Vaccinatiebewijs gaat werkelijkheid worden volgens viroloog Van Ranst: ‘Bedrijven kunnen dit gaan eisen van je!’

Volgens viroloog Marc van Ranst gaat de keuze om je wel of niet te vaccineren een impact hebben op je leven. Het zou namelijk goed kunnen dat bedrijven zoals vliegtuigmaatschappijen gaan eisen dat je een vaccinatiebewijs laat zien om aan boord te komen. 

Volgens de viroloog is het niet eerlijk als bedrijven nu al onderscheid gaan maken tussen wel of niet gevaccineerde mensen. Maar, zo stelt hij, wanneer iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren mogen ze dit wel gaan doen. Hij acht de kans dat dit de realiteit wordt zeer groot.

„Als iedereen de kans heeft gehad, dan is het iets anders. Dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in. Beslissingen hebben gevolgen, dat is zo met elke keuze in ons leven.”

Waardoor een grote angst van veel critici dus werkelijkheid zou gaan kunnen worden. Veel critici kijken wantrouwend naar het huidige coronabeleid. Zij zien een overheid die zich steeds meer macht toe-eigent. Een vaccinatiebewijs zou het toppunt zijn: de samenleving zou werkelijk in tweeën worden gesplitst. Zij die zich wel hebben ingeënt en zij die dat niet deden. Als bedrijven hierop gaan discrimineren/selecteren stevenen we echt af op een verschrikkelijk toekomstbeeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Albion

  Ja dat klopt. Het zou een bizarre toekomst inluiden.
  Want corona gaat niet alleen om zieke mensen en mensen in het ziekenhuis. Het gaat over hoe we leven. Een gehaaste samenleving die, terwijl iedereen van doel naar doel rent, de wereld kapotmaakt in het proces.

 2. Arbeider65

  Nee. Misschien in Belgenland. En het zou mij niks uitmaken of een collega wel of niet is ingeent. Moet hij/zij zelf uitmaken. Mag ik niets overzeggen en ook de werkgever niet.

  1. NationalSniper

   Er worden tegenwoordig ook al werknemers ontslagen omdat ze weigeren om een niet werkend mondkapje te dragen. Dus de tirannie van coronagekkie werkgevers is er al om hun wil op te leggen, ook als jij niet in hun religie geloofd (want dat is het inmiddels, een Coronareligie, een enorme sekte, en dan durven zij het om andersdenkenden uit te maken voor wappies).
   Wilders zei heel terecht tegen Rutte: de wappie dat bent u.

   Een FFP2, FFP3 of N95 doen in ieder geval nog iets. Een niet medische muilkorf heeft volgens onderzoek TU Delft geen meerwaarde.
   Je kunt net zo goed een clownsneus opzetten.

 3. Augustus

  Het hellend vlak gaat verder.

 4. ervi

  Ik heb nog ergens een geel shirt liggen wat ik niet meer draag. Nog wel geschikt om sterren uit te knippen.

  1. jennifer

   Ja dat idee had ik van de week ook al dat ontbreekt nog net na dat er ook al kampen zijn opgezet.

   1. Seneca

    @jennifer
    die zijn er al m.n. in Duitsland. NL zal wel volgen want de heer Rutte doet alles wat mevrouw Merkel hem beveelt.

 5. Edjan

  Dus toch een indirecte vaccinatieverplichting. Ik denk niet dat het daar bij zal blijven.

  Al in 1939-1935 waarschuwde Ortega (een Spaanse filosoof) in zijn boek “De opstand der horden) voor het teloor gaan van de democratie. En nee, die “horden” zijn niet de populisten of enige andere maatschappelijke groep (zoals hij tot 3x toe bezweert in zijn boek) maar het zijn de ongeïnteresseerden die het allemaal wel best vinden.
  Als we ons niet snel gaan verweren tegen een gezag dat steeds meer dictatoriale trekjes krijgt, dan glijden we slapend de slavernij in.

 6. Realist

  Taz van vliegmaatschappijen, als je dat gaat verplichten, gaan er veel kapot. Dan krijg je helemaal een maatschappij van God los,

 7. jennifer

  Op zich ben ik helemaal niet tegen het vaccineren, maar dit vaccin wil ik zeker niet hebben en zeker niet op de manier hoe het in Nederland gebeurd nu. Pfeizer zegt zelf dat het gevaarlijk is wat de Jonge doet, doordat Nederland veel te laat het vaccin massaal besteld heeft en het nu veel langer gaat duren, zet hij de tweede prik maar op 6 weken in plaats van op 3 weken zoals het zou moeten. Pfeizer zegt dat dit de effectiviteit van het vaccin te niet doet. Maar hiermee verbloemd Rutte en de Jonge hun falende beleid, zo laat hij de burgers geloven dat het vaccineren goed verloopt, en er zullen velen zijn die dit nog geloven. Ik zie het niet zitten om n injectie te nemen waar je misschien nog ziek van wordt, maar omdat het faal beleid van Rutte en de Jonge het niet toe staat het zo te krijgen zoals het zou moeten wil het uberhaupt werken. Alles rondom deze ellende klopt van geen kanten meer, maar toegeven zullen ze het echt niet in Den Haag.

  1. Nationalist

   Dit stond op tt.Het is een grote leugen. Het ministerie van Volksgezondheid
   zegt komende week,in EU-verband,in
   gesprek te gaan met AstraZeneca over de
   levering van vaccins.De farmaceut liet
   gisteren weten dat er in het eerste
   kwartaal fors minder doses geleverd
   kunnen worden.De EU wil opheldering.

   Vaccinexpert Ben van der Zeijst zegt
   dat de “vaccinatiepuzzel opnieuw gelegd
   moet worden”.Om vertraging te voorkomen
   kan het een optie zijn om de tweede
   vaccinatie uit te stellen,zegt hij.

   Van der Zeijst zegt dat een tweede prik
   mogelijk zelfs niet nodig is voor de
   effectiviteit van het vaccin,maar
   daarover is nog geen duidelijkheid.

   1. jennifer

    Die directeur zei zelf op TV de tweede prik uitstellen heeft effect op de werking van het vaccinatie dus vond het een afrader om het pas na 6 weken te doen. Nu gaat de Jonge die vaccins die eigenlijk bedoeld zijn voor de tweede prik aan anderen geven om zo te kunnen laten zien hoe goed het verloopt, en hoe snel er geprikt wordt terwijl dit eigenlijk niet waar is. Van mij kan ie inmiddels de middelvinger hebben, ik hoef het niet meer.

  2. NationalSniper

   Pfeizer en Moderna kun je ook beter weigeren. De mRNA methode is interessant maar nog niet eerder bij mensen toegepast. Het is gentherapie (dus genetische manipulatie) en geen vaccin.

   AstraZenica en Jansen gebruiken een vector, een genetisch gemanipuleerd Chimpanseevirus met SARS-CoV-2 stukjes er in (mogelijke bijwerking: je gaat veel bananen eten 🙂 ). AstraZenica is als bedrijf nogal omstreden. Waarom kopen we niet van Janssen? Een Nederlands bedrijf, komt het geld in ieder geval in NL terecht.

   Sanofi en Novavax gebruiken een eiwitvaccin.

   Je kunt ook mensen immuun maken door ze met een lage dosis van het virus te injecteren (microvaccinatie). Dan gaat je immuunsysteem reageren, maakt antistoffen en slaat het op in het geheugen zodat het de volgende keer direct kan reageren als je het virus krijgt.
   Dit is hetzelfde als hoe een klassiek vaccin werkt: dan injecteer je mensen met een verzwakt of onschadelijk gemaakte variant van een virus.

   1. NationalSniper

    Bijkomend voordeel van Janssen is dat je maar 1 prik nodig hebt. Mogelijk geldt dit ook voor bepaalde anderen.

    Maar een mRNA ‘vaccin’ komt in ieder geval mijn lijf niet in.

 8. ET007

  Moet je dadelijk ook nog prikje zetten anders geen uitkering. In de toekomst chip met gps implanteren anders mag je niet in binnensteden? Hoe ver gaan we om zeggenschap over ons lichaam te verliezen?

  1. usb3.0

   Klopt, en het mooie, de Bijbel spreekt hierover, men spreekt over een merkteken..

   Openbaring 13

   16 En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd,
   17 en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam.

   We zitten er toch niet zo heel ver vandaan.. maar er is hoop..

 9. Cycle25

  Wedden dat religie weer een uitzondering gaat worden ?

  Eens kijken wanneer nog eens honderden mutaties los komen, wellicht een ontbijt + vaccin, dagelijkse kost.

  Gates foundation zit te berekenen of hij de hele Aarde kan opkopen.

  Virus is magisch, zowel in de software, zowel in de hardware, wij dus.

  Laat dat maar aan de exotische fauna over.

 10. M. Brandenburg

  Dit zal doro bedrijven enkel geeist worden inde de bemoeizuchtige overheid regelgeving gaat invoeren die via een omweg deze veroplichitng een must maakt voor de bedrijven. Het is heel simpel zonder overheidbemoeienis zouden bedrijven nu al gewoon open zijn en zou er geen hond inclusief de werknemers niet naar omkijken.

 11. Duckday

  Er kan NIEMAND dit verplichten of gaan we terug naar 40-45 dat ze weer mensen gaan brand merken met bepaalde tekens. Zo te lezen zijn er wel weer van zulke figuren die graag zien dat er weer kampen komen.

  1. jennifer

   Alles verloopt volgens plan zal Rutte wel denken, eerst zorg ik ervoor dat door die regel van mij er een hoop ophef ontstaat, waar veel mensen het niet mee eens zullen zijn. dan kan ik er voor zorgen dat de burgers gehoorzamen zoals ik wil, zo niet sla ik het met harde hand neer. Al deze opgelegde regels is voor mij het begin van algehele overheersing op de burgers.

 12. RvdBe

  Ja, gaat absoluut gebeuren.
  Bedrijven welke hier niet aan mee willen doen, worden door de overheid als 1e aangewezen als bron van eventuele besmettingshaard en kunnen hun deuren sluiten en verliezen recht op overheidssteun.
  Kies maar……

  1. jennifer

   Die overheid steun moeten ze toch weer terug betalen, als ze gewoon de deuren open zouden gooien, zouden er zeker bedrijven zijn die hier niet aan mee doen. Nu willen ze niet alleen de burgers brandmerken maar de bedrijven ook al. En waar is de Privat wet dan gebleven, of geld die dan alleen nog maar voor speciale bevolkingsgroepen in dit land, zodat hun kunnen blijven doen waar ze mee bezig waren altijd, en er niets over gezegd mag worden vanwege die wet. Het wordt met de dag duidelijker wat er aan de hand is in dit land, jammer dat veel burgers zelfs hiervoor de ogen gesloten houden.

 13. NationalSniper

  In april waren er ook al mensen die zeiden dat er een vaccinatiebewijs/paspoort zou komen. Die werden uitgemaakt voor complotdenkers en wappies. Maar ze hebben gelijk blijkt nu.

  F*scisme is hier. Zowel in regering als in bedrijven. En dan zijn er de radicaal linkse coronagekkies die er achterna lopen als een soort SA. Net als in de jaren 30 toen er ook gekkies waren die achter iemand aanliepen die het had over een zogenaamd gevaar en via een noodwet extreem veel macht naar zich toe trok.
  Die vinden het prima dat grondrechten worden ingeperkt voor een IFR 0,23% virusje.
  Rutte zit intussen op niveau Erdogan en gaat richting Poetin en China niveau.

  Tip: Ga naar de vaccinatie, lever bij het eerste tafeltje netjes je brief in. Sta je in de rij voor tafeltje waar vaccinatie is dan loop je weg (doe of je gebeld wordt) en loop er langs naar buiten.
  Dan ben je op papier gevaccineerd.

  De mRNA vaccins zijn experimenteel en het zijn eigenlijk ook niet eens vaccins maar gentherapie. Dus dat ze zo veilig zij is onzin en propaganda van het regime (en big pharma) want dat is onbekend.
  En wie heeft dat getest? De bedrijven zelf of een onafhankelijke club? Waarom is het contract geheim? Waarom zijn de bedrijven niet aansprakelijk?

  Een gewoon vaccin wilde ik nog wel overwegen maar na die n#zi avondklok zoeken ze dat maar uit. Ze zijn nog demissionair ook dus mogen dit niet eens!

  1. Edjan

   +

  2. jennifer

   Ze doen de laatste tijd alleen maar dingen waar ze wettelijk niet eens de bevoegdheid meer voor hebben, maar Rutte zei al nu heb ik nog meer macht.

   1. NationalSniper

    Dat zei hij inderdaad. Hoewel je volgens mij nog steeds via motie van wantrouwen een minister weg kunt sturen. Of kan dat niet bij een demissionair minister? Maar hij heeft merendeel kamer in handen net als dat Poetin dat heeft met de Doema.
    En net als bij Poetin is er m.b.t Rutte ook geen kritische media.

    Los van de krankzinnigheid m.b.t. Coronabeleid. Van het betoog van Pieter Omtzigt m.b.t. toeslagenfraude viel mijn mond open hoe corrupt dit regime is. Nog veel erger dan ik dacht.

    Dat Rutte er nog zit als premier (ook al is het demissionair) is een grote schande. Het grote probleem was namelijk de Rutte doctrine. Daardoor werd kamer slecht geïnformeerd en kreeg de rechtbank onvolledige informatie.

    Hetzelfde geld voor de Jonge die zelfs als je in de coronawaanzin gelooft alles fout doet.

    Rutte en de Jonge moeten aftreden en volledig de politiek uit (en uiteraard strafrechtelijk veroordelen).

    Voor beiden is er vast nog wel een leuk baantje in Brussel of bij een farmaceutisch bedrijf. 🙂

 14. NoDoubt

  Hij is een oplichter net als met Ab O bij de vorige pandemie, zie film in het volgend artikel
  h**ps://www.niburu.co/binnenland/15813-viroloog-marc-van-ranst-zo-mogelijk-nog-erger-dan-osterhaus

 15. usb3.0

  Vaccinatie? op basis van wat? wat zit erin? wat zijn de bijwerkingen op langere termijn?

  1. jennifer

   Niemand weet het dus snap niet dat de mensen zich hierover geen zorgen maken.

 16. usb3.0

  Van ranast moet z’n fascistische smoel houden

 17. Tuinpaden

  95 euro voor je vrijheid is een koopje..

 18. NationalSniper

  Dit is in strijd met privacy, medisch geheim en AVG en dus illegaal.

  Alleen mensen met een medisch beroepsgeheim mogen medische gegevens inzien (dus medici), met toestemming uiteraard.

  Ook vanuit de AVG zitten er grote beperkingen op het delen van medische gegevens.

  Iemands medische gegevens gaan niemand aan. Enkel andere medici, en dan nog ga jij er zelf over of je deze informatie wilt delen. Plus dat het dan alleen toegankelijk is voor mensen met medisch beroepsgeheim.

  Een bedrijf gaat het al helemaal niet aan. Het moet bedrijven dus verboden worden om hier om te eisen of zelfs vragen en om diensten te weigeren.

  Zeker als het gaat om vaccins die nog grotendeels experimenteel zijn en waarvan de effecten op lange termijn niet bekend zijn.
  Je gaat toch ook geen chemotherapie eisen als bedrijf?

  Stel dat je zoiets wilt eisen dat moeten er toch minimaal double blind onderzoeken zijn geweest in peer reviewed papers die bewijzen dat het gevaar minimaal is.
  En uiteraard moet de fabrikant aansprakelijk zijn voor bijwerkingen van lange duur.

  Daarnaast moet je altijd vrijstellingen hebben voor mensen voor wie het om medische redenen (bijvoorbeeld allergie of auto-immuunziekten) gevaarlijk kan zijn.

  Een goed product verkoopt zichzelf en heeft geen dwang nodig. Bij dwang krijg ik enkel argwaan, dan is het product blijkbaar niet goed genoeg om zichzelf te verkopen.
  Zie ook de warmtepomp (ook ontstaan uit een radicaal linkse hoax).

  Maar ze kunnen me overtuigen onder voorwaarden:
  1. Een klassiek vaccin (dus verzwakt of dood virus en geen experimentele methode zoals mRNA).
  2. Farmaceut is volledig aansprakelijk (en niet de belastingbetaler).
  3. Het is volledig vrijwillig, dus geen directe of indirecte dwang.
  4. Alles gaat direct terug naar normaal (en voor altijd) als vaccin in grote hoeveelheden beschikbaar is.
  5. Er komt een grootschalig onderzoek en tribunaal m.b.t. de maatregelen en ambtsmisdrijven (een parlementaire enquête is een te licht middel). Of er sprake is geweest van schending grondwet, mensenrechten, grondrechten, rechtstaat, door door schuld en eenzijdige berichtgeving (propaganda), en zo ja moeten de verantwoordelijken veroordeeld worden.
  6. Slachtoffers van de maatregelen worden 100% schadeloos gesteld.
  7. Er komen geen bezuinigingen of lastenverzwaringen.

  Dan wil ik best een prikje nemen. Anders niet.

  Eerst twijfelde ik nog maar de avondklok heeft mij meer richting een nee getrokken. Dus tenzij aan bovenstaande wordt voldaan steken de leden van de Junta Rutte die vaccins maar 1,5 diep waar de zon niet schijnt.

 19. Seneca

  de heer van Ranst moet zich bezighouden met zijn vakgebied t.w. virologie. het geeft geen pas om iets te opperen, dat wordt glashard door de overheid ontkent, dan roepen de zgn. BN’ers dit en dan verschijnt het in de diverse dagbladen. dan kan de overheid verklaren dat dit een veelgehoorde eis is van de bevolking…

 20. Eric Donkaew

  Ik ga wellicht tegen het algemene sentiment hier in, maar ik ben wel voor een vaccinatiebewijs. Niet om zomaar mensen achter te stellen, maar omdat de volksgezondheid in mijn ogen prioriteit heeft. Scheelt het mensenlevens, dan moeten we dat zeker doen.

  Je krijgt dan inderdaad een tweedeling tussen gevaccineerden en vaccinweigeraars. De laatste groep zal dan onder andere geen festivals kunnen bijwonen en niet naar het buitenland kunnen, dat laatste sowieso al niet omdat het buitenland zo’n vaccinatiebewijs gaat eisen.

  Trouwens, vaccinatiebewijzen bestaan al. In sommige landen kom je niet binnen als je niet kunt aantonen dat je geen gele koorts hebt, vooral als je uit een land komt waar dat heerst.

  Dus wen er maar aan dat het gaat gebeuren.

  1. usb3.0

   “Ik ga wellicht tegen het algemene sentiment hier in’

   Niet alleen hier natuurlijk maar in heel Nederland.

   Op basis van wat? dus jij vindt het normaal dat mensen gediscrimineerd worden, wie ben jij om voor mij te bepalen of ik wel of niet gevaccineerd wordt.
   Ik vind dat gasten die het fascistisch vaccinatieprogramma pretenderen opgesloten moeten worden die zijn namelijk, en daar ben jij 1 van, ernstig ziek in hun hoofd…

 21. liefdevol rechts

  In hoeverre willen jullie je vrijheid verliezen, als er één ding is dat door de jaren heen duidelijk is geworden dan is dat een griepvaccinatie niet geheel afdoende is en dat je evengoed alsnog de griep kunt krijgen.
  Dus als je denkt dat zo’n vaccinatie paspoort je leven gaat beteren ben je niet goed wijs.

 22. liefdevol rechts

  Wat je dan gaat krijgen met een vaccinatie paspoort is dat elke klaploper even snel een paspoort gaat halen en zo een goed betaalde job naar de vaantjes helpt en dat de werkgever er niets aan kan doen

 23. de ziender

  Die vent is gek. Niemand heeft recht op mijn medische gegevens. en dat hoef ikze dus niet te vertellen of te bewijzen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.