FVD campagne 01 1

Kijken! Thierry Baudet op campagne in lockdown-hatend Amsterdam: 'Jullie zijn goed bezig!'

Geen categoriefeb 08 2021, 11:00
Op zondag voerden Thierry Baudet en zijn team van Forum voor Democratie campagne in Amsterdam. Ondanks de corona-belemmeringen gaat er duidelijk energie uit van de FVD-campagne - zeker als er horecagelegenheden worden aangedaan die he-le-maal klaar zijn met de draconische lockdown van het rampkabinet-Rutte III.
"We hebben de hele middag rondgelopen in Amsterdam," zegt Baudet in een filmpje over de Amsterdamse campagne. Hoewel dat misschien niet een stad is die je écht in verband zou brengen met fanatisme voor Forum voor Democratie is ook daar het één en ander broeiende. "Ongelooflijk veel enthousiasme," gaat Baudet dan ook verder. "Winkeliers maar ook mensen met cafés."
Vervolgens zien we Baudet ‒ zonder mondkapje, waarmee hij onderstreept dat FVD helemaal niet in al die vergaande maatregelen gelooft ‒ in een eetgelegenheid staan waar ze (blijkbaar) aan afhalen doen. "Horeca weer open!" zegt hij tegen de eigenaar. "Mag ik deze flyer hier neerleggen?" Natuurlijk mag dat van de ondernemer. Niet zo gek natuurlijk; die man wil gewoon weer geld verdienen en vindt een partij die zich daarvoor inzet ongetwijfeld helemaal prima. "Jullie doen het hartstikke goed," zegt de ondernemer dan ook': "Blijf zo doorgaan zou ik zeggen!"
"Iedereen wil weer open," zegt Baudet terecht: "dus we hebben heel veel goede moed."
https://twitter.com/Franzzois/status/1358487874174394371
Die energie waar Baudet het over heeft begin je inderdaad overal te voelen. Mensen zijn klaar met de lockdown. Ze willen weer aan het werk en hun leven zoveel mogelijk terug. Dat zien we zelfs terug in de bezoekerscijfers. Waar verhalen die kritisch waren het over de lockdown het maandenlang gewoon niet zo goed deden (waar we ons niet door tegen lieten houden trouwens) is dat nu anders. Opeens worden zulke artikelen juist wél goed gelezen.
Wat ongetwijfeld reden is dat het mediakartel nu óók met zulke verhalen komt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Twitter, Facebook, LinkedIn, MeWe, Gab en al die andere sociale media, waarop je steeds vaker posts voorbij ziet komen van mensen die 'genoeg is genoeg!' roepen.
Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws.
Ja, er lijkt iets gaande te zijn. Forum voor Democratie liet ons het topje van de ijsberg zien. Maar er is meer: een omwenteling in het coronadenken komt eraan. Zélfs in Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten