Zorgheldin Fleur Agema (PVV) sloopt Hugo de Jonge: ‘In coronacrisis liever stotterende hork met zorgantenne!’

PVV-kamerlid en zorgtopper Fleur Agema ergert zich aan minister Hugo de Jonge, die zijn beleid zou reduceren tot ‘soundbites’. “Dit beleid zou ik direct willen stoppen”, aldus Agema tegenover De Dagelijkse Standaard.

Fleur Agema, de dame die een beetje zoals Pieter Omtzigt wordt gezien als een van de paradepaardjes van politiek Den Haag, stoort zich aan het kabinetsbeleid van het demissionaire Rutte III.

“Corona is ons overkomen, maar de zorgcrisis zou nooit zo diep geweest als de voorbijgaande jaren. […] Te noemen is ook de fanatieke missie van de VVD met opeenvolgende ministers.”

Tips voor onze huidige zorgminister Hugo de Jonge heeft Agema niet. Simpelweg omdat er volgens haar “al teveel is misgegaan.” Maar Agema weet wel wat er beter zou kunnen betreffende het zorgbeleid in Nederland.

Fleur Agema, die zichzelf al jarenlang met hand en tand inzet om de zorg in Nederland te verbeteren geeft tegenover De Dagelijkse Standaard aan dat als zij minister van zorg zou zijn, dat ze de salarissen voor zorgpersoneel zou verhogen. “Daarnaast staat in de meest recente begroting van de overheid dat ze de komende tien jaar nog eens de helft van de en verpleeghuizen willen sluiten. Dit beleid zou ik echt direct willen stoppen!”, aldus Agema.

Tot slot neemt Agema het wel een klein beetje op voor Hugo de Jonge, die natuurlijk onder gigantische druk staat. Daarover zegt ze: “Hij heeft zeker te maken met een situatie waar geen van zijn voorgangers ooit mee te maken heeft gehad.” Om te vervolgen: “Maar ik erger eraan dat hij de zorg reduceert tot soundbites. In een crisis als deze kun je, denk ik, beter een stotterende hork met zorgantenne hebben.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Forlan

  Fleur is een topper. Moest een beetje wennen aan haar voorkomen(een beetje bozig) maar als zorgmedewerker is dit degene waarvan ik denk dat ze ook écht het beste wilt. Voor mij én mijn cliënten. Een niet afhoudende passie en een scherpte waarmee ze in een keer de Hugo de Jonge ballon doorprikt. Nogmaals, topper!!

  1. halo1

   Leuk hoor.. minder verpleeghuizen sluiten, salarissen omhoog. Wat gaat het (meer)kosten? Nu al: 6500 euro per Nederlander, 26000 per jaar voor pa/ma/2 kids….

   1. Telex

    Dat geld kun je bij de grens tegenhouden

 2. Kleurloze Politiek

  Het is aan de zijkant wel lekker makkelijk om te roepen hoe het zogenaamd wel of niet moet..
  Maar ik geef het je maar te doen, als verantwoordelijke.
  Mensen vergeten even de De Jong niet eigenhandig die Vaccins maakt of uitdeelt.
  Je bent als overheid ook afhankelijk van derden die medische zorg en zorg attributen levert.
  En nogmaals ik neem het voor niemand op maar ik weet hoe het is om een verantwoordelijkheid te dragen terwijl je zelf ook voor een grote deel afhankelijk bent van derden.

  Dus Fleur zou zichzelf goed doen om beter mee te denken in plaats van kritisch zijn op factoren waar men niet eigenhandig aan kan sturen.
  Een Pandemie is geen oorlog die je op strategische wijze kunt winnen.
  Een wereld bevolking van Zeven miljard mensen die gevaccineerd willen of moeten worden.
  Waarbij veiligheid en gezondheid primair staat.
  Nou zie dan maar op voorhand een juiste keuze te maken terwijl er nog geen goed werkende Vaccinatie is gevonden of gemaakt en alleen puur op basis van laboratoria speculatie je de keuze moet maken en dat voor alle Nederlandse burgers.
  Of te wel 34 miljoen Vaccins.

  Dan is het dus echt niet zo gek dat je ook als Nederland achter in de rij moet gaan staan als het moment daar is.
  En dus ook de consequentie moet aanvaarden in het geval van een vertraagde productieproces.

  Met andere woorden je kunt als overheid hoog of laag springen maar in zo’n wereld Pandemie is geen land belangrijker dan een andere.

  1. usb3.0

   Fascistische vaccinatie drammende kleurloos en de PVV gaat niet samen..

   1. Pauline Kummer

    Fleur neemt heel de crisis serieus en onderkent de ernst van het covid virus. Dat is tegen het zere been van de ontkenners die nog steeds over een griepje mekkeren. De PVV staat zeker niet aan de kant van usb3.0 en zijn kornuiten/alterego’s

    1. usb3.0

     Aldus onze coronafetisjisten bananarama en paulientje

    2. usb3.0

     paulientje en de PVV?

     1. sonny

      Rutte 3 en de vertegenwoordigende sprekende papagaaien hebben Nedeland verkwanseld aan de Brusselse dictatoriale organisatie, middels het Marrakesh paxt, de greendeal, surrealistische energietransitie plannen en immigratiebeleid!
      Op de afzonderlijke coalitie poppetjes inhakken is te zwak!
      De hele bende laten opzouten is de enige oplossing, deze maand heeft het electoraat de kans!

   2. janrama

    Volg je al een tijdje, gotsklere wat ben jij een dom figuur.

 3. ikweetwatikwil

  Fleur Agema is een topper . Een fantastisch mens met hart voor haar zaak. En moed heeft ze ook.

  1. Barbera

   Ze zou het ook als vis verkoopster op de markt goed doen.

   1. Xel

    Hmmm je spreekt met zoveel enthousiasme ga morgen solliciteren bij een vishandel zo ik zeggen.

   2. WayneGretzky99

    Ze werkt dan nog itt al die levenslang aan de staatsruif hangende linksch fascisten.

 4. Xel

  Fleur Agema behoord tot de beste politicus van 2e kamer en van de PVV. Keihard vecht voor de ouderen en voor onze gezondheidszorg.

  Er zijn nog meer PVV Kamerleden die ik waardeer.

  Mijn top 10 lijst

  1 Geert Wilders.
  2 Fleur Agema.
  3 Martin Bosma.
  4 Harm Beertema.
  5 Machiel de Graaf.
  6 Tony van Dijck.
  7 Barry Madlener.
  8 Dion Graus.
  9 Leon de Jong.
  10 Lilian Helder.

  Maak de PVV groot stem 17 maart “als dat nog door gaat”

  Ik hoop dat de PVV en FVD 17 maart groot genoeg worden om samen te kunnen gaan regeren.

  Zij moeten de puin van 10 jaar Rutten gaan opruimen en dat is nogal wat en heel veel gaan herstellen.

  10 jaar Rutte heeft meer kapot gemaakt dan je lief is.

  1. halo1

   (Fleur Agema behoorT)..dat lukt nooit hoor.. eerder lijkt me nog een coalitie met links de enige mogelijkheid om Rutte weg te krrijgen: minima omhoog + immigratie-rem.. maar ook dat lukt nooit.

  2. ikweetwatikwil

   XEL Mee eens.

 5. Tedje Kruis

  Onze Fleur, die al 10 jaar, samen met de hele PVV ieder voorstel voor betere zorg torpedeert en braaf met VVD mee stemt.

  Je moet niet alles geloven wat mensen zeggen, gewoon even het stemgedrag nakijken en je komt tot een schokkende en ontluisterde waarheid.

  Kortom..DOM, als je achter deze mevrouw aan hobbelt

 6. Seneca

  @kleurloze
  als ik u was, zou ik mij eerst verdiepen in het begrip ‘pandemie’. een pandemie is een wereld omvattende ziekte/aandoening die veel – dodelijke – slachtoffers eist. indien dit virus een waarachtige pandemie veroorzaakt zou hebben, dan was u circa een derde van uw familie kwijtgeraakt, ca een derde van uw buren en eveneens een derde van het winkelpersoneel. crematoria en begrafenissen zouden het letterlijk niet meer kunnen bolwerken. hier is geen sprake van dus wat zeurt u over pandemie?

 7. Drollevanger

  Deze wel bekwame mevrouw, zeer geschikt als minister voor de zorg, zal nooit zolang onze kartelregeringen die ons land, van een uitstekend wekende verzorgingsstaat, naar de galamiezen hielpen, als (rijk en gedwee) daarna hun kartel constructie in stand kunnen houden zal deze bekwame mevrouw nooit in de regering komen.
  Het kartel (van rijk, dom en gedwee) zal tot mijn spijt nog jaren het heft in stevig handen blijven houden.
  Gezien het gegeven dat alle kiezers ook straks weer op dezelfde partijen gaan stemmen als in het verleden.

 8. Drollevanger

  Een pandemie mag niet te dodelijk zijn, anders roeit een pandemie zichzelf uit.
  Als het huidige virus dodelijker was, bv zoals het Ebola virus, zal het een compleet dorp uitroeien waarna het stopt omdat er daarna geen rijdieren(mensen/dieren) meer zijn die als voertuig naar een volgende besmettinghaard kunnen dienen.
  Dus het huidige Coronavirus is dankzij zijn niet erg dodelijke overlevends strategie een uitstekende verspreider van zijn genen.
  We zullen nog lang plezier hebben met Corona.

 9. Drollevanger

  Vooruit dan maar. Fleur Agema voor premier.
  De eerste vrouwelijke premier, of stemt links daar nooit op omdat die mevrouw geen transgender is, maar duidelijk hetero.

 10. Drollevanger

  Ik las al een aantal keren dat blijkbaar het Russische vaccin met 92% werkzame stof werd aangeboden.
  Dit wordt, lijkt het geweigerd door Nederland uit politiek oogpunt.
  Blijkbaar heeft men via deze regering liever dat er duizenden landgenoten doodgaan, dan dat men de EU in zijn sop laat gaarkoken.
  Kabinet Rutte en tweede kamer, kijk voor de aardigheid nu eens voorbij de partijpolitiek. Kom eindelijk eens voor de Nederlandse burger op. Wij betalen jullie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.