Slinkse Rutte wil de coronapropaganda houden… Dus avondklok geldt niet voor talkshows, alleen gewone mensen!

Goed nieuws voor de NPO en RTL: hoewel het hele land al in lockdown zit en we vanaf deze week thuisgehouden worden door middel van een belachelijke avondklok mogen talkshows gewoon doorgaan. Jawel, voor hen is er een uitzondering gemaakt. Want zij zijn “essentieel” volgens het kabinet.

Je kunt veel over Mark Rutte zeggen, maar niet dat hij onnozel is. Deze man weet perfect hoe het politieke spel gespeeld wordt. Sommige politici zijn bang voor de nieuwe media, en dan met name voor sociale media. Rutte niet. Hij zegt al langer dat het in zijn optiek nog altijd om de mainstream media draait, om het mediakartel.

Dat is waarom het kabinet met deze uitzondering op de avondklok komt voor talkshows:

Ook mogen talkshows in de late avonduren nog ’gewoon’ gasten blijven uitnodigen, ook als die geen vitaal beroep uitoefenen.

Hoe zou de NPO en alle kranten reageren als talkshows zoals M, Op1 en Jinek opeens verboden werden? Dus als presentatoren, nieuwsmakers, gasten, producenten, technici, en ‘journalisten’ hun werk opeens niet meer (goed) kunnen doen? Die komen dan natuurlijk in opstand. Waar ze nu nog rond de klok propaganda maken voor het coronabeleid van de regering, zou het sfeertje heel snel omslaan als Rutte hen opeens laat vallen en hen als, nou ja, gewone mensen behandelt.

Rutte weet dat maar al te goed, en dus zegt het kabinet dat er voor dit soort programma’s een uitzondering is. Dit terwijl ze natuurlijk heel goed programma’s kunnen maken met gasten die “digitaal inchecken” via Zoom of Skype.

Het is om misselijk van te worden… maar oh, oh, oh, wat weet Rutte goed hoe dit spel gespeeld wordt. Het is een vreselijke vent en verantwoordelijk voor beleid dat letterlijk tienduizenden gezinnen kapot heeft gemaakt, maar er is geen effectievere Machiavelliaanse bespeler van de macht dan hij. Dus veel kijkplezier bij NPO1 en RTL4 de komende weken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Edjan

  De Nederlandse Propaganda Omroep (NPO) gaat door. Dag in dag uit. Dag en nacht.
  Er zouden eens mensen van hun geloof af kunnen vallen.

  1. Monty

   Niemand verplicht je om te kijken er zijn zoveel mogelijkheden om nieuws te vergaren.

   1. agenda2030

    wel vreemd dat als je nieuws vergaart buiten de npo om dat je dan bestempeld wordt als wappie of complotdenker

    Wat is het nou links adept ?

    1. Monty

     ”dat je dan bestempeld wordt als wappie of complotdenker”

     Wie beweert dat.

     1. agenda2030

      je bent een gesprekspartner onwaardig flapdrol !
      je bent niets anders dan een stemming makende domme tról dat bewijs je wederom

   2. Edjan

    Monty. Bedankt dat ik er niet naar hoef te kijken. Mee betalen mag ik wel, via de belastingen. Maar weet je wat, jij kijkt er maar naar, kun je hier “mooi” het regeringsstandpunt na-wauwelen.

  2. Nostradamus

   h**ps://www.geenstijl.nl/5157304/pieter-is-draining-the-swamp/#more

 2. ropart

  de contracten van het extra geld voor de gekleurde propaganda waren al getekend.

 3. Barbera

  De avondklok wordt op z’n vroegst vrijdag ingevoerd, maar mogelijk pas na het weekend. Het kabinet wil zich eerst verzekeren van voldoende steun in de Tweede Kamer. Die debatteert woensdag over de aanscherping van de lockdown.

  Zo zie je maar weer, democratie bestaat wel degelijk.

  1. Spoetnick

   Barbera, wat een domme opmerking.
   U hebt zeker nog nooit van het partij-kartel gehoord.
   Het debat in de 2e-kamer is niets meer dan een toneelstuk, opgevoerd voor naïeve stemmers.

   Stem PVV.

   1. Barbera

    Spoetnick

    Partijkartel?
    Er zijn winnaars en verliezers, bij de verkiezingen hebben verliezers gewoon te weinig stemmen gekregen.

    1. FreeThinker

     De winnaars krijgen steeds stemmen door leugens en beloftes die ze niet na komen. Het is jammer dat de kiezer hier steeds in trapt maar de kiezer wil zelf niet wat het kabinet doet.

  2. ropart

   Barbera,alles voor de buhne.

   1. agenda2030

    Ik heb het idee dat barbera een oude bekende is !

    1. Mireille

     Paranoia ?

     1. agenda2030

      nee hoor strónt vlék

  3. Jack Flash

   Achter de coulissen leeft die rattenbende heel anders.
   Ze lachen zich kapot.

  4. Edjan

   Ach Barbara, D66. Moet ik nog meer zeggen? Nou goed dan D66 was eerst tegen. Maar voor wat geld en goede woorden zullen ze zich wel bedenken. En dan gaat het gewoon door.

  5. Robert75

   Jaja dus jij vind het democratisch dat we straks in de avond niet meer buiten mogen komen? Wat is daar democratisch aan? IK vind het eerder dictatuur. En wat voegt een avondklok überhaupt toe aan het bestrijden van een of ander nepvirus ?

 4. Spoetnick

  Als de gewone mensen gewoon ophouden met naar de indoctrinerende talkshows te kijken is er niets aan de hand. Weg met de NPO.

  1. FreeThinker

   Daar gaat het niet om. Het punt is dat de talkshows vrijgesteld worden van de avondklok omdat dat het kartel goed uit komt. Dat is inconsequent handelen.

   1. jennifer

    Rutte was altijd al goed met meten met 2maten.De NPO komt hem goed uit, om die onzinnige figuren door te laten gaan s avonds. Meestal aan de uitspraken te horen van die gasten die er op draven en steunen ze hem overal in, en dat moet hij hebben natuurlijk.

 5. Drostemannetje

  Hier kijk ik niet van op. De indoctrinatieshows van de NPO

  1. Nostradamus

   h**ps://www.geenstijl.nl/5157304/pieter-is-draining-the-swamp/#more

 6. agenda2030

  rutte is een leugenachtige draak

  1. Jack Flash

   Rutte met het islamitisch vingertje.

 7. Heras

  Ja, hij weet hoe je moet manipuleren. Hij kan alleen doorgaan als het volk luistert. Daarom: leef je leven, laat je niet oohouden door de gek. In Italie zijn de restaurants weet geopend.

  1. ropart

   daar zeg je wat, de geopende restaurants in italie,moet toch zeker tot een mega uitbraak hebben geleid!,geen woord hierover in de media, met zijn selectieve nieuws,ik denk dat het antwoord niet in de lijn ligt van het beleid.

   1. Jack Flash

    Ook in polen, volgens common sense.

 8. Nostradamus

  Hij heeft de door hem betaalde media hard nodig om weer als premier herkozen te worden.

 9. Henry Higgins

  “Hoe zou de NPO en alle kranten reageren als talkshows zoals M, Op1 en Jinek opeens verboden werden?”

  Hoe zouden de kijkers reageren? Je kunt tot h geen avondklok instellen en vervolgens de nieuwsvoorziening blokkeren?

  Denk na.

  1. FreeThinker

   Talkshows kunnen toch ook via skype, teams etc. Bij elkaar komen kost volgens jullie lockdownies levens.

 10. Yoyo

  Ja hoe verrassend.
  Alles naar de kl@te helpen, behalve de propaganda-machine.
  Slim, dat dan weer wel.
  Maar o zo doortrapt en berekenend.
  Zo rolt het kartel.

  1. Jack Flash

   Voorspelbaar en saai zou ik het eerder noemen.

 11. HD

  Al de Akwasiiieees moeten ook kunnen blijven kotsen

 12. Neko-

  Een talkshow is niet essentieel… Als ik de TV uitzet of iets anders kijk, dan gaat daarmee niets verloren voor mij.

  Dus… talkshows hoeven zich niet aan de avondklok te houden… Maar ook niet aan een maximum aantal bezoekers (ik erger me er iedere keer weer over dat er DUIDELIJK meer mensen aanwezig zijn als er standaard worden toegestaan).

  Het kabinet is zo inconsequent als het maar zijn kan, en juist die inconsequentheid is wat de meeste mensen nu inmiddels tegen de haren in begint te strijken.

 13. Flach

  Dus die Michael vindt dus dat nu dan ook alle live programma’s (inclusief de eerder opgenomen programma’s.) moeten worden geschrapt. Dus in een tijd waarin ten minste nog veel mensen een beetje plezier halen uit de tv, vindt hij dat dit ook op zwart moet gaan. Tientallen programma’s vd buis. 😀

  Ik denk dat je, of je het nu leuk vind of niet, de media met hun progr. rustig kunt scharen onder noodzakelijk en dus essentieel voor het grootste gedeelte van ons volk van jong tot oud.

  1. FreeThinker

   Ik kijk nooit naar die debiele praatprogramma’s, ik wil gewoon bij vrienden op bezoek gaan ’s avonds en dat talkshow’s worden vrijgesteld van deze wet is bijzonder inconsequent. Volgens mensen zoals jullie zou het zelfs levens kosten.

 14. andergeluid

  Artikel 1 Alle mensen zijn van gelijke waarde en moeten daarom gelijk behandeld worden. Dat is het beginsel van mensenrechten. Gelijkheid houdt in: gelijke behandeling voor de wet. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens stelt dat alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten worden geboren.
  Dus we mogen dan allemaal het zelfde toch ???

 15. Rieks

  Dat die talkshows zouden moeten sluiten lijkt mij eerlijk en mooi meegenomen zijn van die avondklok. En protest daartegen lijkt onmogelijk want dat gaat, inderdaad, via die media. Overigens, die avondklok, hoeveel mensen hebben daar last van? Hooguit een paar procent van de bevolking.

  1. agenda2030

   rutte moet toch ergens zijn demagogie verspreiden met zijn buikspreekpoppen. De promotie voor rutte moet dus in de lucht blijven

   als rutte een avondklok wenst komt het “onzinnige management team” wel met een lúlverhaal. Af en toe valt er 1 uit zijn rol maar die hengelen ze binnen een paar uur weer in de roedel. Wat een toneelstuk, contact verminderen roept de lamlúl dan terwijl iedereen in een kortere tijd boodschappen moet doen bijvoorbeeld.

   illegale feestjes beginnen voor 20:00 hr en de visite blkijft overnachten

   rutte is een volslagen debiele idioot in de rol van dictator n verder niets . Bij elke griep gaan we in volledige lock down met avondklok. Twee griepseizoenen per jaar en zie de belofte van de dictator ” de nieuwe normaal ” .

   Welterusten voor de volgers
   voor de veranderaars , stem sociaal, stem PVV

 16. liefdevol rechts

  Telkens weer sta ik verbaasd met wat Rutte keer op keer mee komt en telkens weer sta ik verbaasd dat Rutte er telkens weer mee wegkomt. Nergens hoor je dat er openbare protesten zijn tegen die man en zijn consoorten, het is alsof er dan niemand op deze wereld woont.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.