Peter R. de Vries grijpt schaamteloze Rutte en kwaadaardig kabinet: ‘Elke keer hetzelfde: geen lerend vermogen!’

SP-leider Lilian Marijnissen en Peter R. de Vries deelden gisteravond bij Op1 beiden een veeg uit de pan uit aan het kabinet. Volgens Marijnissen moet er een staatsrechtelijke streep worden getrokken, en meent dat opstappen de enige logische stap is. De Vries is een stuk somberder over de toekoms: de overheid heeft totaal geen zelfreflecterend en lerend vermogen, aldus de eeuwige talkshowgast. Dit soort ‘fouten’ worden bij iedere grote affaire gemaakt.

Gisteren bij Op1 liet SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen er geen gras over groeien: er was bij de toeslagenaffaire géén sprake van een ongeluk, het is allemaal ‘willens en wetens gebeurd’ door het kabinet. Ze wisten er allemaal vanaf, maar niemand durft de verantwoordelijkheid te nemen voor de gemaakte fouten. Een motie van wantrouwen is de enige optie. Of die wordt aangenomen is natuurlijk een andere vraag.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat er een meerderheid wordt behaald tenzij de coalitiepartijen D66 en CU ineens hun partners laten vallen.

Volgens Peter R. de Vries ligt het probleem nog vele malen dieper. Bij iedere grote affaire zie je dezelfde patronen. Topambtenaren, topbestuurders, ministers en staatssecretarissen hebben alleen een ernstig gebrek aan een lerend vermogen. Waardoor de fouten continu opnieuw worden gemaakt, maar dan op verschillende dossiers.

De Vries heeft ook helemaal gelijk wanneer hij zegt dat als het kabinet niet afreedt vanwege dit grote schandaal, waarover treedt een toekomstig kabinet dan nog wel af? De toeslagenaffaire toont een enorme rot in ons systeem aan.

Als het huidige kabinet niet aftreedt dan geeft dit een negatief signaal af: een signaal dat bestuurders dus best kunnen blijven zitten als ze maar ‘sorry’ zeggen. Iets wat we natuurlijk niet moeten willen.

Dus laten we voor de verandering eens zeggen: goh, die Peter R. de Vries zegt nog niet eens zulke enorme gekke dingen! Niet aan gaan wennen, hoor, dat we de woorden van Petertje R. onderstrepen. Maar in dit geval is het meer dan terecht: dit toeslagenklungelend kabinet moet z’n biezen pakken, en snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. 2030

  Dank je petertje

  Als je het zooitje wil wegstemmen is er slechts 1 alternatief.
  stem sociaal, stem PVV

  1. Cor Grijpstra

   Mooi, straks een echt links kabinet.
   Wilders laat wat harde islam standpunten(zijn in strijd met de grondwet) vallen en daar istie dan.

   Krijgen we o.a een professionele nationale dierenambulance. 🙂 🙂 🙂

   1. 2030

    wat we krijgen kan nooit slechter zijn dan wat we hebben 🤣😂

    1. Shadow1100

     Ja, toch echt wel. Kijk wat er met Amsterdam is gebeurd en wat er nog gebeurt met dat foeilinksche bestuur. Als dat zooitje straks “ons” Nee-derland moet gaan besturen maak dan de borst(en) maar nat…….

   2. Loelap

    Een rampscenario!

  2. Jannes-46

   2030, daar is Petertje het echt niet mee eens. Petertje heeft een gruwelijke hekel aan Geert. Petertje, die het zo moeilijk vindt om bescheiden te blijven als hij ’s morgens in de spiegel kijkt, is een fervent promotor van alles wat islam is, en heeft zich voorgenomen om alle islamitische gelukszoekers persoonlijk te verwelkomen en vervolgens op eigen terrein te huisvesten. Probeer daar maar eens overheen te gaan zonder fles champagne.

 2. LifeBuddy

  Hier zit de werkschuwe MOL van de [nedere]landse samenleving. Alleen maar op de Rug van de werkman hangen en onder kwijlen.

  1. Cor Grijpstra

   Hebben ze je uitkering gekort?

   1. LifeBuddy

    Rotte Tomaat!!!

   2. 2030

    zegt een uitkeringstrekker 🤣😂🤣

    1. Cor Grijpstra

     Blij met mijn uitkering.

     1. 2030

      uiteraard , leegvreten conform SP norm, is links eigen weten we !

   3. driewerf

    SSarco verveeld zich alweer op zijn zolderkamertje merk ik .

    1. Loelap

     Hij zit in een tehuis voor dementerende. Reageren op DDS is voor hem een soort therapie.

  2. LifeBuddy

   Bij deStem zit ook zo een sLinkse NEP journalist, Huichelaar Özcan Akyol. Alleen maar bevolkings groepen discrimineren. En maar lekker hangen op de rug van een ander.Kots!

   1. Jannes-46

    De Troetel Turk !

 3. Bunky01

  Let op, er zal geen kamermeerderheid zijn voor de motie van wantrouwen. Maar stel dat deze motie het wel haalt, wat dan ? Het kabinet treedt af maar blijft aan totdat er een nieuwe regeringsploeg is. Verandert er dan wat wat aan de organisatie die deze affaire heeft mogelijk gemaakt? Daar zit namelijk het rotte hout. Tevens hebben bijna alle kamerleden zitten slapen. Men heeft niet doorgepakt toen bleek dat niet alle vragen omtrent deze affaire werden beantwoord of men nam veel te snel genoegen met een op zijn minst een onvolledig antwoord. Naar mijn mening zou er een degelijk onderzoek moeten komen naar meinedigen. Indien schuldig, aan de schandpaal en nooit meer een openbare functie. Er zullen nog jaren nodig zijn om de zooi die de laatste 4 a 5 kabinetten hebben veroorzaak enigzins op te ruimen, voor zover zij geen onherstelbare schade hebben aangericht. En dit puin bestaat helaas niet alleen uit de toeslagenaffaire.

  1. Spoetnick

   @Bunky01: Niet alleen bij de belastingdienst zit rot hout. Bijna alle overheidsdiensten zijn flink aangetast. De problemen in Nederland worden steeds groter. Je bent hier het beste jongetje in de klas als je alles van diversiteit afweet. Gezond verstand wordt weggevaagd. De bevolkng wordt steeds apathiser en gaat berusten in de situatie zoals destijds in de USSR. Steeds minder mensen maken gebruik van hun stemrecht. De elite lacht in haar vuistje.

   1. Bunky01

    Spoetnick: Je aanvulling is correct. ik zou er nog het volgende aan toe willen voegen als oorzaak waarom het rotte hout niet wordt weggehaald;
    – de bescherming in werkelijk alle geledingen via het old boys network.
    – de ongeintresseerdheid van politici in zijn algemeenheid, voor de kiezer.
    – de zelfgenoegzaamheid van de politieke elite op nationaal,
    provinciaal gemeentelijk nivo.
    – de zelf uitgeroepen onschendbaarheid.
    – het voor het kiezersvolk ontbreken van voldoende “wapens” om fouten te
    corrigeren (het ontbreken van bindende referenda)
    Ondanks het feit dat ik altijd gezagsgetrouw ben geweest verkeer ik sedert een aantal jaren in de “opstand”-modus. Degene die ons met goed en degelijk gedrag dienen voor te leven, laten ons keer op keer in de kou staan. Ik kan er geen greintje respect meer voor opbrengen. Leugens en bedrog, diefstal en woordbreking zijn tegenwoordig de nieuwe deugden waarvan al deze dames en heren zich bedienen. Ik noem ze ronduit; een pest voor de maatschappij.

 4. Nostradamus

  Hetzelfde kon gezegt worden door GW. Maar dan heeft PdV ineens een heel andere mening.
  Hypocriet mannetje dus dat veeeeel te veeeeel op het platte scherm te zien is. Als PdV in beeld komt zap ik meestal weg want dan heeft de uitzending geen nieuwswaarde meer.

 5. NO8DO

  DDS, Bart voorop, heeft een nogal wisselende mening over ultra-slapjanus Peter R. de Vries

  Peter R. de Vries grijpt schaamteloze Rutte en kwaadaardig kabinet:
  Ultra-slapjanus Peter R. de Vries biedt boze censuurhindoes huilend excuses aan
  Christenhater Peter R. de Vries:
  Razende Peter R. de Vries gaat finaal door het lint:
  Komt dat zien: Peter R. de Vries huilt als een baby
  Peter R. de Vries krijgt pikante aangifte aan z’n broek:
  Oud-advocaten kroongetuige doen aangifte tegen Peter R. de Vries!
  Bah! Peter R. de Vries verdedigt gewoon Epstein-/p*do-pooier

  1. 2030

   wat is er mis op een wisselende mening op wisselende onderwerpen ?

   1. Thant dolph

    Inderdaad, was jij ook maar zo flexibel als Bart dat is..

   2. Mireille

    U gaat toch ook nu voor het restje vaccin wat beschikbaar is?

  2. Jannes-46

   Ik vind dit een schitterende reconstructie. Peter R(ondne*k) de Vries zal trots op je zijn.

 6. Peter Selie

  Wanneer Peter R. de Vries enigszins kwaad wordt dan is het gevaar geweken, heeft zich in het verleden totaal ongeloofwaardig neergezet, zijn programma over criminele zaken voor het voetlicht te brengen, was top, en na de mislukte poging om een partij te maken is-ie in mijn perceptie een woordeloos stuk uitgekotst halal vlees geworden, bekijk het maar Peter.

 7. Piet Klein

  Het is overduidelijk dat de coalitie tot en met Asscher fouten hebben gemaakt, de rechtsstaat hebben geschonden en dat er maar één passende stap is en dat is aftreden. Maar aftreden betekent niet aftreden en je zelf dan weer verkiesbaar stellen. Dat betekent ook dat ze zullen moeten aftreden als leiders van de politiek partijen. Ze kunnen alleen nog maar uit beeld verdwijnen omdat ze fouten gemaakt hebben, getracht informatie informatie achter te houden naar hun hand te zettenen daarmee zich gediskwalificeerd hebben als politiek leiders. Ernstig de integriteit den betrouwbaarheid van de politiek en de democratie hebben geschonden.
  Dat zou een politieke omwenteling betekenen, politieke chaos want, er zijn geen vervangende opvolgers binnen de partijen met uitzondering van de PvdA. Zij gokken erop dat de Nederlandse kiezers niet weet welk alternatief ze moeten kiezen als ze Rutte, Hoekstra, Asscher naar huis sturen. Ze wanen zich in een ivoren toren waarin kennelijk de kiezer geschoffeerd mag worden. Het enige alternatief voor de kiezer is nu de PVV en ze hopen dat u dat een brug te ver vindt.

  De PVV heeft een scherp standpunt ten aanzien van de moslims. Een begrijpelijk standpunt want Wilders wordt al vele jaren gegijzeld door bedreigingen vanuit moslim wereld. En zijn collega politici zijn kennelijk niet in staat of willen deze bedreigingen geen halt toeroepen. Het is onacceptabel dat iemand vanwege zijn mening hoe onwenselijk deze menig voor sommigen ook is, bedreigd kan worden. Het is deadlock want deze bedreigingen maken het uitermate begrijpelijk dat Wilders moslims Nederland uit wil hebben en het is begrijpelijk dat moslims geen fan van Wilders zijn.

  Er zijn heel veel prima moslims in Nederland, veel van deze moslims begrijpen dat het in Nederland niet kan dat iemand vanwege zijn mening bedreigd mag worden. Er zijn nog meer uitingen van islam in Europa die volledig onacceptabel zijn. Nog onlangs werd een jonge vrouw van 29 in Brussel vermoord door haar broer omdat zij zich niet wenste te voegen naar de regels van de islam. De homo haat, de haat naar joden en zijn zaken die onacceptabel zijn. En veel moslims die begrijpen dat deze uitingen niet acceptabel zijn in Nederland en feitelijk steunen dat dit allemaal niet mag. Moslims zullen moeten begrijpen dat ze welkom zijn in Nederland maar de basiswaarden van Nederland moeten respecteren. Zij zullen zich publiekelijk moeten uitspreken tegen het vermoorden van leraren, jonge vrouwen uit naam van de islam, zij zullen zich moeten uitspreken tegen de homohaat de joden. Zij zullen zich moeten uitspreken tegen de bedreigingen naar Wilders ondanks het feit dat ze zich niet kunnen vinden in zijn mening. En dan zal blijken dat er goed met elkaar samen te leven is tot en met PVV-ers toe.

  De Nederlandse politici die te weinig doen tegen de bedreigingen tegen Wilders hebben al direct afstand genomen tegen een toekomstige samenwerking met de PVV. Hoekstra, Kaag hanteren het argument dat de PVV zich tegen de rechtsstaat keert. Maar wat is tegen de rechtsstaat keren als je tegen de homohaat bent, tegen de jodenhaat, tegen het doden van mensen die de islam achter zich willen laten, tegen het doden van leraren. En voor welke rechtstaat staan Hoekstra en Kaag als ze weigeren politici die de rechtsstaat geweld aan deden in de toeslagen affaire.

  Politici die maar door blijven gaan omdat ze er hopen dat u Wilders en zijn PVV een brug te ver vindt, maar is dat de brug te ver van de rechtsstaat of is dat een brug te ver van politici die de rechtsstaat geweld aan doen.

  Dan hebben we het nog niet gehad over de vele problemen die de Rutte coalities Nederland bezorgd hebben. Een huizenmarkt die volledig uit het lood is en de onmogelijkheid om de migratie te stoppen. Migranten zijn heel aardige mensen, maar Nederland is volstrekt niet meer in staat woningzoekenden een huis te bieden. Dan hebben we het nog niet gehad over het blunder traject in de corona crisis. Dan hebben we het nog niet gehad over Rutte die miljarden weg schenkt aan Italie en Frankrijk. Italie die bezig is met dit geld over te stappen op gas en met dit geld de Italianen belastingverlaging wil gaan geven.

  Wilt u een ander Nederland dan verdient het aanbeveling nog eens goed naar de resultaten van het partijkartel te kijken. Dan verdient het aanbeveling om nog eens goed de integriteit van deze politici te kijken. Dan verdient aanbeveling om nog eens genuanceerder naar de PVV te kijken.

  Het is bemoedigend dat Peter R. de Vries kritiek heeft op de coalitie omdat ze weigeren consequenties te verbinden. Dat rechtsbesef van Peter R. de Vries niet vloeibaar wordt onder de politiek correcte druk van politiek en media. Veel van de toekomst gaat afhangen hoe serieus de media de politiek gaat nemen en of er meer media mensen zijn die niet meebuigen met de politiek correcte druk van de politiek en van hun bazen. Veel van de toekomst van Nederland gaat afhangen hoe serieus de kiezer naar de politiek kijkt en bereid is over de eigen schaduw heen te stappen.

 8. Telex

  Behalve geen lerend ook geen zelfreinigend vermogen, hebben ze wat hulp nodig?
  In maart misschien?

 9. Lucky Luke

  Lilian Marijnissen kun je echt niet serieus nemen dan heer de Vries, rijp voor een psychiatrische instelling, die z-k loopt rond of hij God zelf is. Direct opnemen.

  1. Shadow1100

   Meneer De Vries wordt door Petrus in de hemel toegelaten en voorgesteld aan onze Lieve Heer. Dan vraagt deze enigszins blozend:”Sorry meneer De Vries, zit ik op Uw plaats?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.