Achterbaks! Anonieme Kamerleden pakken Kamervoorzitter Arib aan wegens banden met PVV: ‘Ze heult samen!’

Het kan nauwelijks triester dan dit: alleen via anonieme verklaringen durven allerlei Kamerleden kritiek te uiten op Kamervoorzitter Khadija Arib, die zij verwijten te ‘close’ te zijn met de PVV. Laffer dan laf, zonder naam en toenaam je beklag doen.

Het verzet tegen Kamervoorzitter Khadija Arib groeit. Steeds meer partijen hebben liever niet dat zij opnieuw wordt benoemd tot Kamervoorzitter. Ze zou namelijk “de PVV bevriend houden” en haar taken hierdoor niet altijd even objectief uitvoeren. Laffe anonieme Kamerleden hebben hun beklag gedaan over Arib.

Dat is vreemd. Vergeleken met de vorige Kamervoorzitters, Gerdi Verbeet en Anouchka van Miltenburg, is Arib een verademing. Helaas kan niet iedereen haar waarderen. Anonieme (oud)-politici hebben hun beklag gedaan tegenover RTL Nieuws. Ze vinden namelijk dat Arib de PVV te veel paait, omdat Arib zogenaamd afhankelijk is van de PVV om opnieuw gekozen te worden tot Kamervoorzitter. Echter gooide Wilders hier afgelopen zondag roet in het eten: hij is van mening dat Arib, vanwege haar dubbele paspoort, niet geschikt is als Kamervoorzitter. De vraag is nog maar hoe afhankelijk Arib echt is van de PVV. Ze is nog steeds razend populair in Nederland, en laten we wel wezen: wie zou er op dit moment nu echt beter gekwalificeerd zijn?

Lafhartige Kamerleden klagen over onder andere het volgende:

“De PVV mag alles. Ze plant al debatten voor hen in voordat ze zijn aangevraagd. Ze wil herkozen worden en dus steunt ze PVV-voorstellen omdat ze die partij daarvoor nodig heeft”

Volgens de anoniempjes zou ze de PVV te veel paaien zodat ze de partij te vriend houdt. Maar de vraag is hoe correct die uitspraak is. De PVV heeft vaak genoeg een reprimande gehad van de immer strikte Arib. Dit geklaag lijkt eerder op een lamlendige poging van enkele partijen om de markante voorzitter van haar troon te stoten. Niemand van deze “helden” durft deze kritiek in het openbaar te uiten, maar ondertussen maken ze wél Arib zwart. Sommigen zouden haar namelijk “achterbaks en onbetrouwbaar” vinden:

“Ze kan het niet hebben dat Kamerleden niet naar haar tempel komen. En daar onder haar macht zitten, fysiek.”

Inmiddels heeft Arib al gereageerd op de aanvallen, waarin ze geheel terecht kenbaar maakt dat ze niet te spreken is over het ‘nieuws’ van RTL:

“Wie zulke harde anonieme beschuldigingen optekent, moet die natuurlijk wel kunnen onderbouwen en op zijn minst onderzocht hebben. Dat heb je niet gedaan, wat al blijkt uit het simpele feit dat je het artikel al af hebt, en mij nu pas om een reactie vraagt. Terwijl mijn reactie natuurlijk onderdeel had moeten zijn van je werkwijze. Daarnaast is het onmogelijk om op dit artikel te reageren, omdat het onwaarheden bevat en wemelt van feitelijke, inhoudelijke en procedurele onjuistheden. De onderbouwing blijft steken bij anonieme quotes.”

Arib heeft helemaal gelijk met deze felle contra-aanval. Ze wordt aangevallen vanuit anonieme hoek en dat maakt je verdedigen haast onmogelijk. Het lijkt erop dat mensen uit zijn op de positie van Arib. En dat is hun goed recht, maar als ze veel kritiek op haar hebben wees dan mans genoeg om dit gewoon in de Kamer zelf aan te stippen. En ga niet anoniem lopen konkelefoezen als de eerste de beste sneue angsthaas die je bent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Duckday

  Wat een stel laffe honden zijn dat. NU kan je weer merkers dat er meer landverraders in dit kabinet en kamer zitten.Deze vrouw die zeer neutraal is om zo te proberen de grond in te trappen.

 2. Loelap

  Arib is gewoon een hele goede Kamervoorzitter! De klagers zijn zeker dezelfde figuren die boos waren dat Arib een lift kreeg van Martin Bosma. Daar spraken ze schande van dat kon echt niet.
  Stelletje lafbekken om anoniem te klagen.

  1. Monty

   ”Arib is gewoon een hele goede Kamervoorzitter”

   Daar heeft Wilders toch een heel andere mening over.
   Met haar dubbel paspoort weet je niet waar haar loyaliteit licht toch.

   1. ManX

    Je kletst Monty: Wilders zei in het interview met Rick Nieman dat hij Arib zeer waardeert -zowel in persoon als qua kundigheid- maar dat zijn bezwaar blijft dat mensen met een dubbel paspoort vaak een dubbele loyaliteit hebben, waarbij hij verwees naar Australie, waar een dubbele nationaliteit om die reden ook verboden is in het parlement.

    Natuurlijk heeft Wilders daar volkomen gelijk in. Dat heeft niets met de persoon Arib te maken – zij is een erg aardige en kundige vrouw.

    1. Monty

     ”zij is een erg aardige en kundige vrouw”

     Wilders trekt haar loyaliteit in twijfel omdat ze een dubbel paspoort heeft.

     Waar ligt jou loyaliteit, bij Nederland of Duitsland?
     Of is dat afhankelijk van je paspoort?

     1. Franz Biberkopf

      Dat is een zeer terechte vraag, Monty. ManX woont in Duitsland, het land waar hij van houdt en komt hier vooral om zijn moederland onder te schijten. Het is een gotspe dat deze vlerk over loyaliteit durft te beginnen.

     2. ManX

      Nogmaals Monty, omdat je zo’n stomme idioot bent (en probeer nu eens goed te lezen, lülhannes): Wilders trekt niet Arib’s persoonlijke loyaliteit in twijfel, maar in het algemeen van mensen met een dubbel paspoort die in overheidsdienst zijn of in het parlement zitten. Dat doet Australie ook. En ik vind deze vraag ook zeer terecht.

      Mijn loyaliteit doet er niet toe: ik ben niet in overheidsdienst, noch zit ik in het parlement. Ik ben gewoon een Nederlandse burger die zich volgens de EU-verdragen en wetten in heel Europa vrij mag vestigen.

      Je hebt het trouwens zo vaak over mijn woonplek: je moet wel stikjaloers zijn. Begrijpelijk, want ik mag wonen op een plek waar anderen alleen op vakantie komen. Jammer voor jou dat jij dat nooit zult bereiken.

     3. Monty

      @ManX
      ”Wilders trekt niet Arib’s persoonlijke loyaliteit in twijfel, maar in het algemeen ”

      Maar het treft haar wel persoonlijk.

      ”Mijn loyaliteit doet er niet toe:”
      Maar wat vinden je buren ervan. Wantrouwen ze jou om je Nederlandse paspoort?

      ”Dat doet Australie ook.”
      En.
      Hoogstwaarschijnlijk in Saoedi-Arabië ook.

     4. Flach

      Er is een verschil vermoed ik, in het uitoefenen van een functie tussen een Tweede Kamervoorzitter en de functie van ManX
      Dus dat ManX een dubbel paspoort heeft zal mij worst zijn.

      Dat een politicus die in het verleden ook op het matje moest komen van de Koning van Marokko een héél andere. Net als de ‘Niet-gedacht’ politici en hun leider Erdolf. Je mag wel degelijk vraagtekens zetten bij hun loyaliteit en het is buitengewoon ongewenst dat politici een dubbel paspoort bezitten. Dat geldt dus ook voor de freule Ollongren. En Kaag idem dit en haar loyaliteit ligt zeker niet bij Nederland.

     5. ManX

      Monty Python, je bent ongeneeslijk zwakzinnig, maar ik zal nog 1 keer de moeite nemen om je debiele vragen te beantwoorden. Wel de laatste keer hoor.

      “Maar het treft haar (Arib) wel persoonlijk.” Nee, dat doet het niet, zoals Wilders duidelijk heeft aangegeven. Het is algemene kritiek en terechte argwaan naar iedereen met een dubbel paspoort in overheidsdienst. Waar ligt diens loyaliteit bij dubbele belangenafwegingen? Je bent vast wel bekend met de oudhollandse gezegden ‘Je kunt niet van twee walletjes eten’ en ‘Je kunt geen twee heren dienen.’ Denk daar maar eens goed over na, maar pas op dat je geen hoofdpijn krijgt.

      ”Dat doet Australie ook.” En. Hoogstwaarschijnlijk in Saoedi-Arabië ook.”

      Deze opmerking is te stupide om op te reageren, daar je een grondwetgestuurde, westerse democratie gelijk stelt aan een shariaregime waar nog handen en hoofden afgehakt worden.

     6. ManX

      Flach,

      ManX heeft slechts 1 paspoort, het Nederlandse.

     7. Monty

      ”’Nee, dat doet het niet, zoals Wilders duidelijk heeft aangegeven. Het is algemene kritiek”

      Onzin.
      Je lafjes achter algemeen verschuilen.
      Als Arib Wilders op de man af vraagt zal hij moeten antwoorden dat hij haar niet vertrouwd omdat ze een dubbel paspoort heeft.

     8. Rene van der Grijp

      Monty = zuiger.

    2. Loelap

     Het is bekend dat Wilders en Arib goed met elkaar kunnen opschieten.
     Heeft Arib ooit in een interview gezegd.

     1. Mireille

      Zonet in het journaal zei Wilders van Arib hetzelfde.

  2. Jannes-46

   Was andersom; Arib gaf Bosma een lift.

   Blijft echter onverlet dat Arib gewoon een goede Kamervoorzitter is, die iedereen gelijk behandelt, en ja, ook die lui van DENK die door haar regelmatig op hun plaats worden gewezen.

 3. LifeBuddy

  Het beste is met het Volk en de PVV te heulen, I.P.V. MET de taliban.!!!

 4. Tedje Kruis

  Poten af van Arib!

 5. Nostradamus

  Nog niet eerder zo’n betrouwbare onafhankelijke kamervoorzitter meegemaakt.

  De enige smet is een dubbel paspoort omdat sommige landen invloed willen blijven houden over hun onderdanen/bloedlijn (ja, wat eigenlijk). Kinderen van genaturaliseerden krijgen ongevraagd ook de tweede nationaliteit van de ouders, zelfs als ze dat niet willen. Nederlandse gemeenten werken hier aan mee zonder ouders hiervan op de hoogte te stellen. Hoe bizar!

  1. Monty

   ”De enige smet is een dubbel paspoort”’

   Dat maakt haar voor Wilders niet geschikt, iets met loyaliteit.
   Net zoiets als dat een politicus tienduizenden euro’s uit het buitenland ontvangt om er in Nederland politiek mee te bedrijven.
   Waar ligt zijn loyaliteit dan?

   1. Nostradamus

    Wilders wordt niet gesponsord door Soros. Bijna alle extreem links wel. Ik kan het alleen niet bewijzen. HAHAHAHAHA

    1. Monty

     Wilders heeft een stichting in Amerika waarop mensen dollars kunnen doneren.

     1. vvw

      Links heeft een stichting Soros. De valuta is ondergeschikt maar hij maakt je kapot op de beurs als jouw koers hem niet wel gevalt

      wat is je punt idioot ?

   2. vvw

    ik weet niet waar de loyaliteit ligt van het linkse vuilnis monty. Soros financiert alles en betaald braaf alle onkosten en boetes van het linkse tuig.

    Er zijn zelfs regenten die plotseling een appartement geschonken krijgen adept.
    Geen idee wat je punt is idioot.

    stem sociaal, stem PVV

    1. Monty

     ”Er zijn zelfs regenten die plotseling een appartement”

     Klopt, verwerpelijk.
     Net als politici die tonnen ontvangen uit het buitenland om in Nederland politiek mee te bedrijven.
     Waar ligt hun loyaliteit?

     1. vvw

      ja waar ligt de solidariteit van de linkse Soros aanhang ?

      Niet bij de Nederlandse belasting betalende burger in ieder geval

 6. ikweetwatikwil

  Als ze nu haar buitenlandse paspoort nog inlevert, is ze voor mij helemaal een topper.

  1. Jehannes

   Jawel.

 7. halo1

  Toch zit er een zekere inconsequentie in de houdung van Wilders jegens Arib.. het lijkt dat hier theorie (nee) en praktijk(ja) toch botsen..

 8. Jehannes

  Ik heb liever een Hollandsche dame, als het een dame moet zijn.. Verder ben ik van mening dat ze redelijk neutraal is? Dit is ook gewoon een eis van de bevolking.

 9. Linksbuster

  Wím de ” loyale” nederlander komt hier om de omvolking cq überfremdung door links te vuur en te zwaard te verdedigen.
  De smeerlap is neger, moslim en klimaat fascist in een blank jasje….een echte nep nederlander.

  1. Franz Biberkopf

   Rustig maar, Karel. Je bent niet meer de jongste en je moet je niet zo druk maken.

   1. usb3.0

    franzje is zich druk aan het maken over drukte die franzje meent te zien bij anderen..

    1. vvw

     wím ziet eigenlijk niets , in het land der blinde is 1 oog koning

 10. Seneca

  @manx jouw reactie #10
  je vertelt hier iets nieuws. ik wist niet dat men Australië handen en hoofden afhakt.

  1. ManX

   Dat staat er ook niet, Seneca. Dat maak jij er van.

 11. vvw

  ik waardeer Arib zeker niet als kamervoorzitter maar om haar banden met de PVV te verwijten is werkelijk een gospe

  1. EvertB

   gospel

   1. vvw

    ga maar niet zingen evert , je bent erg vals gestemd van huis uit.

 12. liefdevol rechts

  Links laat hiermee alweer haar beste kant zien dat ze enkel maar goed zijn in leugens en framing.
  Dat zulke mensen tot op de dag van vandaag nog in een regering zitten is een grote schande.
  En dat Wilders vindt dat een voorzitter van de kamer maar één paspoort mag hebben om onpartijdigheid te kunnen uitstralen vind ik niet meer dan juist
  Misschien is dit weer een vals spelletje van links om zo de PVV te manipuleren.

 13. usb3.0

  Ik ben absoluut tegen, goed of niet goed, kamervoorzitters met dubbel nationaliteit, het is een slag in het gezicht van Nederlanders

 14. saddy

  Arib stelt niks voor, is ronduit dom, vals en vooringenomen. Maar heeft een kleurtje en is vrouw dus per definitie SUPER!!!!

  Het valt blijkbaar niemand op hoe ze politiek correcte trucjes toepast.

  En altijd dat opgeheven vingertje dat je bij die lui ziet die geen inhoud hebben en dus alleen maar voor de vorm kunnen gaan.

 15. Drollevanger

  Laat ik eerst duidelijk zijn. Mensen met een dubbele nationaliteit mogen geen lid zijn van onze regering als ze niet duidelijk, en in het openbaar afstand hebben genomen van hun tweede nationaliteit. Wie dat op links wel denkt is een NSBer of niet goed bij zijn hoofd.
  Het slimste wat Arib kan doen, is lid worden van de PVV, dan zal bij genoeg stemmen op die partij Wilders haar in de kamer maneuvreren.
  Het lijkt mij een verstandige vrouw, dus ze zal zeker als Nederlandse PVVster resultaten behalen.
  Ik heb nooit gehoord dat de PVV haar functioneren als kamervoorzitster bekritiseerde. Wel het hebben van haar dubbele nationaliteit.
  We laten ons niet langer de wet voorlezen door de islam. We horen nog niet tot het Kaliefaat zoals D66 blijkbaar graag wil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.