Rijksoverheid verdient koffers vol aan Avondklok: “Duizenden boetes uitgedeeld vanwege ‘negeren’ avondklok”

Ondanks dat de politie zelf al jarenlang aangeeft hun werk niet meer naar behoren te kunnen uitvoeren, was het gisteravond blijkbaar een kleine moeite om duizenden mensen op de bon te slingeren die nog na 21.00 uur buiten op straat aanwezig waren. Behalve dat het de Staatskas heel veel geld heeft opgeleverd om gedupeerde ondernemers van de lockdown te compenseren, is het natuurlijk bizar dat de politie opeens wél alle capaciteit blijkt te hebben om te kunnen handhaven.

Er werden gisteravond -even na 21.00 uur- meer dan 3.600 boetes uitgeschreven aan mensen die zich na die tijd nog op straat bevonden. Een simpel rekensommetje leert ons dat dit de staatskas (die aardig leeg begint te raken) zo’n 342.000 euro heeft opgeleverd.

Volgens de politie hielden de meeste mensen zich juist uitstekend aan de avondklok. Er kwamen namelijk 20 procent minder meldingen binnen dan op een ‘gewone zaterdag’. Dat is natuurlijk ook niet zo gek nu de horeca al maanden is gesloten. En de politie zelf zal het ook allemaal wel best vinden, want nu ze nu niet op allerlei meldingen hoeven af te komen kunnen ze op straat handhaven als iemand het waagt om nog na 21.00 uur de openbare straatstenen te betreden.

Maar hier blijft het niet bij: Werkelijk waar bijna iedereen werd ook meteen na het ingaan van de avondklok gecontroleerd door de politie die, zeker in de Randstad, overal paraat stond om mensen te vragen om hun indicatiepapieren te overleggen. Ruim 80 procent van de gecontroleerde mensen bleek de juiste papieren op zak te hebben, maar de 20 procent die dat niet had werd meteen op de bon geslingerd.

Op het roerige Urk ging het vannacht dan ook flink mis. Politiemensen werden door een stel halvegare hooligans tijdens hun controles bekogeld met vuurwerk, stenen, flessen en molotovcocktails. Op Urk werd er zelfs een coronateststraat in de fik gestoken.

We weten nu wel: De avondklok zou eigenlijk rust moeten brengen in Nederland, maar zorgt op de eerste avond juist vooral voor een gigantische chaos. Om nog maar even te zwijgen over wat dit allemaal met de psychische toestand van (kwetsbare) mensen zal doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. usb3.0

  Digitale bonnetjes schrijven, registratie en gelijk een streepje achter de naam

 2. Arbeider65

  En na de avondklok kunnen ze plotseling niks meer. Geen aangiftes, geen sporenonderzoek etc. Oh wacht, dat KOST geld, dit LEVERT iets op……

  1. usb3.0

   Nou vergis je niet hoor, de hoeveelheid dna dat op dit moment wordt verzameld, daar kan de politie natuurlijk heel veel mee dus die zullen wel druk zijn, en met scanautootjes de burger te achtervolgen…

   1. hans-e-pans

    De Roverheid zal binnenkort wel weer over moeten gaan om de gesloten gevangenissen in bedrijf te stellen/openen, en om nieuwe gevangenissen te moeten bouwen. Er gaat natuurlijk, laten we het hopen, een omslagpunt komen waarop de mensen dit soort maatregelen van de Roverheid op hun waarde gaan schatten, dat het eigenlijk allemaal onzin is en een geheel ander doel dient.

    De politici zijn door de kiesgerechtigde Nederlanders gekozen om hen te dienen, en niet zoals het alweer enige tijd is, te zien als ondergeschikten van de zichzelf benoemde besturende elite. De politie, leerde ik vroeger als kind, was je beste vriend, daar blijkt tegenwoordig gezien de beelden op/in de media niet meer van te kloppen.

    1. jennifer

     Dat is ook zo, al deze regels hebben maar een doel. Dat de politie befehlen uitvoert van een niet zittend kabinet is al geen goede zaak en verraad tegenover de eigen burgers. De politie zijn nu de nieuwe slaven van Rutte en dienen de buit binnen te halen voor hem.

     1. hans-e-pans

      Voor en tijdens de 2e wereldoorlog was het met het politieapparaat helaas niet anders gesteld want “befehl ist befehl” gold ook toen.

      Dit echter helaas voor de wel goedwillende Nederlandse agenten.

   2. Augustus

    Ze kunnen daar veel mee, tegen politieke vijanden. Denk je echt dat ze hun eigen knokploegen vers geïmporteerd uit het Midden-Oosten en Afrika lastig gaan vallen?

 3. kees cup

  Zo, de door ONS betaalde polizei, die er is om ONS te dienen, heeft afgelopen nacht dus weer een hoop boeven gevangen, het zal dus wel een stuk veiliger zijn geworden in ONS land.

  Dit alles te danken aan het beleid van de door ONS zelf gekozen regering.

  Maar de ware feestbeesten zitten tijdens de sperrstunden gewoon met z’n honderd m/v ergens binnen te zuipen/snuiven/slikken en geylen.

  1. Edjan

   +++++++

 4. Queen

  “De avondklok zou eigenlijk rust moeten brengen in Nederland, maar zorgt op de eerste avond juist vooral voor een gigantische chaos.”

  Nee, dat doen de mensen die zich er niet aan houden.

 5. EvertB

  Wil je als handhavers van de avondklok financieel binnenlopen ga dan naar Urk. Het goddeloos gedrag van de christelijke jeugd is daar grenzeloos.

 6. Yoyo

  Wat een triest beroep op zo’n moment…politie-agent.
  Not my cup of tea.

 7. Bokse

  Was vanmorgen om half 7 thuis, feesten met je maten van 9 tot 5 is goed te doen

  1. jennifer

   Nou dan, als het maar leuk was toch.

  2. Cootje

   Nog s,e,x gehad ??

   1. jennifer

    Dat vertelt hij ons vast niet.

 8. RvdBe

  Die vallen dus ook gelijk door de mand met hun eeuwige geklaag dat ze de hoeveelheid werk niet meer aankunnen, klaar met enige sympathie voor politieauto’s.

  1. Linksbuster

   Politie kunnen we al lang omdopen in belasting deurwaarders…bij wie niets te halen is gaan ze aan de deur voorbij.
   De acceptgiro ligt al op de mat voor u thuis bent…dat gedeelte van automatisering heeft de overheid wel op orde!

 9. Cootje

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden , als je al 30 roept je blijft met je poten van onze hulpverleners af. En om dat te handhaven halveer je de gevangenissen de rechterlijke bestanden de douane en politie ambtenaren , je denk in de plaats van 2% bnp te betalen voor je lidmaatschap Navo onder de 1% vooraan te zitten, dus de oude politiek krijgt gewoon de rekening voor 30 jaar wegkijken thee drinken en geen voorbeelden stellen , in 30 jaar is er gecreëerd geen respect voor alles wat van bovenop is vastgelegd dit is gewoon de rekening van de straat die gaan voor een taakstrafje over 3/5 jaar . Respect moet je verdienen , met de mond beleven in de media en bij de tolk shows bestaat dadelijk ook 30 jaar . Wilders heeft gelijk bananen republiek waardig ú

  1. M. Brandenburg

   Nee met het invoeren van de verijkende culturen is respect iets dat je ongeacht wat dient te geven, je hoeft niets meer te verdienen zoals links zelf alles wat ze willen hebben dat een ander toebehoort als een recht presenteert, en dat word er in het links regressief onderwijs van jongsafaan ingepompt.

   1. EvertB

    Wat brabbel je nu allemaal? Weet je moeder wel dat je op internet zit? Heb je geen huiswerk?

 10. Happytissue

  Als het nog tot iets zie leiden zou het nog tot daar aan toe zijn. Veel mensen denken dat het allemaal van tijdelijke aard is, maar dat is het pas als er maar 10 IC opnames per dag zijn. Want pas dan gaat men weer naar het laagste niveau, dus niet naar normaal. Aangezien Covid de nieuwe griep is, is het ondenkbaar dat het op 10 opnames per dag zou komen überhaupt als het, het griep seizoen is.

 11. M. Brandenburg

  Zo ziet links totalitair (lees Fascisme) eruit, het volk word onderdrukt, de overheid bepaald tot achter de voordeur en promoot en faciliteert het veraden van de buren, zoals dit in elke linkse totalitaire heilstaat de norm was, 33% van de bevolking die de rest in de gaten houd en rapporteerd. De ultieme linkse natte droom. Tijden van de Nationaal Socialisten, de socialisten van de DDR de SOcialisten van Stalin, Mao, Pol Pot, Castro, Chavez en andere levensgevaarlijke individuen leven weer op, gesteund door ene klein anghstig deel van het volk, en de staatspartijen die een totalitaire EUSSR willen. Immers zo goed als al deze maatregelen worden via de achterdeurtjes binnen de EUSSR op de aangesloten landen opgelegd. Men zal komen met onzin als bedrijven willen een vaccinatiepaspoort, maar in werkelijkheid is het de overheidsregels die in opdracht van de EUSR wordneopgelegd dat Bedrijven uiteindelijk daar naartoe werken omdat ze anders hun werk niet meer kunnen doen, engeheel op linkse wijze zien de we de media (staatspropaganda kanalen) deze onzin verspreiden als dat het vanuit bedrijven zou komen, terwijl bedrijven gewoon de deuren weer willen openen om banen te redden en geen overheidsteun (sigaar uit eigen doos) te moeten accepteren waarna men totaal afhankelijk is van de totalitaire wensen van deze linkse vrijheidshaters.

  1. jennifer

   Dus in feite wil je hiermee zeggen dat op deze site flink wat nieuwe NSB ers aanwezig zijn dan toch, die lopen als makke soldaten achter rutte aan dan,, net als de politie inmiddels al doet.

 12. liefdevol rechts

  Uiteindelijk is het dan daarom te doen, de staatskas moet bij gevuld worden want Rutte heeft de laatste jaren wat te veel geld naar het buitenland gesluisd,(lees EU) en dat moet natuurlijk wel terug opgevuld worden want anders gaat het land falliet.

 13. de ziender

  Tja, maar je kunt altijd nog even in beroep gaan. wellicht een idee om vanavond om tien uur iedereen zich bij het politiebureau te vervoegen om een bonnetje te gaan halen en vervolgens in beroep gaan. Dat is vreedzaam en dan zal het snel over zijn met die flauwekul

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.