EU-topbobo’s maken er royale puinhoop van, zowel met vaccins als Rusland… Geef ze op hun donder!

Zowel de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, als de chef buitenland, Josep Borrell, hebben forse kritiek over zich heen gekregen. Von der Leyen moet zich gaan verantwoorden vanwege de vaccinruzie met AstraZeneca en Borrell wordt zelfs gevraagd om af te treden vanwege een bezoek aan Moskou dat eindigde in een pijnlijke afgang voor Brussel.

Door Ursula von der Leyen en Josep Borrell slaat de EU zeker twee keer op rij een ontzettend modderfiguur, zo meldt de NOS.

Von der Leyen reageerde hysterisch toen farmaceut AstraZeneca liet weten dat er een probleem was met een toeleverancier en de productie van coronavaccins noodgedwongen op een lager pitje kwam te staan. Von der Leyen dreigde direct (en nog voor er duidelijkheid was over de oorzaak van het probleem) met grenscontroles tussen EU-lidstaat Ierland en Noord-Ierland (onderdeel van Groot-Brittannië). Dat bleek in strijd te zijn met de brexit-afspraken én de Goede Vrijdagvredesovereenkomst, waardoor de Britten woest werden.

De chef buitenland Josep Borrell presteerde het om even naar Rusland te reizen. Zelf gaf hij vooraf als reden dat hij “een nieuw hoofdstuk in de betrekkingen met de Russen” wilde openen. Dikke kans dat dit bedoeld was om geheime afspraken over de aanschaf van het Russische vaccin te maken, maar hier gaf hij zelf geen openheid over. Tegelijkertijd wilde hij van de gelegenheid gebruikmaken om de Russische oppositieleider Navalny te bezoeken. Altijd verstandig om zoiets te doen terwijl je de banden met de Russen wilt aanhalen! Wat kan er nou misgaan?

Nou: de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov wimpelde hem af op hilarische wijze en zei tegen hem dat als hij Navalny persé wil bezoeken, hij dan het beste een verzoek bij de rechtbank kon indienen. Tot overmaat van ramp werden er tijdens het bezoek van Borrell ook nog drie EU-diplomaten het land uitgezet én zei Borrell niets toen Lavrov de Europese Unie een onbetrouwbare partner noemde. Als ónze chef buitenland wordt je toch op z’n minst geacht dat op alle mogelijke manieren te weerspreken! Borrell stapelde dus fout op fout op fout.

De affaire lijkt serieuze gevolgen te hebben voor de carrière van de commissaris, want de Letse Europarlementariër Riho Terras is zelfs een handtekeningenactie begonnen om Borrell af te zetten. Die is inmiddels al door tachtig politici ondertekend. Dus lekker bezig Borrell!

De EU lijkt dus eens te meer een afvoerputje te zijn, waar landen hun falende en blundere politici naar kunnen wegpromoveren. Fijn voor de politieke systemen van de lidstaten; zij zijn van de faalhazen af. Maar het is minder prettig voor ons doorsnee Europeanen. Wij hebben er ineens een vaccinblunderaar en een useful idiot voor Poetin bij. Fijn, zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. rexm

  De Muppet bobo,s hebben het weer voor elkaar een dikke 10 voor het falen.
  Die gene die falen, krijgen inderdaad meestal een baan bij de EU, dat begint langzaam door te dringen.

 2. Tedje Kruis

  Baudet maakt er vandaag weer een zooitje van, geef die eerst es op z’n donder!

  Tis gewoon een ordinaire racist en DDS steunt dat gedachtengoed

  1. The devil and the deep blue sea

   Baudet constateert niet meer als een feit!

   dutchmultimedia.nl/gemiddeld-iq-per-land-de-top-187-en-wij-zijn-best-wel-slim/

  2. Edjan

   Overal dump jij je achterlijke haat jegens Baudet. Dit artikel gaat helemaal niet over Baudet. Je begint goed te stinken.

  3. Edjan

   Bel hem op en daag hem uit voor een duel. Hoewel ik niks met Baudet heb, hoop ik toch dat hij wint, zijn we tenminste van jou af, roddelend wijf!

   1. WayneGretzky99

    Hopen? Maak je niet ongerust. Baudet vreet die sukkel op met huid en haar. Totaal geen partij.

  4. halo1

   Ja Tedje.. op dat andere draadje kon ik niet meer reageren, maar Baudet MAG niet van negers houden en zeggen dat wij gemiddeld een hoger IQ hebben. niets racistisch.. dat is jouw linkse frame. Je kan net zo goed zeggen dat jij je ogen in je zak hebt..en een realiteits-ontkenner bent..

  5. Fax uit Darmstad

   Ik weet er nog een die op z’n donder moet krijgen.

  6. usb3.0

   tedje en zijn Baudet fetisj

 3. HD

  Als minister van defensie was ze ook al geen succes, maar daar gaat het in de politiek niet om, het gaat erom wie je kent en wat je over anderen weet, dat is het belangrijkste.
  Kijk maar in Den Haag.

 4. Cootje

  Ik hoor die van Baalen en Verhofstadt niet meer , en ze waren toch nog uitgenodigd bij de opening van die mooie brug naar de Krim , het Europese bolwerk is een maandelijks verhuisbedrijf naar Straatsburg .verder bestaande uit zuid Europese profiteurs en opvreters , geleid door een ondemocratische maniakken die als het puntje bij het paaltje komt er zitten voor zich zelf , mondkapjes vaccins testen solidariteit tot de deur

 5. Bunky01

  Heel snel opdoeken dat geldverslindende ondemocratische zooitje. Geen enkel oog voor de eu burger, alleen een voor zichzelf zorgende bende. Nederland is de pin-automaat voor deze geld over de balk smijtende zelfbenoemde heersers. In Brussel heeft men alleen een luisterend oor voor zichzelf en hun geld-graaiende collega’s.

 6. Eksteroog

  En we hebben in Nederland al zoveel ‘useful idiots’ voor Poetin: Baudet, Wilders.

  Die ook dumpen in Europa?

  1. usb3.0

   eksteroogje

 7. Drollevanger

  Ik en velen met mij vind dat de door de EU en Westerse landen uitgelokte ruzie met de Russen, steeds meer op een kleuterruzie op een kinderspeelplaats begint te lijken. Een ruzie onder in een peuterklas, waarin de enigen die er van te lijden hebben, onze eigen industrie en landbouw zijn.
  Ik begrijp dat de Russen enkele dagen nadat West-Europa begon te zeuren over de Nordstream pijpleiding, dit gas daarom al verkwanselden aan China en India. Dit zorgt ervoor dat wij voor onze energie straks afhankelijk worden van duur Schalie-gas uit de VS.(+ houtpellets uit hun oerbossen). Dit naast het gegeven dat het boren naar Schaliegas in ons eigen land uit milieu oogpunt is verboden.
  Is dat schijnheilig, of is dat “schein”heilig?
  Onze linksdraaiende regering krijgt de aarde er wel weer bovenop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.