‘Toeslagenaffaire bewijst: Mark Rutte is een pathologische informatie-onthouder. Hij moet weg!’

Er is inmiddels al veel geschreven over de ronduit bedenkelijke rol die Mark Rutte speelde in de toeslagenaffaire, maar kennelijk is het voor Rutte allemaal geen aanleiding om op te stappen. Zeer ten onrechte, meent auteur Frits Bosch. En hij vindt ‒ verrassend genoeg ‒ het NRC Handelsblad aan zijn zijde.

Het NRC Handelsblad pakte deze week fors uit over de consequenties van de toeslagenaffaire. Auteurs in de krant komen met drie conclusies: 1. Mark Rutte is een pathologische informatie-onthouder 2. “Rutte vertegenwoordigt een verouderd systeem.” 3. Mark Rutte kan niet verder als politiek leider.

De hoogleraren politicologie Tom Louwerse (Universiteit Leiden), Tom van der Meer en Merijn Oudenampsen (beiden UvA) menen dat geen openheid geven een vast patroon vormt bij premier Rutte. De Rutte-doctrine zou verbieden interne ambtelijke stukken naar buiten te brengen. Dergelijk beleid is onzin, menen ze. Oudenampsen: “Er is een kantelpunt bereikt. De coronacrisis leert dat we juist meer verzorgingsstaat nodig hebben. Alleen aan Rutte was dat niet te merken.”

Journalist Addie Schulte trekt in de krant de conclusie: “Rutte kan niet verder als politiek leider.” Hij verwijt Rutte een “technocratische benadering”,” en een gebrek aan compassie. Dit klopt en is reeds bekend; zie zijn ongevoeligheid voor bijvoorbeeld de Groninger aardbevingsschade.

Rutte maakt zichzelf in een zakelijke opstelling ‘klein.’ Tactiek kun je Rutte inderdaad niet ontzeggen. Rutte is een meester in het niet nemen of pathologisch ontwijken van zijn verantwoordelijkheid. Het is altijd de andere bewindspersoon die weg moet of uit eigener beweging weggaat. Rutte: spreekt traditioneel dan de woorden “hij heeft een geweldige bijdrage geleverd. Ik betreur dat hij vertrekt, maar ik respecteer zijn beslissing.” Dààààg!

Schulte meent, om recht te doen aan deze zaak, dat Rutte dient terug te treden als politiek leider. Rutte kan natuurlijk zeggen: de kiezers spreken en willen me blijkbaar niet weg.

Maar met Addie Schulte zeg ik: na tien jaar zou Rutte ruimte moeten geven aan een ander.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. agenda2030

  rutte is een leugenachtige draak niets meer en niets minder

  1. lucinde

   Ben ik het ook es een keertje met jou eens

 2. lucinde

  Rutte moet weg, eindelijk hebben Fits en ik iets waar we het over eens zijn.

  Morgen meteen een stukje over Orban?
  Als ik dit stuk lees is Rutte maar een beginner vergeleken bij rechtsstaat-sloper Orban.

  Kortom je hebt nu gelijk, maar je motieven stinken

  1. Seneca

   @lucinde
   dit topic – vermoedelijk heb je het niet begrepen – gaat over Rutte en Nederland. Hongarije wordt nergens genoemd.

   1. lucinde

    Frits is de Hongarije-expert en fan van Orban.

    Frits lijkt mechanisme niet de juiste persoon om Rutte en het kabinet de maat te nemen.

 3. ropart

  als hij opstapt en besluit voor de eu in brussel zijn doen en laten voort te zetten dan het vierde rijk nog meer een stap dichterbij,voor zover het er al niet is.

 4. Monty

  ”Hij moet weg!’’

  Ik denk dat kiezer dit in maart dan wel zal doen.

  1. NO8D0

   @monty jij hebt duidelijk te veel hoop.
   Gezien de uitslagen van de vorige verkiezingen, is een groot deel van het Nederlandsch volk niet al te snugger of goed geïndoctrineerd voor 1 miljard door onze staatsmedia.

 5. Meriadoc Brandebok

  “Oudenampsen: “Er is een kantelpunt bereikt. De coronacrisis leert dat we juist meer verzorgingsstaat nodig hebben. Alleen aan Rutte was dat niet te merken.””

  Deze wetenschappers zijn duidelijk knetterlinks en verkeren nog steeds in hun Asscher-meltdown. Ze willen Rutte nu kwijt, omdat Asscher wél is afgetreden. Ik begrijp wel dat links een beetje bitter is.

 6. HD

  Het is waarschijnlijker dat het koningshuis zou verdwijnen dan dat Fuhrer Rutte afstand doet van de macht.
  En zijn corrupte partij steunt hem in alles.

  1. agenda2030

   van middenpartij naar extreem links is best een knappe beweging van prutte

   Iedereen in zijn club volgt braaf behalve dissident Wiegel

   1. ropart

    de miljoenmiljarden eurie in de klimaat/milieu business trekt uiteraard de aandacht van rutte en vrinden uit het zakenleven, de ommezwaai naar links is dan geen staan in de weg meer, zeker als je niet bekend bent met het woord oprecht.

    1. Cycle25

     Klopt, Nijpels is net zoals Klavertje en Halsema snel met een vette overwaarde van hun CO2 vervuilende optrekje af. Hypocriete liberalen zijn allang om, van vroemvroem naar een CO2 boom.

 7. Bunky01

  De Teflonlaag van deze man is helaas metersdik. Je zult zien dat na verkiezingen hij wederom zegeviert. Heel veel stemvee is niet wijzer.

  1. Nostradamus

   Helaas kijkt en leest de massa, het meeste stemvee, de MSM. De MSM is een verlengstuk van het de corrupte bende, zeker als het op de NPO aankomt. Braaf doen wat Rutte zegt en je krijgt ieder jaar (meer) geld. Daarom zijn de bij de praatprogramma’s altijd zo mild voor VVD plus de overige (extreem)linkse partijen maar vallen ze de rechtse partijen constant aan.

 8. Yoyo

  Mark is over de houdbaarheidsdatum heen, nadat de teflonverpakking enigszins beschadigd is geraakt, en de Rutte-rot rap is ingetreden .
  Mark weet dit zelf ook wel, maar de peilingen zijn nog steeds hoopgevend.
  Dus waarom opzouten?
  Doe iedereen een plezier en pak je biezen.
  Je gaat de boeken in als Ruggeloze Rutte of Matige Marky .

 9. Duckday

  Als deze man een beetje fatsoen in zijn donder had en moraal dan had hij gezegt de tien jaar dat ik dit land naar de klote hebt geholpen is goed geweest. Leugens bedrog hoogmoed waanzin deze man van het inlegvelletje en geheim moet gewoon vertrekken .Alleen de media prijs hem de wolking in en denkt dat hij onmisbaar is .Wat heeft hij dan zo goed gedaan voor de NORMALE man vrouw in Nederland .Hij heeft het land in de uitverkoop gedaan buitenlander gaan met de pot subsidie er van door. Prijzen stijgen tot ongekende hoogte.De EU en EURO is door onze strot geduwt marktwerking alles weg bezuinigt. Dat mooie land is volledig kapot gemaakt door dit handje klap kabinet. Vriendjes helpen vriendjes aan dikbetaalde banen bekwaam of onbekwaam. Groenlinks weet dat ze nodig zijn en buit het uit want Rutte wil de macht behouden.Breek het kartel stem PVV straks is het telaat nu kan het nog🤩

 10. Seneca

  niet alleen Rutte moet verdwijnen, maar de voltallige Raad van State moet haar biezen pakken. dus ook de vice voorzitter ene Thom de Graaf (D66) en de voorzitter, wij weten allemaal wie er bedoeld wordt. blijkbaar kan diens titel hier niet genoemd worden, want dan verdwijnt de reactie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.