Gaat lekker! Zelfs eigen D66-staatssecretaris vertrouwt belastingambtenaren niet, verdenkt ze van post kwijt maken

Na de toeslagenaffaire heeft zo goed als niemand nog vertrouwen in de ambtenaren bij de Belastingdienst. Zelfs de eigen bewindsman, staatssecretaris Hans Vijlbrief, durft zijn vingers niet te branden aan de integriteit van de organisatie. En dus voert hij een nieuw systeem in, om alle poststukken die burgers toezenden te oormerken en te kunnen blijven volgen. Want er schijnt daar nog wel eens wat kwijt te raken, waarna burgers ineens zwaar onterechte gepeperde rekeningen krijgen…

Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën, D66) voelt er wel wat voor om een ‘track & trace’-systeem in te voeren bij de Belastingdienst, om ervoor te zorgen dat door burgers opgestuurde stukken niet zomaar kwijt kunnen raken bij de fiscus. Dan ben je toch eigenlijk alle vertrouwen in de eigen ambtenaren kwijt!

Kennelijk is het specifiek bij de Belastingdienst een probleem dat door burgers opgestuurde stukken zomaar kunnen verdwijnen of maandenlang onbehandeld bij een ambtenaar in de mailbox blijven hangen. Om dat in de toekomst te voorkomen kan het zomaar zijn dat er nu wéér een heel nieuw IT-systeem voor de fiscus moet worden opgetuigd. Dat meldt de Telegraaf. Dan kun je er haast donder op zeggen dat het weer eens heel duur én héél inefficiënt gaat worden.

Op zich is een dergelijk systeem, mits goed opgezet, niet eens zo’n heel slecht idee. Een stapje in de goede richting, nietwaar. Maar ook nog niet veel meer dan dat, zeker omdat aan zo’n nieuw systeem een hoop gevaren kleven – zie vorige alinea.

Hoe dan ook lijkt de Belastingdienst opnieuw in het eigen zwaard te vallen, nu er ook nog allerlei post lijkt te zijn kwijtgeraakt. Laten we niet vergeten dat heel veel competent personeel eruit is gewerkt, en het vaak om complexe dossiers en regelgeving gaat. Dan is het ook niet zo gek dat er dossiers lang onbehandeld blijven.

Al met al dus een goede stap. Maar of dit nu de langverwachte oplossing zal zijn voor alle misère bij die blauwe enveloppenfabriek…? We helpen het hopen, zullen we maar zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Cycle25

  De Nederlandse belastingdienst is geen onderdeel meer van dit land, deze collectebus met blauwe enveloppen is een onderdeel van Brussel.

  1. Bunky01

   Zeer correct geformuleerd. Toevoeging “en daarmee worden de zeer riante salarissen, onkostenvergoedingen en uiteraard de goud-garande pensioenregeling en de belastingvrije aankopen gefinancierd”.

   1. Nostradamus

    Geld-t alleen voor de hogere bestuurslagen. Daarom doen ze onderop hun best niet meer.

 2. Canta

  Bij de rellen vanwege de avondklok gingen de meeste mensen op deze pagina er van uit
  dat die relschoppers allochtonen waren, terwijl het nu wel duidelijk is dat ze uit alle gelederen van onze samenleving kwamen. Dat bij het VALS beschuldigen van belastingfraude, de meeste mensen allochtoon waren, hoor je hier nergens.
  M.a.w. allochtonen worden hier wel genoemd als oproerkraaiers maar als ze het slachtoffer zijn van valse beschuldigingen heeft niemand het over het feit dat het om allochtonen gaat.
  En waarom lees ik op deze site niets over de racistische WhatsAppjes van Baudet.
  De berekening van Baudet wat betreft intelligentie: “100 is het GEMIDDELDE. Dus blank 110%, hispanic 90%, african 75%.
  Zet daar de opmerkingen naast die hij heeft gemaakt over Joden en over vrouwen, dan moet je toch wel blind en doof zijn om hier geen discriminatie in te zien.

  1. usb3.0

   Wie begint hier over allochtonen?

   1. Canta

    usb3.0
    “Wie begint hier over allochtonen?”
    IK, omdat ze wel naar voren worden gebracht waar dat nergens op slaat en men ze niet noemt als het WEL over hen gaat.

    1. usb3.0

     Dus jij begint hierover niemand anders, jij brengt het naar voren om vervolgens te framen, jij gooit olie op het vuur niemand anders, jij neemt anderen de maat maar zelf begin je erover

     1. Canta

      usb3.0
      Begrijp je het echt niet????
      “jij gooit olie op het vuur”???????
      Ik gooi nergens olie op. Ik merk alleen op dat wanneer het voornamelijk allochtonen zijn die het SLACHTOFFER zijn van de valse fraudebeschuldigingen, dat dan niemand hier dat feit benoemd.
      Terwijl men er als de kippen bij is om ze van alles te beschuldigen.

    2. WayneGretzky99

     Ik merk alleen op dat wanneer het voornamelijk allochtonen zijn die het SLACHTOFFER zijn van de valse fraudebeschuldigingen, dat dan niemand hier dat feit benoemd.
     Dat ze in dit geval niet bewezen hebben gefraudeerd neemt niet weg dat het veelal zwarten/haatbaarden zijn die altijd fraude plegen. Dus de ‘slachtoffers’ kunnen hun eigen volk, want nl-ers zijn het niet, verantwoordelijk houden dat ze lijdend voorwerp zijn geworden.

  2. Flach

   En jij denkt dat er bij de belastingdienst alleen maar sneeuwvlokjes werken ? 😀

 3. usb3.0

  Geloof mij dat gaan ze misbruiken…

 4. ManX

  Ieder mens discrimineert Canta. Jij ook. Als je er nu van uitgaat dat alle mensen gelijkwaardig zijn (dus evenveel waard) maar niet gelijk, kun je een stapje verder komen in je eenpuntige denken.

  En ja, er is verschil in intelligentie tussen verschillende bevolkingsgroepen, culturen en samenlevingen. So what?

  1. Canta

   ManX
   “En ja, er is verschil in intelligentie tussen verschillende bevolkingsgroepen, culturen en samenlevingen. So what?”
   Nee er is geen verschil in intelligentie. Er is wel verschil tussen culturen en samenlevingen. Dan ligt het er maar helemaal aan HOE je meet en WAT je meet.
   Wij meten met onze maatstaven. In andere culturen kunnen dat volkomen onbelangrijke zaken zijn. In onze huidige maatschappij moet je begrijpen hoe je met een computer omgaat. In het Amazonegebied moet je weten hoe je een spoor volgt van
   een prooidier. Wie is er nou intelligenter???
   Verschil in culturen: ja.
   Verschil in intelligentie: nee.

   1. ManX

    Je kletst onzin Canta. Wat jij naar voren haalt is ‘kennis & kunde’. Dat heeft niets met intelligentie te maken.

    Er zijn universele IQ-testen die los staan van cultuur, opvoeding en scholing. Daaruit komt naar voren dat verschillende bevolkingsgroepen verschillend scoren.

    Binnen je belachelijke vooringenomen linkse gedachtegang, vind je dat een ramp omdat je het koppelt aan discriminatie. Het is geen ramp, het is een feit. Aziaten en Joden scoren hoger dan blanken. So what? Stel je toch niet zo hysterisch aan.

    1. Canta

     ManX
     “Er zijn universele IQ-testen die los staan van cultuur, opvoeding en scholing”.
     “Aziaten en Joden scoren hoger dan blanken”.
     Een IQ-test die losstaat van cultuur, opvoeding en scholing, bestaat niet.
     Je achtergrond heeft altijd invloed op wat je doet. Dus ook bij de makers van testen.
     Wat Aziaten en Joden betreft, daar haal jij intelligentie en kennis en kunde door elkaar. In landen zoals Japan zal kennis meer ontwikkelt zijn dan hier omdat in die cultuur prestatie veel belangrijker is dan hier. Ook dat betekent niet dat de intelligentie hoger is. Hier toon jij dus vooringenomenheid.
     Bovendien, wanneer iemand anders denkt over zaken dan jij, betekent dat niet dat dat hysterisch is. Ook dat is een vooringenomen gedachte.

   2. Cootje

    Een intelligente allochtoon die uit een cultuur komt en nog erger die cultuur handhaaft van eerwraak , besnijdenis , uithuwelijken , en vrouwen onderdrukking . Leen ik mij dochters niet aan uit . Of hij wel of niet zo is je gaat ook niet in de zon liggen de hele dag als je geen huidkanker wil hebben. Dat heeft niets te maken met IQ maar met gezond verstand ook niets met racist . Maar met een cultuur die helaas nog bestaat die wel steeds minder wordt maar bijna ongelukken wil je toch voorkomen , duurt zeker 4/5 generaties voordat deze rituele zijn verbannen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.