Filmpje! ‘Dappere’ politieagenten arresteren ‘levensgevaarlijke’ accordeonspeler op het Museumplein

Zondag waren er weer een aantal mensen die op het Museumplein in Amsterdam duidelijk wilden maken dat ze het wanstaltige lockdownbeleid van het kabinet-Rutte III niet steunen. Gelukkig voor al die Nederlanders die doodsbang zijn dat zulke enge lieden iedereen zomaar, spontaan corona geven greep de politie in… door, in een grote groep, een eenzame accordeonspeler op te pakken.

Op de beelden hieronder zie je hoe een stuk of tien politieagenten er met overduidelijk gevaar voor eigen leven in slagen om één accordeonspeler uit de menigte te isoleren en hem vervolgens, duidelijk tegen zijn zin in, mee te nemen. Je moet die gevaarlijke gek eens zien! Daar staat hij dan, met zijn accordeon. De agenten vertellen hem duidelijk dat hij iets misdaan heeft ‒ wat is niet helemaal duidelijk ‒ en nemen hem vervolgens met z’n allen mee. Want dit soort gevaarlijk werk kan je natuurlijk niet in je eentje, of vooruit, met zijn tweeën doen. Nee, hier moet je met een hele horde agenten op af.

Op Twitter laat journalist Robin Fransman weten dat hij deze meneer herkent: “Mijn overbuurman. Heeft gezin. Is docent op een middelbare school.” Vervolgens sluit hij af met de hashtag #gewonemenseningewetensnood.

Nu kan ik me nog herinneren dat een zekere burgemeester van Amsterdam ons vorig jaar vertelde dat je “altijd [mag] demonstreren… hoef je niet eens te vragen.” Maar dat waren natuurlijk heel andere tijden. En toen betrof het Black Lives Matter. Maar dat is kennelijk anders.

CDA-verkiezingsprogramschrijver Sywert van Lienden vraagt zich af wat de overtreding precies is waarvoor de man is aangehouden. We hebben natuurlijk geen idee, maar dan nog. Misschien zong hij te luid. Misschien mochten ze wel op het plein staan, maar dan zonder geluid te maken. Misschien was zijn accordeon heimelijk een superverspreider van het coronavirus.

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws. 

Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat Nederland overduidelijk een heel stuk veiliger is nu deze staatsgevaarlijke gek is meegenomen door de politie. Want ik kan me er iets bij voorstellen dat ál die andere mensen op het Museumplein doodsbang waren toen ze hem daar zagen staan. Met zijn trekharmonica. Een leuk liedje te zingen. Je zou maar rustig in de sneeuw staan en dan word je opeens geconfronteerd met zo’n zingende en spelende demonstrant. In zijn uppie. Brr, de rillingen lopen me al over het lijf.

Complimenten dus voor de politie Amsterdam! Jullie hebben Nederland écht een stuk veiliger gemaakt gisteren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jack Flash

  Test

 2. Piet151

  Net als bij veel van dergelijke filmpjes is niet te zien wat er aan de “aanhouding” vooraf ging. Dat is jammer, want op deze manier is er geen goed beeld of oordeel te vormen. Ik ga ervan uit, dat die agenten niet voor de lol met z’n achten of zelfs meer die man meenemen. En ook niet voor het niet-dragen van een mondkapje, want daarmee is hij niet de enige.

  1. Vrijedenkert

   Wat neuzel je nou over niet dragen van mondkapjes?
   In de buitenruimte is geen mondkapjes plicht!
   Of wil je dit ook nog graag ingevoerd zien worden…

  2. Edjan

   Piet heelveel eigendunk. Er is op het filmpje niet te zien wat er aan vooraf ging. Heb je iets om te laten zien? Heb je een theorie over wat er gebeurd zou kunnen zijn? Heb je uitspraken van de betreffende ambtenaren in functie? Nee, Piet, je zeikt maar wat. De accordeonist moet volgens jou wel iets ergs gedaan hebben anders kunnen jouw ambtenaren in functie niet zo reageren. Denk jij, als slaafje van de overheid.

  3. EvertB

   In onze anderhalvemetersamenleving moet je je als muzikant natuurlijk niet in een menigte begeven. Of je speelt keigoed en iedereen hangt aan je lippen of je speelt hondsberoerd en iedereen stopt je geld toe om op te zouten.

   1. Emma Louise

    😂

 3. Edjan

  Overtreding? Ja, om in de publieke ruimte muziek te maken, heb je een vergunning nodig.
  De Algemene Plaatselijke Verordening
  De overtreder is op zijn accordeon gevallen en die zal wel kapot zijn.
  Doet me denken aan toen Edwin van Pegida met een groot aantal politieagenten werd opgepakt omdat hij een varkensmutsje op had.
  Terecht dat de helden van de politie voorrang willen bij het vaccineren.

  1. Edjan

   h**ps://www.geenstijl.nl/4782532/hahahahaha_knor_knor/

 4. Heinz

  Die accordeonspelers zijn over het algemeeen Roemenen. Vaak spelen ze uren achtereen “tulpen uit Amsterdam”. Misschien is dat hetgene wat irriteert.

  1. Franz Biberkopf

   Klopt, die accordeon-muziek is niet om aan te horen. Met die herrie kunnen de agenten hun werk niet doen.

 5. liefdevol rechts

  Het filmpje is viraal gegaan en dus zouden de politie of de betrokken agenten dit ook gezien moeten hebben maar het niet nodig achten om zich te verantwoorden voor hun daden, of kunnen ze het niet???

 6. hans-e-pans

  Ja deze agenten zijn ’s lands dappersten om tijdens deze sneeuwpandemie en gevaar voor hun eigen leven deze levensgevaarlijke accordeon spelende terrorist te overmeesteren.

  Misschien is er voor hen wel koninklijke onderscheiding wegens getoond moed beleid en trouw.

  1. Edjan

   hans-e-pans, kunnen ze misschien de medaille afpakken van Marco Kroon en aan deze helden geven. Die staan ook vast nooit ergens wild te plassen.

 7. Telex

  Speelde die vals?

 8. andergeluid

  Zo die speelt nu een toontje lager
  Misschien volgende week weer een toontje hoger

 9. JFU

  Dit is wat Rutte bedoelde met het nieuwe normaal. Onderdrukking van de bevolking wanneer het de politiek uitkomt. Gefrustreerde handhavers zijn er genoeg om die taak uit te oefenen. 75 jaar geleden gebeurde het zelfde….niets is veranderd..!

 10. Piet151

  Er is meer gefilmd en daarop is te zien, dat de muzikant wordt aangesproken door één agent. Hij gaat onverstoord door met musiceren. Er volgt een kort, heel kort, gesprekje, en dan zie je dat de man wordt meegenomen.
  Wat levert info van de gemeente Amstrerdam aan achtergrond? Musiceren op het Museumplein is gewoon verboden tot 1 maart. Die eerste agent deed gewoon z’n werk. Wat precies de aanleiding was dat ook de collega’s zich ermee bemoeiden is niet duidelijk. Maar wat de muzikant deed was in ieder geval niet toegestaan:

  Tot en met 1 maart 2021 mag u niet optreden in stadsdeel Centrum en ook niet op het Museumplein.

  Waarom u niet mag optreden
  Het wordt weer steeds drukker in de stad. Daardoor heeft het publiek regelmatig niet genoeg ruimte om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Als voorbijgangers spontaan willen blijven staan bij een optreden, dan is het lastig om die 1,5 meter afstand te bewaren. Daarom heeft de burgemeester besloten dat optredens van straatartiesten en -muzikanten voorlopig niet mogen. Dit vooralsnog tot 1 maart 2021.

  Hier geldt het verbod
  Het verbod geldt in heel stadsdeel Centrum, ook in de binnenstad. U mag ook niet optreden op het Museumplein. Voor het Museumplein hebt u geen vergunning nodig, maar ook daar geldt het verbod voor straatartiesten tot en met 1 maart 2021. U kunt een boete krijgen als u zich niet aan de regels houdt.

  Je kunt ervan vinden wat je wil, maar de verordening was heel duidelijk. Waarom de man niet gewoon is gestopt met muziek maken is onduidelijk. Of de agent daarmee genoegen had genomen ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.