‘Rutte en De Jonge gaan verspreiding Britse variant promoten door scholen weer open te gooien!’

In de persconferentie lichten premier Rutte en zorgminister De Jonge de maatregelen toe die al eerder waren uitgelekt. De coronacijfers zijn nog steeds dramatisch, dus de lockdown wordt weer verlengd. Ook zal de anderhalvemeterregel weer worden toegepast op middelbare scholen.

Het kabinet maakt zich grote zorgen over de Britse coronavariant, die veel besmettelijker blijkt dan de originele variant. Dat leerden we gisteren na de coronapersconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Het kabinet anticipeert nauwelijks op het effect van de Britse versie van het virus en wacht wederom rustig af totdat het pas écht misgaat. Daarom wordt er slechts een anderhalvemeterregel geherintroduceerd voor de middelbare scholen, in plaats van de hele boel gewoon dicht te houden.

Als de normale variant al zo’n enorme impact heeft en wild om zich heen grijpt in allerlei verzorgingstehuizen, dan kun je er toch donder op zeggen dat die Britse variant in no time bij de middelbare scholen opduikt? Die anderhalve meter is allemaal leuk en aardig, maar dat gaat geheid mis met zoveel leerlingen tegelijk in onvoldoende geventileerde gebouwen.

Het meest opvallende aan deze persconferentie is de aankondiging van de vraag om een spoedadvies van het OMT, in verband met de mogelijke komst van een avondklok. Dat zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het aantal contactmomenten verder af zal nemen. Volgens Rutte vinden de meeste besmettingen namelijk door dergelijke contacten plaats.

Volgens De Jonge zullen we pas in de herfst voldoende gevaccineerd zijn en moeten we het tot die tijd maar doen met zware maatregelen. Daar staat wel tegenover dat er nu op meerdere plekken grootschalig wordt getest, met name vanwege de Britse coronavariant.

Dat is dan ook het enige lichtpuntje van de hele persconferentie: na tien maanden ervaring met corona heeft het kabinet dan eindelijk een béétje anticiperend vermogen ontwikkeld, zo lijkt het. Hoera…?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. 2030

  h**ps://de-ware-wereld.nl/2021/01/12/wens-buurvrouw-truus-beterschap/#respond

  de man is knettergek geworden

  Omdat we niet weten wat de Engelse variant gaat doen moeten we strengere maatregelen uitvaardigen !

  Opsluiten deze volidioot.

  Omdat we niet weten hoe de immigranten reageren gaan we ze allemaal opsluiten !

  1. hans-e-pans

   Mark R. en consorten wachten met het invoeren van de avondklok totdat ze bericht hebben ontvangen uit Duitsland of van het WEF.

  2. Bunky01

   2030 : De laatste alinea is geniaal. Bulls Eye !

 2. Henry Higgins

  Als Rutte een avondklok had ingesteld was het gehuil op DDS oorverdovend geweest.

  Het is niet goed of het deugt niet.

  1. 2030

   nou strónt vlé®k zelfs de lock downs werken in geen enkel land dus als extraatje een avondklok is leuk voor het fascistische plaatje maar effectief brengt het niets !

   overigens is de onderbouwing een lachertje ” omdat we niet weten hoe de Engelse variant zich gedraagt moeten we strengere maatregelen invoeren ”

   Ik wou dat ze dat gedaan hadden met de gelukszoekers strónt vlé®k , omdat we niet weten hoe geradicaliseerde islamieten zich gedragen plaatsen we ze onder toezicht. Dat had veel steekincidenten gescheeld

   1. jennifer

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   2. LifeBuddy

    Heeft p*do ernestje nu weer een nickname alias henry. Hij neemt het heel erg vurig op voor zijn vvd vriendje pinokkio, die de Grootste corona vervuiler schiphol gewoon open laat.

  2. JochemX

   Je hebt niet goed geluisterd, die avondklok kom er.

 3. ropart

  buiten raak je niet besmet en binnen wel!, dus blijf je zoveel mogelijk binnen, waarom wil het volk dit nou niet snappen?

  1. FreeThinker

   Het gaat hun niet om een oplossing. Als ze een oplossing wilden hebben waren ze wel druk bezig de IC uit te breiden. Nee we moeten in deze “crisis” blijven zitten.

   1. usb3.0

    Precies..

 4. ManX

  Er is een buitengewoon interessant interview op YouTube verschenen waarin Prof. Dr. Theo Schetters (immunoloog en vaccinmaker) een glasheldere visie geeft op de massale mRNA-vaccinatie in Nederland: NIET doen is zijn onderbouwde advies.

  A must see!! Kijken!!

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=aWrZxCx6L6g&feature=emb_logo

  1. FreeThinker

   Ik hoef verder geen uitleg. Ik neem geen vaccin dat binnen een jaar geproduceerd en getest is.

  2. Jack Flash

   Verbazend dat dit nog op YouTube staat Manx.
   Ik heb het onlangs nog eens gekeken.

   1. ManX

    Jack, dit interview is afgelopen woensdag (6 januari) opgenomen.

  3. Spaanse_K0K

   NIET doen is zijn onderbouwde advies.

   Mag ik hieruit afleiden dat u en uw vrouw met een auto-immuun ziekte zich niet zullen laten vaccineren ?

   1. usb3.0

    spaanskokje is er middels feitelijke bewezen onderzoeken natuurlijk van overtuigt dat het vaccin veilig is..

    1. Spaanse_K0K

     Usbtje antwoordt maar wat graag voor zijn geestverwant.

     1. usb3.0

      Nee hoor kokje dat doet usbtje niet natuurlijk, usbtje stelt feitelijk vast dat jij middels feitelijke bewezen onderzoeken er natuurlijk van overtuigt dat het vaccin veilig is..

  4. Meriadoc Brandebok

   h**ps://kloptdatwel.nl/2021/01/09/professor-schetters-zaait-ongefundeerde-twijfel-over-coronavaccins/

   1. ManX

    Ik zou zeggen Meriadoc, kijk zelf en bepaal je mening.

    1. Meriadoc Brandebok

     Okay.

   2. usb3.0

    vaccins op basis van wat?

   3. 2030

    ongefundeerd ? jaja

   4. JochemX

    Brenda, ik heb kennelijk naar een andere persconferentie gekeken. Het hele beleid is afhankelijk van de ‘succesvolle’ vaccinatie.

   5. FreeThinker

    Als Brandebokje zich wil inspuiten met een vaccin dat nog geen jaar lang getest is moet ze dat zelf weten. Ik doe het niet.

  5. usb3.0

   Ja èn maar 40 jaar ervaring

   1. Mireille

    De bevolking laat zich niet overtuigen. Ruim70% is voor de beperkingen. Sterker nog, een goed deel wenst nog strengere maatregelen. Er moèt toch iets gebeuren. Ierland gezien?
    Beieren met strenge kapjes voorschriften?

    1. 2030

     niet liegen strónt vlé®k , 41% is bereid zich te vaccineren

     Al die strenge voorschriften en toren hoge boetes en toch lopen de “besmettingen” op

     kennelijk helpen al die fascistische voorschriften niet !

     1. Brenda Welsh

      Ik meen dat u hier weer de materie verdraait. Feitelijk is er niets gezegd over vaccinatie. Het gaat over de maatregelen. Lockdown, grote bijeenkomsten vermijden, niet reizen als het niet nodig is enz. Vaccinatie is geen verplichting, het aanbod ligt er. Uw stempas kunt u ook naast u neerleggen. Met een vaccinatie heeft u meer zekerheid.

    2. usb3.0

     “Ruim70% is voor de beperkingen.”

     Nee hoor, maar jij kunt er wel wat doen om niet te worden misleidt door linkse propaganda.

     1. Vanduinen

      Dit heeft niets met propaganda te maken. Niet van Links niet van Rechts.
      Wij moeten ervan af van dat virus. De burger, of het “volk” die zich serieus houdt aan de regels wil niet verrast (besmet) worden door een blindganger die er voor kiest om dwars door de aanbevelingen van de overheid zijn eigen gang te gaan. Regels en handhaving zijn te zwak.

 5. Cycle25

  Rutte weet ’t niet meer, voor 60 jarigen zijn nachtclubs en discotheken beschikbaar waarop de Jonge toch wel even zijn wenkbrauwen fronst en dacht : huh ??? wat zeg hij nou weer ??

  https://youtu.be/HJyszQXZIqA

  1:10:30

 6. AidemediA

  Het is geweldig. Lockdown verlengen, Op middelbare scholen de 11/2 meter weer invoeren. Kijken of we een avondklok in kunnen voeren. En Schiphol gewoon open laten. zo van kom maar binnen met jullie gemuteerde virus. De ene na de andere tegenstrijdige maatregel invoeren is kenmerkend van de huidige regering, kuch kuch. Je kan de uitdrukking, “een pinokiootje” makkelijk inruilen voor een “zwalkie zwalkie”. Wat Nederland nodig heeft is een daadkrachtige regering die orde op zaken stelt. En niet het zwabberdewatskie beleid wat de laatste 10 a 11 maanden wordt uitgevoerd door een stelletje kwezels.

 7. ikweetwatikwil

  Wat mij opvalt is, dat na de brexit er opeens een Britse variant is. Een beetje raar.

  1. Thant dolph

   De Britten zijn nu eenmaal erg trots op het unieke en bijzondere van hun “Splendid Isolation” ten opzichte van het Continent! Daar hebben ze graag wat voor over.

   1. ikweetwatikwil

    Wat ik bedoel dolph is, het virus kwam uit China. Het leek of de mensheid dat accepteerde.
    Een virus muteert altijd. Afrika schijnt ook een variant te hebben en in Rusland ook. En zo zijn er meer landen. Zelfs in Nederland. En die noemen we dan maar de britse variant. En daar wordt nu over geschreven. Heeft brexit er iets mee te maken? Mij lijkt van wel. Want Engeland mag het nu niet zelf bepalen. Van mij wel.

    Je haalt een griepprik, maar je krijgt wel een griepje . Die zat nu net niet in de prik. Het is een variant.

 8. JFU

  Eerst waren het de jongeren die zorgden voor de besmettingen volgens het kabinet, toen moest de horeca maar dicht want daar zaten de besmettingen,toen alle winkels want die waren de dader, en toen dit ook niet hielp, dan nu bij de gewone burger, die zich thuis niet aan de regels zouden houden. Dus die worden nu steeds meer opgesloten, avondklok komt er aan, en niet verder reizen dan 15 km van je woonadres. De laatste fase is permanent thuis blijven, met gewapende militairen op elke hoek van de straat. En het virus dan??? Wel ,die gaat gewoon door tot de groeps immuniteit is bereikt.

 9. de ziender

  Haaa Vaxiwappie Woutje weer. Het is absurd dat de vrijheidsroof voortduurt. Gebaseerd op luoter aannames zonder enig bewijs. zoiets doe je je volk niet aan, en zo ja, dan heb je jezelf verlaagd tot fascistische/communistische dictator. Iedereen die hier niet tgen protesteert is medeplichtig. Ook jij, Vaxiwappie Woutertje!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.