Nederland wordt wakker! Meer dan helft van de bevolking is ONTEVREDEN over coronabeleid rampenkabinet

Eindelijk is het zover! Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders het coronawanbeleid van het faalkabinet-Rutte III afkeurt. 45 procent van onze medelanders steunt het beleid nog maar. In november was dat nog twee op de drie. Het is dus heel snel aan het gaan. Gelukkig maar, want alleen door massaal in verzet te komen kunnen we er iets aan doen.

Uit de “jongste resultaten van het doorlopende vragenlijstonderzoek van de RIVM Gedragsunit en de GGD’s naar hoe Nederlanders omgaan met de crisis” blijkt dat steeds meer mensen he-le-maal klaar zijn met het wanbeleid van Mark Rutte, Hugo de Jonge en al die andere miskleunen van het klunzenkabinet. 51.000 mensen zijn ondervraagd, en uiteindelijk blijkt dat de meerderheid het beleid niet meer steunt. En als wordt geïnformeerd naar hoe Nederland het doet ten opzichte van het buitenland dan antwoordt slechts één op de vijf daar op positieve wijze op.

Rutte en De Jonge gaan dus keihard af. Mensen zijn er klaar mee. Ze zien dat er op elk punt een puinhoop wordt gemaakt van vaccineren tot bizarre regels die niet uit te leggen zijn. En dan hebben we natuurlijk ook nog de maatregelen, zoals complete lockdowns, die het complete mkb aan het wegvegen zijn. Waar een maand geleden 63 procent van de mensen dacht dat de staat “verschillende belangen goed afweegt” is dat nu nog maar 55 procent. En ja, dat cijfer is dalende.

Het is nog niet waar het moet zijn als we écht af willen van al deze belachelijke maatregelen die de economie kapotmaken en grootschalig mentaal lijden veroorzaken (wat ook vermeld wordt in het hierboven gelinkte Volkskrant-artikel), maar de kritiek begint dus écht toe te nemen.

Deze groeiende kritiek is het logische gevolg, niet van ‘misinformatie’ van tegenstanders van het kabinet, maar van het overduidelijke wanbeleid. De economie wordt opgeblazen, een lockdown legt alles lam, maar het aantal besmettingen blijft hoog. Het vaccinatieproces is veel te langzaam op gang gekomen. En dan lezen en horen we ook nog eens verhalen over nog niet-ingeënt zorgpersoneel dat aan het bed van patiënten staat, maar hun managers kregen wel al een spuit. Het zijn Sovjet-gebeurtenissen die nu opeens heel normaal zijn in Nederland.

En natuurlijk komt de kritiek ook nog eens van twee kanten: van de mensen die tegen de lockdown en aanverwante autoritaire maatregelen zijn (zoals ik!) tot mensen die wél vinden dat er hard ingegrepen moet worden, maar die zien dat het extreem langzaam gaat qua vaccinaties om maar iets te noemen.

Met een beetje mazzel zet deze trend zich voort en wordt het coronabeleid het einde wordt van de politieke carrières van de verantwoordelijken voor deze puinhoop: mensen als Mark Rutte en Hugo de Jonge. Want dat er iets moet veranderen als we de economie én de geestelijke gezondheid van mensen nog enigszins willen redden kan iedereen nu zien.

Iedereen behalve het kabinet, dus. Onverteerbaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. HD

  Dat is raar, gisteren nog gelezen dat 80 procent van het Nederlandse volk Mark de grootste intrigant ooit steunt.

  1. Piet151

   @HD
   Klopt, maar dat gaat over het draagvlak voor de maatregelen. Zie mijn bijdrage hieronder.

 2. Monty

  Gelukkig zal het kabinet vandaag aftreden en zullen er verkiezingen worden uitgeschreven.

  Oh, die waren er al.
  Wilders zal door het falen van het kabinet met twee vingers in de neus de verkiezingen winnen en spoedig het eerste kabinet Wilders 1 presenteren.

  Zijn Amerikaanse weldoeners zullen in hun nopjes zijn. Eindelijk zullen hun wensen door Wilders vervuld worden.

  1. Cootje

   Wilders hoef geen campagne te voeren een beetje zout strooien in de Corona wonden is genoeg . / gaat gewoon uitkomen/

   1. jennifer

    Denk dat dat niet zo zal zijn, maar vind wel dat als hij tweede wordt het stoppen moet dat het toekomstige kabinet de PVV kan uitsluiten. Als ze in Den Haag de mond vol hebben dat Nederland een democratie is, mag zoiets communistisch niet gebeuren in dit land, en mag niet toegestaan worden. Dit is lak hebben aan de stem van de burgers in dit land. En waarom zou je als partij er wild op moeten zijn om de gemaakte rotzooi van jaren kabinet Rutte op te moeten ruimen. Mijn stem krijgt de PVV zo wie zo, daarom vind ik het ook jammer dat het met FVD zo afgelopen is. Had liever gezien dat de PVV en FVD de grootste zouden worden in dit land. Dat zou pas een hele verandering teweeg brengen dan, nu is het maar afwachten wat er gaat gebeuren 17 maart.

    1. Monty

     ”Had liever gezien dat de PVV en FVD de grootste zouden worden”

     Als je de vele reacties hier dagelijks lees worden ze dat ook het volk staat massaal achter Wilders en Baudet.

     Mocht Wilders onverhoopt toch tweede worden zal hij coalitiepartners toch wel weten over te halen om zijn plannen uit te voeren om een meerderheid te vormen.

     1. jennifer

      Dat hoop ik dan van harte.

   2. lucinde

    Oplossingen hoeven we ook niet van Wilders te verlangen.

    Die heeft steeds met VVD meegestemd om de overheid te slopen

    1. jennifer

     Het domme gezwets van lucinde gaat weer beginnen hoor.

    2. agenda2030

     probeer je onzin nou is 1 keer te onderbouwen mad lola

  2. stemanhanneke@gmail.co.

   droom verder Wilders gaat volgens mij nooit de grootste partij worden.
   Dat zal volgens mij toch de VVD worden en die zal dan zeer waarschijnlijk ook de premier leveren.

   1. agenda2030

    dan heeft de arbeider zelf afgeroepen dat het partijkartel blijft zitten en dat we nog twee miljoen kansloze gelukszoekers mogen omarmen die een aanslag plegen op de zorg , de woningen en alle andere voorzieningen, dat we doorgaan met de energietransitie en aardgas de nieuwe zwarte piet wordt , dat we nog meer pfas, co2, stikstof en ammoniak fabels krijgen, dat de forens de nieuwe paria wordt en dat de EU zelfstandig belastingen mag gaan heffen

    stem sociaal , stem PVV , u heeft domweg geen keuze

 3. Cootje

  Ik heb gisteren ook nog de peilingen in de Donald Duc gelezen. Maar daar kwam Pinokkio niet in voor . Peilingen zijn recent over 3 weken als de horeca en andere getroffene hun nog een keer een lock down voor hun kiezen krijgen wegens het hoogtepunt Engelse variant . Dan vallen een hoop zaken met bosjes om en dat beïnvloed de peilingen en het stemgedrag

 4. Piet151

  Zoals vaker is het artikel zeer kort door de bocht. Ik ga geen tegengeluid overschrijven, maar verwijzen naar het RIVM waar de cijfers aan zijn ontleend. Daar kun je zien dat er onderscheid wordt gemaakt tussen draagvlak voor de maatregelen en vertrouwen in de aanpak. Dat zijn twee verschillende dingen die natuurlijk wel sterke relaties hebben. Draagvlak is heel hoog, vertrouwen is lager, zoals ook het artikel aangeeft.

  Zie:
  * rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/draagvlak
  * rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/communicatie-en-vertrouwen

  Je zou uit deze cijfers, even kort door de bocht, kunnen afleiden, dat een meerderheid van de bevolking liever strengere maatregelen wil.

  Overigens betekent een eventueel vertrek van het kabinet niet dat er meteen ander beleid komt. Sterker nog, het kabinet krijgt na vertrek meer de handen vrij om beleid te maken en uit te voeren. Zij kan immers niet meer weggestemd worden, omdat ze formeel al weg is. In dagblad Trouw van vanochtend werd e.e.a. uitgelegd. Een avondklok, als voorbeeld, kan ze dan gewoon invoeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over een motie van afkeuring of andere politieke gevolgen. Corona-bestrijding zou dus strenger kunnen zonder politieke problemen op te roepen. Men zal natuurlijk wel rekening houden met het effect in de aanstaande verkiezingen. Maar bij een hoog draagvlak voor de maatregelen zit dat voorlopig wel goed.

  1. jennifer

   Piet van morgen bij WNL nog wat anders gehoord als wat jij hier zegt. Dat ze juist dan afhankelijk zullen zijn of de meerderheid van de kamer het goedkeurt. Ze kunnen dan niet zomaar meer beslissingen nemen want ze zijn geen kabinet meer wat zomaar beslissingen kan nemen.

   1. Piet151

    @jennifer
    Dat klopt ook. Maar dan hebben ze genoeg aan elke meerdedrheid in de Kamer en dat haaft de coalitie nog steeds. Tot aftreden zullen ze ook bang zijn om de poopsitie teveel tegen te krijgen, want dat is erg nadelking voor het functioneren en de speelruimte. Maar dat is als demissionair kabinet geen thema meer.
    Als het je interesseert, kijk op trouw.nl/politiek/een-demissionair-kabinet-maakt-voor-het-coronabeleid-niet-uit~bf84d938/

    1. Piet151

     @jennifer
     Hieronder een betere versie met dezelfde inhoud:

     Dat klopt ook. Maar dan heeft het kabinet genoeg aan elke meerderheid in de Kamer en dat heeft de coalitie nog steeds. Tot aftreden zullen ze ook bang zijn om de oppositie teveel tegen te krijgen, want dat is erg nadelig voor het functioneren en de speelruimte. Maar dat is als demissionair kabinet geen thema meer.
     Als het je interesseert, kijk op trouw.nl/politiek/een-demissionair-kabinet-maakt-voor-het-coronabeleid-niet-uit~bf84d938/

     1. agenda2030

      blabla bladieblabla

     2. Thant dolph

      blubblubblub dieblub

  2. agenda2030

   blablabla bladieblabla

  3. Blitzkrieg

   Piet151 : Inderdaad is het kabinet niet opgestapt vanwege de toeslagenaffaire maar om verder nog verder te kunnen gaan met het onderdrukken van het volk en hun gl0balistische agenda uit te r0llen.

   Verder, dat draagvlak is er niet! Corona is een andere naam voor de globale f@cistische d!ctatuur, zelfs de meest bruikbare idioot heeft dat nu door.

   St0p maar met je britse, mong00lse, tibetaanse en wat voor variant maar ook inclusief bijbehorende diagrammetjes want je staat ontzettend voor l*l.

   1. Piet151

    @Blitzkrieg
    Ik heb niet de indruk voor l*l te staan. Want ik, heel flauw, citeer slechts uit info die verreweg het grootste deel van de wereld onderschrijft en naleeft. Bijster oprigineel ben ik dus niet. En als ik net als massa’s voor l*l lijk te staan, valt dat op z’n minst helemaal niet op.

    Er zijn alleen een paar gekkies, o.m. hier, die weigeren de werkelijkheid onder ogen te zien en toe te geven dat e.e.a. er toch wat dreigender uitziet. Ik hoop van harte, vooral t.b.v. mijn belang, dat jij en je makkers tot inkeer komen. Die avondklok komt er bijna zeker, gesteund door het grootste deel van Nederland. Die PCR-test wordt gewoon blijvend ingezet want ze voldoet uitstekend, ook zonder dat zogenaamde tegenstanders er iets van begrijpen. De verhalen rond die etst zijn nepverhalen, maanden geleden al ontkracht in diverse factchecks.

    Het is jammer dat jullie niet genegeerd kunnen worden, want jullie invloed is er, in ieder geval op het aantal slachtoffers dat door corona valt.

 5. ManX

  Het bizarre mismanagement van Trutte & Troep is zo overduidelijk, dat het onbegrijpelijk is dat de meute nu pas wakker wordt – nu bijna alles vernield is zien ze wat er is aangericht.

  De enige balans is die tussen gerichte bescherming van risicogroepen, brede vaccinatie van de ringen (verzorgenden) daaromheen en de rest -die nauwelijks of geen last heeft van het virus- vrijgeven, zodat de economie en het onderwijs weer kan draaien.

  Rutte is de vleesgeworden incompetentie die Nederland vakkundig kapot heeft gemaakt.

  1. Piet151

   @ManX
   Een deel van het volk vrijheid geven? Ik kan me de wens voorstellen en het klinkt ook redelijk. Maar je kunt in Engeland en Ierland zien wat er dan gebeurt, als de Britse variant ook hier de overhand krijgt. Ik denk, dat er eerder een veel strengere lock down en avondklok komen.

   1. Blitzkrieg

    Piet151 : Zoals iedereen weet is corona een andere naam voor globale fascistoïde dictatuur! Wat er in Engeland gebeurd is wat er overal gebeurd, mensen worden bedonderd en zowel psychologisch als economisch kapot gemaakt, EXPRES! Dat alles alleen vanwege de uitr0l van een agenda, waar jij klaarblijkelijk je ziel aan hebt verkocht.

    SECOND WAVE OF BS! Hospitals Are OVER RUN With LYING SCUMBAGS! They Dont Care About YOU
    h**ps://brandnewtube.com/watch/second-wave-of-bs-hospitals-are-over-run-with-lying-scumbags-they-dont-care-about-you_yPZC5Z2N6wgZM1D.html

    1. agenda2030

     tja , als de datum klopt , klopt alles. Overigens familie in de zorg, die zitten verplicht thuis omdat hun afdeling gesloten is. Ze mogen niet op andere afdelingen helpen dat is toch bijzonder opmerkelijk

     1. Piet151

      @agenda2030
      “Overigens familie in de zorg, die zitten verplicht thuis omdat hun afdeling gesloten is. Ze mogen niet op andere afdelingen helpen dat is toch bijzonder opmerkelijk”

      Inderdaad opmerkelijk. Lopen ze in de weg, of zo? Ze kunnen toch ook buiten gaan vegen, of ander nuttig werk?

    2. Piet151

     @Blitzkrieg
     Het is eigenlijk lachwekkend wat je schrijft als het ook tegelijkertijd inhoudelijk niet zo verdrietig was. Je zoekt invloed, nou die heb je, vooral op het aantal slachtoffers dat je met dergelijke nep-info maakt.

 6. lucinde

  Zeer ontevreden, komt omdat de meerderheid
  Steeds kiest om de overheid steeds verder te slopen.

  De middelen zijn er niet meer om slagvaardig op te treden, des te vreemder dat overheidsslopers als vd Galien nu zit te klagen.

  Ook zijn FvD ziet het liefst een zo’n klein mogelijke overheid

  1. Cootje

   De polderde Nederlanders slopen geen overheid , de overheid heeft zich zelf gesloopt , met het snelle internet en media voorzieningen zijn alle zogenaamde geloofsbroeders in de politiek door de mand gevallen en 99% zit er voor zich zelf . De christelijke partijen zijn met de misbruiken en hun machtspositie in de kleine gemeentes op het platte land achterhaald . Nog erger is de rode brigade die met de gelieerde vakbonden de hele arbeidsklasse heeft gemanipuleerd en gesloopt met toen onwetende arbeiders tegen over hoog opgeleide zakkenvullers . De liberalen waren een clubje van de hele rijken en multinationals , en een ieder dacht als je een zaakje of een eigen huis had dat je bij dat clubje hoorde de Nederlander ten top. Samen hebben ze ons land gesloopt met de ongebreidelde toestroom van immigranten als werkvee voor de multinationals en ons opgezadeld met een golf aan analfabeten en godsdienst fanatici zoek het maar uit als de economie maar draait . Toen is de tweedeling begonnen en het wegkijken daarvan eens komt de rekening en die wordt altijd uitvergroot in slechte tijden .

   1. jennifer

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Helemaal waar wat je zegt.

    1. Mireille

     🐸🐸🐸

 7. Adriaen van Bergen

  Op Frontnieuws staat een artikel over de bijwerkingen van het vaccin.
  Als je geen last hebt van covid , dat is meer dan 99% van de bevolking, dan moet je je nooit laten inenten met een experimenteel vaccin, want dan is de kans dat je van gezond naar ongezond gaat.
  Die kans is veel te groot.

  1. Mireille

   Frontnieuws is een leverancier van fake nieuws en hoaxes, Adriaan! Maar wel leuk dat je dit meldt!

   1. CZ

    @Mireille: Vooral niet ingaan op de inhoud, lekker staatsprutsertje van me! 😉

  2. CZ

   “experimenteel fâkzèn”

   Inderdaad, experimenteel in de zin dat het een mRNA-fûckzin betreft, dit is nooit eerder op mensen getest waarmee de mens een proefdier is geworden. Bovendien, en dat is zo mogelijk nog belangrijker, is niet bekend wat de gevolgen van dit experiment zullen zijn op de lange termijn. Gelukkig kunnen de leveranciers/farmaceuten niet aansprakelijk worden gesteld…

   🙂

 8. Patt

  Pvv gaat nooit regeren. Al moeten ze een kabinet met 10 partijen maken. Zolang de mensen op dit kartel blijven stemmen. Onze regering is een aanfluiting. Spelen de hele dag met telefoon tijdens vergaderingen. Niet bekwaam en weten het altijd beter als de deskundigen.

  1. Thant dolph

   “Spelen de hele dag met telefoon tijdens vergaderingen”

   Je weet van toeten noch blazen hoe de dagelijkse werklast van regeringsleden eruit ziet,
   dat is wel duidelijk na zo’n domme opmerking..

   1. agenda2030

    de dagelijkse beelden tonen een heel ander beeld slaapmuts

   2. usb3.0

    “de dagelijkse werklast”

    Voor € 172.000,– (naast de torenhoge reiskostenvergoedingen en andere onkostenvergoedingen van € 9.000,– variabele onkostenvergoedingen: vergoedingen voor ziektekosten, verhuizing, woonruimte, beveiliging, communicatie, vervoer, verblijf en politieke staf) moeten ze niet zeiken natuurlijk..

 9. M. Brandenburg

  “Met een beetje mazzel zet deze trend zich voort en wordt het coronabeleid het einde wordt van de politieke carrières van de verantwoordelijken voor deze puinhoop: mensen als Mark Rutte en Hugo de Jonge”

  Nee hopelijk voor elke ambtenaar en policiti die deze waanzin steunt en heeft mogelijk gemaakt, met een beroepsverbod voor welke publieksfuncite in de toekomst dan ook.

 10. Vogel

  Sorry Mike, maar ik zie maar een paar achterlijke gebakjes staan die demonstreren.
  Als half Nederland er tegen was zou het wel iets drukker zijn. Dit is pure propaganda van jou.

  1. agenda2030

   moet je toch is de duiven strond uit je ogen wassen

 11. stemanhanneke@gmail.co.

  ik ben het er mee eens dat geen enkele partij uitgesloten worden .
  Of je het met die partij eens bent of niet is niet relevant.

 12. usb3.0

  Dat is nogal wat hè

 13. Drollevanger

  Volgens mij moet ons complete kiesstelsel op de schop.
  Nog altijd kan de VVD van Rutte de grootste worden als bv 35% van onze kiezers op de VVD stemt heeft Rutte weliswaar geen meerderheid van de kiezers achter zich, maar heeft hij wel de grootste partij, die andere grote partijen kan uitsluiten. Wat hij ook steevast zal doen en deed.
  Er zijn altijd wel een aantal zwabberede naar het pluche hunkerende clubs die hem willen gaan steunen.
  We moeten naar een systeem waarin partijen naar aantal kiezers een regering gaan vormen.
  Dus bv naar aantal kiezers ministers gaan leveren, dus eerst bv de VVD met het aantal hen toekomende ministers,(bv 5) dan komt de tweede club de PVV met(bv 4), daarna bv CDA (met 3) dan nemen we Groenlinks(bv 3) en D66 (2), SGP(1)
  Alleen op bovenstaande manier krijgen we democratisch een meerderheid van onze bevolking aan het bewind.

 14. RvdBe

  Mensen keuren het catastrofale corona beleid van Rutte af en gaan op 17 maart op Rutte stemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.