Newsflash: de Palestijnen willen helemaal geen tweestatenoplossing!

De Palestijnen willen de tweestatenoplossing – of toch niet? Het lijkt er niet echt op, vindt Likoed Nederlands-bestuurslid Awi Cohen. Hij ziet in recente uitlatingen van Palestijnse hoogwaardigheidsbekleders vooral signalen die wijzen op het tegendeel: Palestijnen willen niets liever dan alle Israëliërs het land uit schoppen.

Veel politici en journalisten beweren dat de Palestijnen graag de tweestatenoplossing willen. Daarmee wordt bedoeld een staat voor Palestijnen, naast Israël. Maar is dat wel wat de Palestijnen nastreven? Uitzendingen van de Palestijnse televisie laten iets heel anders zien. Hieronder een paar recente voorbeelden.

Hamas, dat Gaza bestuurt, blijkt nog steeds uit te zijn op de vernietiging van Israël:

“Wij zijn er volledig van overtuigd dat we door de vernietiging van die monsterlijke staat [Israël] een eind zullen maken aan de wereldwijde ellende als gevolg van oorlogsophitsing, corruptie en door media verspreide zondigheid. Dat is de essentie van de bezettende zionistische vijand. Ze willen de hele mensheid verontreinigen, om als vreemd element in de wereld te kunnen leven. Dus het moet worden vernietigd. …Verzoening met de zionistische vijand kan nooit deel uitmaken van de agenda of ideologie van Hamas. Dit is uitgesloten.”

Dit is een uitspraak van Fathi Hamad, een lid van het Politbureau van Hamas. Hij deed deze op 12 december 2020 op het tv-kanaal van Hamas.

De zogenaamd ‘gematigde’ Fatah, dat de Westbank bestuurt, blijkt hetzelfde te propageren:

“Van Safed, Haifa, Acre en Jaffa [vier steden in Israël], vanuit elke centimeter van ons land Palestina: goedemorgen Jeruzalem. Een ochtend van pracht en glorie voor de hoofdstad van ons hart en onze staat. Er zijn al veel bezetters geweest. Zij zijn verdwenen. Jeruzalem is Palestijns, islamitisch en christelijk gebleven. De bezetting nadert zijn einde. En de toekomst, die vol hoop en vrijheid is, is van ons.”

Dit viel te horen bij een presentator op de officiële Palestijnse televisie op 4 december 2020.

Een jongen van twaalf jaar zei een dag eerder al bij een Palestijns nieuwskanaal, terwijl ondertussen een landkaart getoond wordt waarop Israël is vervangen door ‘Palestina’:

“De Joden hebben ons land gestolen. Ik wacht al 12 jaar, mijn vader 40 jaar, en mijn grootvader 70 jaar. De Joden namen ons land met geweld in en stuurden ons naar de kampen. Ik hoop terug te keren naar Lod, mijn stad.”

Ik voel dat ik in de toekomst zal terugkeren en Palestina zal bevrijden.”

En twee weken daar weer voor verkondigde de officiële Palestijnse televisie:

“Dit is de rol van onze schoolboeken: de Palestijnse kinderen moeten leren dat Palestina niet alleen uit Ramallah en Bethlehem bestaat. Zij moeten weten dat Palestina ook Haifa en Akko [steden in Israël] omvat. Dat er een historische onderdrukking is van de Palestijnse kinderen.”

Ook door Fatah-leiders is al vele malen aangegeven dat de ‘tweestatenoplossing’ slechts een fase is in de richting van de vernietiging van Israël. Dat doen ze dan wel altijd in het Arabisch, nooit in het Engels. Het Westerse publiek moet het niet horen. Echter, een jaar geleden vergat de Palestijnse ambassadeur Husam Zomlot deze instructie en sprak het uit in het Engels:

“De tweestatenoplossing was nooit een Palestijnse eis. Het was een concessie aan de internationale gemeenschap. Voor Palestijnen is het onzinnig. Het is een startpunt in de strategie. Maar daar stopt het niet mee.”

Het bewijs ligt dus voor het oprapen dat de Palestijnse leiders niet uit zijn op twee staten als oplossing voor het conflict. We weten dat de Palestijnse jeugd nog steeds onderwezen wordt dat de Palestijnen Israël moeten vernietigen. En dat met de oprichting van een Palestijnse staat het conflict eerder zou verhevigen dan verminderen.

Iedereen die dit wil zien, kan dit zien. Maar toch beweren veel politici en journalisten dat de Palestijnen wel de tweestatenoplossing willen. Zij blijven hun ogen sluiten voor de ongemakkelijke waarheid dat de Palestijnse leiders dat in het Arabisch ‒ richting hun eigen mensen ‒ nooit beweren. Dan preken zij de vernietiging van Israël.

Ontzettend jammer, want na een paar keer dit soort uitzendingen van de Palestijnse televisie op het NOS Journaal zou iedereen begrijpen wat er echt aan de hand is. Waarom door deze Palestijnse houding er geen vrede was, is of kan komen. Ongeacht wat Israël doet.

Awi Cohen is bestuurslid voor Likoed Nederland

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HD

  Nee natuurlijk willen ze dat niet, en deze clan krijgt ook miljoenen staatssteun van D66 leider al -Qaq, miljoenen die wij moeten ophoesten.
  Deze al -Qaq heeft een grote haat tegen het land Israël.

 2. Kleurloze Politiek

  Däar gaan weer jonges verwachten jullie nou echt dat DDS die zo rechts is als het maar kan een objectieve stuk schrijft over deze kwestie..
  Nou nee.. want dat zou pas echt de wereld op zijn kop zijn.
  En wat te denken van De PVV en FvD die 1 van de hoofdsponsor zijn van dit platform althans FvD wel maar PVV is net helemaal zeker.
  Kortom dit is dus wat je noemt een slager die zijn eigen vlees keurd.

  1. jennifer

   kleurloze politiek.Heb je hier aan toonbaar bewijs voor dat dit zo is of ben je maar uit je nek aan t brallen omdat dat schijnbaar beter in je straatje past dan.Laat het bewijs ervan hier dan ook zien op dit forum.

  2. Loelap

   Kan jij als moslim dan een objectief stuk hierover schrijven? Denk het eerlijk gezegd niet.

 3. Yoyo

  Vraag dat maar aan onze ” aanstaande premier Madame al-Kak”.

  1. jennifer

   yoyo laten we hopen dat we geen premier krijgen die met terroristen huist toch en al ons belastinggeld steeds weer blijft brengen naar haar club,zodat haar vrienden wapens kunnen kopen om Israel te kunnen vernietigen.

 4. Flach

  Dat is geen nieuws noch een verrassing, want dat hebben ze nooit gewild. En dat overigens ook vaak genoeg openlijk naar voren gebracht. Dus als er iemand is die zegt in de 2-staten oplossing te geloven, dan is diegene of ziende blind en horende doof, of heeft er belang bij, of liegt dat hij barst… of is gewoon stapelgek.

 5. Rieks

  De Palestijnen zullen zich wel moeten schikken want ze hebben bijna geen vrienden meer. En de joden moeten de Palestijnen beter behandelen, dat scheelt ook een hoop, en niet behandelen als tweederangs burgers zoals ze nu doen. Maar dat zie ik ook nog niet gebeuren, joden kennende.

  1. Linksbuster

   Bijna dagelijks zijn er beschietingen met raketten rieks…moeten ze de palestijnen maar op de thee uitnodigen???

  2. Flach

   @Rieks, wat een onzin. Als er een plek is waar die z.g.n palestijnen willen wonen is het in Israël. 20% vd bevolking in Israël zijn Palestijnen. Ik ben bang dat dit ooit nog een flinke fout zal blijken te zijn. Ze komen er maar wat graag, een veel beter leven dan waar ze vandaan komen. En de palestijnen hebben zoveel geld gekregen in hun z.g.n. bestaan, dat ze allemaal vet rijk hadden kunnen zijn. Maar martelaar worden is altijd het doel, wapens en ellende is stukken belangrijker dan zorgen voor hun z.g.n. volk. Ze zijn van Israël afhankelijk voor elektra, voor gezondheidszorg en wat al niet meer. En dat krijgen ze ondanks die stroom van continu maar Israël aan blijven vallen en zorgen voor een gigantisch milieuprobleem door hun vergiftiging van alles met hun benzinebommen en branden.

   Ze mogen blij zijn dat Israel zoveel geld heeft, geen enkel land had dat zolang volgehouden maar allang al de hele boel platgegooid. Ik zie het al dat de Belgen of de Duitsers dat bij ons flikken, dag in dag uit maar aanvallen. Platgooien die handel! En ze evengoed nog van stroom voorzien en ze medisch helpen, de mazzel voor ze. Ik zou dat nooit gedaan hebben. Fuc.off met dat terroristengebroed.

   En de ‘palestijnen’ die er ook kotsziek van worden, zijn hier de dupe van. En wij betalen voor de martelaars-uitkeringen, dankzij Kaag, Mevrouw Anus Kwak. 🙁 Het hoogste wat ze kunnen bereiken. Nou handel dat dan maar af en geef ze daar dan maar hun zin in 😛 Palestijnen en eeuwige vluchtelingen, zelfs Arafat heeft toegegeven op video dat er geen Palestijns volk bestaat.

   1. Flach

    @Flach,

    typo, geld is geduld.

    “Ze mogen blij zijn dat Israel zoveel geld heeft” GEDULD dus.

   2. Loelap

    Palestijnen zijn ook ontzettend jaloers op Israël!

  3. Reinoud van Gelre

   Eens, Rieks.

  4. Janna47

   @Rieks
   De goedwillende Palestijnen worden prima behandeld door de Israeliers. Misschien is u dat ontgaan. De bomgordeltjes sluit je natuurlijk niet in de armen, maar u misschien wel?
   Dat tuig is niet eerder tevreden, dan dat ze zelf in Israel wonen en de Joden uitgemoord hebben. Ze doen niet anders dan vuurtjes stoken en bommetjes gooien. Ze presteren verder niks, houden allemaal hun handje op en worden mede door ons onderhouden via mevrouw Kaag.

 6. Linksbuster

  Israel moet kapot dat moge duidelijk zijn..arabieren willen geen vrede.

 7. Heras

  Hamas wordt door arabische landen, steeds vaker gezien als een terroristische groepering. Alleen is europa niet zover. Zij willen de leugen in stand houden dat palestijnen zielig zijn. En de leiders van hamas lachen zich rot:die zitten in hun grote villa’s in Turkije de mensen op te stoken om Israel te vernietigen.

 8. Rieks

  Een oorzaak (er zijn er meerdere natuurlijk) die nog onvoldoende aandacht krijgt is de maar groeiende bevolking van de Palestijnen. Nu al 4,5 miljoen en maar 6000 km2, dat is bijna 700 per km2. De werkloosheid is groot en daarmee groeit de frustratie die wordt afgereageerd op Israël. Geen eigen industrie, belangrijkste werkgever is Israël. Dat probleem wordt alleen maar groter. Als je de Palestijnen iets goeds aanbiedt zullen ze het accepteren. Arabieren zijn ook opportunisten met weinig principes, het eigenbelang is het belangrijkst, bij wie niet? Opportunisten: kijk naar de politiek van Egypte, Libië, de Emiraten, Jordanië, ze wisselen net zo snel van alliantie als het hun beter uitkomt. De joden moeten met iets komen want die groeiende bevolking is ook Israëls probleem, steeds meer. En de Palestijnen moeten inzien dat raketten afvuren contraproductief is. De leiders weten dat wel maar die werkloze jongeren niet.

 9. Rene van der Grijp

  Husam Zomlot: “De tweestatenoplossing was nooit een Palestijnse eis. Het was een concessie aan de internationale gemeenschap. Voor Palestijnen is het onzinnig. Het is een startpunt in de strategie. Maar daar stopt het niet mee.”

  Klopt als een bus. Ze zullen niet rusten voordat Israël van de aardbodem is verdwenen en dat Leitmotiv is rechtstreeks terug te voeren op de islam, welks leerstellingen verbieden om veroverd (heilig) gebied af te staan aan niet-moslims. Dat bleek onder andere uit de oorspronkelijke formulering van art 11 van het handvest van hamas:

  “Palestina is een islamitische Wakf, bestemd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag der Oordeels. Een deel noch een geheel mag worden ontheiligd of opgegeven. Geen enkel land, koning, president, of organisatie, Palestijns of Arabisch, mag dat doen. Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels. Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen.”

 10. Wally

  Ssssttttt! Dat mag je helemaal niet zeggen! Want volgens mw Duisenberg zijn alle palestijnen lieve mensen en hebben zij gelijk. Men WIL het niet zien. En pas nadat er een ramp heeft plaatsgevonden en zijzelf aan de beurt zijn gaan (misschien) wat oogjes open. Laat ze nou maar blij met zichzelf zijn.

 11. de ziender

  Als de Palestijnen morgen gaan beginnen met normaal te doen: dat wil zeggen: Israël als staat erkennen en wapens en geweld meteen af te zweren, kan, bijvoorbeeld, de GAZA-strook het Singapore van het Midden Oosten worden… Die Israëlies zullen ze daar nog bij willen helpen ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.