‘Ondernemerspartij’ VVD bedankt! Winkelketens staan nu daadwerkelijk op omvallen vanwege het economische wanbeleid van de overheid!

Een nieuwe verlenging van de lockdown zou desastreus zijn voor zo’n beetje de hele horecasector en evenementenbranche. Maar ook de (grote) winkelketens hebben het knap lastig gedurende het economische wanbeleid van Mark Rutten en zijn ‘ondernemende’ VVD. Meerdere winkelketens schijnen zelfs op omvallen te staan.

Het gaat niet lekker met de horeca. Het gaat niet zo goed met de retailhandel. Het gaat überhaupt op geen enkel vlak nog goed in Nederland, een land dat ooit zo vooruitstrevend en leidend was, maar inmiddels is gekrompen tot het eigenwijze broertje van Bulgarije. En dat is alles behalve een compliment. Want Bulgarije is een prachtig vakantieland, maar daar is dan ook wel zo’n beetje alles mee gezegd.

We hadden natuurlijk al te maken gehad met de toeslagenaffaire, die de Bulgarenfraude in alle opzichten overtreft. Daarna kwam het vaccinatiebeleid, waardoor wij ons ook nog eens konden spiegelen aan de Bulgaren, want samen met het Balkanland staan wij onderaan het lijstje van het aantal gevaccineerde personen.

Maar iets dat de Bulgaren dan wel weer beter doen als ons: De retailhandel. Want omdat de Bulgaren al veel eerder begonnen aan een keiharde lockdown, zijn daar nu meer versoepelingen in zicht. In Nederland lijkt dat vooralsnog uitgesloten, want we hebben het nu slechts over het heropenen van de basisscholen in februari dit jaar.

Over versoepelingen voor de horeca- en retailhandel zijn dan ook nog helemaal geen concrete plannen gemaakt, en dat begint nu toch wel ernstige zorgen te baren. Volgens De Telegraaf staan er inmiddels zelfs winkelketens op omvallen.

Zo zegt de topman van Zeeman, Erik-Jan Mares:

“De non-foodsector raakt echt in paniek bij de gedachte dat we pas na Tweede Paasdag waarschijnlijk de winkels weer mogen openen en in maart click & collect mogen invoeren. Dat is wat wij te horen hebben gekregen van bronnen rondom het kabinet. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de hele sector. Daarom treden we naar voren, aangezien veel bedrijven dat niet doen om onrust onder het personeel te voorkomen.”

Natuurlijk, niemand is uit op onrust, alleen we moeten onszelf wel beseffen dat die onrust er allang is. Bedrijven zoals Zeeman, Wibra, Hema, de Bijenkorf, vele kledingwinkels, boekhandels, eigenlijk zo’n beetje elke winkelketen behalve de fastfoodreuzen zoals Mc Donald’s en Kentucky Fried Chicken hebben het uitermate zwaar, en niet zelden staan meerdere van die winkelketens bijna op het punt om om te vallen. Allemaal dankzij het economische beleid van de ondernemerspartij de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Cootje

  Ze zijn volgens de peilingen uitermate tevreden , Rutte op eenzame hoogte in de peilingen dus er hoef niet veel te veranderen .

 2. Cootje

  Of zou over 5 weken Rutte toch de koning wezen van de peilingen , Wilders hoef nog steeds niet veel te doen de aangeslagen gewonden ondernemers rollen zo zijn fuik in. Aangeslagen gewonden dieren maken ook gekke sprongen en zijn niet peilbaar , en een ding is zeker met het uitmuntende inentingen programma en de vele varianten van Corona is er volgens rutte licht aan het eind van de tunnel . Licht misschien wel maar de explosie faillissementen gaat gepaard met veel mensenlijk leed . Dus moet Rutte ze nog ruim 5 weken zoet houden

 3. leukeditter

  hahahahahahahahahahahahahahahahaha en nog op rutte stemme jongessssssss

 4. Cootje

  In de Telegraaf huilie huilie grootwinkel bedrijven . De peilingen geven aan dat deze ondernemers huilen met een oog ze krijgen wat ze verdienen met zo grote leider van Nederland . Hij gaat ze er doorheen slepen al moet hij het zelf betalen vertrouwen in deze man .of wordt het toch zakelijk de ene zijn dood is de andere zijn brood

 5. ervi

  Dit alles volgens het Grote Reset plan.
  Totale afhankelijkheid van de grootbedrijven, die het aanbod bepalen.
  Een inhuizig online-leven, makkelijk te contr@leren wat men doet en koopt.
  Op termijn zelfs wat men denkt en voelt.
  Geen fysieke menselijke contacten en interacties meer.
  En vooral NIET naar buiten gaan vanwege de vele kwaadaardige virussen die men er kan opdoen.

 6. Spaanse_K0K

  Maar iets dat de Bulgaren dan wel weer beter doen als ons:
  De retailhandel.
  Want omdat de Bulgaren al veel eerder begonnen aan een keiharde lockdown, zijn daar nu meer versoepelingen in zicht.

  Logica van een dronken aardbei.

 7. Spaanse_K0K

  Maar iets dat de Bulgaren dan wel weer beter doen als ons

  We zijn dus met onmiddellijke ingang op zoek naar redacteuren (m/v) die bereid zijn op zaterdag en zondag de website draaiende te houden
  VEREISTEN;
  beheers jij het Nederlands uitstekend;

  1. ervi

   Zeer inhoudelijk en scherp gezien, pendejo.

 8. Vogel

  Zielig hoor steeds weer de horeca die huilie huilie doet
  Het siert ze om zich ook druk te maken over anderen. Straks kunnen ze weer 17.50 voor een broodje vragen en 4.50 voor een biertje. Nee laten er maar een paar kapot gaan. Kijk ff naar horeca op strand, dure lease auto. Tab wordt gehuurd van de leverancier, de rest rekening courant.

 9. Xyz1234

  Ook de egoisten die schijt hebben aan de mensen die hun baan en bedrijf zijn kwijt geraakt komen nog aan de beurt. Ik kan niet wachten om hun verontwaardiging te zien wanneer ze beseffen dat ze net zo in de kou komen te staan als zij waar ze nu geen enkele sympathie voor op kunnen brengen.

 10. Sacklantaern

  #KlaarmetRutte

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.