RedTeam: ‘Kabinet moet verkiezingen uitstellen als situatie niet rap verbeterd’

Volgens het RedTeam, de onafhankelijke expertclub die het kabinet adviseert over de coronamaatregelen, moet het kabinet overwegen om de verkiezingen van half maart uit te stellen als de dagelijkse besmettingscijfers voor die tijd niet onder de duizend zit. Nijmeegse microbioloog Bert Mulder, RedTeam-lid, zegt: “Nu al tot uitstellen besluiten is wat voorbarig, maar zeker als we dan nog in een lockdown zitten, moet je niet willen dat mensen massaal de deur uitgaan om te gaan stemmen.”

Volgens het RedTeam is elke versoepeling van de coronamaatregelen “spelen met vuur”. De besmettingscijfers zijn nog steeds veel te hoog en lijken de komende tijd ook niet echt omlaag te zullen gaan. En doordat alle focus momenteel op het vaccineren ligt, heeft men het vermoeden dat de bereidheid van mensen om zich te laten testen ook aan het afnemen is.

In het ergste geval betekent dat dus dat de besmettingscijfers over een tijdje helemaal niet meer representatief zijn én dat het werkelijke aantal besmettingen mogelijk veel hoger kan zijn dan we tegen die tijd zouden vermoeden. In dat geval zou het natuurlijk bijzonder onverstandig zijn om mensen massaal de straat op te sturen om te gaan stemmen, ook wanneer de verkiezingen over meerdere dagen worden uitgesmeerd.

Zelf ben ik er geen voorstander van om de verkiezingen uit te stellen. Ik zou dan eerder gaan kijken of het mogelijk is om een soort planning te maken voor wie wanneer kan gaan stemmen. Zo voorkom je een piekdrukte en kun je de verkiezingen gewoon door laten gaan. Het liefst laat je mensen dan zelf een tijd aangeven en hou je ruimte voor vertragingen. Het moet dan natuurlijk niet zo zijn dat als je je tijdvak mist, dat je dan niet meer kunt stemmen. Desnoods verleng je de verkiezingen met een dag of twee extra of regel je extra stemlocaties. Dat lijkt mij in ieder geval beter dan de verkiezingen uitstellen, want ik heb het idee dat een deel van de bevolking dat héél verkeerd op zal gaan vatten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Jack Flash

  Lekker tijdrekken. Voorspelbare klootzakken zijn het.

  1. hans-e-pans

   Dus we kunnen dus wel aannemen dat het de Roverheid prima uitkomt om de besmettingscijfers hoog te houden.

   Overigens is het natuurlijk wel zo dat als je steeds meer mensen gaat testen er ook steeds meer mensen zijn die besmet zijn zonder dat ze daar ook echt last van hebben.

 2. 2030

  NEE !!

  We gaan gewoon stemmen, was het niet rutte die een grote bek had over trump hoe hij de democratie te grabbel gooit ? stelt rutte nu onze democratie ter discussie ?

  despoot rutte kan meedere dagen in het leven roepen om te stemmen. Je gaat dan stemmen op alfabet bijvoorbeeld om drukte te spreiden. Die mondluiers werken toch zo fantastisch ? waar maken we ons dan druk om ?

  despoot rutte wil zijn macht behouden om korea aan de noordzee verder in de agenda 2030 te leiden

  stem sociaal, stem PVV , We hebben recht op verkiezingen !

  1. Monty

   ”korea aan de noordzee”

   We hebben dus maar één partij om op te stemmen die ieder keer wint met 100%.
   De PVV?

   1. 2030

    💩

    1. Monty

     Maak je niet druk. Wilders wint dankzij de corona met twee vingers in zijn neus.

     Andere partijen (als hij die al nodig heeft) zullen in de rij staan om met hem mee te mogen regeren en Nederland te de-islamiseren.

    2. Mireille

     💣💥

  2. Mireille

   Heeft u een agenda? Zet er dan maar in dat de PVV nooit zal regeren. Stemmen op Wilders is een verloren stembusgang.

   1. Queen

    Wilders wil best regeren als hij een absolute meerderheid heeft. Voor mensen met een andere mening zal dat een drama worden.

    1. tegendraad

     Ze doen het in hun broek!

     1. Marija

      Mede om die reden zullen verkiezingen worden uitgesteld. Was het Kaag of Ollongren die dit al opperden?
      Men kan dan enkele gewenste programma’s nog voor de verkiezingen er door drukken omdat er meer tijd is.
      Niet doen, gewoon stemmen met aan- en uitloop routes in de stemlokalen.

    2. Monty

     ”als hij een absolute meerderheid heeft.”

     Maar dan wordt Nederland het Korea aan de Noordzee.

     1. Linksbuster

      Nee hoor..dan wordt er weer eens aan de belangen van de autochtone nederlander gedacht..en de grenzen dicht voor nuttelozen en mensen die een ondemocratische religie aanhangen…..
      Dat noem ik geen noord-korea deugkneus!
      Eigenlijk dezelfde reden waarom de Brit voor een Brexit gekozen heeft..
      En..is Engeland nu noord- korea??

     2. Monty

      ”.is Engeland nu noord- korea??”

      Heeft Engeland een dictator aan de macht?

     3. Realist

      Het beleid van Rutte is nu al richting dictatuur Korea. De meerderheid die Wilders nodig heeft betekend vrijheid, vd mensen en sociaal, fatsoenlijk beleid. Tenzij je natuurlijk voor dictator Rutte bent.

   2. Cootje

    Wilders hoeft niet te regeren hij hoef ook de puin niet te ruimen van dat oude politieke zooitje , maar Wilders is met 30/40 zetels een geweldige luis in de pels , en ik verheug mij s.avonds op 17 maart de verontwaardiging op de publieke zenders, was precies het zelfde in Vlaanderen met Vlaams belang .

   3. 2030

    domme inhoudsloze jank kreet van een links adept , helaas kan de strónt vlé®k niet anders

    stem sociaal, stem PVV , vernietig het partijkartel

  3. tegendraad

   trek despoot rutte een poot uit. We hebben recht op verkiezingen.

  4. Dennis76

   Wat is het verschil met in de rij staan in de supermarkt?

   1. 2030

    NIETS

 3. usb3.0

  Nee hoor dat moet helemaal niet…

 4. Queen

  “Dat lijkt mij in ieder geval beter dan de verkiezingen uitstellen, want ik heb het idee dat een deel van de bevolking dat héél verkeerd op zal gaan vatten.”

  De landverrader en de lavendelsnuiver zullen dit zeker uitbuiten om hun achterban dol te maken. Ze hebben pas gezien hoe eem democratisch gekozen leider de democratie probeert uit te hollen.

  Een onderzoek naar jouw voorstel zou best een goed idee kunnen zijn.

  1. Egbert van Zutphen

   We kunnen gewoon stemmen.
   Als we de aanwijzingen van Rutte, zoals handen stuk wassen, in je elleboog hoesten en anderhalve meter afstand houden met je mondkapje, opvolgen dan is er niets aan de hand en kunnen we gerust naar de stembus.
   Desnoods spreiden we de verkiezing over 2 dagen, de 1e dag alle mensen van 60 jaar en ouder en de 2e dag iedereen beneden de 60.
   Het is zo simpel als wat. Als je wil kan er gestemd worden.
   Het is alleen de vraag of die wil nog bij dit kabinet aanwezig is.

   1. Queen

    Het Red team is een team van experts op hun vakgebied. Geen politici. Zij adviseren de politici.

    Erg moeilijk voor politici want als er wel een sterke stijging te zien is krijgen ze als commentaar ze luisteren niet naar experts. Ik ben het met je eens als iedereen zich aan de regels houdt zou het moeten kunnen. Ik heb alleen weinig vertrouwen in een deel van de kiezers.

    Ik ben wel voor het laten doorgaan en desnoods met strenge handhaving op het gebied van de corona maatregelen.

    1. 2030

     experts die enkel bezig zijn met de eigen bankrekening en de verstrengelde (eigen) belangen

     wat stijgt er eigenlijk ? het aantal besmettingen van wat ! de test is namelijk niet in staat covid te onderscheiden van andere virussen en heeft een hoge foutmarge

     zie de website van de fabrikant

 5. tegendraad

  Nee hoor, gewoon stemmen bij een stemhokje. Gewoon in de rij staan, desnoods een halve dag, we hebben toch tijd genoeg nu. Desnoods 1,5 meter. Dan is er toch niets aan de hand volgens de ‘regering’… effe hoesten in je elleboog en zo. Maar stemmen per post lijkt me niet geweldig, zie America!

 6. Edjan

  Links arrogante smeerlappen gaan doen wat ze al heel lang willen: de democratie afschaffen. En voor al die parvenu elitairen die nu gaan roepen dat het maar tijdelijk is: eerst zien en dan geloven.

  1. Queen

   “Links arrogante smeerlappen gaan doen wat ze al heel lang willen: de democratie afschaffen.”

   Geef hier nu eens één bewijs van. Juist rechts moet gewantrouwd worden als het op democratie aankomt op dit moment, zie Amerika.

   1. 2030

    WELK RECHTS OUWEHÓER , noem nou is man en paard ? het linkse partijkartel heeft een absolute overmacht ! Ben je echt zo dom ?

    1. Queen

     De zorg wordt met hulp van de landverrader afgebroken, lonen staan stil, economie boven de mens, privatisering, loon tribalisme.

     1. Buster Scruggs

      “De zorg wordt met hulp van de landverrader afgebroken”.

      Alle afbraakvoorstellen voor de zorg ontstonden in het kabinet Rutte. Of zie ik dat verkeerd?

     2. 2030

      tja , de gevolgen van links beleid stemmen niet vrolijk

   2. usb3.0

    leugenclown rutte voert links beleid druiloor

 7. Edjan

  Ik begon me al af te vragen hoe die klootzakken dachten het voor elkaar te krijgen. Ideaal was geweest als ze 1 week vóór de verkiezingen mooie cijfers konden laten zien. Maar het is stilaan duidelijk geworden dat die vlieger niet op gaat.
  Ik vroeg me al af hoe ze dat “over de verkiezingen heen zouden tillen”. Welnu, eenvoudig opgelost: stel de verkiezingen uit totdat de cijfers mooi worden. Verzin er dan een smoes bij, iets van: “dat is beter voor het volk ivm corona” en klaar is rutte.

  1. Queen

   Het red team bestaat uit experts, geen politici.

   1. usb3.0

    Experts? op basis van wat? foutieve redeneringen! op basis van leugenachtige informatie wordt beleid gevoerd, dit zijn geen experts dit zijn kwakzalvers…

   2. Buster Scruggs

    Maar ze geven adviezen die door de politiek worden opgevolgd.

   3. Edjan

    Het RODE team. Net zo rood als jij? Queen? Hartstikke objectief en neutraal, uiteraard. ROOIE smeerlappen!

 8. M. Brandenburg

  En daar begint het zoals voorspelt halverwege vorig jaar al te komen, het uitstellen van verkiezingen. Geheel in lijn der verwachting, de linkse overheersing moet en zal er doorheen gedrukt moeten worden.

 9. Buster Scruggs

  Stemmen is collaboreren met het systeem.

  De echte kiezer stemt niet.

  1. usb3.0

   Gasten als jij moeten dan wel even hun grote mond houden natuurlijk en volledig buiten deze discussie blijven

   1. Buster Scruggs

    Ik dacht dat het hier een plaats voor vrije gedachten en meningsuiting was.

    Maar een zekere usb3 denkt daar heel anders over.

    1. usb3.0

     Oh dus buster meent te moeten denken dat usb3.0 vrijheid van mening niet hoog in het vaandel heeft!
     Blijkbaar zint de opmerking van usb3.0 hem niet…

     1. Buster Scruggs

      Beste usb3.0, waarom vind je dat ik een grote mond heb en me buiten de discussie moet houden? Ik maak gewoon een simpele opmerking, meer niet.

     2. usb3.0

      Als jij niet stemt en oproept om niet te stemmen heb jij geen recht van spreken al denk jij dat wel, blijkbaar vind jij het prima gaan in Nederland!
      Je moet gaan stemmen en anders mondje dicht en tevens je mening voor je houden…

     3. Buster Scruggs

      Usb3.0 meent het recht te hebben om iemand met een andere mening de mond te snoeren.

      Dat getuigt niet van veel tolerantie. Zonder tolerantie kun je geen goed werkende samenleving opbouwen.

      Komaan, laat u van uw beste kant zien en respecteer gewoon dat ik anders denk dan u.

     4. CZ

      De moeite nemen om een varken te woord te staan… dan moet je wel hulpbehoevend zijn.

      🙂

     5. Thant dolpf

      Zei het biggetje fascal

     6. usb3.0

      Nee bustertje respecteer jij mijn mening maar en dat ik anders denk dan jij, ik geef mijn mening en jij tolereert die niet, je bent zeer intolerant..

  2. LifeBuddy

   Dar maakt buster scruggs NIET uit. Ga naar je arische sLinkse ,Jop zonder stijl, met je Nep nieuws.

  3. Egbert van Zutphen

   BS
   Wie niet stemt telt niet mee.

   1. Thant dolpf

    Maar mag wel gewoon rustig zijn mening geven.
    We zitten hier tenslotte niet op het internet van China. Laat staan Noord-korea!

  4. 2030

   Ik roep hierbij alle kiesgerechtigden op te gaan stemmen. Laten we nu eens proberen om zo dichtbij mogelijk bij de 100% opkomst te komen.

   Pas dan kunnen we zeggen dat de verkiezingen representatief zijn geweest.

   tip , stem sociaal, stem PVV

 10. Egbert van Zutphen

  Ollongren zit al op haar stoel te wippen van plezier.
  Al in april 2020 opperde zij dat de verkiezingen van 17 maart 2021 maar uitgesteld moesten worden.
  Als je het mij vraagt wil zij liever nooit meer verkiezingen.

 11. LifeBuddy

  Nu doen de arische sLinkse het Weer, ”Volgens het RedTeam is elke versoepeling van de coronamaatregelen “spelen met vuur”” We hebben als enige land op de Wereld 8 maanden ZONDER mondkapje gelopen, omdat we elkaar maar moesten aansteken met corona. De VVD&CO Speelt al die tijd al met Vuur en 80% is al immuun.Net als Trump Moet PINOKKIO zijn biezen pakken en maken dat ie weg komt, samen met zijn RedTeam!!!

 12. Mireille

  Verbeterd…Het lijkt wel voortgezet lager onderwijs. De inauguratie van Wilders weer uitgesteld, tjonge jonge jonge.

  1. 2030

   elke lagere school leerling snapt dat we geen inauguratie kennen in Nederland en begrijpt dat de strónt vlé®k weer loopt te tróllen. best zielig

 13. JFU

  Zal wel stemmen per post worden….deden ze in de USA ook….veel rechtse stemmen waren zoek zoek….en plotseling ineens veel linkse stemmen gevonden. Hoe is het mogelijk. Maar geen fraude hoor….echt niet!

  1. Het ergste van censuur is *****

   Mijn vrouw kreeg ook ongevraagd een stembiljet op haar ouderlijk adres. Ze woont al jaren niet meer in de VS. Het is een bananenrepubliek.

 14. Cootje

  Ik schreef al in juni dat ze de verkiezing gaan proberen uit te stellen als het de oude politiek zeer gaat doen , onze nep democratie is er erg vatbaar voor manipulatie . Corona werkt uitstekend in het voordeel van Wilders die hoef geen campagne te voeren gewoon een beetje zout strooien in de Corona wonden en de gevolgen daarvan , steeds meer ondernemers gaan failliet en de werkeloosheid gaat stevig oplopen , Rutte vind dat je de zuid Europese ondernemers met 85 miljard euro moeten ondersteunen zodat ze over 5 jaar nog een bosje Nederlandse tulpen kunnen kopen , alleen de Nederlander mag ze gaan voorbereiden op deelname aan de voedselbanken en telen van groenten op de volkstuintjes je kan namelijk maar EEN keer 85 miljard euro weggeven en doe mogen onze kinderen en onze kleinkinderen nog aan mee betalen , voor de getroffen ondernemers u mag u uitgestelde belasting later betalen

 15. Duckday

  Niks uitstellen gewoon doorgaan😀😁😍🤩

  Breek het kartel en stem PVV geef deze partij de kans om waar te maken wat zij weergeven zodat we een eindellijk weten wie de waarheid weer geeft en het nep nieuws
  Wat nu in de politiek gebeurd is een lachertje die zijn weerga niet kent. Ze zorgen goed voor zich zelf zodat ze nooit tekort komen. Dus gewoon stemmen ook niet per post

 16. macsjang

  Mag hopen van niet. Meer dan kotsbeu, dit lieg- en bedriegzooitje. Geen enkel na-oorlogs kabinet heeft in 10 jaar tijd in NL zóveel ellende veroorzaakt als dit rariteitenkabinet. Opperclown Rutte heeft voor zichzelf natuurlijk zijn toekomst bij het EU-parlement veilig gesteld. Mag nogmaals hopen dat deze laatste club, die vooral voor zichzelf heel goed weet te zorgen, als een zeepbel uit elkaar klapt.

 17. Nostradamus

  Ze hebben meer tijd nodig om de verkiezingen te stelen. Owellongren heeft de deal met dominion nog niet rond.

 18. HD

  Welke stakker zit er in dat rode team, zeker iemand van D66.
  Die verkiezingen gaan gewoon door.
  En dat zal voor ons gewoon Geert Wilders worden.

 19. Het ergste van censuur is *****

  Democratie is een recht in Nederland. Weer een recht geschonden met een griepje als excuus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.