ChristenUnie-baas Gert-Jan Segers moet niks hebben van regeringsdeelname PVV: ‘Ze zijn niet democratisch!’

Omdat de verkiezingen alweer volgende maand plaatsvinden overschreeuwen de gevestigde partijen elkaar in hun afgunst jegens de PVV. CU-voorman Gert-Jan Segers benadrukt vandaag nog maar eens dat zijn partij niet in een kabinet gaat zitten met de PVV, want die partij zou niet democratisch zijn. 

Gert-Jan Segers had vandaag een gesprek met Libelle en zegt al tafeltennissend nooit in een coalitie met de PVV te willen treden. Hij vermeldt er het volgende over:

“Het is geen democratische partij. Ze willen bepaalde vrijheden wel voor de ene groep maar niet voor de andere groep. Ja, dat is zo fundamenteel voor de rechtsstaat, ik zie dat niet zitten.”

De ChristenUnie sluit daarmee aan bij al die andere gevestigde partijen die op voorhand regeringsdeelname van de PVV weigeren. Waardoor we er nu officieel van kunnen spreken dat Nederlandse partijen de PVV in een cordon sanitaire hebben geplaatst.

Wat nogal opmerkelijk te noemen is: de partij van Wilders heeft zichzelf de afgelopen jaren als redelijk constructieve oppositiepartij weten neer te zetten. De partij op voorhand uitsluiten van toekomstige coalities is gewoon een poging om de PVV, opnieuw, in het verdachtenbankje te plaatsen.

Onnodig! Lui zoals Gert-Jan Segers vergeten dat het een Nederlandse traditie is om dichtgetimmerde regeerakkoorden te maken. Als de PVV wil meeregeren zullen zij akkoord moeten gaan met veel eisen.

En wat betreft dat “democratisch”: het bij voorbaat uitsluiten van de PVV is ook gewoon zelf een ondemocratische houding. Gaan we vier jaar lang de tweede partij van Nederland negeren? Gaan we weer doen alsof het een ‘foutje’ was dat de PVV de op een na grootste partij van Nederland is geowrden? Met deze houding zal de PVV alleen maar groter en groter worden. Neem de partij serieus, en geef ze een kans bij eventuele formatiegesprekken. Het vooraf uitsluiten van de PVV is namelijk allesbehalve constructief, en werkt alleen maar meer polariserend.

Dat zou uitgerekend Gert-Jan Segers, die vanwege z’n christelijke achtergrond vaak genoeg zélf ook verketterd is, uitstekend moeten begrijpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. liefdevol rechts

  Niet democratisch???
  Ben je nu helemaal betoeterd?
  Alsof jullie wel democratisch zijn!
  Kijk eens in uw eigen troch!

  1. hans-e-pans

   Die meneer Gert-Jan S. is als lid/voorman van de ChristenUnie toch aanhanger van de beweging die “heb uw naaste lief als uzelve” in het vaandel hebben staan?

   Of moet je als baas van de ChristenUnie dan opeens anders denken over dat soort aanbevelingen?

 2. The devil and the deep blue sea

  Gert Jan Segers is met stip de meest gore Farizeeër die Nederland ‘rijk’ is, dus die moet de heer Wilders absoluut niet trachten de maat te nemen, de smeerlap!

  1. WayneGretzky99

   Per definitie want relidioot en erger dan dat soort is er niet.

   1. Thant dolph

    Het bekende grote halen snel thuis-gelül van een relihater die nog nooit van zijn leven en behoorlijk gesprek gehad heeft met een gemiddelde kerkganger, laat staan dat hij ze in zijn kennissenkring heeft. De grootste idioten die de 20e eeuw in de war geschopt hebben hadden bitter weinig op met godsdienst.

    1. WayneGretzky99

     Oh ja hoor, zelfs een 3 uur durende discussie met zo’n geestelijk gemankeerde. Was wel zonde van de tijd.

    2. WayneGretzky99

     En inderdaad, relidioten blijf ik ver van uit de buurt. Zeer vuig volk.

    3. ervi

     Een bekende bloksnor was behoorlijk gelovig, Adolph.

     1. Franz Biberkopf

      Hítler was inderdaad een fanatieke christen.

     2. Rene van der Grijp

      “Een bekende bloksnor was behoorlijk gelovig, Adolph.”

      Ervi toch. Door wie heb jij je dat wijs laten maken?

 3. halo1

  De PVV kan zich het beste moderniseren, verbreden, intellectueler en zakelijker worden..migratie niet op etnische maar op practische gronden afwijzen b.v. .. het beste van links en rechts verenigen.. en dusdoende ernaar streven in de toekomst de absolute meerderheid (51%+) te vormen.. zou mooi zijn met 5 splinterpartijen ernaast. De naam nog even veranderen in NVP Nederlandse Volkspartij.. en : voila.. mijn gratis advies!

  1. Reinoud van Gelre

   Eens, Halo1.
   En nog even hun vuist uit de reet van Israël en de joden uit New York halen, en je hebt een prima partij.

   1. Seneca

    @reinoud van Gelre of is het Reynhardt Heydrich?
    zo jij bent nu reeds klaargekomen? het is niet eens weekend. nu maar hopen voor je dat er morgen een topic verschijnt waardoor je je gerief kan halen voor het weekend.

  2. WayneGretzky99

   Je beschrijft hier Utopia. Ook al word je policor dan nog blijven de nazi vergelijken om je oren vliegen. Linksch is fascistisch ingesteld. Er is maar 1 (achterlijke) mening en dat is die van zichzelf.

  3. Monty

   ”De PVV kan zich het beste moderniseren, verbreden, intellectueler en zakelijker worden’

   De PVV is Wilders en Wilders alleen en die kan en wil niet moderniseren, verbreden, intellectueler en zakelijker worden.

   Wilders heeft al ruim 15 jaar één doel en daar wijkt hij niet vanaf.
   Zouden zijn Amerikaanse vrienden niet leuk vinden.

  4. ManX

   Hier sluit ik me bij aan.

   1. halo1

    Heb jij nog iets aan te vullen op wat ik zei.. want het valt me op dat de meesten hier liever de PVV sectarisch willen blijven zien dan deze transformatie omarmen..ben oprecht geinteresseerd naar je mening..

 4. deKrommenie

  Gerard vergist zich in de partij, hij moet bij het FvD zijn. Alhowel dat kun je nauwelijks een partij noemen, eerder een app groepje. Ook democratisch en anti rascistisch geloof ik.

 5. gargamel

  In een land waar stemmen niet verplicht is, waar een referendum is afgelast, is er geen sprake van democratie. Zoals het is, lijkt het meer op anarchie.

 6. Barbera

  De PVV geeft aan dat de anti islamstandpunten voor hun de kern van de partij zijn..
  Dan weet je dat mee regeren is uitgesloten.

 7. Monty

  Wilders heeft zelf Ook aangegeven niet met de VVD te willen regeren als Rutte partijleider blijft.
  Dus zo vreemd is het niet dat partijen elkaar op voorhand al afdoen.
  Maakt alles meteen helder ook voor het vormen van een coalitie.

  Maar Wilders heeft toch genoeg vriendjes gemaakt die zijn ideeën delen om Nederland te de-islamiseren en zodoende een coalitie kunnen vormen

  1. J.P Coen

   ja hoor , doe nog maar wat nieuws berichtjes over de misdragingen van winkeldiefstal door de islamitische gelukszoekers, of de aanrandingen en verkrachtingen door islamitisch tuig die denken dat onbedekte westerse vrouwen ongewild gebruikt kunnen worden , of de berovingen van weerloze ouderen bij de geldautomaat of het misbruik van alle sociale voorzieningen door kansloos islamitisch tuig uit veilige landen die kansloos zijn in de asiel procedure of krakende ongedocumenteerden die plunderend door Nederland trekken .

   Wilders zal gestaag verder groeien omdat steeds meer burgers zwaar getroffen worden door het kansloze beleid van de linkse prutsers die alle criminaliteit van kansloze islamitische gelukszoekers gedogen.

   Wilders hoeft straks geen coalitie meer te vormen om Nederland te de-islamiseren. Helaas zijn we dan wat laat in het traject flapdrol

   1. Monty

    Waar schrijft Wilders dat hij iets aan het
    islamitisch tuig gaat doen.
    Hij wil de islam verwijderd uit Nederland. Nergens geeft hij aan dat hij moslims het land uitzett.

    islamitisch tuig, heeft autochtoon tuig een streepje voor bij Wilders. Moeten die minder streng aangepakt worden.

    Van mij verdienen ze dezelfde straf.

 8. Heinz

  Ze hebben daar bij de CU wel die heerlijke Carola Schouten. Ook nog eens vice premier!!

  1. Loelap

   Wat je heerlijk noemt.

 9. Michael M

  Wacht even: Als mensen ineens anders willen gaan denken en ze zijn plots niet linksdenkend meer omdat ze sceptisch zijn over Europa bijvoorbeeld dan heb je CU even terzijde dan kijken we even naar D66 welke nu al de grondwet daarvoor wil aanpassen dat mensen gedwongen worden om niet sceptisch te mogen zijn zoals D66, laatst het referendum afschaffte en dat de CU zegt dat de PVV kiezers niet sceptisch mogen zijn want ze zijn niet democratisch? Zal ik u vertellen wat hier gaande is? D66 en linkse partijen krijgen Noord Koreaanse neigingen. Dat is juist NIET DEMOCRATISCH. Weet U wat linkse partijen willen? Iedereen de mond snoeren. Dat is Communistisch gedrag. Dat heeft helemaal niets met vrijheid te maken. Zo proberen ze ook de FVD een hak te zetten. Ze willen de PVV en FVD partijen welke hele andere meningen hebben niet bij het partijkartel hebben. GroenLinks, D66, CU, PVDA zitten en denken allemaal 1 lijn. Het zijn geen verschillende partijen, Nee, het is 1 grote partij dat de bevolking naar hun hand willen zetten. Er breken nog veel meer verschrikkelijke tijden aan dat mensen door linkse partijen niets meer mogen.

  1. Loelap

   ++++++++++++++++++++++++++

 10. Michael M

  Vergeet het Marrakesh pact niet. Straks moet ik weer de kast in met men biertje.

 11. Franz Biberkopf

  “Waardoor we er nu officieel van kunnen spreken dat Nederlandse partijen de PVV in een cordon sanitaire hebben geplaatst.”

  Dit is een domme opmerking. Dit heeft met een cordon sanitaire niets te maken. Het is juist zeer democratisch van partijen om vóór de verkiezingen helder aan te geven waarmee men wel of niet een regering wenst te vormen. Dit verzwijgen en na de verkiezingen dit in achterkamertjes besluiten dit wel of niet te doen zonder dat de kiezer daar enige invloed op kan uitoefen is niet meer van deze tijd en ronduit ondemocratisch.

  Voor de betekenis van de term cordon sanitaire adviseer ik Bart maar even te googelen. Dit heeft hier niets mee te maken.

  1. Eksteroog

   Ik kan me herinneren, dat de vorige keer Wilders niet met Rutte in één kabinet wilde zitten. Hij veranderde pas van mening, toen hij heel, heel zeker wist, dat Rutte niet met hem wilde reageren. Toen ging hij de vermoorde onschuld spelen.

   Ook Wilders doet aan uitsluiten, als het hem uitkomt.

   1. Monty

    ”Ook Wilders doet aan uitsluiten, als het hem uitkomt.”

    Veel reageerders willen hier niet aan herinnerd worden.

   2. ManX

    Wilders had het over een persoon, niet over een partij met zijn hele achterban.

    1. Eksteroog

     Onzinnig onderscheid tussen persoon en partij.

     Want daarmee sloot hij wel degelijk de hele partij uit en die achterban.

     En met de PVV sluit je ook maar een man uit, toch?

     1. ManX

      Nee Eksterballetje: Wilders gaf duidelijk aan dat hij wel wilde regeren met een VVD-zonder-Rutte. Hij wierp dus niet de hele partij + aanhang weg, maar gaf aan niet met de slechtste premier van na de oorlog te willen samenwerken. En terecht.

     2. Seneca

      @eksteroog
      Ajax wil wel met jouw club voetballen maar als jij meedoet, haakt Ajax af. is dit ook een ‘onzinnig onderscheid’ ?

     3. Monty

      @ManX
      Denk jij dat Wilders zijn partij zal verlaten als Rutte hem het zelfde voorstel zal doen?

      De PVV mag mee regeren maar dan wel zonder Wilders als partijleider.

     4. J.P Coen

      dom trutje snapt niet dat dictator rutte geen tegenspraak duldt

      dom trutje snapt niet dat de agenda van het nieuwe normaal en BBB niet past bij de PVV.

      domme naieve flapdrol met prietpraat

    2. Franz Biberkopf

     Jawel hoor, goede vriend, hij sloot samenwerking met Groen Links uit.

  2. ManX

   Omdraaiing is de basistechniek van Franz Stern. Wiki: “Een cordon sanitaire is een techniek waarbij men een ongewenste of gevaarlijke situatie probeert te isoleren door er een beschermende kring rond te leggen.”

   Dat is dus precies wat er hier gebeurt: Rutte sluit drie partijen uit (de beschermende kring) en isoleert deze omdat hij ze gevaarlijk en/of ongewenst acht.

   Franz de Pathologische Leugenaar draait weer als de bekende drol in de pispot en liegt er op los als nooit tevoren.

   Smerig extreemlinks gajes.

   1. Franz Biberkopf

    Mijn goede vriend citeerde Wikipedia maar listig onvolledig. Verderop las hij: “ In de binnenlandse politiek spreekt men van een cordon sanitaire als men een groep of een initiatief consequent negeert en weigert bij zaken te betrekken. Hoewel het hetzelfde beoogt, is het het tegenovergestelde van repressieve tolerantie. De bedoeling is die persoon of groep buitenspel te zetten. “

    Daar is in het geval van de PVV geen sprake van. Partijen werken in de Kamer met de PVV samen, dienen samen met de PVV moties in en de PVV participeert in parlementaire onderzoeken.

    In dit geval gaat het om het scheppen van duidelijkheid door partijen met welke partners men een regering zou willen vormen. Dat deed Wilders overigens in het verleden ook regelmatig. Zo zei Wilders eerder regeringssamenwerking met Groen Links en Rutte uit te sluiten.

    1. ManX

     “In dit geval gaat het om het scheppen van duidelijkheid door partijen met welke partners men een regering zou willen vormen.”

     Het uitsluiten van samenwerking met partijen VOORDAT er verkiezingen zijn geweest is een cordon sanitaire: hiermee wordt de kiezer bij voorbaat duidelijk gemaakt dat de buitengesloten partijen ongewenst en gevaarlijk zijn en niet zullrn/mogen deelnemen aan het democratische proces van regeringsvorming.

     Franzke kan lüllen tot hij 100 gram weegt – hij voelt op zijn klompen aan dat hij dit niet recht kan smoezen. Uitsluiting = cordon sanitaire.

     1. Franz Biberkopf

      “Het uitsluiten van samenwerking met partijen VOORDAT er verkiezingen zijn geweest is een cordon sanitaire”

      Nee, dat is niet de definitie, goede vriend.

     2. ManX

      Franz definieert: “In de binnenlandse politiek spreekt men van een cordon sanitaire als men een groep of een initiatief consequent negeert en weigert bij zaken te betrekken. De bedoeling is die persoon of groep buitenspel te zetten.”

      Bij voorbaat worden PVV, FvD en SP buitenspel gezet wat betreft de vorming van een nieuwe regering. Daar past geen andere term op dan cordon sanitaire: “weigeren een groep bij de zaken te betrekken en daarmee een ongewenste partij isoleren door er een beschermende kring rond te leggen.”

     3. Eksteroog

      Sommige politici en politieke partijen vinden het handhaven van normen en waarden belangrijk. En de consequentie van hun normen en waarden is, dat zij wel eens een grens trekken. Maar als zij dat hardop zeggen, dan deugt het dus niet.

     4. Franz Biberkopf

      “ Bij voorbaat worden PVV, FvD en SP buitenspel gezet wat betreft de vorming van een nieuwe regering.”

      Zolang we in Nederland een parlementaire democratie hebben is dit het geval. Partijen die zich op de uiterste politieke linker- of rechterflank bevinden treden zelden toe tot een regering. PSP, CPN, SP, BP, SGP, GPV, Ouderenpartijen en CP namen nooit aan regeringen deel. Twee kee werden extreem-rechtse partijen zo groot dat men vond dat ze een kans moesten krijgen: LPF en PVV treden toe tot een kabinet. Het werd in beide gevallen een tragische mislukking.

     5. ervi

      Realiseert iemand zich wel dat Nederland helemaal geen democratisch land is?

     6. Franz Biberkopf

      Welk land acht Ervi democratischer?

     7. ervi

      Niet ouweho@ ren over andere landen, Alexanderplatz.
      Het gaat over het feodale Nederland.

  3. Duckday

   democratisch het zijn de grootste huigenlaars .Angst om de macht te verliezen. Hoop dat de kiezers zulke partijen eens flink afstraffen Want het zijn gewoon dictators

   1. Franz Biberkopf

    “huigenlaars”

    Dat zijn laarzen die je tot je kruis kunt optrekken.

    1. Rene van der Grijp

     Fransje geeft hier een inkijkje in zijn seksuele fantasieën. Komt er ook een zweepje aan te pas?

     1. Franz Biberkopf

      Het is opmerkelijk welke seksuele fantasieën mijn taalkundige opmerking bij opa van der Grijp nog weet te veroorzaken.

     2. Rene van der Grijp

      Opmerkelijk is dat de oude taalnazi Franz het over “laarzen tot het kruis” meende te moeten gaan hebben in een draad die over Segers gaat.

 12. Duckday

  democratisch CU 😁 Leugens bedrog ze verraden hun eigen afkomst.

 13. HD

  Wat een trieste man die Geert-Jan, voor ons nog meer motivatie om voor Geert Wilders te stemmen.

  1. Franz Biberkopf

   Als meer dan 40% van de kiezers op de PVV gaat stemmen ontstaat er een situatie dat we deze incompetente racisten bij de regeringsvorming moeten betrekken. Die kans is echter nihil. Als Wilders 15% van de stemmen haalt mag hij zijn knuistjes dichtknijpen.

  2. WayneGretzky99

   Het anti haatbaard gajes standpunt is al een reden op zich.

 14. Meriadoc Brandebok

  Schuif Geert aan de kant als erelid, zodat hij lekker op een Hongaars boerderijtje in Oost-Europa koeien kan gaan melken. Wijzig het verkiezingsprogramma naar een realistisch rechts basisprogramma. Maak Bosma PVV-baas. Lever een realistisch pad voor Nederland in de EU.

  Iedereen in de Kamer zal dan gewoon openstaan voor samenwerking in een coalitie. De CU heeft tenslotte ook met de VVD en het CDA geregeerd.

  1. ManX

   Het klinkt leuk Brandebok, maar is net iets te kort door de bocht.

   Wat jij een realistisch rechts basisprogramma noemt, zal de gemiddelde PVV’er totaal niet aanspreken. Idem dito voor ‘een realistisch pad voor Nederland in de EU’: PVV’ers willen UIT de EU en niets anders.

   Wat jij wilt is dat de PVV een ongevaarlijk rechts kartelpartijtje wordt. Daarop past maar een antwoord: fuck you.

   1. Monty

    ”Wat jij wilt is dat de PVV een ongevaarlijk rechts kartelpartijtje wordt”’

    Is Wilders nu het tegenovergestelde van wat jij schrijft dan.

   2. Meriadoc Brandebok

    Je suggereert dus dat de PVV een gevaar (“ongevaarlijk rechts kartelpartijtje”) vormt. Wat een onthulling of sprak je je mond voorbij?

    Ik denk verder dat het gros van de PVV-kiezers geen idee heeft van wat er in Geerts verkiezingsprpgramma staat. En hij begon in de post-Fortuyntijd met het idee dat de islam een religie was. In een later stadium is de partij naar ultra geradicaliseerd. Ik verwacht geen leegloop (waar moeten de PVV-stemmers dán heen, de VVD?).

    1. ManX

     Alle partijen die binnen het partijkartel functioneert hebben in grote lijnen dezelfde politieke mening en morele overtuiging. Daarmee zijn ze onderworpen aan het collectieve politiek correcte denken. Dat bedoel ik met ‘ongevaarlijk rechtse kartel partijtjes’.

     Iedere huidige kartelpartij die het waagt een afwijkende mening te ventileren ten aanzien van grote issues als de klimaatzwendel, islam, immigratie en integratie en de EU, zal hetzelfde lot ondergaan van uitstoting en isolement.

     De hyena’s houden de gelederen gesloten en iedereen die tegen de mores ingaat is gevaarlijk in hun ogen. Het kartel is in zijn groepsvorming in principe een gesloten eenpartijstelsel – we leven in een dictacratie.

     1. ManX

      functioneert = functioneren

     2. Rene van der Grijp

      “Iedere huidige kartelpartij die het waagt een afwijkende mening te ventileren ten aanzien van grote issues als de klimaatzwendel, islam, immigratie en integratie en de EU, zal hetzelfde lot ondergaan van uitstoting en isolement”.

      Spijker…kop.

      Om precies dezelfde reden hebben ze Trump kapot gemaakt.

     3. Franz Biberkopf

      “ Om precies dezelfde reden hebben ze Trump kapot gemaakt.”

      Nee hoor, Trump heeft zichzelf kapot gemaakt. Als de man de Corona-crisis iets verstandiger had aangepakt was hij nu nog president geweest.

  2. Edjan

   Meriadoc Brandebok.
   citaat “Wijzig het verkiezingsprogramma naar een realistisch rechts basisprogramma.”
   Die partij ibestaat al: de VVD. Je stelt dus voor om van de PVV een VVD-kloon te maken. Ik begrijp dat in dat geval iedereen in de Kamer dan gewoon zal openstaan voor samenwerking in een coalitie.
   Alleen is dan de PVV en waar ze naar streeft, verdwenen. Dat is natuurlijk wat jij graag ziet, maar honderdduizenden Nederlanders zien dat anders.

   1. ManX

    Maak van honderdduizenden maar 1,3 miljoen Nederlanders, Edjan. De PVV is de tweede partij van Nederland. Al jaren, stabiel. En met een sterk, consequent programma.

    1. Franz Biberkopf

     Ja, de PVV slaagt er met zijn populistische gebel in de lager opgeleide boze en gefrustreerde kiezers aan zich te binden. Het is de constante tegenpartij waar je op stemt als je tegen alles bent.
     Politiek gezien is de invloed echter zeer gering. Ze kreeg (hoezo cordon sanitaire?) de kans om te regeren maar blies dat binnen een jaar op. Sedertdien is ze de eeuwige briesende oppositiepartij die veel lawaai maakt maar weinig invloed heeft op het bestuur.

     Een stem op de PVV is slechts een uiting van woede en frustratie. Als je met je stem de koers van het land wilt beïnvloeden is het een verloren stem.

     1. halo1

      Onzin hoor.. er zijn ook een flink aantal hoog opgeleiden bij.. maar het is inderdaad waar ( en logisch) dat rechtse politiek ook een aantal minder begaafden aantrekt.. is niet erg.. maar ze kunnen het gauw at random verpesten.Onderschat niet de invloed van de PVV.. we hadden zeker al 10000en vluchtelingen meer gehad en Wilders en Bosma laten veel leden alle hoeken van de Tweede Kamer zien.. hij houdt Rutte scherp… en Bosman treedt fijntjes op als partij-intellectueel een D66-sloper.. De stem is zeker niet verloren.. dat zou jij graag willen.. maar helaas…en er is geen alternatief, behalve Thierry.. maar ja…

     2. Edjan

      Franz, wie, net als ik, gedurende jouw betoog door slaap werd overmand, wie, net als ik een scherp antwoord heeft geformuleerd maar het vergat temeer daar het in jouw geval zinloos is, al die vele mensen die jij uitmaakt voor boze, overal tegen zijnde stem weg gooiers, zou ik willen zeggen, stem PVV, sitem Wilders.

     3. Rene van der Grijp

      @ Halo1: we horen al jaren dat de PVV-stemmers boze en gefrustreerde Tokkies zijn. Laagopgeleid en dom.

      Is dat niet tekenend voor de buitengewoon schofferende manier waarop zg “fatsoenlijk links” te werk gaat?

    2. Monty

     ”En met een sterk, consequent programma.”

     Na 4 jaar heeft Wilders er 50 A4tje bij geschreven.
     Maar zijn enige agenda punt blijft het zelfde, het de-islamiseren van Nederland.

     Ben benieuwd hoeveel partijen hij hiervoor mee krijgt als hij een coalitie mag gaan vormen.
     Maar wat denk jezelf zouden er partijen zijn die dit samen met hem willen uitvoeren?

     Wilders plaatst zich hier bewust mee buiten een coalitie en kruipt weer voor 4 jaar in het slachtofferrol.

   2. Rene van der Grijp

    “Die partij bestaat al: de VVD.”

    Die VVD bestaat allang niet meer. Op de dag dat de VVD Bolkestein bij het oud vuil zette (30 juli 1998) hield de VVD op een rechtse partij te zijn. Toen werd het een soort D66.

    1. Franz Biberkopf

     De VVD schoof inderdaad naar links en deed dat de laatste jaren nog verder. Het is kennelijk een effectieve strategie om electoraal succes te hebben. De reden is simpel: het electoraat schuift naar links en ziet dat de traditionele rechtse neo-liberale agenda sleets is geworden.
     Het electorale gat op rechts wordt gevuld door rechtspopulisten die een agenda voeren die weinig met traditioneel liberaal rechts of conservatisme te maken heeft. Wilders passeert de linkse partijen op sociale-economisch gebied niet zelden links en Baudet heeft een marginaal volksnationalistisch verhaal dat weinigen aanspreekt.

 15. Drostemannetje

  Seegers is een huichelaar. Bang dat als er opgetreden wordt tegen de Islam, dat zijn geloof ook meegenomen wordt. Zo is het.

  1. Thant dolph

   Je hebt geen idee, je kent die partij helemaal niet…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.