Prachtig! Radicale groene wethouders doen huiliehuilie over website met gephotoshopte windmolens

Meerdere wethouders in de provincie Utrecht ergeren zich bont en blauw aan de website RESinBeeld.nl. De makers brengen namelijk de energieplannen voor de provincie in beeld door landschapsfoto’s te bewerken met Photoshop, zodat zichtbaar wordt waar er mogelijk windmolens komen en hoe dat er dan uit zou komen te zien. Prachtig!

Gemeentebestuurders zijn absoluut niet over te spreken over de website RESinBeeld.nl, want zodra zij met plannen voor mogelijke locaties komen, kunnen inwoners foto’s insturen van die plekken. De makers van de website bewerken vervolgens de foto’s en dan is voor iedereen duidelijk hoe die plannen er in het echt uit zouden komen te zien. Voorbeeld:

RESinBeeld photoshopte drie windmolens bij buurtschap Steenen Brug | Foto: RESinBeeld.nl

De kritiek vanuit de wethouders is ook hilarisch. De site zou doen alsof de plannen al een praktisch voldongen feit zijn. Tsja, wat wil je als je bepaalde locaties overweegt op een ‘kansenkaart’? Inwoners mogen best vooraf weten hoe zoiets er eventueel uit zou kunnen komen te zien. Als het beeld ze niet bevalt, dan had je zo’n plek maar niet moeten overwegen!

Wat de wethouders misschien nog wel het meest irriteert is het feit dat één van de projectleiders de ex-VVD’er Willem Joustra is, zelf oud-wethouder in Wijk bij Duurstede, die juist vanwege de komst van de windmolens vertrok bij zowel de partij als de gemeente.

Misschien is het zelfs een idee om inwoners zélf bepaalde locaties te laten nomineren voor die kansenkaart? Dan hebben ze tenminste nog een beetje regie over welk deel van de horizon er gaat worden vervuild. Inspraak krijgen over of er überhaupt windmolens moeten komen zal namelijk wel niet aan de orde zijn. Want ja, in polderfabriek Nederland mag iedereen overal z’n plasje over doen… behalve de burger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. 2030

  Ook hier mag de waarheid niet gebracht worden

  Perpetuum mobile bestaat nog steeds niet ! stop deze gekte
  stem sociaal, stem PVV

 2. Rene van der Grijp

  “Inspraak krijgen over of er überhaupt windmolens moeten komen zal namelijk wel niet aan de orde zijn.”

  De tijd van inspraak is voorbij.

  1. Linksbuster

   Q….De tijd van inspraak is voorbij……
   Gut..mij is weer niets gevraagd..en de buren weten ook van niets..
   Gisteren stonden we aan de rand van de afgrond..inmiddels zijn we een grote stap verder…
   Brusselmans en samsom hebben ook een ideetje..van 1 biljoen…heel nederland weer op de fiets..verhuizen met de handkar..dus terug naar de 19e eeuw.

 3. pasco

  De vogelstand in Nederland gaat fors dalen!
  Daarbij gaat de geestelijke toestand en nachtrust, voor mens en dier in de knel raken, door het gejoel en gefluit van de molenwieken!

  1. Rene van der Grijp

   Het wachten is op het moment dat GL en de PvdD voor de vogels op gaan komen en die windmolens afzweren.

   Maar dat zal wel weer niet.

 4. Response

  Wat is er op tegen om plannen te visualiseren om daarmee een realistischer beeld te realiseren? In mijn optiek helemaal niets!

 5. usb3.0

  Minister kwiebus praat over draagvlak onder de bevolking, dat is er natuurlijk helemaal niet maar ja nu kan hij net als met de bio-massa niet meer terug

  1. 2030

   bio-massa is een grote schande ,

   een boom in 1 minuut verbranden en hem vervolgens 40 jaar laten groeien door herplant Daarna noem je het duurzaam en uitstoot neutraal !

   Dat heet een vogelaartje doen

 6. jennifer

  Je kan je zo n toekomst blik ook al halen met zo n view bril, super duidelijk hoe het dan uit komt te zien. Als ze zo reageren, hebben ze wel wat te verbergen in die gemeente denk ik. Het zullen wel weer linkse bewindslieden zijn. Hoop dat de burgers wakker blijven met zo n gemeente bestuur, want hier is iets niet kloppend aan de hand.

 7. Edjan

  “What’s happening” vraagt het lieve kleine kindje in paniek. Je voelt hoe moedertje aarde onder onze voeten sterft.
  VATTENFALLS to the rescue! In een generatie fossielvrij! Dus alles volgebouwd met onze windmolens. Dat zien we elke dag op de reclame van de staatspropaganda.

  Ja, door sommigen wordt er grof geld verdiend met die stompzinnige rotzooi.

 8. lucinde

  Amateurisme in gemeenteland.

  Met de omgevingswet in aankomst en als de gemeente de omwonenden eens niet vermaalt door het ambtelijk apparaat en processen, zal geen enkel plan meer slagen.

  Wen er maar aan dat de omwonenden tegenwoordig goed gehoord moeten worden en een serieuze gesprekspartner zijn.

  De RVS maakt er gehakt van!

  …een ervaringsdeskundige

  1. Jack Flash

   Die foto ziet eruit als een soort kerkhof.
   Er blijft geen vogeltje of bijtje meer over.

  2. 2030

   Als je het gevolgd had had je kunnen weten dat de provincie al diverse vergunningen geweigerd heeft en dat de rechter de provincie in het gelijk heeft gesteld.

   wat ben je toch een domme hork

 9. FVD

  Wat zijn ze toch zielig, die bekrompen wethoudertjes in de gemeente Utrecht. Zichtbaar in de wiek!! geschoten, omdat via een Pfotoshop hun duistere plannetjes geopenbaard worden.

  Misschien is het een goed idee, om een eens ander aspect van hun (duurzame) groene hysterie te Pfotoshoppen, namelijk het komende milieuprobleem van de verbruikte/afgeschreven windturbines-wieken. Slijtagedelen zoals de rotorbladen van windturbines zijn gemaakt van materialen (glasvezel?) die niet gerecycled kunnen worden, en als overtollig ballast op gestaag groeiende stortplaatsen gedumpt worden. Zodat onze nabestaanden over duizend jaar zich er over kunnen buigen, en zich afvragen wat voor een fossiele diersoort dat wel niet was.

  Hoezo duurzaam?

 10. Yoyo

  Windmolens in de achtertuin prima natuurlijk, maar o wee als je als ondernemer een uitbouwtje of terrasje wilt maken, dan zijn de rapen gaar.

  Linkse hobbies blijken meestal ondoordacht, geldverslindend, niet realistisch.
  Uiteindelijk wordt het hobbie- idee weer teruggedraaid , bij gebleken niet- rendabel zijn.

  Tel uit je winst.

 11. Drollevanger

  Iedereen die zich een beetje in het onderwerp verdiept weet dat windmolens, maar ook zonnepanelen alleen voor sommige particulieren op afzonderlijke eilanden, misschien ooit zullen werken. Dus bv Vlieland zet hem op(onze andere Waddeneilanden hebben al teveel bewoners)
  Dus windmolens plaatsen is nog en tijdje een uitstekend win/win model, maar zal alleen werken als er voldoende bergachtig achterland beschikbaar is,(dat is meestal niet het geval) zodat men bergmeren vol kan pompen als er wind of zon genoeg is, die men daarna via elektro-turbines leeg laat lopen.(zoals in Noorwegen)
  Windmolens zullen in ieder geval een aantal slimme investeerders stinkend rijk maken.
  Daarna wordt er weer veel geld verdiend om ze af te breken.
  Wind, biomassa en zon zal in onze streken nooit meer dan hooguit 20% van onze energie voorziening kunnen bedragen.
  Dan vraag ik me ook wel eens af. Als we de winden op onze zeeën wegvangen, stoppen daarna ook de zeestromingen. Valt dan de Golfstroom die onze noordelijke kusten verwarmd ook weg?

 12. Xyz1234

  Tja, als het concreet gemaakt wordt dan worden mensen geconfronteerd met de weerzinwekkende toekomst die de idealistische drammers voor ogen hebben. En die waarheid moet zo lang mogelijk verborgen blijven. Voor wat betreft censuur zijn ze dus wel consequent. Maar daar houdt het dan ook op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.