Woedende virologen gaan tekeer tegen vaccin-wanbeleid Rutte III: “Ik kan geen strategie ontdekken!”

Steeds meer mensen beseffen dat er het één en ander schort aan de “vaccinatiestrategie” van het kabinet-Rutte III. Te weten: dat er helemaal geen strategie lijkt te zijn. Nederland is het slechtste, minst effectieve jongetje van de klas, en lijkt daar heel blij mee te zijn. Viroloog Bert Niesters is er klaar mee.

Viroloog Bert Niesters van het UMCG is helemaal klaar met het wanbeleid van Hugo de Jonge en Mark Rutte: “Ik begrijp eigenlijk niet waar het RIVM mee bezig is en kan geen strategie ontdekken,” zegt hij volkomen terecht. “Er moet veel meer openheid vanuit het ministerie en het RIVM komen. Laat weten wat het plan B is nu blijkt dat we veel minder AstraZeneca-vaccins krijgen. We hebben het over 60 procent minder, dat gaat om miljoenen mensen!”

Maar wacht, zegt hij, wellicht is het allemaal nog veel erger dan gedacht. “Misschien is er helemaal geen plan B en is er verkeerd gegokt. Zijn er te veel troeven op dit vaccin gezet,” en is er verder weinig wat het kabinet nú nog kan doen. Of wíl doen.

Want Nederland heeft 11,7 miljoen doses besteld van AstraZeneca, omdat het zo betaalbaar is. 4,5 miljoen doses zouden geleverd moeten worden in het eerste kwartaal. Ons beleid was dáár op afgestemd, en het heeft er alle schijn van dat er géén plan B gemaakt is. Of AstraZeneca levert óf we zijn het haasje. Dat is het beleid van Rutte III in een notendop.

Hilarisch genoeg beweert arts-microbioloog Marc Bonten, verbonden aan het UMC Utrecht en lid van het OMT, dat er wel degelijk een strategie is. Echt wel! Dat jij die niet ziet ligt aan jóú: “Natuurlijk is die [strategie] er wel. Die is namelijk om de vaccins die we wél hebben zo snel mogelijk in de juiste mensen te injecteren. Uitgangspunt daarbij is nu de druk op de ziekenhuizen te verminderen. Dat een strategie verandert, is geen teken van zwakte.”

Ach nee, natuurlijk niet. Dat je geen plan B hebt, en dat je het slechtste jongetje van de klas bent, is juist een teken dat je heel goed bezigt bent en ontiegelijk slim bent. Jawel! Oorlog is vrede, haat is liefde, en niet plannen is het beste plan van allemaal. Op naar de vaccinramp!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. jennifer

  Voor mij geen ramp, want zoals het in Nederland gaat zou je wel gek zijn je te laten injecteren. Volgens de regels van de farmaceuten zou je na 3 weken de tweede moeten krijgen, door gebrek aan vaccinatie en een waardeloos beleid wat Rutte en de Jonge voeren, zetten ze het gewoon op 6 weken. Hun fouten verbloemen zijn ze altijd al goed in geweest, en dit zonder verantwoording af te hoeven leggen. Waarom zou je je dan nog laten injecteren. Ze weten niet eens of het helpt schijnbaar want je krijgt je vrijheid er niet mee terug blijkt wel. Dit zal wel n beetje n streep door de plannen van Rutte trekken vandaar ook nog meer achterlijke regels voor het land opleggen. Als het niet snel veranderd en de vrijheid terug komt voor het land pakken de mensen zich die zelf wel, en dan krijg je dit soort door Rutte uitgelokte rellen ook overal. Allemaal de bedoelen van hem, om de burgers nog meer te kunnen knechten.

  1. janrama

   ‘door Rutte uitgelokte rellen’
   Jennifer is compleet van de pot gerukt.
   Zijn geliefde Pegida kreeg ook nog een veeg uit de pan.

   1. jennifer

    Zeker ja en dit is ook de bedoeling van hem. Logisch met zulke maatregelen lok je inderdaad rellen uit, maar dat was te verwachten van Rutte en ook zijn bedoeling. Op deze manier kan hij de burgers tenminste monddood slaan toch.

    1. janrama

     Duidelijk, Jennifer is een Pegida wappie, tuig van het ergste soort.

     1. Nostradamus

      Ik vind Antifa tuig van een nog ergere soort.

      En dat tuig in de Haagse Schilderswijk. Was dat ook Pegida of waren dat dan toch Ottomanen?

     2. jennifer

      Hoop dat je een spiegel hebt thuis, en daar eens goed inkijkt. Je sabelt hier iets neer waar je geen weet van hebt schijnbaar. Bij ons in Limburg hebben we geen pegida nodig zoals bij jullie in Amsterdam,wij lossen onze problemen op een fantsoendelijke manier op en niet zoals ze in de randstad doen.

     3. janrama

      ‘wij lossen onze problemen op een fantsoendelijke manier op en niet zoals ze in de randstad doen.’

      Venlo, Roermond grote rellen, dat is dus de manier waarop jullie de problemen aanpakken

     4. jennifer

      Donderberg Roermond groepen marrokaanse en turkse jongeren vernielen winkelcentrum.Het is wel zo het is hun eigen wijk ze wonen daar allemaal bij elkaar dus.

     5. jennifer

      Dus mensen die een eigen mening hebben worden door jou gelijk als wappie neer gezet, als je nou zelf eens inhoudelijk kon reageren, maar dat is niet mogelijk schijnbaar, dan maar gelijk iemand met een andere mening voor wappie uitmaken. Gelukkig zit ik in de middelbare leeftijdgroep met genoeg levens ervaring inmiddels op alle gebied, en kan ik dat woord waar je hier naar iedereen mee gooit alleen maar plaatsen bij iemand die nog groen achter de oren is.

     6. driewerf

      Jij hebt een knap grote bek dimmen ventje

    2. janrama

     De tuig Mocro plunderde, dat klopt, maar de rest met een zachte G waren rustig en zorgden niet voor problemen.

     Laat je niets wijs maken.

     1. jennifer

      Nee wappie die wonen daar niet en ik kan het wel weten toch. Jij jou mening ik de mijne oke.

   2. driewerf

    Jij kunt er anders ook wat van jandrama

 2. ikweetwatikwil

  Mee eens Jennifer

  1. Mireille

   Logisch, als je bij zinnen bent, spreek je jezelf toch niet tegen?

 3. Adriaen van Bergen

  – Een vaccin, dat volgens de definitie geen vaccin is maar genetische manipulatie.
  – Voor iets waar iemand onder de 70 jaar bijna geen last van heeft
  – door Bill Gates gepushed (die ken ik, als ICTer nog uitermate goed van zijn truuks bij Microsoft)
  – waarbij de producent gevrijwaard is voor schadeclaims
  – Dat er doorgedrukt is, zonder de normale testprocedures te volgen
  – Geadviseerd door Ab Osterhaus, die ons ook al wilde laten vaccineren voor de Mexicaanse griep (ja, kassa voor hem natuurlijk)
  Geen denken aan.

  1. gargamel

   Mevrouw Merkel gaf vandaag op de officiële federale persconferentie toe dat alle maatregelen NIET gebaseerd zijn op wetenschappelijke afwegingen en onderscheidingen, maar op POLITIEKE beslissingen! Ze geeft openlijk toe (voor degenen die het begrijpen) dat er absoluut geen interesse is in wetenschappelijk denken, en dat alle maatregelen politiek instrumenteel zijn en uiteindelijk worden misbruikt om de macht uit te breiden !!!

 4. plakband

  De ravage van 10 jaar Rutte wordt steeds concreter zichtbaar. Politici, bestuurders en ministeries die niet opgewassen zijn tegen werkelijke problemen in de maatschappij. 10 jaar lang is incompetentie en schijheiligheid beloond met met mooie baantjes. 10 jaar lang is gewerkt aan zelfbedachte of door lobbyisten aangeprate problemen zoals klimaat en diversiteit . Contact met de werkelijkheid in de samenleving is angstvallig vermeden. De multi-miljonairs van de msm werkten hier van harte aan mee.
  De onvrede en onmacht van de bevolking wordt nu door de machthebbers als misdadig bestempeld en met politiegeweld bestreden. Nederland, anno 2021.

  1. janrama

   ‘De onvrede en onmacht van de bevolking wordt nu door de machthebbers als misdadig bestempeld en met politiegeweld bestreden. ‘

   Is de verpleger je vergeten, wat een wappie gewauwel.

   1. jennifer

    Heb je het woord wappie zelf bedacht of hebben ze dat eens tegen jou gezegd met wat ze zagen op dat moment, zou niet verwonderlijk zijn hoor.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord !!
   Helaas loopt een grote meerderheid achter Rutte aan!
   Wij hebben toegelaten, dat gelukzoekers van de hele wereld hier welkom zijn
   De industriële elite heeft dat aangezwengeld snel goedkope arbeiders, kan er nog meer verdient worden!

 5. AS210854

  Wat te denken van de lobbyisten van de farmaceutische boevenbende en vriendjespolitiek. 🤮🤮🤮

 6. IkWilOokWatZeggen

  Nog een wappie.
  Iedereen die de officiële (religieuze) lezing niet volgt is een wappie toch?
  Snel deplatformen en zijn spreekrecht ontnemen, deze terrorist.

 7. de ziender

  Tja. en dan te bedenken dat astra Zeneca te Puurs (België) in ongeveer oktober 2019 (!!!) 3500 nieuwe werknemers heeft gewerft voor deze vaccinatie. dus ver voordat de gecreëerde pandemie uitbrak. En bijna niemand meer die het er nog over heeft.

  Trouwens; ik hoor totaal niemand erover dat er nogal wat lui zijn die geen vaxiwappie zijn en de prik weigeren. Hoeveel zijn dat er? Cijfers graag!! Doe eens onderzoek, DDS!!! Zoek dat eens uit!!

  1. Mireille

   De burgermeester van Urk antwoordde op een vraag waarom juist op Urk deze rellen: “we zijn nu eenmaal een eigenzinnig volkje” De vis wordt straks duur betaald!

 8. NoDoubt

  Ze noemen zich virologen maar hebben totaal geen verstand van zaken. WHO geeft aan geen lockdown te adviseren. Er is geen pandemie aldus WHO. PCR testen deugen niet aldus WHO. WHO heeft HCQ weer op de lijst gezet. Wat blundert het WHO zelf en kunnen wij de schade gaan verhalen. Daarnaast is het een synthetische virus aldus Luc Montagnier (nobelprijswinnaar) en Birger Sorensen, en De mens bestaat uit miljarden virussen en bestaan bij de gratie van het ontvangen van virussen en de weerstand. Ab O (enenals Van Ranst van België) heeft ons al de vorige keer opgelicht aldus Marielle Tweebeecke in nieuwsuur destijds. De virologen hadden naar Spanje moeten kijken. 82% mensen uit ziekenhuis ontslagen door toedienen van vitaminen D. Dit alles met dank aan Big Tech.

 9. Vrijedenkert

  Nederland was aan het begin van de crisis een van de eerste landen in Europa samen met drie andere landen die ontwikkelaars en producenten van vaccins financieel ondersteunde om een vaccin te ontwikkelen en kochten gezamelijk al grote hoeveelheden in!
  Nederland en de anderen hebben hier veel geld in gestoken…

  h**ps://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/03/samenwerking-duitsland-frankrijk-italie-en-nederland-in-verwerven-van-vaccins-voor-europese-en-andere-landen

  Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en heeft de EU de regie allang overgenomen en bepaalt grotendeels het verdelen van vaccins en vaccinatiebeleid in Europa en Nederland staat achteraan in de rij als het gaat om het ontvangen van aantallen beschikbare vaccins.
  Een hoop geld over de balk van de Nederlandse belastingbetaler en het vaccinprogamma is in Nederland is veel te laat opgestart en staat nu bijna stil door tekorten terwijl andere landen blijven prikken als gekken.

  De benaming Gekke Henkie van de EU en Europa voor Nederland is weer van toepassing.

  1. jennifer

   Dit klopt helemaal, want zo is het ook gegaan en zie nu hoe goed ze alles voor mekaar hebben zogenaamd, om te kotsen die regenten.

   1. Vrijedenkert

    Toen vaccins nog ontwikkeld moesten worden stond Nederland vooraan in de rij om te betalen en staat nu achteraan in de rij bij het ontvangen ervan?
    Andere landen profiteren nu vollop van wat Nederland heeft bijgedragen aan onwikkeling en produktie ervan maar heeft zelf geen enkel voordeel van toenmalige donatie…

    Even los of je nu voorstander bent of tegenstander van vaccinatie want dat moet iedereen voor zichzelf bepalen, een overgroot deel van de Nederlanders wil zich laten vaccineren en omdat Nederland heeft meebetaald zou het vooraan in de rij moeten staan bij het onvangen van vaccins en zou het nu over voldoende vaccin moeten beschikken om iedereen die zich wil laten vaccineren te vaccineren maar nee de praktijk is geheel anders…
    Producenten leveren nu met voorrang aan iedereen die het meeste betaald en er wordt niet gekeken naar wie heeft meebetaald aan ontwikkeling en produktie en men slaat Nederland massaal over met levering.

    En niemand in pers, media of volksvertegenwoordiging die regering of bewindslieden hier vragen over stelt en regering zelf zwijgt in alle talen over deze miskleun.

 10. Niet L niet R

  Het is toch voor ieder weldenkend mens duidelijk, dat de gesjeesde schoolmeester door het CDA bevorderd tot minister, de capaciteit niet heeft voor deze functie.
  Zoiets kan alleen ontstaan in de politiek, en er lopen daar meer van die figuren rond dan alleen Hugo de Groot

 11. Vrijedenkert

  Van alle moderne rijke westerse democratische landen zowel in Europa als wereldwijd bungelt Nederland ver onderaan wat betreft vaccinatie!

  h**ps://ourworldindata.org/covid-vaccinations

  Wat een miskleun, schaamte en compleet falen van onze regering en overheid.
  Hier hoor je de Jonge of Rutte niet over…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.