agema mondkapj

Zorgheldin Fleur Agema (PVV) sloopt Hugo de Jonge: 'In coronacrisis liever stotterende hork met zorgantenne!'

Geen categoriejan 31 2021, 21:00
PVV-kamerlid en zorgtopper Fleur Agema ergert zich aan minister Hugo de Jonge, die zijn beleid zou reduceren tot 'soundbites'. "Dit beleid zou ik direct willen stoppen", aldus Agema tegenover De Dagelijkse Standaard.
Fleur Agema, de dame die een beetje zoals Pieter Omtzigt wordt gezien als een van de paradepaardjes van politiek Den Haag, stoort zich aan het kabinetsbeleid van het demissionaire Rutte III.

"Corona is ons overkomen, maar de zorgcrisis zou nooit zo diep geweest als de voorbijgaande jaren. [...] Te noemen is ook de fanatieke missie van de VVD met opeenvolgende ministers."

Tips voor onze huidige zorgminister Hugo de Jonge heeft Agema niet. Simpelweg omdat er volgens haar "al teveel is misgegaan." Maar Agema weet wel wat er beter zou kunnen betreffende het zorgbeleid in Nederland.
Fleur Agema, die zichzelf al jarenlang met hand en tand inzet om de zorg in Nederland te verbeteren geeft tegenover De Dagelijkse Standaard aan dat als zij minister van zorg zou zijn, dat ze de salarissen voor zorgpersoneel zou verhogen. "Daarnaast staat in de meest recente begroting van de overheid dat ze de komende tien jaar nog eens de helft van de en verpleeghuizen willen sluiten. Dit beleid zou ik echt direct willen stoppen!", aldus Agema.
Tot slot neemt Agema het wel een klein beetje op voor Hugo de Jonge, die natuurlijk onder gigantische druk staat. Daarover zegt ze: "Hij heeft zeker te maken met een situatie waar geen van zijn voorgangers ooit mee te maken heeft gehad." Om te vervolgen: "Maar ik erger eraan dat hij de zorg reduceert tot soundbites. In een crisis als deze kun je, denk ik, beter een stotterende hork met zorgantenne hebben."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten