Twitter houdt hypocriet beleid in stand: 1 account van haatspuwende Iraanse Ayatollah Khamenei geband, de rest mag blijven

Iedereen viel over Twitter heen toen ze het Twitteraccount van Donald Trump uitschakelden vanwege haatzaaien, maar de accounts van andere haatzaaiende leiders intact lieten. Nou, er is wel iets veranderd… en toch weer niet. Een account van de gekke ayatollah is geband. Oké. Maar: zijn andere vier accounts mag hij gewoon blijven gebruiken terwijl hij die ook regelmatig gebruikt om haat te spuwen.

Eventjes leek het erop dat Twitter paal en perk ging stellen aan het haat zaaien waar Twitterende leiders zich schuldig aan maken:

Oke, dus die ene account is weggehaald. Maar wacht: waarom mogen die andere accounts — waaronder het belangrijkste account van de man — wél gewoon doorgaan met haat spuwen? Trump wordt weggezet als een verspreider van haat, wat de reden zou zijn dat hij geband is. Maar de knettergekke ayatollah mag wél doorgaan met dit soort gekkigheden?

Ik ben benieuwd hoe lang Twitter dit zo vol kan blijven houden. Ayatollah Khamenei kan gewoon z’n gang blijven gaan op zijn andere accounts en ook de Chinezen, die nog steeds Oeigoeren in ‘heropvoedingskampen’ stoppen, wordt geen strobreed in de weg gelegd. Maar oh, oh, wat zijn ze blij dat Trump zijn ‘haat’ niet langer kan spuwen op hun mediaplatform. Een streek die ze overigens behoorlijk duur kwam te staan, want de aandelen kelderden zo hard dat ze ruim 4 miljard dollar misliepen.

Vroeg of laat zal Twitter toch één lijn moeten gaan trekken. Of Trump weer toegang geven tot hun mediaplatform, of andere haat zaaiende leiders óók helemaal verwijderen. Doen ze dat niet, dan is het een kwestie van tijd voordat er nog meer gebruikers weg zullen lopen. Twitter hoopt er natuurlijk op dat dit allemaal wel weer overwaait, maar nu de Democraten in Amerika aan de macht zijn komt de focus op de tech-bedrijven snel genoeg weer terug. Die Democraten hebben namelijk ook een radicale achterban en de Democratische top is ook niet vies van een beetje ophitsen van tijd tot tijd. De druk wordt dus vanzelf opgevoerd!

UPDATE

Eerder berichtten wij dat het waarschijnlijk om een nepaccount ging, maar dat is volgens NOS toch niet het geval. Het account zou één van vijf zijn die de gestoorde ayatollah regelmatig gebruikt: hij gebruikt verschillende accounts om in verschillende talen te twitteren. In dit geval ging het om het account dat hij gebruikte om in Farsi te communiceren met de wereld.

Het verwijderde account is een van de vijf accounts van Khamenei. De accounts zijn allemaal niet geverifieerd, maar zouden door de Iraanse leider gebruikt worden voor communicatie in verschillende talen. De bedreiging aan het adres van Trump is op de officiële website van de ayatollah nog steeds te zien. Ook op het hoofdaccount van Khamenei verscheen het bericht eventjes.

Dus: het gaat wél om een account van de knettergekke ayatollah, maar hij heeft er nog vier… en die andere vier mag hij gewoon blijven gebruiken. Dit terwijl hij overduidelijk haat spuwt en zelfs oproept tot geweld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Edjan

  Het Obama-Biden beleid in de praktijk. Vóór de ayatollahs en de Chinezen. Tegen het onderdrukte en neergeslagen Iraanse volk, de Israëli’s, India en de Oeigoeren.

 2. Cycle25

  Ben er al lang mee gekapt, de grootste haatventilator van de wereld is rampzalig voor de mensheid.

 3. usb3.0

  Alle islamlovertjes houden hier natuurlijk wél hun mond over dicht maar als Trump wordt geband staan diezelfde islamlovers vooraan..

  1. Linksbuster

   Ze liggen met de kontjes omhoog richting mekka…..dus kan even duren usb!

 4. jennifer

  Net nog iets over wat in Frankrijk aan de hand is met de Islam.Je gaat dat volk met de dag meer haten, ze zijn en blijven levensgevaarlijk voor de wereld.

  1. Linksbuster

   Welnee…hoe kom je erbij.

   1. jennifer

    Oh dan heb ik mij vergist zeker, zal het wel een Disney uitzending geweest zijn.

 5. liefdevol rechts

  Mijn wens is, voordat ik hier van de wereld verdwijn, dat ik nog mag meemaken dat zo’n platforms als twitter en facebook nog verdwijnen voor ik het doe.

  1. jennifer

   Zolang de mensen mee doen met dit soort platforms die juist voor alles wat met waarheid te maken heeft censuur plegen, blijven ze bestaan. Ze hebben alleen al flinke klappen op de beurs gekregen na dat ze het account van Trump blokkeerden.

 6. hans-e-pans

  Ja die Iraniers, vroeger trotse Perzen, zijn niet voor een twitter te vangen.

 7. Swami Nofapananda

  Die foto bovenaan het artikel is niet van Khamenei, maar Ayatollah Ahmad Khatami.

 8. liefdevol rechts

  Ik heb geen twitter en facebook account dus maak ik me ook niet druk om zulke kinder faciliteiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.