Wilders haalt uit naar prutser De Jonge: ‘Geen avondklok invoeren omdat je vaccinatiebeleid niet op orde hebt!’

Het vaccinatiebeleid in Nederland verloopt vrij gebrekkig. PVV-leider Geert Wilders meent nu dat De Jonge een avondklok wil invoeren om zo te verbloemen dat het vaccineren nogal stroefjes voortstruikelt. Voor Wilders is het duidelijk dat zolang het vaccinatiebeleid niet in orde is je niet eens moet denken aan een avondklok.

PVV-leider Geert Wilder betoont zich al weken een abject tegenstander van de invoering van een avondklok. Het is een buitengewoon disproportionele maatregelen die bovendien alleen gaat worden ingevoerd om de blunderende coronaminister De Jonge uit de wind te houden, meent hij vandaag. De Jonge duwt die strenge maatregel ons “door de strot”, meent de oppositieleider.

Kijken we naar de data dan zien we dat Nederland nogal achterloopt op de rest van Europa. Maar ja dat is ook niet heel gek aangezien we een minister hebben die te laat is begonnen met de vaccinatiestrategie uit te rollen.

Het is beschamend om te zien dat Nederland “de slak van Westen” is in deze crisis. Mede door het bureaucratische gedrocht dat Den Haag heet is Nederland niet in staat om over te schakelen naar crisismode zodat we snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Al vanaf het begin lopen we achter de feiten aan.

Wilders maakt een punt wanneer hij zegt dat een avondklok nergens op slaat zolang het vaccinatiebeleid nog steeds niet in orde is. Probeer eerst het vaccineren in goede banen te leiden en wijk dan pas uit naar een extreem zware maatregel zoals de avondklok of een visite-verbod.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Flach

  Het is inderdaad diep triest hoe men hier in een z.g.n. modern land de boel zo slecht op orde heeft. Desalniettemin ben ik het als pvv stemmer niet met Wilders eens, Ik denk dat we helaas niet buiten de avondklok kunnen en helaas nog striktere regels om de zorg niet alleen te ontlasten, maar ervoor te zorgen dat als de Engelse variant hier tekeer zal gaan in ons overbevolkte landje, de boel niet instort.

  Niet moeilijk te handhaven want niemand behalve zij die naar hun werk moeten hebben ook maar iets op straat te maken. Dat gezwam over dat het gevoelig ligt voor Nederlanders, vanwege de oorlog 😀 Het lijken de slavernij gekken wel.

  1. agenda2030

   Ik word wat moe van dat geroeptoeter !

   Wat gaat een avondklok structureel bijdragen aan het uitroeien van covid19-20-21-22-23 enz

   Je kan niet bij elke verkoudheid uitbraak een land in lock down gooien of een avondklok inzetten. Virussen kijken geen klok !

   Wat draagt een avondklok nu structureel bij aan inperking van het aantal virus besmettingen ?

   1. Fortiori

    Met een avondklok dring je het aantal besmettingen terug, dat is al bewezen. Uitroeien zal niet gauw gaan, vaccinatie voorkomt nare complicaties bij ziekte door een virus. Dat is zo bij tetanus, malaria, gele koorts.

    1. agenda2030

     Dom brabbel adept , HOE EN IN WELKE GROEPEN voorkomt een avondklok besmettingen in Nederland ?

     Misschien moet je je eerst even in malaria verdiepen voordat je nog meer domme dingen zegt !

    2. driewerf

     Wilders heeft hier volkomen gelijk geknoei aan de ene kant wil nog niet zeggen dat de andere kant moet bloeden. Het is te treurig voor woorden om te zien hoe belachelijk traag het vaccineren gaat ,de wereld lacht ons uit

     1. jennifer

      Klopt was vandaag bij mijn moeder in het verpleegtehuis, nog niemand heeft het vaccinatie gehad, toen ik er naar vroeg was het antwoord dat ze nog geen oproep er voor ontvangen hadden, ook het personeel niet. Dus het klopt dat het vaccineren niet gaat zoals De jonge de burgers wil laten geloven. Helemaal niets is er op orde in dit land,en het wordt net zo snel onder het tapijt geveegd door hun. De burger is echt wel de dupe geworden door onnodige maatregelingen omdat Den Haag van toeten nog blazen weet hoe ze het hadden moeten aanpakken.

    3. M. Brandenburg

     Ohh Fortiori laat het masker vallen en toont zich spontaan als beroepsleugenaar. Nee dat is niet bewezen absoluut niet eigenlijk, nog geen week geleden kwam een uitgebreid peer-reviewed onderzoek naar buiten waarin onomwonden werd aangetoond dat een lockdown en de vele maatregleen, HE-LE-MAAL niets toevoegen en op geen enkele manier de verspreiding van het virus voorkomen, hierbij is gekeken naar landen zonder maatregelen, beperkte maatregelen en vrijwilllige maatregelen (opvallend in de media word enkel de vrijwillige maatregelen gecommuniceerd, maar er werd gekeken naar alle situaties), daarnaast is keihard in de datas vasdtgelegd dat meer dan 70% van de besmettingen thuis plaatsvinden, een avondklok sluit mensen nog meer op in de locatie waar zij verruit het meeste gevaar op besmetting lopen. Verder werd er naar ik dacht twee weken geleden nog een rapport achterover gedrukt waarvan de overheid niet wilde dat het onder her puibliek bekend zou worden, daaruit zou blijken dat een open Horeca actief zou bijdragen aan het verlagen van het aanal besmettingen… Zoals eerder al uit de data bleek dat er in de Horeca zo goed als geen besmettingen werden gevonden.

     Mensen als u liegen de boel bij elkaar en gaan ver om angst te zaaien en hebben daarbij geen enkele moeite om de wetenschap te negeren die in de data al nooit aan de kant van alle maatreglen stond, en nu ook in peer-reviewde onderzoeken keihard aantonen dat het niet meer is dan een stevige griep, mondkapjes gevaarlijker zijn voor onze gezondheid dan niet gebruiken van die mondkapjes en nu met het derde peer-reviewde onderzoek dat uitspreekt wat de data al maanden laat zien, dat de maatregleen helemaal niet helpen en enkel maar de economie kapot maken, de samenleving ontwrichten en armoe veroorzaken. Het ultieme linkse paradijs zeg maar.

  2. agenda2030

   echt niemand die het uit kan leggen ?

   best wel triest dat zo vrijheden vast gelegd in de grondwet en EVRM geschrapt kunnen worden door een fascistisch bestuur zonder een verantwoording.

   * mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we ze verplichten
   * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
   * een avondklok voorkomt geen besmettingen toch komt ie er

   Hoe kan een bevolking dit accepteren ?
   diep triest

 2. ikweetwatikwil

  En weer heeft Wilders gelijk. Zelf zie ik het nut van een avondklok niet in zolang mensen op vakantie gaan naar besmette gebieden en maar blijven reizen. Daarbij het toelaten van personen die hier niet horen en daarbij bedoel ik ook vakantiegangers.

 3. Meriadoc Brandebok

  Geert heeft wat betreft zijn kritiek op het vaccinatiebeleid gelijk. Vaccineer eerst de kwetsbren, zodat de druk op de IC’s (en het persoonlijke leven van kwetsbaren) wordt teruggedrongen. Dot gaat zo ontzettend traag.

  1. agenda2030

   hoewel ik het roerend eens (wie had dat gedacht) met de lijn maakt het weinig verschil, immers ook gevaccineerde moeten zich gewoon aan de regels blijven houden. Ergo er verandert niets in hun persoonlijke leven door de fascistische houding dat IEDEREEN gevaccineerd moet worden !

   1. Fortiori

    U leert het nooit. Vaccineren gaat over gezondheidszorg en heeft niets te maken met fascisme. Een heel onnozel betoog.

    1. agenda2030

     om mensen verplicht iets medisch te laten doen is een vorm van fascisme en al helemaal als een overheid hier een verplichting van maakt via wetgeving.

     Dat is fascistisch gedrag en het interesseert me geen reet wat jij daar vindt. Het linkse fascisme gaat verder dan jouw old school omschrijving !

     1. Fortiori

      Laat mij het nog maar eens proberen: “Vaccinatie is niet verplicht, dus het kabinet houdt er rekening mee dat een deel van de Nederland zich niet zal laten inenten” Natuurlijk zijn er die om geloofsredenen mensen zijn die dat niet doen en zullen bereid zijn daar de gevolgen van te ondervinden. U heeft daar niets mee en blaast een partijtje mee op de trompet van de anti vaccers, die ook geen reden hebben.

     2. agenda2030

      laat me het nog eens proberen , om deel uit te kunnen van het maatschappelijk leven is vaccinatie verplicht.

      indien geen vaccinatie overlegd kan worden volgt uitsluiting in de maatschappij voor alle dagelijkse behoeften. Om gewoon te kunnen leven is vaccinatie met een onbekende techniek verplicht.

      Het fascisme is actiever dan ooit te voor, blind achter rutte aan marcheren die op geen enkele maatregel nut en noodzaak kan uitleggen

      We krijgen een avondklok omdat er mogelijk een andere variant is die gemuteerd is en die mogelijk voor besmettingen gaat zorgen met mogelijk ernstige bijwerkingen en mogelijk druk op de zorg kan veroorzaken .

      Bij elk nieuw verkoudheidvirus ( corona is nog steeds een verkoudheidvirus) het land in lock down gooien of een avondklok introduceren zou betekenen met twee verkoudheid seizoenen per jaar dat we nooit meer uit de maatregelen komen

      PUUR FASCISME ! ofwel fascisme in de meest pure vorm ongeacht de maat van de sancties.

  2. Spaanse_K0K

   Als eerste de medewerkers in spoedeisende hulp, IC`s en cohort afdelingen is een terechte keuze.
   Een verminderde “aanvoer” op zwaar onderbezette afdelingen door besmette medewerkers is een verkeerde oplossing.
   Dat het lief lachende en kwijlende mongooltje voor een “normale verpleegkundige gaat vind ik belachelijk.

   OT.
   Met Wilders als premier zijn natuurlijk alle problemen binnen een maand opgelost.

   1. ManX

    Nou, binnen een maand? Niet overdrijven kokkie.

    Maar binnen een half jaar zal er een significante verbetering te zien zijn, dat wel.

 4. Henry Higgins

  “Wilders maakt een punt wanneer hij zegt dat een avondklok nergens op slaat zolang het vaccinatiebeleid nog steeds niet in orde is. ”

  Deze logica wordt uitsluitend onderwezen op de Universiteit van Monty Python.

  1. ManX

   Goed, speciaal dan voor jou in Jip & Janneketaal: Wilders bedoelt dat het dweilen is met de kraan open.

   Zo wat duidelijker?

  2. Linksbuster

   Quote…Deze logica wordt uitsluitend onderwezen op de Universiteit van Monty Python……
   Was dat niet de Universiteit waarvoor jij wegens te lage scores bent afgewezen, aha vandaar de rancune..sukkel!

 5. StanleyC

  Voor het eerst in mijn leven ben ik het eens met Jesse klaver. Leg eerst het vliegen maar eens aan banden. Wat heeft een avondklok voor zin als mensen ongelimiteerd naar corona brandhaarden op en neer kunnen reizen.

  1. Spaanse_K0K

   ongelimiteerd naar corona brandhaarden op en neer kunnen reizen.

   2 negatieve corona-test vanuit UK plus geldige reis rede vindt u ongelimiteerd?

   1. Linksbuster

    Alleen vanuit de UK?

   2. usb3.0

    Vergis je niet hoor, men spreekt al van een uitbraak als 2 mensen “besmet” zijn..

 6. Nostradamus

  Wie voor een avondklok is zou dat zichzelf allang moeten hebben toegekend. Blijf lekker altijd binnen, laat niemand binnen en bestel je eten en drinken één keer per week online. Sluit tussen het eten bestellen ook je internet af want ook via internet kan je virussen binnen krijgen!

 7. Niet L niet R

  Rutte beschermd de Jong, een goede afleiding van zijn eigen falen.
  Maar na de verkiezingen zien wij de Jong niet meer terug, maar blijven opgescheept met Teflon Rutte!

 8. Niet L niet R

  Het is beschamend, dat wij onderaan de lijst van Europa hangen betreffende het vaccineren!
  De gesjeesde schoolmeester onze minister van gezondheid, heeft geen enkele manager ervaring,en stunteld van de van het ene probleem naar het andere!
  Hoe lang blijft dit voortduren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.