Ultra-gênante stand van zaken: Israël, al bijna miljoen burgers ingeënt. Nederland? Nul! Dank, Rutte…

Je kunt van alles vinden over Israël, maar zij snappen tenminste het concept van ‘crisismodus’. Inmiddels hebben ze al bijna een miljoen onderdanen ingeënt. Alleen al gisteren, op Oudejaarsavond, werden meer dan 150.000 mensen gevaccineerd. Wat een contrast met Nederland, waar op 8 januari beginnen met prikken al als een hele kluif wordt gezien.

Israël heeft binnen twee weken tijd al meer dan 10 procent van de bevolking weten te vaccineren. Ze hebben een uitgebreid zorgstelsel, net als Nederland. En het is een klein land, óók net als Nederland. Zelfs nog en beetje kleiner.

Maar de vergelijkingen houden daar niet op. Het land is politiek ook nog eens zeer verdeeld, maar toch lukt het ze om in rap tempo hun bevolking te beschermen tegen het coronavirus. Dat komt puur door het feit dat ze daar snappen dat er op korte termijn ingrijpende beslissingen moesten worden gemaakt.

Ze wisten dat er vaccins aan zaten te komen en zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat het vaccinatieprogramma in goede banen zou worden geleid. Het leger helpt op grote schaal mee met vaccineren en… zie daar het resultaat!

Dit had in Nederland dus ook prima gekund. We hadden een half jaar geleden al kunnen beginnen met het zoeken of opleiden van vaccinatiemedewerkers. We hadden de belscripts ook allang paraat kunnen hebben en misschien zelfs de zorgcapaciteit flink kunnen uitbreiden.

Maar nee, in Nederland moest er perse over ieder aspect meermaals worden vergaderd. Was het zorgen voor draagvlak belangrijker dan het maken van beslissingen. En moest er vooral worden beslist over hoe de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk kon worden afgebogen, mocht het misgaan. Hugo de Jonge zocht zo’n beetje iedere dag de media op en het RIVM wilde de belscripts pas op 24 december af hebben. De GGD’s zoeken nog honderden vaccinatie-medewerkers en het leger wordt slechts in het uiterste geval en bij hoge uitzondering ingezet als het écht niet anders kan.

En dit is slechts een greep uit de meest recente fouten van dit kabinet rondom vaccineren. Het is toch te beschamend voor woorden… Maar hé, Mark Rutte (VVD) en de partij van Hugo de Jonge (CDA) staan nog steeds bovenaan de peilingen, dus wat kan het ook bommen. We roepen gewoon iets over ‘zorgvuldigheid’ en die rare Nederlanders pikken het gewoon!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Chalres Bingley

  Inenting tegen een griepje, de mensen op de wereld zijn compleet gek gemaakt door de media.

  1. 2030

   correct , gelukkig is influenza volledig genezen

 2. ikweetwatikwil

  Ook ik neem zomaar geen vaccin. Ik ben erg zorgvuldig wat dat betreft. Wie moet je nog geloven.

  1. Chee

   @ikweetwat ik wil, bovendien kunnen dit geen goed ontwikkeld vaccins zijn, daar gaat minstens 5 a 10 jaar ontwikkeling in zitten.

   1. ikweetwatikwil

    Zo is het Chee .

   2. Cor Grijpstra

    @Chee
    Je moet het zien als het ontwikkelen van een nieuwe auto.
    Het meeste is wel bekend, dus dat gaat sneller.

   3. Cor Grijpstra

    Israel zit al maarden in lockdown en ze betalen vele malen meer voor de vaccins dan Europa en de VS.

    Tja, dan krijg je vaccins natuurlijk met voorrang 🙂

  2. Nico Sibelijn

   Prima, maar blijf je dan wel binnen?

   1. 2030

    waarom strónt vlé®k ? bleven mensen die de griepprik niet gehad hebben ook binnen tijdens het influenza seizoen of wauwel je weer wat strónt vlé®k

 3. Bokse

  Wout of Tim?

 4. ropart

  en dan moet er nog een tweede spuit binnen een bepaalde tijd achteraan komen anders werkt het nauwelijks(40%) ik begin er niet aan.

  1. 2030

   zelfs met de tweede spuit is het nog de vraag of de bescherming 45% haalt

   Er is trouwens helemaal niets bekent over bescherming zoals onlangs de specialisten erkende. Sterker nog “de nieuwe abnormaal” blijft volledig in tact inclusief snotlappen

 5. Alternatieve kop blogpost B.V

  GÊNANT! TERRORSTAAT ISRAËL GEEFT VOLK NOG EERDER EEN SPUITJE DAN CORONEDERLAND

  1. Thant dolpf

   Gaat het weer een beetje, vandaag?

 6. Patt

  Waarom zijn geen normale reacties? Ieder moet zelf weten of hij zich laat inenten. Ik wil er wel 1 in elke arm. Ik hoop dat bijna iedereen weigert dan ben ik snel aan de beurt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.