Hugo de Jonge op z’n ‘best’: houd rekening met een week lagere besmettingen gevolgd door piek

Ja, het gaat sneeuwen. En ja, het gaat daarbij ook vriezen. Maar uit voorzorg heeft de GGD al aangegeven om alle teststraten en vaccinatielocaties zondag te sluiten. Daardoor gaan we waarschijnlijk een daling meemaken van het aantal gedetecteerde coronabesmettingen, om vervolgens boven onze eigen grenzen uit te stijgen.

Vanwege het verwachtte winterse weer wordt er op zondag helemaal niemand meer gevaccineerd in Nederland. Ter vergelijking: In de Russische hoofdstad Moskou is het vandaag -15 graden maar gaat het testen en vaccineren gewoon door. In Nederland verwachten we zondag te bevriezen tot -3 a -7 graden.

Vooral de hevige sneeuwval zou de reden zijn om alle testen en vaccinaties in Nederland stil te leggen. Het KNMI heeft dan ook code rood afgekondigd. Allemaal leuk en aardig, maar waarom moeten wij in Nederland -en zeker in crisistijd- opeens weer al het werk neerleggen?

De cijfers die de lockdown van het test- en vaccinatiebeleid teweeg brengen zijn ongekend. Ongeveer 40.000 mensen moeten een nieuwe afspraak maken om getest of gevaccineerd te worden. En dan komt daar nog eens bij kijken dat de verwachting is dat de GGD niet eens de capaciteit heeft om al die mensen vroegtijdig af te bellen voor een nieuwe afspraak.

De coronacijfers zullen -naar alle waarschijnlijkheid- de komende dagen gaan dalen, om vervolgens weer te stijgen tot explosieve hoogten. Gaat de regering dan roepen dat er extra maatregelen nodig zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Linksbuster

  Geen testen dus geen nieuwe besmettingen..eindelijk zijn we corona de baas…morgen naar de Griek!

  1. Buzz68

   Ik mis de input van Nostradamus.

 2. NO8DO

  Kenneth heeft zeiken, zeuren en verzinnen tot een ware kunst verheven.
  Een ware condomicus .

  1. driewerf

   moet wel eerlijk zeggen dat jij nog harder zeurt en zeikt

   1. Jack Flash

    Nog steeds de test van Kary Mullis?
    🤑

 3. Edjan

  Natuurlijk, het zondige volk gaat sleeën en met sneeuwballen gooien. Een enkeling zelfs na negen uur ’s avonds: een doodzonde. Sodom en gomorra.
  Natuurlijk gaan daardoor de cijfers omhoog. Het schuldige volk krijgt dan straf: een verzwaarde lockdown en een verlengde avondklok.

 4. JFU

  Alles hangt of staat met die idiote testen die niet eens betrouwbaar zijn. Volgende week een enorme daling van de besmettingen door veel minder testen. Maar volgens ‘deskundige’ de Jonge daarna een gigantische piek…waarom dan??? Misschien hoopt hij daarop om dit beleid dat de economie sloopt te kunnen handhaven, en waarom??

 5. Petrazoveel

  Wanneer gaat het eens tot iedereen doordringen dat ‘de besmettingen’ in bijna alle gevallen niet meer zijn een verkoudheid?

  En dat het heel normaal is dat veel mensen om deze tijd van het jaar verkouden zijn?

 6. ervi

  Brrr. …De jaarlijkse griepgolf staat weer voor de deur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.