LOL! Fopwetenschappers springen in bres voor homohatende moslims: ‘Maar de helft wijst homoseksualiteit af!’

Vandaag de dag is sociologisch onderzoek vaak genoeg lachwekkend, zo ook het onderzoek van twee Nederlandse antropologen. Ze onderzochten of de islam zorgt voor homo-intolerantie: bijna de helft van de respondenten verwerpt expliciet homoseksualiteit, maar toch komen ze tot de conclusie dat de ‘islam niet per se homo-intolerant is’.

Twee Nederlandse wetenschappers, Saskia Glas en Niels Spierings, hebben namens de Radboud Universiteit onderzoek gedaan onder ruim 9.000 moslims in de Arabische wereld. Zelf komen ze tot de conclusie dat de islam zelf niet per se zorgt voor homo-intolerantie. En ergens hebben ze natuurlijk gelijk. Te vaak wordt er gesproken over de islam alsof het een homogene groepering is, maar net zoals in het christendom zijn er tal van kleine groeperingen die soms compleet andere meningen hebben dan de grotere stromingen.

Toch valt het niet te ontkennen dat in het Midden-Oosten men niet staat te popelen om het homohuwelijk te legaliseren. Sterker nog: in vele landen staat de doodstraf erop, en wijst niets erop dat dit binnenkort gaat veranderen. Ook is één resultatenreeks uit hun onderzoek niet bepaald hoopgevend:

“48 procent van de respondenten verwerpt zowel homoseksualiteit als homoseksuelen als buren, zagen de onderzoekers. Maar ook veel moslims zeggen weliswaar tegen homoseksualiteit te zijn, maar geen bezwaar te hebben tegen homoseksuele buren: één op de vijf.”

Als je dit soort resultaten ziet, dan stemt dat tot weinig optimisme. Het is enorm vermoeiend dat linkse woke-wetenschappers zich in alle bochten wringen om de homohaat binnen bepaalde islamitische culturen te bagatelliseren. Ondertussen hebben ze wel de mond vol over het middeleeuwse christendom. Nieuwsfeitje: beide religies staan nu niet bekend om hun homotolerantie. Accepteer dat nu gewoon en probeer dit niet keer op keer te verbloemen of selectief te zijn in je religiehaat.

Dit soort foponderzoekjes over de islam hebben daarom dus echt nul waarde. Maar ja: sociologische onderzoeken vandaag de dag stellen sowieso nog maar weinig voor. En dit soort kulverslagjes al helemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Edjan

  Dit soort “onderzoeken” wordt op bestelling gedaan. De overheid vraagt, de “wetenschap” draait.
  Enerzijds een bron van inkomsten, anderzijds kun je met het resultaat gerust plaats nemen aan de tafel van een toksjoow.

 2. Linksbuster

  Dus slechts 800 miljoen moslims vinden dat homo’s van een hoog gebouw afgegooid moeten worden…dat valt idd erg mee.

 3. Flach

  Nog steeds weigert men ten koste van alles in te zien dat er maar 1 profeet is ‘de meest perfecte mens’ wiens voetstappen gevolgd dienen te worden, en er maar 1 koran is waarvan het woord zelf heilig en onaantastbaar en onveranderbaar is. Dit ontkennen of willen veranderen is absolute heiligschennis en zoals op de meeste dingen staat daar de doodstraf op.

  Dat niet alle moslims, joden, homo’s en afvalligen van gebouwen gooien of aan hijskranen ophangen wil niet zeggen dat ze het er niet mee eens zijn. Ze zullen zich er zeker niet tegen verzetten. Blijkt ook uit alle onderzoeken die ze in het westen hebben gedaan, de meesten willen het heilige doel waar elke moslim naar dient te streven, een kalifaat met de Koran, de sharia als leidende draad door het bestaan en wetgeving. Dat is wat ze willen. En vergeet nooit dat taqiya, de plicht om te liegen als het in het belang van de islam is, altijd aanwezig is.

  Er bestaat geen gematigde islam. Moslims hebben maar 1 handboek/handleiding en dat boe gaat boven alles. En als dat boek en de regels je niet aanstaat, dan zou men het de rug toe moeten keren. 🙁

 4. Marcel4x4

  Homohaat staat letterlijk in de Koran, net als de bijbehorende straf (doodstraf). De Koran is volgens moslims toch letterlijk het woord van god? Conclusie: het is een religie van homohaat, vrouwenhaat, jodenhaat en haat naar ongelovigen.
  Het christendom was in de middeleeuwen ook verschrikkelijk (vergelijkbaar met de islam nu) maar heeft zich via de verlichting gelukkig geëvolueerd.

  1. Edjan

   Marcel4x4. Het christendom is idd geëvolueerd tijdens de Verlichting. Na de Franse revolutie heeft het moeten accepteren geen staatsgodsdienst meer te zijn, en in de 19de eeuw heeft het zich moeten verzoenen met de moderne wetenschap. De bijbel werd niet meer letterlijk genomen, de angel was eruit.

 5. Wally

  Het geweten van de gutmensch is wederom gesust. ‘U kunt allen rustig slapen……..

 6. Rieks

  Sterker nog, een overgroot deel van de wereld moet niets hebben van kontjesneukers. Is niet verkeerd om bij al dat geklaag over zgn. discriminatie dit regelmatig te herhalen.

 7. usb3.0

  Homoseksualiteit is tegennatuurlijk en daarbij vind ik het ook gewoon smerig.

  1. Thant dolph

   Maar ja jij vindt nou eenmaal iedereen alles met een andere mening al snel smerig en begint dan meestal ook maar meteen te schelden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.