Feestje! Banken heffen de privacy van internetoplichters op, slachtoffers kunnen ze nu zelf te grazen nemen

Voor internetoplichters is het uit met de pret. Banken bieden slachtoffers vanaf nu de mogelijkheid om de naam en het adres van de oplichters op te vragen, mits zij eerst aangifte hebben gedaan. Verschuilen achter privacywetgeving zit er voor deze smeerlappen niet meer in!

Het werd echt hoog tijd dat we in Nederland eens wat minder rekening gingen houden met de privacy van oplichters en andere criminelen. Dat werd toch echt te gek. En minister Grapperhaus van Justitie denkt er kennelijk hetzelfde over. Hij heeft de banken nu zo ver gekregen dat ze de privacy van jatmozen opheffen.

Fraudeurs krijgen van de banken wel eerst de kans om zelf het geld terug te storten als gedupeerden eerst aangifte hebben gedaan. Doen ze dat niet binnen de drie weken die de bank ze daarvoor geeft, dan mag de bank op verzoek van het slachtoffer bepaalde personalia gewoon verstrekken.

Het zal natuurlijk niet alle vormen van fraude tegengaan, maar het zal wel echt ontzettend helpen. Veel fraudeurs maken namelijk nog steeds gebruik van Marktplaats, de Tikkie-app en Nederlandse bankrekeningen. Voor Nigeriaanse prinsen, buitenlandse lotto’s en erfenissen is het nog steeds uitkijken geblazen, maar als je daar tegenwoordig nog intrapt ben je ook wel héél naïef.

Het scheelt de politie in ieder geval een hele hoop werk, want nu zou je als slachtoffer dus in principe de correspondentie tussen jezelf en de bank aan een agent kunnen laten zien, en de oplichter direct confronteren. Mooi dat dit eindelijk zo kan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. halo1

  Je kan je sowieso afvragen of dat internet op den duur niet een bedreiging voor onze totale cultuur kan worden.. gelet op de (extreem hoge) eisen van privacy , humanisme en Bildung. Benieuwd of deze maatregel effectueert…

 2. Fax uit Darmstad

  Daar gaat weer een verdien model voor een deel van onze samenleving.
  Wel schijnheilig van de banken om een individu het terughalen van het geld zelf te laten regelen.
  Waarom niet gelijk je geld terug op je rekening, dan kan de ontvanger aantonen dat ie te goedertrouw was.

 3. HD

  Die foto is misleidend, gezien huidskleur van de agent

  1. Akwasi

   Ik weet waar je woont.

   1. Nostradamus

    Wat, ga je HD vanwege je familietraditie gevangen nemen en verkopen?

  2. WayneGretzky99

   Precies, een zwarte die werkt. Onmogelijk.

 4. Nostradamus

  Je kan je afvragen waarom dit snoepje uitgedeeld wordt. Hebben banken soms een slechte naam?

  1. Fax uit Darmstad

   Voorspeller
   De spijker op z’n kop

 5. usb3.0

  Banken hebben het helemaal niet op jou en mijn privacy, het feit dat het al zo moeilijk is om dit voor elkaar te krijgen terwijl het zo makkelijk is maar wel jou en mijn gegevens delen met buitenlandse ondernemingen/banken vergis je niet hoor, lees de algemene voorwaarden maar eens

 6. usb3.0

  We betalen megaveel om überhaupt een rekening te hebben dus dient de bank ons ook te beschermen..

  1. Fax uit Darmstad

   ++++++++

  2. Thant dolph

   Dan leg je je geld voortaan toch weer onder je matras? Niemand verplicht je geld op de bank te zetten.

   1. usb3.0

    “Niemand verplicht je geld op de bank te zetten.”

    Klopt, ik heb ook mijn geld niet op de bank staan natuurlijk, maar je bent wel verplicht een rekening te hebben druiloortje en die kost ontzettend veel per maand en van dat geld moeten ze jou en mij beschermen en moet het onmogelijk zijn dat mensen de dupe worden van het falen van de banken…

    1. Franz Biberkopf

     “ik heb ook mijn geld niet op de bank staan natuurlijk”

     Usb3.0 bewegen zijn geld in een oude sok.

     Vergis je niet, dit soort idioten bestaan echt.

     1. Franz Biberkopf

      bewegen = bewaart

     2. usb3.0

      Over idioten gesproken franzje schetst een prima zelfbeeld, franzje laat zelf zien wat voor idioot hij is, aangezien hij zijn geld vooral op de bank laat staan zodat hij het niet anoniem en onafhankelijk gebruiken kan zonder dat het geregistreerd staat, franzje betaald alles “contactloos” dat is lekker makkelijk, hoe dom ben je dan, nou franzje laat het u graag even zien…

   2. Fax uit Darmstad

    Daar ligt al teveel, wat te doen met de rest.
    Zonder dat onverlaten dit op komen halen.

    1. Thant dolph

     Begraaf het op een paar onvindbare plekken, verspreid over het land. Zo spreid je het risico!

    2. WayneGretzky99

     Gewoon omzetten in crypto’s. Kan de fiscus er ook niet bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.