accordeon

Filmpje! 'Dappere' politieagenten arresteren 'levensgevaarlijke' accordeonspeler op het Museumplein

Geen categoriefeb 08 2021, 10:00
Zondag waren er weer een aantal mensen die op het Museumplein in Amsterdam duidelijk wilden maken dat ze het wanstaltige lockdownbeleid van het kabinet-Rutte III niet steunen. Gelukkig voor al die Nederlanders die doodsbang zijn dat zulke enge lieden iedereen zomaar, spontaan corona geven greep de politie in... door, in een grote groep, een eenzame accordeonspeler op te pakken.
Op de beelden hieronder zie je hoe een stuk of tien politieagenten er met overduidelijk gevaar voor eigen leven in slagen om één accordeonspeler uit de menigte te isoleren en hem vervolgens, duidelijk tegen zijn zin in, mee te nemen. Je moet die gevaarlijke gek eens zien! Daar staat hij dan, met zijn accordeon. De agenten vertellen hem duidelijk dat hij iets misdaan heeft ‒ wat is niet helemaal duidelijk ‒ en nemen hem vervolgens met z'n allen mee. Want dit soort gevaarlijk werk kan je natuurlijk niet in je eentje, of vooruit, met zijn tweeën doen. Nee, hier moet je met een hele horde agenten op af.
https://twitter.com/jacknieuw1/status/1358406719773306886
Op Twitter laat journalist Robin Fransman weten dat hij deze meneer herkent: "Mijn overbuurman. Heeft gezin. Is docent op een middelbare school." Vervolgens sluit hij af met de hashtag #gewonemenseningewetensnood.
https://twitter.com/RF_HFC/status/1358446495360507905
Nu kan ik me nog herinneren dat een zekere burgemeester van Amsterdam ons vorig jaar vertelde dat je "altijd [mag] demonstreren... hoef je niet eens te vragen." Maar dat waren natuurlijk heel andere tijden. En toen betrof het Black Lives Matter. Maar dat is kennelijk anders.
https://twitter.com/doarproatlub/status/1358417611181215747
CDA-verkiezingsprogramschrijver Sywert van Lienden vraagt zich af wat de overtreding precies is waarvoor de man is aangehouden. We hebben natuurlijk geen idee, maar dan nog. Misschien zong hij te luid. Misschien mochten ze wel op het plein staan, maar dan zonder geluid te maken. Misschien was zijn accordeon heimelijk een superverspreider van het coronavirus.
Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws.
Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat Nederland overduidelijk een heel stuk veiliger is nu deze staatsgevaarlijke gek is meegenomen door de politie. Want ik kan me er iets bij voorstellen dat ál die andere mensen op het Museumplein doodsbang waren toen ze hem daar zagen staan. Met zijn trekharmonica. Een leuk liedje te zingen. Je zou maar rustig in de sneeuw staan en dan word je opeens geconfronteerd met zo'n zingende en spelende demonstrant. In zijn uppie. Brr, de rillingen lopen me al over het lijf.
Complimenten dus voor de politie Amsterdam! Jullie hebben Nederland écht een stuk veiliger gemaakt gisteren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten