Vuurwerkbond moet onderduiken voor doodsbedreigingen gorgelende vuurwerktokkies : ‘Het is 1 minuut voor 12!’

De bestuursleden van de Nederlandse Vuurwerkbond (NVB) zijn tijdelijk ondergedoken. Ze kregen tal van bedreigingen binnen nadat ze hadden geopperd om bij komende jaarwisselingen de vuurwerkshows door speciale verenigingen te laten doen. Dit voorstel schoot in het verkeerde keelgat van sommige vuurwerkradicalen. 

Waar Amerikanen een ongezonde obsessie hebben met wapens hebben Nederlanders dat met vuurwerk. Mensen die ook maar iets aan deze ‘traditie’ willen veranderen kunnen de volle laag verwachten. Zo ook de bestuursleden van een vuurwerkbond.

De bestuursleden willen een compleet vuurwerkverbod voorkomen door lokale vuurwerkshows in de toekomst door professionals te laten doen. De NVB is zeker geen voorstander van een complete afschaffing van vuurwerk maar worden toch gezien als verraders en moeten nu onderduiken. Wat een sneue bedoeling:

“Er zijn foto’s van ons gezocht op Facebook en die zijn op allerlei fora geknald met teksten als ‘hier zitten ze’, ‘deze moet je hebben’, ‘pak ze aan’.”

De bestuursleden denken dat de bedreigingen uit de richting komt van vuurwerkverkopers en extreme liefhebbers. Deze mensen luisteren niet meer naar rede, als iemand maar begint over hun ‘heilige’ vuurwerk dan slaan ze al door.

“De freaks om het zo maar te zeggen, die werkelijk denken dat wij het op hen gemunt hebben om de handel kapot te maken en dat alleen maar voor eigen gewin doen. Dat is absoluut niet waar. Maar goed, dat is wel tegen dovemansoren.”

Dit jaar verliep de jaarwisseling een stuk rustiger dan normaal gesproken. Dit was ook goed te zien in alle cijfers: veel minder gewonden door vuurwerk. Voor de vuurwerkbond is dit een goed teken, er is dus een manier waarop er veel verantwoordelijker kan worden omgegaan met vuurwerk. Laat het vuurwerk over aan de professionals en geniet van goede vuurwerkshows!

“Mensen moeten hun ogen openen en dan zien ze dat het 1 minuut voor 12 is. Dit kan zo niet doorgaan.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Linksbuster

  Vreemd dat landen waar vuurwerk het hele jaar te koop is deze problemen niet hebben.

  1. hans-e-pans

   Dat zal wel aan het karakter van de desbetreffende volkeren liggen. Verantwoordelijkheidsgevoel, dat is iets waar wij in Nederland aanmerkelijk minder van hebben. Daarnaast hebben wij Nederlanders wel weer een enorme grote bek en een overdreven groot oordeel over het doen en laten en handelen van anderen.

   1. usb3.0

    “Verantwoordelijkheidsgevoel,”

    Kent u die uitdrukking? wat met name na oud en nieuw een miljoen x wordt herhaald zijn de schermutselingen met elke x het aantal gewonden, terwijl in 99,9% van Nederland niets maar dan ook helemaal niets aan de hand is.
    Waarom valt onze regering niet over het exorbitante druksgebruik onder jongeren, sterker nog, wenst dit te legaliseren.
    Waarom hoor ik niets over het verbieden van het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s (30.000 per jaar alleen al in Nederland)..

    1. Het ergste van censuur is *****

     Exact. Ze willen gewoon ons plezier afnemen.

    2. Het ergste van censuur is *****

     Centrale vuurwerkshows hebben totaal niks te maken met de Nederlandse vuurwerktraditie. Het decentrale vrijheidsvuurwerk is pas prachtig. Elke straat haar eigen show.

     Overheidsvuurwerk is brood en spelen. Betaald van ons belastinggeld!

     Er is ook een risico dat het gepolitiseerd word zoals we zagen in Londen waar de terreurorganisatie BLM werd verheerlijkt.

    3. usb3.0

     “Ze willen gewoon ons plezier afnemen.”

     Dat is een understatement

 2. Yoyo

  Op zich een goed idee.
  Maar volgend jaar de boel weer naar het oude normaal graag.

 3. Het ergste van censuur is *****

  Centrale vuurwerkshows hebben totaal niks te maken met de Nederlandse vuurwerktraditie. Het decentrale vrijheidsvuurwerk is pas prachtig. Elke straat haar eigen show.

  Overheidsvuurwerk is brood en spelen. Betaald van ons belastinggeld!

  Er is ook een risico dat het gepolitiseerd word zoals we zagen in Londen waar de terreurorganisatie BLM werd verheerlijkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.