Aanpakken, blote groengekkies! Politie grijpt ruim 100 irritante halfnaakte klimaatactivisten Extinction Rebellion

Extinction Rebellion (ER) is weer eens vervelend aan het doen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Dit keer zijn ze gestart met hun ‘Lenterebellie’, wat neerkomt op bijna helemaal naakt door de stad lopen en iedereens dag verpesten. De politie was er in ieder geval snel klaar mee en wist er alleen al in Utrecht ruim honderd op te pakken!

De mafketels van ER zijn inmiddels een beetje inspiratieloos geworden. Ze blokkeerden bruggen en wegen, soms door zichzelf weer eens vast te lijmen aan de grond. Een woordvoerder van de actiegroep maakte het doel van deze sneue actie nog maar eens duidelijk en zei: “We eisen dat de overheid de klimaatnoodtoestand uitroept, daarom hebben we dit vandaag zo aangepakt,” zo meldt De Telegraaf. Ondertussen liepen ze in hun piepkleine ondergoed door de straten het verkeer op te houden.

In Amsterdam had zelfs GroenLinks-burgemeester Halsema geen zin aan deze droeftoeters en zorgde er voor dat de politie ze oppakte en bekeurde, of ergens op een afgelegen plek uit de busjes kiepte. Kunnen ze mooi halfnaakt door de stad zwerven en zichzelf verder te kakken zetten, maar dan zonder al het bekijks.

Morgen zijn ook de volgende steden aan de beurt voor de Extinction Rebellion-kleuteracties: Arnhem, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Alkmaar, Deventer en Roermond. Dus wie nog een leuk spektakel wil zien kan daar toekijken hoe de politie weer een paar blote wappies van de straat opraapt. Hartstikke gezellig!

Worden die lui nou zelf niet een keer moe van elke keer dezelfde trieste protestacties? Inspireert dit nou echt iemand om meer werk van klimaatbeleid te maken? Het is werkelijk te sneu voor woorden. Je zou meer verwachten van lui die de hele dag de tijd hebben om acties te verzinnen, terwijl ze zich ondertussen uitgebreid laven aan de bijstand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Fortiori

  Goed verhaal, sterker nog een uitstekend verhaal ! Dat gezeik over die 3 mans partijtjes komen je ook de strot uit.

  1. Nostradamus

   Op de MSM hoor je alleen (positieve) verhalen over de VVD, D666 en Groen extreem links e.d.. Als je daar nóg meer over wilt weten moet je niet hier zijn. Hier lees je wat je daar niet leest.

   1. Mireille

    Oké @Nostro boekhouder, dat is waar, maar ze liggen wel aan de tiet van MSM om het niieuws te herschrijven.

   2. Emma Louise

    Ik mis onderzoeksjournalistiek op DDS. Het zou dan een fijn blog kunnen worden.

    1. Dirty-Harry44

     Je mist wel meer.

    2. vvw

     moet jij eerst vertrekken wím !

 2. halo1

  Dit lijkt me meer een ludieke actie.. peanuts vergeleken met die gekke Geert Mak gisteren. Mooie billen trouwens.. vast niet van die actievoerders…

  1. Cycle25

   Zie jij wel eens duizenden fotomodellen demonstreren ? Actievoerders en een lelijk charisma zijn 2 handen op één buik.

 3. Linksbuster

  Extinction rebellion, de walgelijke hobby van soros.

  1. Brenda Welsh

   Vast niet die van jouw huishoudster?

   1. Seneca

    @brenda
    jammer genoeg niet! zijn jouw billen net zo spectaculair?

    1. Loelap

     Zou hij willen. Ik denk dat Brendon Welsh van die harige uitgezakte oude mannen billen heeft.

 4. Pieter48

  Jammer dat deze jeugdige en verwarde figuren niet in het Vondelpark gaan actie voeren. Kunnen ze gelijk de troep opruimen van andere jeugdigen die ook zo met het klimaat en het milieu begaan zijn.

 5. Spaanse_K0K

  Veel actievoerders van Extinction Rebellion droegen niet veel meer dan een string. Bron: Shutterstock.

  Ik snap wel dat dames lingerie een onbekend terrein voor Woutertje is, maar zou iemand hem kunnen uitleggen hoe een string er uit ziet.

  1. ervi

   Oy Cabron, waarom doe jij dat dan niet?
   Oh, ik snap het al, jij kent alleen de Hema tenten van je wijf .

   1. Spaanse_K0K

    Ik snap dat in uw belevingswereld over wijven gesproken wordt maar ik kwalificeer mijn ega toch liever als vrouw, tevens gewaardeerde klant bij de Bijenkorf.

    1. Seneca

     @cockje
     niet bij ‘El Corte Inges?’

 6. Flach

  Leuk, laten ze door een paar bekende wijken trekken, waar hun geliefde doelgroep over-vertegenwoordigt is. kan misschien een ey-opener worden. Schilderswijk, Transvaalkwartier,.. ach elke stad heeft tegenwoordig wel zo’n ‘fijne wijk’
  Oordopjes in, om niet de spreekkoren te horen, als het daar bij blijft. Niet langs een moskee want dan zijn de rapen gaar, *kuch* “Tolerantie in actie” * kuch*

 7. C.A.Barstow

  Met de wapenstok er overheen, dat zal hen leren.

  Stem FvD/PVV.

  1. Brenda Welsh

   Stimuleren deze partijen het sodomasochisme, @C.A.Barstow ? Met de wapenstok…

   1. Fax uit Darmstad

    In uw geval zou dat geen kwaad kunnen.

 8. AidemediA

  Blote mensen bekeuren, daar zijn de waakzamen en dienstbaren dan weer wel als de kippen bij om te bekeuren. Ze moeten naar de verloskamers in ziekenhuizen gaan. Kunnen ze lekker schrijven. Want alles wat ter wereld komt heeft geen kleding aan. Overigens in het stuk van Wout mis ik een belangrijk onderdeel. Waar hadden die blote billen mensen hun ID bewijs. Ook bij de stringdragers is dat onduidelijk. Ik heb nog nooit een string met kontzak gezien.

 9. liefdevol rechts

  “Politie grijpt ruim 100 irritante halfnaakte klimaatactivisten Extinction Rebellion”

  Weten die dan niet dat we tegenwoordig in een islamstaat wonen?
  Ze hadden een boerka moeten dragen dan had alles huisje weltevree geweest 😂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.