Koppige Rutte duwt kapsalons naar faillissement, Duitsland ontvangt Nederlanders met open armen voor knipbeurten

In Duitsland gaan de kap- en haarsalons vanaf 1 maart weer open, óók voor Nederlanders. Dat betekent dat ons buurland het Nederlandse coronabeleid onder druk zet, want als onze eigen kappers dicht moeten blijven krijgen we héél veel ontevreden ondernemers wegens oneerlijke concurrentie!

Een woordvoerder van het ministerie van Arbeid, Gezondheid en Sociale Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen laat aan Omroep Gelderland weten dat hun deelstaat ‘kniptoeristen’ vanaf 1 maart niet zal weren. Wie dus in Nederland rond die tijd geen kapper kan vinden, omdat zij vanwege de coronaregels nog steeds dicht moeten blijven, kan dus vrolijk uitwijken naar Duitsland. Hartstikke leuk voor die mensen, maar beduidend minder leuk nieuws voor al die kappers in de grensstreek die zitten te springen om weer te mogen knippen!

Een snelle politieke analyse biedt echter wel een gouden kans voor de kappers in Nederland. De verkiezingen komen eraan, alle partijen staan te springen om zetels en dus zoekt iedereen naar een ‘geldige’ reden om een wit voetje te kunnen halen bij eventuele kiezers. Dan is er toch niets makkelijker (en politiek gezien veiliger) om nog voor de verkiezingen te zeggen: ‘wij moeten onze kappers redden en in Duitsland kan het blijkbaar ook, dus sta het openen van kapperszaken en haarsalons zo snel mogelijk weer toe’?

Dus kom maar op, Rutte en consorten. Open die kappers! Hier niet in meegaan betekent voor veel kappers misschien wel het einde van hun zaak. Als ze al financiële ondersteuning ontvangen dan zal dat niet veel zijn, maar zelfs als de maatregelen worden versoepeld en de tent weer open mag, dan wil je wel zo snel mogelijk heel veel klanten hebben.

Als die mensen allemaal al zijn geweest dan heb je zelfs met die versoepelingen de eerste weken geen klanten meer, omdat iedereen al naar Duitsland is geweest. Geen enkele kapper zit te wachten op zo’n ‘trap na’ en de politieke partijen zijn nu in de gelegenheid om er iets aan te doen. Hopelijk pakken ze het snel op… Dus hup: open die salons en knippen maarrrr!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. J.P Coen

  zal onze dictator verder worst zijn. Als er geen brede opstand komt tegen zijn beleid gaat dictatortje mark gewoon verder met zijn idioterie.

  markje is de grootste in de peilingen ! Wie brengt hem daar ? de opgehokte ouderen ? de kappers ? , de middenstand ? de horeca ? de kermis boeren ? de gewone boeren ? de forens ? de jeugd ?

  iets klopt er niet dat is volledig duidelijk. Ik mag hopen dat er spoedig een brede opstand uitbrekkt tegen de corona idioterie !

  1. 75

   Opgehokte oudere zijn verstandiger die stemmen pvv maar de gehersenspoelde jongeren
   tussen de 18 en 30 weten niet beter.

  2. Franz Biberkopf

   “markje is de grootste in de peilingen ! Wie brengt hem daar ?”

   De meerderheid van de kiezers, Coen, en niet de domsten. Om die reden vermoed ik dat jij niet op hem stemt.

   1. J.P Coen

    noem dan eens een groep wím ! welke groep wil rutte nou in het zadel houden nitwit ? welke groep is niet brodeloos door de rutte indoctrinatie.

    nou vooruit hútten , hup met de geit mafklapper

    mij slogan kan je toch inmiddels wím of is parkinson in een versnelling gekomen

    stem sociaal, stem PVV

   2. usb3.0

    franzje is een nedermoslim die het helemaal niet zo op Nederland heeft, integendeel zelfs, in alles laat franzje dat graag even weten..

 2. JFU

  Dit rampen kabinet gaat gewoon door met hun afbraak beleid onder het mom van corona.
  De wil om de economie weer aan te zwengelen ontbreekt, hier zit dus meer achter.
  Winkels, kappers en ook de horeca kunnen weer open onder strikte voorwaarden dat heel eenvoudig is te regelen. Kapper werken op afspraak, aantal bezoekers in winkels afhankelijk van het vloer oppervlak en ga zo maar door. Niets is 100% veilig…ook de lockdown niet. Maar ja…als de wil er niet is…!

  1. usb3.0

   En het ergste is nog dat dit kabinet wil doen laten geloven dat wij burgers de schuldigen zijn..

 3. J.P Coen

  geweldig artikel !
  h**ps://www.x andernieuws.net/uncategorized/veiligheid-of-vrijheid-econoom-ad-broere-pleit-voor-burgerlijke-ongehoorzaamheid-en-opzetten-parallelle-economie/

 4. Cootje

  Ook deze dankbare ondernemers steunen volgens de peilingen het goede werk van Rutte als de peilingen zo blijven is het MKB tevreden dus mag het nog wel even zo blijven Nederlanders hebben net als Rutte een korte termijn geheugen

  1. J.P Coen

   exact , als rutte 40 + in de peilingen staat zijn of de peilingen krankzinnig of het electoraat klaagt en stemt wederom op de dictator en zijn linkse club.

   1. usb3.0

    40+ dat gelooft niemand en als het al zo is zeg ik fraude, Nederlanders zijn dan zo verschrikkelijk achterlijk, of, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten, betekent dat Nederlanders van hetzelfde soort zijn als leugenclown rutte, en dat in Nederland, onbegrijpelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.