Val van het kabinet? Lekker boeiend! Dit moet vooral het einde van de carrière van Mark Rutte zijn!

De media schrijven vanochtend massaal dat het kabinet moet aftreden. Dat is ontoereikend: de enige juiste reactie op de toeslagenaffaire ‒ waarbij de rechtsstaat op ongelooflijke wijze werd ondermijnd ‒ is dat het einde oefening moet zijn voor álle betrokken ministers. En dan niet slechts op papier, maar voor altijd. Met name voor Rutte en Eric Wiebes moet het gewoon einde politieke carriere betekenen.

De mainstream media zijn héél erg bezig met het waarschijnlijke lot van het kabinet Rutte III: een gang naar de Koning, vandaag nog. Niet zo gek natuurlijk, want dit is waar parlementaire journalisten voor leven: een rel waardoor zijzelf in de schijnwerpers staan en hun denkbeelden de héle dag door kunnen opdringen aan het klootjesvolk. Heel leuk, maar het is allemaal ‒ inclusief het mogelijke opstappen van het kabinet ‒ niet meer of minder dan een theatershow. Trap er niet in!

Volgens de NOS lijkt het “onvermijdelijk” dat het kabinet vandaag als geheel opstapt. De toeslagenaffaire heeft politiek en qua imago zoveel schade berokkent aan het faalkabinet-Rutte III dat de ministerploeg eigenlijk niet langer kan blijven zitten. Niet officieel, tenminste. Want ze gaan natuurlijk gewoon demissionair door tot er nieuwe verkiezingen geweest zijn en er een nieuwe coalitie in elkaar is gezet.

Maar dat is niet alles. Nee, want op één bepaald onderwerp gaat het kabinet “missionair” door, ook als het vandaag officieel aftreedt:

Ook coronaminister De Jonge wil nog niet ingaan op de vraag of het kabinet gaat aftreden. Wel antwoordt hij bevestigend op de vraag of het onderwerp ‘corona’ missionair blijft. Met andere woorden: ook als het kabinet valt, kan het nog altijd beslissingen nemen over testen, vaccinaties en bijvoorbeeld een avondklok.

Ah, ja. Ze gaan aftreden, maar op het belangrijkste onderwerp waar we het nu over kunnen hebben ‒ u weet wel: de machtsgreep van het kabinet door middel van de lockdown en andersoortige ronduit dictatoriale maatregelen ‒ gaan we gewoon op de oude voet door. Dan is het “demissionaire” kabinet opeens wel degelijk “missionair.” In Amerika noemen ze dat: they want to eat their cake and have it too.

Het aftreden van dit kabinet is dus volstrekt nutteloos. Het is een theatershow voor de bühne. Wij burgers moeten dan vinden dat ze heel erg “verantwoordelijk” bezig zijn en zo. Waarna we ze snel vergeven, niet meer over de Toeslagenaffaire reppen, en braaf doen wat het kabinet eist met betrekking tot corona. Dan krijgen we op 17 maart verkiezingen waarna precies dezelfde mensen (misschien minus Hugo de Jonge) terugkomen als ministers dan wel staatssecretaris.

Zij hebben er een puinhoop van gemaakt. Ze hebben informatie achtergehouden voor het parlement. Ze hebben de rechtsstaat ondermijnd. Ze hebben hele gezinnen kapotgemaakt. Families financieel geruïneerd. “We stappen officieel op, maar gaan missionair door wat betreft corona, en na de verkiezingen komen we gewoon weer terug” is geen acceptabel scenario. Deze mensen zijn een schande voor de politiek. En dan vooral de heren Eric Wiebes en Mark Rutte. Ze moeten niet alleen demissionair worden, maar ook het veld ruimen. Weg met ze!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Emma Louise

  Een aantal maanden geleden had ik al aangegeven dat Rutte zijn vervolgactie laat afhangen van Asschers beslissing over de toeslagenaffaire. Nu Asscher, voor zijn kleinere aandeel hierin, is teruggetreden zal dit kabinet onvermijdelijk volgen.
  Toch zal Rutte in maart gewoon lijsttrekker worden van de VVD. Simpelweg omdat er geen geschikte opvolger is na Klaas Dijkhofs vertrek uit de landelijke politiek. Bovendien zou de VVD na Ruttes vertrek minimaal vijf zetels verliezen en zou Geert meer hoop krijgen om de grootste partij te worden. De dynamiek die dan ontstaat is ongrijpbaar en zou de belangen van meerdere partijen in gevaar brengen.

  1. ManX

   Ik kan me niet herinneren dat jij dit enige maanden geleden al hebt aangegeven, Emma Louise.

   Ik kan me wel herinneren dat Ernest Stern dit enige maanden geleden heeft aangegeven.

   1. CZ

    Bingo, de leugens van de leugenaar!

    🙂

   2. Cootje

    Zitten allebei op een donker zolderkamertje en als transgender heb je de ene keer de broek aan en de andere keer een verrassingszetje licht uit en op de lucht af ernest of Emma . Dromend van Rob Jetten of mevr tje Kaag de lucht is niet te harde op dat zolderkamertje

   3. Nostradamus

    Bam! Raak!!

   4. Emma Louise

    Het is waarschijnlijk ondoenlijk om aan alles een actieve herinnering te hebben, ManX.

    De politieke beschouwingen van Ernest Stern waren overigens zeer de moeite waard om kennis van te nemen.

    1. ManX

     De megalomane narcist Emma Stern kan het niet nalaten om zichzelf een veer in de reet te steken.

     Wat ben je toch een walgelijke, snobistische psychopaat Wi*m.

     1. Emma Louise

      ManX meent dat ik Ernest Stern of Wi*m ben. Dat berust echter op een misverstand.

 2. plakband

  De val van het kabinet ?

  Dit is geen val maar een uiterst behoedzame manoeuvre om de bevolking in de steek te laten.
  Zonder dat de gemiddelde burger dit door heeft en vooral zonder persoonlijke schade.

  Dit kabinet is het gemeenste kabinet ooit.

  1. driewerf

   Den Uil kon er vroeger wat van en Lubbers maar dit rariteiten kabinet slaat werkelijk alles.

   1. Marija

    Rutte is er alles aan gelegen om vooral in beeld te blijven.
    Kiezers hebben een kort termijn geheugen.
    Als het kabinet valt komen ze in maart gewoon alsof hun neus bloed, weer terug. De coalitie moet in stand blijven, in ieder geval Rutte aan het roer en het domme volk stemt toch weer op hem.
    Rutte moet het karwei afmaken dus zal er alles doen een vierde termijn te krijgen. Dan is er niets meer aan te doen en zijn wij als land verloren.

    1. driewerf

     Ben bang dat Nederland dat inderdaad te wachten staat .
     Het kuddevolk huppelt vrolijk met hem mee .

    2. RvdBe

     Nederlandse kiezers lijden idd in grote mate aan politieke dementie.

 3. jennifer

  Na de val komt toch hopelijk het proces tegen deze criminelen toch. Het kan niet zo zijn dat men in een rechtstaat waar dit zelfde kabinet de mond van vol heeft, hun met dit wegkomen ongeschonden. Mocht dit wel zo zijn wordt het tijd dat kaag op haar uitspraken tegenover Wilders op haar nummer gezet wordt. Zelf de rechtstaat aan de laars lappen en een ander om zijn verkiezingsprogramma aan de schandpaal durven te nagelen.

  1. Marija

   Kaag is helemaal een loeder met maar twee dingen voor ogen: lijsttrekker en MP te worden.

  2. Cootje

   Dan moet je wel in een rechtsstaat wonen , en niet in het old boys netwerk republiek . De raad van Staten is het niet onafhankelijk rechts orgaan en de WODC voorziet de bewindslieden en top ambtenaren van het juiste wetenschappelijk onderbouwing op de millimeter nauwkeurig wat hun willen dat er op papier komt te staan . En anders maken ze het met zwartgelakte regels onleesbaar of ze stoppen het document in een onderste la van een bureau uit 1950 .er zijn vele wegen die naar Rome leiden , maar politici hebben nog een kaart met geiten paadjes

 4. Meriadoc Brandebok

  Mark Rutte is een groot staatsman waar Nederland veel aan te danken heeft en de oppositie maakt de Toeslagenaffaire groter dan die is omwille van electoraal gewin. Overigens krijgen we hierna gewoon weer Rutte IV.

  1. AidemediA

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, kuch, kuch, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   Rutte een groot staatsman. Hhahahahahahahahahaha. Een man met een hele lange neus. Die zou je het best als Pinokkio kan betitelen. Mevrouw Brandebok, dit meent u toch niet serieus? Als dat zo is raad ik u aan om naar de Pearl en Beter Horen te gaan. Want volgens mij bent u ziende blind en horende doof. rutte een grootstaatsman, De geinigste opmerking van de eeuw zullen we maar zeggen.

   1. AidemediA

    kan = kunnen

   2. Meriadoc Brandebok

    Wie is mevrouw Brandebok en waarom moet ze naar Pearl?

   3. Nostradamus

    Sommigen vallen nu eenmaal als een blok voor een lange neus.

  2. Cootje

   Als je in Nederland een quiz speelt en je stelt de vraag welke staatsman in nederland heeft de bijnaam Pinokkio weten buiten de laatste 3 jaar gekomen bootjes toeristen allemaal de naam Rutte te zeggen , die van Nederland van een rijke provincie van europa een armoe zooitje heeft gemaakt / de rekening van Corona en de 85 miljard euro gratificatie Europa moet nog komen/ in Madurodam zal deze staatsman opvallen door zijn Pinokkio neus . Hij heeft Nederland verkwanselt . Gelukkig is er hobbels in Italië hoe ze de pot moeten verdelen . Als Corona het nog een jaartje volhoud komen vanzelf de solidariteit problemen in Europa naar boven . Tegen die tijd hoor je onze staatsman niet meer

   1. Meriadoc Brandebok

    Er zijn wel grotere leugenaars geweest in de politiek. Je grote vriend Trump bijvoorbeeld Zoiets zegt niets. En je verwijzingen naar het afdragen van geld aan de Europese Unie zijn onbenullig: zoiets zou elke serieuze regeringsleider hebben gedaan om de euro te stabiliseren. Dit zijn de consequenties van de deelname aan een collectieve munteenheid.

    1. Nostradamus

     Huh, was Trump ook een Nederlandse politucus?

     Trump was zo a-politiek als je maar kon bedenken en daarom een hork. Hij zei vaak ook waar het op stond en overdreef dan een ‘beetje’ wat dan door de (wellicht door CCP gesteunde) MSM als leugens gebracht werd.
     Oké, je kan je een betere president indenken. Maar dat is seniele JB zeker niet. Ik vind het maar zwak dat deze kandidaten alles is wat het land kan voortbrengen.

     Maar je leid het verhaal weer af. Rutte wint het spel neuslengte meten. Alleen zie je dat niet door die bril.

  3. CZ

   “Mark Rutte is een groot staatsman waar Nederland veel aan te danken heeft…”

   Zoals?

   Hahahahahaha 😛

 5. Telex

  Leuk voor de Bühne. De verkiezingen komen er aan en er verandert niets. De PVV zal samen met de rechtse splinterpartijen geen 51 % halen. Ze zitten in het cordon sanitair en blijven daarin tenzij er een absolute meerderheid zou ontstaan. Dat ziet er echter niet zo uit. Het kabinet zal demissionair worden maar daarmee is het land nog niet verloren. Ze zullen dan door vele slechtzienden/horende nog steeds gewaardeerd worden voor het “begeleiden” van de corona crisis. Vadertje Rutte schijnt nog steeds geen kwaad te kunnen gelet op de peilingen. Het CDA wordt nooit een echte Omtzigt partij en alles blijft dus zoals het was!

 6. Eppo123

  Rita Verdonk als premier.

  1. Edjan

   @123, Eens. En wat mij betreft mag Ayaan Hirsi Ali dan ook terug komen.

  2. EvertB

   Met Rita komt er weer een flinke dosis empathie in het Torentje.

 7. NoDoubt

  Er wordt nu al gezegd dat Asscher een groot gebaar heeft gemaakt. Ze geloven in hun eigen leugens. Asscher had geen enkele keuze meer. Rutte heeft bewust al die jaren de kamer niet geïnformeerd ook niet na 40 keer vragen.

 8. CZ

  Marx Rötte hoort geboeid afgevoerd te worden, hij dient terecht te staan voor een tribunaal waar alle verdragen op hem worden losgelaten, te beginne met de UVRM.

  http.://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

  1. Nostradamus

   +++++++++

 9. EvertB

  Kabinet is zojuist afgetreden.

  1. Monty

   Wilders 1 wordt een feit.

 10. CZ

  Opgedonderd, en nu voor de rechter met dat tuig!

 11. Nostradamus

  En daarom moeten de schuldigen ook berecht worden.

  Verwacht alleen niet dat het OM dit gaat doen. Die vinden zaken als het beledigd voelen belangrijker dan hele kapotgemaakte families.

 12. liefdevol rechts

  Ik heb het nieuws vernomen op de radio.
  Ik kreeg plots een warm gevoel over me heen, zou het tij nu gaan keren? Zou de grote meerderheid nu toch wakker zijn? Krijgt het vrijheidsgevoel eindelijk de bovenhand?

 13. RvdBe

  Als Rutte weg gaat, dan vertrekt hij wss naar de eu om wraak te nemen op NL, hij is toch altijd al meer Europeaan geweest dan Nederlander.

 14. A-BBa

  Ze zijn nu allemaal afhetreden en er is niets veranderd. Ze zitten allemaal nog op dezelfde stoel alsof er niets is veranderd. Er ís dus ook niets veranderd.

 15. Drollevanger

  Ik kan jullie wel vertellen dat we ook het volgende jaar weer tegen Rutte als premier aan zullen kijken.
  Iedereen zal weer op dezelfde partijen stemmen, hoewel men de standpunten van de PVV en FVD steeds meer zal waarderen.
  Ikzelf stem trouwens wel op de PVV, zeker nadat ik hun standpunten doorgenomen heb.
  Moeten jullie ook doen. Weten waar de club waarop je stemt voor staat.
  Als meer dan de helft van hun standpunten overeenkomen met je eigen mening. Stem op die club.
  Anders zal er nooit wat veranderen.

 16. Drollevanger

  Ik heb gisteren een hoop commentaren over het kabinet aftreden gehoord en gelezen op TV.
  Ik heb de naam Omzicht niet gezien. Ik dacht dat die man deze trammelant heeft opgerakeld. Mag hij niet voor de bühne van het deugende, kwezelende deel van zijn club.
  Beste Deugers. Die Barmhartige Samaritaan van jullie, schopte niet zijn eigen kinderen hun huis uit om plaats te maken voor de gewonde reiziger.
  Nee. Hij bracht de man naar de herberg, betaalde voor genezing en onderdak van de gewonde, en daarna gingen beiden weer huns weegs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.