Held! Oscarwinnaar Denzel Washington veegt vloer aan met BLM: ‘Heb niks met mensen die de politie zo behandelen!’

Acteur Denzel Washington heeft in een interview duidelijk gemaakt dat hij de politie altijd zal steunen… en dat hij helemaal niets heeft met de linksradicale politiehaters van Black Lives Matter. Hij vindt het wanstaltig dat de BLM-protesten zo tegen de politie waren, aldus Washington, al was het maar omdat de demonstranten alleen maar in staat zijn te protesteren omdat politieagenten hun vrijheid waarborgen.

In Nederland doen de mainstream media vaak net alsof de Black Lives Matter-beweging op grote schaal gesteund wordt in Amerika ‒ en zeker door alle belangrijke zwárte Amerikanen. Niets is echter minder waar. Heel veel Amerikanen vinden BLM vreselijk. En ja, dat geldt ook voor Afro-Amerikanen. De kritiek vanuit juist die hoek op BLM is vaak niet mals.

Tweevoudig Oscarwinnaar Denzel Washington heeft zich nu ook uitgesproken tegen de radicaallinkse, racistische, gewelddadige beweging. “Ik heb ontzettend veel respect voor wat [de politie] doet,” aldus Washington in gesprek met Yahoo. “Ik heb niks met mensen die de politie beledigen. Als zij er niet waren zouden we de vrijheid niet hebben om te klagen over wat ze doen.”

Washington legde vervolgens uit dat hij zoveel respect heeft gekregen voor de politie door zijn eigen werk. Toen de opnames bezig waren voor de film Ricochet, die uitkwam in 1991, ging hij namelijk op stap met een politieagent, een sergeant. Die moest ingrijpen toen een oude man met een vuurwapen stond te schreeuwen bij zijn huis.

“Ik stapte niet uit de auto,” aldus Washington, “maar hij wel. Op het moment dat hij uit de politiewagen stapte kwam er een andere auto aansnellen. Twee jongeren sprongen eruit en begonnen te schreeuwen. Later bleek dat de oude man hun grootvader was. De agent slaagde erin de gemoederen te bedaren zodat er niets misging.”

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

“Maar het bewees voor mij dat agenten hun leven zomaar, van het ene moment op het andere, kunnen verliezen. De agent bleef kalm. Hij kon zijn eigen pistool trekken, waarna hij de jongeren die keihard aan kwamen racen had kunnen neerschieten. Hij had de oude verdwaasde man kunnen neerschieten ‒ ik denk dat die dement was. Maar in dat ene moment besefte ik, en ik ben het nooit vergeten, waar onze agenten elke dag mee te maken krijgen, van seconde op seconde.”

Washington gaf het interview in verband met zijn nieuwste film, The Little Things. Daarin speelt hij voor de dertiende keer in zijn lange loopbaan een politieagent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Barbera

  Ja, en…
  Oh wacht, …

 2. halo1

  Je kan je afvragen waarom veel zwarten niks hebben met de politie.. is het een aangeboren aandrang tot anarchie?.. je kan moeilijk verder gaan met verklaringen : want: de “racisme”-knuppel!. Gelukkig horen we nu eens een tegengeluid…

  1. Barbera

   Denzel is een religieuze Trump aanhanger.
   Dat is de reden dat Michael hem aanhaalt.

   Geloven nog steeds dat Trump heeft gewonnen. 🤣🤣

   1. Spaanse_K0K

    Maar Ted Cruz geeft niets om het uitzicht van Parijzenaren.
    Onzinnige uitgave, dat klimaataccoord van Parijs.

    MvdG: Co-founder bij Ted Cruz 46

    1. Tedje Kruis

     Tedje Kruis forever!

   2. WayneGretzky99

    Kut he, als een zwarte tegen zwarte misdaad is.

  2. Nostradamus

   Er zijn genoeg tegengeluiden maar de zure MSM wil ze niet laten horen.

  3. Wally

   Uitstekende instelling dus. Kritisch kijken mag altijd naar alle rassen. Maar let op….. hoort u blm nu schreeuwen? Want in usa is een man gearresteerd die zn eigen broer en 4 of 5 kinderen heeft doodgeschoten. Alle betrokkenen hebben of hadden een donkere huidskleur. Black lives matter toch? Nou….. ik hoor niets…. helemaal niets..
   Dus, All LIVES MATTER!!!

 3. Spaanse_K0K

  Denzel Washington in gesprek met Yahoo. “Ik heb niks met mensen die de politie beledigen. Als zij er niet waren zouden we de vrijheid niet hebben om te klagen over wat ze doen.”

  Na de bestorming van het Capitol, vind ik deze stellingname van Denzel logisch.
  Dat “white trash” heeft geen enkel ontzag, dat was duidelijk te zien.

  1. Seneca

   @cockje
   zelfkennis is een groot goed. eerlijk van je dat je er voor uitkomt dat jij ‘white trash’ bent.

   1. WayneGretzky99

    Dat is toch wel een zware belediging voor white trash. Cockje en soortgenoten staan nog lager op de ladder dan white trash.

 4. Drostemannetje

  De Nederlandse media, NPO voorop komen met voorbeelden om te laten zien hoe rascistisch de Amerikaanse politie is. Afgelopen dagen met de berichten over het zwarte meisje wat pepperspray in haar gezicht kreeg van een witte politieagente. Of de politieman die vervolgd wordt voor het doodschieten van een zwarte man in december. Alsof er geen Hispanic of blanke mensen worden neergeschoten door de politie of gewoon andersom. Het is cherry-picking. Zo wordt het beeld gemaakt hoe rascistisch de Amerikaanse politie wel niet is. Ook dat alle geweld bij demonstraties door rechtse mensen gepleegd worden. Zie de bestorming van het Witte Huis. BLM-acties worden gedownplayed. Wie de media in zijn macht heeft, bepaald wie of wat wij te zien krijgen. Zo simpel is het.

  1. Barbera

   Let u even op –DDS en cherry-picking

   1. 75

    Barbara je mag hier nog steeds haar plasje doen!!!!!!

   2. Nostradamus

    DDS laat alleen horen wat je op de MSM niet te horen krijgt. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen of bestaat jouw bloed alleen uit zuur?

    1. Tedje Kruis

     Het is een doodnormaal MSM bericht, maar door vd Galien compleet uit context gerukt voor politiek gewin.

     1. WayneGretzky99

      Verbeter de wereld, begin bij je eigen linksch terroristische kliek.

     2. Nostradamus

      Oh, stuur eens een aantal linkjes van MSM?
      Zou dus niet zo moeilijk moeten zijn.

   3. Tedje Kruis

    En liegen

  2. Spaanse_K0K

   Zie de bestorming van het Witte Huis.

   Wat, wanneer, waar heb ik dit gemist?

   1. Tedje Kruis

    Nog steeds de misser van de eeuw, een onderwerp waar DDS niet aan herinnert wenst te worden.

    Sylvana is belangrijker

    1. Spaanse_K0K

     Ik kon het betrekken van Biden van zijn nieuwe ambtswoning nou niet echt een bestorming noemen.

   2. WayneGretzky99

    Daar tegenover kunnen een miljard tal zwarte misdadige acties gezet worden.

  3. halo1

   De linkse media manipuleren er natuurlijk driftig op los.. bij de Floyd-kwestie hadden de meesten van ons waarschijnlijk (als ze eerlijk zijn) weinig anders gehandeld:…onberekenbaar..wat gaat hij doen?… hij of ik? Eerst het bloed onder je nagels vandaan halen… en dan?!! Maar wij zien natuurlijk alleen de tweede helft van de film…

 5. LifeBuddy

  BAM, alweer een verbale fikse Uppercut op de arische sLinkse Agressie ondersteuners. Straks gaan de arische sLinkse nog vertellen dat het allemaal de schuld is van DDS. sLinkse wappies!

  1. Spaanse_K0K

   Het is allemaal de schuld van DDS.

  2. Barbera

   DDS en rechts hebben niets in de melk te brokkelen.
   Zie peilingen 🙂

   1. halo1

    Dat dacht je maar….iedereen is trouwens ergens wel een beetje rechts en links. In de zomernacht sla jij waarschijnlijk ook een irritante mug (heel rechts) dood… en als tien rechtse mensen samen een huis bouwen.. en er wordt er een ziek.. werken ze ook voor hem. Anders wordt het natuurlijk als er dan ook nog een tweede ziek wordt..dat is het verschil tussen goed en gek, resp. rechts en links.

  3. Tedje Kruis

   Lees het originele verhaal even sukkel en laat je de leugens door vd Galien niet in de mond leggen.

   1. LifeBuddy

    Zelfs Wappie kruisjes hebben zich sLinkse Leugens en Bedrog op de mouw laten spelden door de VVD&CO. HaHaHaHa, sommigen gaan gewoon weer mee in de sLinkse p*do polonaise.kots..

 6. Henrique Villiers

  Er wordt wat afgeveegd ! De laatste tijd…

 7. RvdBe

  Uiteraard zijn er ook zwarten die zich niet laten gek maken door racistische bewegingen als antifa en blm, alleen als je dat uitspreekt ben je je leven niet meer zeker.

  1. Barbera

   Gelukkig speelt Denzel politieagent, hoeft nergens bang voor te zijn.

   1. Nostradamus

    Gelukkig zit jij achter een beeldscherm. Hoeven wij nergens bang voor te zijn 🙂 🙂 🙂

    1. WayneGretzky99

     Zit ze in een TBS gesticht dan? Anders is het nog gevaarlijk.

 8. ikweetwatikwil

  Barbera: Gelukkig speelt Denzel alleen maar een agent en hoeft nergens bang voor te zijn.

  Dan heb je het mis. Je hoeft alleen maar te zeggen dat je als beroemdheid tegen BLM bent , dan ben je je leven niet meer zeker en al helemaal niet ,zoals je zelf schrijft, als je een Trump aanhanger bent.

  Heb altijd graag naar een film met Denzel gekeken een fantastische acteur.

 9. Adriaen van Bergen

  De meeste mensen (van alle huidskleuren) zijn tegen bewegingen als BML en Antifa.
  Dit soort bewegingen richten alleen maar ravages aan.

  1. Nostradamus

   Alleen zal de MSM dat niet willen laten zien. Die heult juist met dat soort want die hebben ook gezien dat anders hun panden vernield worden.

 10. Tedje Kruis

  Vd Galien verzint een heel verhaal over het afgewogen betoog van Dezelfde
  Washington heen.

  Nergens een woord over “extreem links”, alleen maar een correct standpunt als steunbetuiging voor de hulpverleners.

  Nergens wordt het politiek en nergens kiest hij partij.

  Vd Galien liegt er weer op los

  1. Spaanse_K0K

   Vd Galien liegt er weer op los

   Dat doet hij anders noooooooit.

 11. liefdevol rechts

  Ik moet ook niets hebben van BLM.

  1. halo1

   Leuk deze mededeling.. maar zeg er dan ook wel even bij waarom.. eerlijk maar zonder ‘racistisch” te worden. Er zijn denk ik twee (uitgesproken) typen (zwarten): het (non-aggressieve) Mandela-type en het wel-aggressieve BLM-Akwasi-Sylvana-type..en dit laatste type wekt jouw/mijn/onze anti-agressie op ..met de eerste groep zullen weinig mensen problemen hebben.

   1. Seneca

    @halo1
    u doet dus ook mee met de heiligverklaring van Nelson Mandela. vraagt u zich nooit af waarom hij op het Robbeneiland gevangen zat? de man was een doodgewone moordenaar die twee – zwarte – politiemensen heeft vermoord. overigens heeft hij voorafgaand aan de machtswisseling in Zuid-Afrika, een bijzonder smerig spelletje gespeeld. hij heeft aan zijn – zwarte – medeburgers beloofd dat op het moment dat hij president zou worden, de zwarten, de huizen van de blanken mochten nemen. o, wat een fijn mens was Mandela. toen hij de macht overnam,. had hij geen nagel om aan zijn k*nt te krabben; bij zijn overlijden was hij multimiljonair. dat mag je bij de deugmensjes niet noemen. de zwarte is bijkans heilig terwijl het mensen zijn, goede, slechte en alles wat daar tussen zit. wellicht ten overvloede: ik heb ij Z-A gewoond en gewerkt.

    1. halo1

     Nee hoor.. het is geen heiligverklaring.. ik heb niets met zwarte mensen sowieso.. maar accepteer uiteraard hun bestaan en probeer er gewoon mee om te gaan. Deze details van u neem ik voor kennisgeving aan.. en ik bedoelde eigenlijk wat u ook zegt : er zijn goede en slechte… voor het gemak had ik Mandela dan maar even bij de eerste groep gerangschikt.

 12. Tedje Kruis

  Los van het welles nietes, zullen we eerst even het echte Yahoo-verhaal lezen en ons allemaal niet de kop gek laten maken door DDS/Galien?

  Scheelt zoveel energie

 13. AS210854

  Snap sowieso niet hoe mensen een persoon , die een hoog zwangere vrouw een pistool op haar buik zet en dreigt te schieten als zij haar geld en kostbaarheden niet afgeeft, verheerlijken 🤮🤮🤮🤮🤮

  1. halo1

   Dat heeft te maken met het linkse frame van het weg-relativeren van misdaad.. omdat de mensen zgn. “in achterstandsituaties leven”” zgn. “kansarm” zijn. enz.. het liefste zou men ze (emotioneel) eigenlijk helemaal niet bestraffen.. het zijn nog slechts de rechtse (rationele) rudimenten die dit dan nog verhoeden. .. want het is natuurlijk de decadentie ten voeten uit..

 14. M.Dikker

  Gelukkig maar! Mijn idool!

 15. Flach

  Super, en zelfs dapper om zo openlijk tegen de haat en geweldscampagne in te durven gaan. Er zijn doden gevallen onder mensen die het er niet mee eens waren. Hij is in mijn achtig gestegen. Top, weg met die waanzin. Benoemen van misstanden is prima, maar op een normale manier en wel even met feiten gestaafd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.