Doorgedraaid stalinistisch BIJ1 eist méér corona-dictatuur: ‘Scholen pas open bij VOLLEDIGE veiligheid!’

De Nederlandse jeugd wordt totaal gesloopt door het draconische wanbeleid van het kabinet Rutte III. De kritiek op dat beleid neemt dan ook toe. Steeds meer mensen, experts als artsen incluis, willen dat er een einde aan de lockdown komt. De voordelen wegen overduidelijk niet meer op tegen de nadelen. Maar wacht, er is een partij in Nederland die wil dat het kabinet er nóg harder invliegt dan het al doet: BIJ1. 

Dat BIJ1 dictatoriale neigingen heeft wisten we al langer, maar dan ging het vaak over zogenaamd “antiracisme” en “genderinclusiviteit.” Maar wat blijkt? De partij is minstens net zo autoritair wat corona betreft. Want waar normale mensen het volstrekt normaal vinden dat de scholen weer opengaan laat het clubje van Sylvana Simons weten dit volkomen onacceptabel te vinden.

“Van gepruts met vaccinatiecijfers tot het accepteren van nóg meer verloren levens, ‘want de zorg kan het aan’,” schrijft de anti-racistische fascistische partij op Twitter. “Dit neoliberale doormodderbeleid is een dodelijke ramp. BIJ1 roept al maanden om indammen, in plaats van gecontroleerd verspreiden. Dit kan en mag zo niet verder.”

“Het is niet duidelijk hoe scholen straks open kunnen, zonder de gezondheid van duizenden op het spel te zetten,” aldus BIJ1 in wat duidelijk een enorme overdrijving is. “Stop met politieke keuzes maken over de rug van mensenlevens. De scholen kunnen pas open als we de veiligheid volledig kunnen garanderen.”

Let goed op die laatste zin en op de term die BIJ1 daar gebruikt. “… als we de veiligheid volledig kunnen garanderen.”

Dat is gekte. De veiligheid kan nooit “volledig” gegarandeerd worden, al was het maar omdat experts ons nu al een tijd vertellen dat corona voor jaren bij ons zal blijven ‒ misschien wel tot in de eeuwigheid.

Like mijn Facebook-pagina voor mijn laatste updates en abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal!

En trouwens, niet alleen ‘corona’ is mogelijk gevaarlijk voor mensen met co-morbidities en ouderen, maar dat geldt ook voor de griep. Oké, sure, er vallen gemiddeld minder doden door de griep dan door corona, maar in 2018 waren dat er toch nog iets van 10.000.

Als “we” de veiligheid van onderwijzers altijd volledig moeten kunnen garanderen gaan de scholen nooit weer open.

Blijkbaar vinden ze dat BIJ1 prima. Niet zo gek misschien. Want, laten we eerlijk zijn, hoe dommer het Nederlandse volk, des te groter de kans dat een prutclub als BIJ1 zetels haalt bij Kamerverkiezingen. Misschien dat het dus niets meer of minder dan verkiezingsstrategie is. Wie zal het zeggen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. WayneGretzky99

  Die club martijn hebben ze toch ook weten te verbieden dus dan kan dat ook bij deze club mongolen.

 2. Nostradamus

  Ach, enige realiteitszin hebben ze niet bij1 bij bij1.

  Hou all1 de kinderen met hun ouders weg bij4 de risico groepen. Dan kan de rest lekker immuniteit opbouwen. All1 dan is de Pandemie snel voorbij1. Ieder1 blij1 🙂 🙂 🙂

 3. Franz Biberkopf

  ‘Doorgedraaid stalinistisch BIJ1’

  Deze hysterische galm blijft het handelsmerk van DDS.

  1. Patje

   Ga nu eens in op de inhoud van dit bericht en geef eens antwoord op de stelling van Bij1!

   Jij allemachtig Calimero dat je bent…….

   1. Jack Flash

    Het dwingdeugen als dwangneurose.
    Meer eng dan interessant.
    SS lijdt allang hieraan.

  2. WayneGretzky99

   Maakt het niet minder waar en correct.

  3. Egbert van Zutphen

   U lijkt op de hysterische spuitgast van SPUIT 11.
   Maar helaas komt er uit uw spuit helemaal NIETS.

 4. Bus 103

  Ik heb veel schooolbusjes gereden, zwembad busjes e.d. als vrijwilliger in mijn vrije tijd. De kinderen zitten op en in elkaar. Zijn de hele rit aan het knokken. Hier loop je gauw wat op als Corona, een grote mond is nog het minste. In de avond is het vervoer een verademing. Stil is het dan. Plezierig rijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.