Als je wilt weten hoe het Pfizer vaccin werkt moet je even de plaatjes in de link gaan bekijken over wat het vaccin doet en hoe het precies werkt.

      De man legt het uit in jip & janneke taal

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=aWrZxCx6L6g&feature=emb_logo

      Hij vraagt zich wel af de werking inderdaad afneemt of stopt. De marker heeft immers 1 specifieke opdracht. Zou dus heel graag de mening horen waarom iemand denkt dat het stopt en verdwijnt. Hopelijk wil je nog eens doorvragen ?

     5. Piet151

      @ManX
      V.w.b. prof. Schetters, o.k. Die reactie van Brandebok was wel in een draadje waaraan ik niet heb meegedaan (ik volg namelijk heel selectief) en heb ik daarom gemist. Sorry! Ik had overigens de site met onze reacties wel meteen al genoemd. Dus dat halve uur zoeken had je gemakkelijk kunnen voorkomen.

      Maar dat je het boek van Bregman niet wilt lezen, verbaast me. Ik lees de schrijfsels van mensen als Baudet, Bosma, e.a. met veel interesse en vorm er mijn mening mee. Ik zou eigenlijk niet weten, hoe ik een serieuze gedachtewisseling kan voeren zonder me te verdiepen in standpunten van opponenten. Het is de belangrijkste drijfveer om hier mee te blijven doen.

      Ik vermoed, dat jouw houding dezelfde is als van veel deelnemers hier, namelijk geen interesse of nieuwsgierigheid in de ideeën en belevingswereld van politieke tegenstanders. Het is mijn overtuiging, dat het met de realisatie van de eigen overtuiging dan nooit iets wordt.

     6. ManX

      Agenda2030, naar wat ik begrepen heb over het vaccin hecht het zich aan eiwitten aan de buitenkant van de celwand (en dringt dus niet door tot de DNA-streng), waar het de aanmaak stimuleert van antilichamen om zo voorbereid te zijn op een contact met het virus in het wild. Schetters stelt dat dit scenario kan uitmonden in een overreactie van het immuunsysteem en/of het ontstaan van auto-immuunziektes. Dit is een aanname, kan waar zijn, maar moet nog bewezen worden. Na het ‘proefdraaien’ van de aanmaak van antilichamen, worden de resten van het vaccin opgehaald en afgevoerd door de biologische ‘vuilnisdienst’ en er blijven geen resten in het lichaam achter.

      Nogmaals: dit is wat ik er van begrepen heb – ik ben geen viroloog of immunoloog en moet het ook maar aannemen.

     7. ManX

      Piet51, ik zie Rutger Deugman niet als een politieke tegenstander. Ik heb helemaal niks met het onderwerp. Misschien is het waar dat de meeste mensen deugen, maar ook dat interesseert me niet. Precies het tegenovergestelde kan ook uitvoerig bewezen worden in een even briljant boek.

      Ik ben niet nihilistisch, cynisch of negatief ingesteld maar ik beschouw mensen die over deugen leuteren als linkse moraal-propagandisten. Er zijn vast ook heel belangwekkende (in mijn ogen) boeken die jou geen snars interesseren, toch? En er is meer op aarde dan alleen politiek.

     8. agenda2030

      thanks manx,

      quote Nogmaals: dit is wat ik er van begrepen heb – ik ben geen viroloog of immunoloog en moet het ook maar aannemen. end

      Ik ook niet en daarom bekijk ik alles wat ik kan vinden betreffende dit zeer belangrijke onderwerp wat linkse adepten als een vergelijkbaar griepprikje afdoen.

      Ik ben echter bang dat de vuilnisdienst staakt en het niet opgeruimd wordt zoals steeds meer artsen ook vrezen. De weerstand wordt overigens groter en groter omdat elk debat geweigerd word. Wat is er mis met elkaar voorzien van info zodat je weloverwogen kunt kiezen.

 4. werikke

  Tuurlijk. Ik sla ook elke keer de postbode op zijn bek als die slecht nieuws brengt. Eikel

  1. ManX

   De one-man-deugbrigade Higgins staat al weer vroeg met de broek op zijn enkels. Ach ja, hij kon natuurlijk de PVV aan de oren erbij slepen en dan wordt zijn pik hard.

   1. agenda2030

    dat gebeurt enkel bij plaatjes met mensjes onder de 12 jaar !

   2. Henry Higgins

    “en dan wordt zijn pik hard.”

    We leren ManX steeds beter kennen. Liever hadden we dit niet geweten.

    1. Spoetnick

     Henry Higgins, bedoel je met “we”, je hele gezin, de hele linkse goegemeente, je eigen gespleten persoonlijkheid, of je vele ander nicks?

     1. Henry Higgins

      Ik had jou wellicht moeten uitsluiten.

     2. agenda2030

      + nog een paar decadente strónt vlé®k, kruip bij malle pietje op schoot of in beukhol.

  2. Seneca

   @piet151
   een interessante reactie. dank je wel! dit individu, ene heer Bregman, heeft dus gesproken op het WEF? afgezien van het feit dat ‘spreken op het WEF door jou blijkbaar als een verdienste wordt gezien, zegt helaas meer over jou dan over de heer Bregman. eveneens zet ik niet een maar een honderdtal vraagtekens bij het WEF m.n. de heer Klaus Schwab en ik constateer dat de heer Schwab een zeer bedenkelijke agenda heeft. treffend is wel, dat hij die publiceert en dat de wereldbevolking dat als voldongen feit aanvaardt. dat zegt helaas meer over de wereldbevolking dan over de heer Schwab. bijzonder vind ik het dat je het interview met Tucker Carlson noemt. nog niet zo lang geleden werd het door jou en je adepten, als ‘not done’ beschouwt dat de heer Carlson zich lovend over de heer Trump uitliet. concluderend: je commentaar is interessant en geeft een goed inzicht over je karakter en mentaliteit; let op: dit is geen veroordeling! je hebt het recht om je zienswijzen te uiten maar dat heeft de nickname Manx eveneens. de meeste mensen deugen, dat is de titel van het boek dat de heer Bregman heeft geschreven. die stelling klopt wel maar nu blijkt dus dat de heer Bregman de uitzondering is, die de regel bevestigt.

   1. Piet151

    @Seneca
    Het lijkt mij inderdaad een verdienste als je mag spreken op een conferentie waar de meest invloedrijke mensen ter wereld uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap bij elkaar komen. Ik ben al blij eens een keer op Nijenrode uitgenodigd te worden en beloond word met een ets van het kasteeltje. Inderdaad, een kinderhand, hè, maar toch. Ik zou in ieder geval wel eens naar het WEF willen. Dit zegt inerdaad veel over mezelf.
    Als vervolgens Tucker Carlson hem uitnodigt voor een interview zegt dat al weer veel meer. En als in dat interview Carlson volledig de weg kwijt raakt en begint te schelden op de misschien toch wel erg irritante Bregman, is dat veelzeggend. Zeker als dat interview vervolgens niet door Fox News wordt uitgezonden als gevolg waarvan allerlei andere sites het alsnog publiceerden, omdat Bregman het had laten opnemen. Of je nu voor- of tegenstander bent, dat is toch op z’n minst vermakelijk? Voor mij is het veelzeggend en briljant. Zeht ook weer veel over mij.

    Carlson heeft zijn leven gelukkig ietwat gebeterd door Trump als een baksteen te laten vallen.

    1. agenda2030

     blabla bladieblabla 💩

     1. Piet151

      @agenda2030
      Één probleem waarover je na zou moeten denken, heb jij in elk geval nooit. Met onnozele reacties als deze al zo vaak herhaalde zul jij nooit uitgenodigd worden voor wat dan ook dat verder gaat dan de klaverjasclub in het buurthuis. Je blijft gewoon ongezien, hier neemt niemand je serieus en wordt je hooguit curieus gevonden. In je eigen kleine kringetje zul je wel de bolleboos zijn, maar daarbuiten weet niemand dat. Zou je mij een plezier willen doen en dat alsjeblieft zo laten? Dank! Dan valt tenminste te leven met je kinderlijke uitlatingen.

     2. agenda2030

      blabla bladieblabla 💩

     3. Piet151

      @agenda2030
      “blabla bladieblabla”

      Precies, dat bedoel ik.

     4. agenda2030

      blabla bladieblabla 💩.

     5. Piet151

      @agenda2030
      “blabla bladieblabla”

      Knap hoor, zoals je steeds weer origineel uit de hoek weet te komen. Iets voor het theater misschien, als stand-up comedian? Je hoeft niets te zeggen en de mensen lachen al.

     6. agenda2030

      je weet toch dat ik aperte onzin en leugens niet lees malle pietje ? je kan zoveel tekst neerplempen als je wilt

      Het antwoord blijft ongewijzigd “blabla bladieblabla”

     7. Piet151

      @agenda2030
      “je weet toch dat ik aperte onzin en leugens niet lees”

      Maar waar je nu op reageert heb je overduidelijk wel goed gelezen. Je produceert zomaar drie correcte volzinnen. Echt helemaal zelf gedaan? Wel iemand laten voorlezen, zeker? Begrijpelijk, niet alles tegelijk, hè?

     8. Thant dolph

      Het beste zou zijn om de repeteerclown structureel van Jetje te geven met een repliek, aangepast aan zijn niveau…

      Bijvoorbeeld “”blubblub blubberdeblub””. Het zit er echter dik in dat de meeste mensen daarvoor passen.

 5. Appelstroop

  Apart, PVV bestaat uit boze blanke mannen maar de belasting is juist racistisch te werk gegaan door speciek een query op buitenlanders uit bepaalde landen los te laten op de data. Van de blanke slachtoffers zullen er overigens wel een deel PVV’ers zijn.

  off topic: live referendum geleuter 1e kamer op:
  h**ps://www.eerstekamer.nl/live_plenaire_vergadering

  1. Loelap

   Dan zal er onder die groep er wel vaker gefraudeerd worden, neem ik aan.

 6. Kleurloze Politiek

  Natuurlijk ..DDS beschuldigd Twitter van censuur terwijl DDS er zelf ook niet vies van is.
  Een doodnormale reactie waar geen enkele stuitend woord in voor komt wordt weer niet geplaatst.

  Waag het dan niet om een andere de maat te nemen als je zelf zo selectief bent

  1. Loelap

   Het kan zijn dat je bepaalde woorden gebruikt, die automatisch niet geplaatst worden.
   Dat kan je omzeilen door bijvoorbeeld i.p.v. een o een ö te gebruikt.

   1. Seneca

    @loelap
    neen dat is niet volgens de praktijk wat jij schrijft. helaas moet ik constateren, dat reacties die tegen bepaalde – linkse – figuren op dit forum ingaan, niet geplaatst worden. vermoedelijk is dat een erfenis vanuit het verleden n.l. de invloed van de heer T.E.

  2. agenda2030

   de gekleurde is echt zielig , als je nou nog steeds de woordenbanlijst achter het behang niet kent heb je het I.Q van een beukenootje

   Je laatste zin is weer lachen ouwe moslim.

   1. Kleurloze Politiek

    Heeeee patser

    Ik heb echt geen enkele raar woord
    Gebruikt en zelfs geen cijfers
    Dit is overigens niet de eerste keer

    Maar vertel hoe zal de inauguratie morgen in de VS verlopen denk je.
    Verwacht je een wilde westen toestand of wordt het gewoon dag als alle andere dagen.

    Jij bent nog al gecharmeerd van Trump dus jij zal er kritisch naar kijken

    1. agenda2030

     je leest weer niet ! kom op nogmaals.

    2. agenda2030

     p.s
     gekleurde

     hoe de inauguratie verloopt zal me worst zijn

     Je hebt kennelijk nog geen kennis genomen van de volksverhuizing uit Zuid Amerika richting V.S ? biiden heeft wel wat anders te doen dan feest vieren. Hij moet hele volksstammen tegen houden bij de grenzen !

     het biden effect wordt al zichtbaar, stapje dichterbij een burgeroorlog ! fantastisch toch.

    3. Linksbuster

     Q…Ik heb echt geen enkele raar woord gebruikt……
     Echt wel..je ziet het alleen niet!
     Gebeurd mij ook vaak..

 7. Patt

  Ik zeg maar 1 ding. Niet iedereen is onschuldig. Ik ken er zo al 2 waarvan de vriend bij ouders ingeschreven stond. Al probeert de nos (d66 ) zender vanalles. Om andere partijen zwart te maken.

 8. Forlan

  Er is niemand in de Nederlandse media waar ik harder van moet kotsen dan van deze kwal. De vlekken staan me alweer in de nek, maar goed dat ik gewoon weer verder moet werken.

 9. M.Dikker

  Wie is Bregman?

 10. Huis5428

  Ach.
  Door alle fraude vooral van allochtonen.
  Zijn alle regels aangescherpt.mensen die het al moeilijk hebben en vroeger in aanmerking kwamen worden nu afgewezen en komen verder in de schulden ,krijg je te horen je verdiend 10 euro boven het minimum loon dus bekijk het maar,maar dat je schulden niet meer te betalen zijm zou hun een worst wezen.
  Nu komen de gelukzoekers waar het meeste van niet geregistreerd staat en deze mensen zijn zo zielig dat alles maar uitgekeerd word zo veel dat de regering wel moet ingrijpen en dan gaan we naar partijen wijzen die deze fraudeurs aan willen pakken. of je eigenlijk wil zeggen joh had het lekker gewoon door laten gaan en wat kan jou het boeien dat miljarden naar het buitenland gaat geld wat normaal naar gezinnen in Nederland had kunnen gaan.
  Weet niet of heel veel mensen het door hebben.in wijken als schilderswijk ,spoorwijk,laakwartier en transvaal zijn het niet de alachtonen die het slecht hebben maar de nederlander die voor een minimum loon werkt en overal geregistreerd staat die aangepakt word en in kleding van de primark en kringloop loopt ,terwijl de allochtoon die vooral in die wijken niet of nauwelijks werkt een dure auto voor de deur hebben i kleding lopen waar ze in sommige wijken niet kunnen lopen en met 2 boodschappen wagens vol de jumbo uitlopen.dit geeft weer dat Nederland ziek is en het gaat nog veel erger worden.
  Er is geen enkele ambtenaar meer die dingen gaat afkeuren bang vaar racist of ontslagen te worden.welkom in Nederland.

 11. Piet Klein

  De meest mensen deugen, of de meest mensen deugen bijna. En ze deugen met name niet op momenten dat hun belangen in het geding komen. Ze deugen meestal wel maar net niet als het essentieel is. Deugen Rutte, Hoekstra? Of deugen precies ze niet op de essentiële momenten dat duidelijk wordt dat er onschuldige mensen ten onrechte van fraude worden beticht. En deugen ze vooral niet omdat ze kennelijk op zo’n niet te ingewikkeld onderwerp niet bij machte zijn hun ambtenaren apparaat het juiste te laten doen. En deugen ze net even niet als er documenten boven tafel komen die zij dan weer wegmoffelen. En deugen ze weer niet als er nog steeds niet in slagen hun ambtenaren apparaat het juiste te laten doen en dan maar bakken geld er in smijten zowel benadeelden als fraudeurs geld geven om te voorkomen dat ze tijdens verkiezingscampagne te veel hinder hebben van hun niet deugen. En deugt Bregman meestal wel maar net niet als hij in praatprogramma de politieke correcte praat wil houden. Wil hij de kromme redenering verkopen dat fraudeurs zijn gaan frauderen omdat een partij die totaal niet aan de macht is kritisch is over sommige aspecten van de islam, zoals de homohaat, het met geweld dreigen, de jodenhaat, het onderdrukken van vrouwen, het bedreigen van mensen die de islam een rug willen toekeren. De PVV is niet tegen moslims die onze waarden respecteren. Deugt Bregman meestal wel maar net niet op een essentieel moment wanneer hij in een praatprogramma zit. Ik denk dat zijn boek een deel twee nodig waarin duidelijk wordt dat mensen op essentiële momenten niet deugen. Genoeg voorbeelden zoals Rutte, Hoekstra en hem zelf. Dan kan hij in een volgende druk de titel van zijn boek aanpassen naar “De meest mensen deugen meestal maar sommigen te vaak niet op essentiële momenten”

 12. Adriaen van Bergen

  Tja dat Bregman zijn poep mag spuwen bij de NPO, zegt natuurlijk ook weer een heleboel over de NPO.

 13. Bes Tolen

  Ik vind de stelling van Bregman nogal vanuit de hoogte. Er mankeert m.i. te veel aan de mensen en dat komt zowel maatschappelijk als in privé tot uiting. Iedereen moet zichzelf bewaken en corrigeren en in een echt democratische gemeenschap moeten de mensen de moed opbrengen om elkaar en vooral instellingen, algemeen werkende invloeden, zienswijzen en weet ik veel zoveel meer waar nodig te bevragen en te corrigeren. De onvolmaaktheid van de mens komt vooral tot uiting daar waar de leugens en het bedrog algemeen zijn. Daar waar ook de grootste misdaden zijn en worden gepleegd. Daar waar laster, chantage, bedreiging, moord, diefstal e.d. hand in hand gaan. Op de hoogste niveaus. Waar zich onnoemelijk veel onttrekt aan waarneming waar de macht over mensen het grootst is. Dat is daar waar we het meest hebben te winnen. Maar ik zie, denk te zien, dat we daar in het westen veel hebben verloren zo de laatste veertig jaar. M.i. is de oorzaak grote macht over mensen. Macht die in staat is fundamenteel te bedriegen. Massa psychoses te laten komen over de mensen. Juist daardoor vallen de mensen bij bosjes om. Waar ze beter zouden moeten weten. Maar dat wil de macht niet die het leven van de mensen verziekt. En toch waar de mensen zoveel mogelijk de kennis en het inzicht wordt onthouden door permanente indoctrinatie daar kunnen de mensen beter weten. Al zou het alleen maar beter komen omdat de grote macht als onbewezen grondslag het onwaarschijnlijke tot het onbestaanbare, in alle tijden, heeft. De mens durft niet en deugt niet en verdient een onvoldoende. Dat is wel eens anders geweest. De macht sloeg toe door veelvuldige massamoord en daarom bestaat ze nog. En wint ze weer aan kracht. Dat is het droeve van de tijd waarin we leven.

 14. Yoyo

  Rutger Bregman kan ook toegevoegd worden aan de reeds lange lijst.

 15. Telex

  Ik begrijp het niet, is de belastingdienst uitgegaan van statistische gegevens of van vooringenomenheid?

 16. macsjang

  Onder welke rotsblok is deze minkukel uitgekropen? Over labbekakken gesproken. Alweer de zoveelste kneuterkneus. Kruip terug in je hol, ondermaatse roeptoeter.

 17. O.k.

  Toch frappant dat telkens wanneer die rare Sophie Hilbrand presenteert er extreem linkse personen aan tafel zitten.

 18. Bes Tolen

  Cootje. De massa immigratie is eerder de schuld van de KVP (ook geheim gehouden afspraken) dan van de PvdA, die tot en met de jaren zeventig niet bepaald voor immigratie was. Dat veranderde bij de PvdA in de jaren tachtig. Hoofdthema arbeid werd vervangen door immigratie met inzet van belangenbehartigers. Die groepen, die toen macht kregen, waren eerder veelal geen lid PvdA of anders werden ze niet serieus genomen. Dit laatste heeft dan wel opgebroken. De andere partijen deugden toen trouwens evenmin.
  De VVD, Wiegel, heeft Van Agt in de kaart gespeeld. De VVD is dan wel groot geworden maar het was m.i. politieke domheid. De VVD heeft op belangrijke punten niets voor haar achterban en daarmee voor Nederland bereikt. De dubieuze tijdgeest overheerste.
  Het CDA passeerde de PvdA indertijd links. De PvdA had er geen antwoord op. De oude garde die de greep op de partij verloor, kreeg geen tijdige vervanging omdat de kwaliteit niet voorhanden was of eenvoudigweg de partij verliet. Mijns inziens was de politiek algemeen vanaf de jaren tachtig nogal vals en onaangenaam. Veel bewindslieden onbekwaam en/of naïef en dogmatisch.

 19. Rieks

  Ben ook niet weg van hem maar hij gaf een paar weken geleden toch maar een lang en degelijk interview op de BBC. Dat kan niet iedere intellectueel zeggen. Kijk het maar eens na.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.