Lucille Werner (nummer 10 CDA) vol op socialistische orgel: ‘Solidariteit is de verbindende brug van mens tot mens!’

Wie nog rechts van het midden staat en van plan is op het CDA te stemmen, moet zich even flink achter de oren krabben. Want Lucille Werner, op een verkiesbare plek op de kieslijst, houdt er dieprode, hardsocialistische en onvervalst marxistische standpunten op na. Zo roept ze op tot “solidariteit” en het leggen van een “de verbindende brug van mens tot mens, ook als we verschillen.” Dit is gewoon een oproep tot vergaande massa-immigratie.

Lucille Werner is natuurlijk eerst en vooral bekend als televisiepresentatrice. Hartstikke leuk ‒ Ze deed Lingo, mijn beppe keek dat altijd en vond het fantastisch. Maar tegenwoordig is Lucille op zoek naar een andere carrière: ze staat op de kieslijst van het CDA, en wil dus de Tweede Kamer in. Gezien haar plek (nummer tien) gaat dat natuurlijk heel gemakkelijk lukken. Het CDA is weliswaar geen schim meer van de partij die het ooit was, maar meer dan twee handjesvol zetels gaan de christendemocraten natuurlijk wel halen.

Voor Werner is dat geweldig. Maar voor de rechtse, liberale, conservatieve, en weldenkende kiezer is het helaas een veel minder prettig vooruitzicht. Want in een nieuw filmpje bewijst mevrouw Werner dat ze in haar hart eigenlijk gewoon keihard socialistisch is. Ze gebruikt de ene na de andere marxistische dooddoener, in de hoop kiezers ermee aan te spreken. Haar sleutelwoord is blijkbaar solidariteit. We moeten ons wegcijferen voor ‘het collectief.’ Want dat is ‘solidair.’ En solidariteit, nou ja, dat is het hoogste goed. Of zoiets.

“Als je helemaal alleen op een eiland bent, dan bestaat solidariteit niet,” begint Warner haar marxistische toespraak. “Je maakt je eigen regels en je gaat waar je wilt zijn. Ben je alleen met je geliefde, dan is solidair zijn met de ander een gegeven. Het is dan niet moeilijk om te delen. Maar nu neemt je geliefde iemand mee, iemand die je niet kent. De gewoontes niet, de achtergrond niet. Nu moet je rekening houden met iemand anders buiten je eerste kleine kring. Hoe stel jij je nu op? Ben je bereid een ander te horen? Je zal zeggen, ‘natuurlijk’ want het is nog maar een klein stapje van jezelf verwijderd.”

Iedereen voelt natuurlijk al aankomen waar dit naartoe gaat. Mevrouw gaat ons vertellen dat we solidair moeten zijn met iedereen. Dat het hoogste goed is dat we onszelf helemaal wegcijferen. Dat we onze eigen verlangens en doelen opzij zetten, en onszelf ten dienste stellen van het collectief.

Nou, dat is inderdaad waar Lucille Marx naartoe wil.

“Maar wanneer moet je werken aan solidariteit?” vraagt ze. “Bij de derde kring? Vierde? Vijfde?” Nou Lucille, als het erover gaat dat ik mijn leven niet op de wijze mag leven waarop ik dat wil, of dat de overheid mij feitelijk berooft om een luiaard in zijn onderhoud te voorzien, is het antwoord heel snel gegeven: bij de eerste kring. Maar dat zal het verkeerde antwoord wel zijn.

“Zeker in een samenleving waarin diversiteit de norm is en het individu centraal staat, is solidariteit het antwoord op onbegrip, afkeuring, dus verwijdering tussen mensen. Solidariteit is het begin van samen leven en geeft de juiste voedingsbodem om als collectief te kunnen groeien.”

Kijk, daar komt de socialistische aap écht uit de mouw. Ja, ze roept dat “het individu centraal staat,” maar ondermijnt dat direct door te stellen dat solidariteit het allerbelangrijkste is en dat ‘we’ als “collectief” zouden moeten groeien. Dit zijn niet individualistische termen en opvattingen, maar socialistische. Dit is niet liberaal of zelfs maar christenconservatief, maar marxistisch.

Oh, maar ze was nog niet klaar. Nee! Ze had nog veel meer mooie dingen te zeggen over “solidariteit.” “Het is,” ging ze verder, “de verbindende brug van mens tot mens, ook als we verschillen.” Riep iemand daar om vergaande massa-immigratie?

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op mijn nieuwe Telegram-kanaal. Zo blijf je de hele dag door op de hoogte van het allerlaatste nieuws!

“Niemand wil leven alleen op een eiland,” concludeert ze vervolgens volkomen ten onrechte, want als ík moet kiezen tussen een eiland en haar manier van leven, dan wist ik het wel. “Jij en ik geven het leven kleur, glans en kracht. Dat is waar ik tot in het diepste in geloof. Samen zijn we op ons best.”

Ja, ik geloof inderdaad dat Lucille Werner hier “ten diepste” in gelooft. Ze is overduidelijk overtuigd socialist. Misschien met een christelijk sausje ‒ hoewel ik haar daar ook niet eens over hoor ‒ maar dat is het dan wel. Maar voor ons is de vraag niet of wij haar moeten geloven, maar moeten vertrouwen met onze stem op 17 maart. En dan is het vermoedelijke antwoord dat we toch liever hebben dat mevrouw Werner gaat leven op dat eenzame eiland van haar, en wij zonder haar marxistische politieke overtuigingen het leven weer “kleur, glans en kracht” geven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. halo1

  Solidariteit is altijd 2-zijdig , niet 1-zijdig. “‘Jij (doet) iets voor mij.. ik iets voor jou””.. is de oudste vorm ervan. Maar als het volkomen 1-zijdig wordt, zoals met die”asielzoekers”.. dan werkt het dus niet. Solidariteit is ook begrensd: ik geef altijd dat voorbeeld van 10 mensen die gezamenlijk een huis bouwen.. wordt er 1 ziek, dan werken de andere 9 voor hem. Maar als er nu ook een tweede ziek wordt… tja??…daarbij woont deze mevrouw waarschijnlijk ook nog eens in een riant pand met veel tuin=(vrijheid=eiland) eromheen. Niet op stemmen dus.

  1. B. Pascal

   Inderdaad, geef mij het eiland maar waar we samen in vrijheid wonen. Waar we samen bepalen onafhankelijk te leven. Dit betekend niet dat we asociaal zijn.

   1. halo1

    Ik vergat nog te zeggen dat deze vorm van “solidariteit”‘ gewoon wordt misbruikt dankzij onze naieve wetgeving (Vluchtelingenverdrag berustend op de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog).. ik weet het wel..ik zou het ook doen (als er ergens anders zulke “gekkies”‘ waren).. maar daarom blijft het natuurlijk compleet van de gekke..het pleit voor de VVD dat ze dat verdrag ter discussie willen stellen…

 2. Fortiori

  Lucille Werner toont aan over veel wilskracht en verstand te beschikken. In ieder geval meer dan van Haga, die probeerde Rutte af te branden op zijn stenen hart. Van Haga krijgt van Baudet de kans niet zich te ontplooien en recht zijn rug naar zijn compaan waaraan ontsnappen niet mogelijk is. De marionet. Lucille gaat haar eigen koers, dat wordt door Michael niet gewaardeerd. Die wordt weer gesteund door FvD.

  1. Linksbuster

   Q…Lucille gaat haar eigen koers………..
   Laat ze dat dan idd maar op haar onbewoonde eilandje doen..deugkneuzen die de hele wereld wel even binnen willen halen hebben we er al veel te veel van.
   Stem PVV!

   1. Fortiori

    Wilders speelt zijn eigen trompet, voor eigen publiek. Ik heb hem althans nog niet zien meeblazen in een nationaal orkest. Dat laat hij dan weer afweten.

    1. halo1

     Het is toch (psycho)logisch dat hij buitengesloten wordt.. het past zo totaal niet in onze “lieve”cultuur van “zorg-voor-de-kwetsbare mensen”… zo worden die “asielzoekers” geframed. Zelfs als hij 51% stemmen zou halen.. zou het hem net als Trump vergaan.. tegengewerkt en weggepest door de media en de instituties….

     1. Mireille

      Wanneer Wilders zijn tirades jegens de Moslims zou laten varen, dan kan je niet om hem heen. Hij zou zelfs alle stemmen bij Denk weghalen, denkt u niet.

  2. halo1

   Jaja.. ze gaat haar eigen koers. Die massa-immigratie destabiliseert zowel onze als de vertrekkende samenleving…en is de oorzaak van bijna alle problemen : overbevolking, woningnood, ruimtenood, land wordt lelijker, criminaliteit.. aggressie enz. Ik snap werkelijk niet dat linkse + gristelijke partijen zo realiteits-vervreemd zijn.. maarja.. Lucille gaat haar eigen (naieve) gang…hiephoi!!

  3. Loelap

   Gelül voor de bühne. Afgezaagde loze praatjes. Makkelijk om “solidariteit” te roepen vanuit je mooie villa in je roomblanke wijk. Laat die Lucille zelf maar eens tonen hoe solidair ze is in plaats van anderen solidariteit op te willen leggen.
   Je bepaalt nog altijd zelf met wie je solidair bent en dat is zeker niet met de hele wereld en al helemaal niet met mensen met achterlijke tribale gewoontes en gedachtengoed.
   En inderdaad solidariteit moet van 2 kanten komen!
   Die solidariteit die wij geacht worden te hebben, zal uiteindelijk resulteren in de afbraak/ondergang van ons eens zo mooie Europa.

   1. Linksbuster

    Deze afbraak is al in volle gang Loelap!

 3. Edjan

  Solidariteit wordt tegenwoordig meestal afgedwongen. Zo is Nederland solidair met Zuid-Europa, althans “wij” hebben ze 84 miljard gegeven vanwege corona. Mij hebben ze niks gevraagd en u ook niet, dus ik ervaar het eerder als diefstal.
  84 miljard? Hebben wij die dan? Welnee, ze hebben gewoon de gelddrukmachines op maximaal gezet. In Italië hebben ze nu ruzie over al dat geld: wie krijgt het en wat doen ze ermee. En in Nederland kunnen we de deels wegbezuinigde zorg niet meer opschalen.

  1. Linksbuster

   +++++

  2. halo1

   Die 84 miljard zou je dan misschien met heel veel fantasie nog een vorm van 2-voudige solidariteit kunnen noemen.. als die Italianen failliet gaan kopen ze onze kaas en groente niet meer.. niet dat ik het er mee eens ben (PVV/FVD-stemmer) …maar vooruit!

   1. M. Brandenburg

    Je kan beter een export hebben die je zelf niet financieert en enkel maar aan verdiend, dan die je zelf bekostig, alleen de dorpsidioot geeft jou geld om zijn eigen artikelen te kopen, zij met gezond verstand richten zich op de klanten die hun eigen geld meebrengen en laten hen die niet in staat zijn te kopen links liggen.

    Je herkent altijd wanneer je een discussie hebt met iemand die een linkse afwijking heeft, die begrijpen economie niet, die denken dat als je je eigen geld weggeeft dat anderen dan met dat geld jou prodcuten kopen een manier is om zaken te doen. Net zoals links denkt dat je schulden met schulden kan oplossen in plaats van met snijden in je uitgaven en je eigen vlees, zoals ook het verhogen van belastingen geen bezuinigingen zijn. Bezuinigingen met op allerlei manieren je uitgaven te doen afnemen zonder meer geld nodig te hebben, enkel socialisten denken dat het verhogen van lasten het zelfde is al bezuinigen. Geef ze nog meer geld dan kunnen we nog meer verkopen…. Neem ze nog meer geld af zodat we nog meer kunnen uitgeven, en dan worden we allemaal rijker…

 4. Seneca

  solidariteit = het morele moeten…

  1. halo1

   Wat wil je hier nou mee zeggen? Eerlijk gezegd is het natuurlijk eigenlijk een prachtig fenomeen… maar als jij altijd suiker bij mij leent en ik nooit iets terug krijg is het (prachtige) natuurlijk gauw voorbij. Ik denk trouwens dat er moreel niets moet ..iedereen is au fond alleen voor zichzelf verantwoordelijk.. dat zou al een hoop ellende schelen..

 5. Franz Biberkopf

  Als je een oproep tot verbinding en solidariteit in het verdeelde Nederland ziet als ‘dieprode, hardsocialistische en onvervalst marxistische standpunten’, ben je volgens mij politiek-ideologisch ook wel een beetje vervreemd geraakt.

  Mogelijk vinden ze verbinding en solidariteit bij het FvD wel een heel slecht idee en als je dat ook vindt kun je vrolijk naar de stembus.

  1. halo1

   Ik denk dat iedere maatschappij wel (een soort van) “verbinding en solidariteit”‘ zoekt, zowel linkse als rechtse. Iedereen wil wel “de boel bij elkaar houden”‘, zowel links als rechts.. maar je kan natuurlijk ook overdrijven en de helft van je nationaal inkomen (=50 %) besteden aan de onderste 10 % + dan ook nog de halve wereld (binnenlaten)…

 6. Marija

  Dat is toch die Lucille Werner die door haar vriendschap met De Jonge, ja die, en door hem op de kieslijst is gemanoeuvreerd van het CDA en toch
  Die Lucille Werner die zich heel heel veel geld heeft toegeëigend dat haar niet toekwam?
  Die Lucille Werner?
  Laat die maar opduvelen, zitten wij in de politieke arena niet op te wachten, daar lopende meer dan genoeg zelf verrijkers.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍😤😤😤😤😤😤😤

   1. Jack Flash

    15 jaar geleden vroeg lucille werner voor een halfuurtje speechen 3500€.
    Het bedrijf waar ik toen voor werkte heeft afgehaakt.
    Inhalig vrouwtje.

    1. Loelap

     Ik vraag me af hoeveel ze van haar vermogen uit solidariteit aan de armen geeft.

    2. Rene van der Grijp

     “15 jaar geleden vroeg lucille werner voor een halfuurtje speechen 3500€.”

     Dit geloof je toch niet? Welke gekken betalen dat?

     1. Meriadoc Brandebok

      Als je een goede spreekster kunt inhuren van TV zit je als bedrijf gebakken.

     2. Rene van der Grijp

      Het is typerend voor de geestelijke vervlakking van deze tijd dat een BNer die bekend is van een flutspelletje op TV dit soort bedragen kan vragen voor het debiteren van een zak lucht.

      Dat Brandebok denkt dat je als bedrijf “gebakken zit” als je zo’n non-valeur inhuurt geeft te denken.

     3. Meriadoc Brandebok

      In de regel bereiken bedrijven, of andere gelegenheden, met het op betaling laten opdraven van een BN-er wat zij beogen te bereiken, dus me dunkt dat het bedrijf dan gebakken zit. Tegenwoordig kun je zelfs betalen voor de videoboodschap van een BN-er. Amusement voor het klootjesvolk.

     4. Rene van der Grijp

      “In de regel bereiken bedrijven, of andere gelegenheden, met het op betaling laten opdraven van een BN-er wat zij beogen te bereiken.”

      Zou je denken? Als amusement voor het personeel het oogmerk is kan je beter een artiest laten opdraven, nietwaar? Dan valt er misschien nog wat te lachen. En als het om een stukje educatie of motivatietraining gaat dan sla ik deskundigen hoger aan.

      In mijn tijd bij een grote multinational was er een fors budget voor training en teambuilding maar dat was dan wel in de vorm van meerdaagse cursussen op locatie (meestal een tophotel of een kasteel) die werden gegeven door professionals en niet in de vorm van een kort l*lpraatje van een nitwit die toevallig op TV is te zien.

 7. M. Brandenburg

  Solidairteit is een natuurlijk process dat ontstaat tussen mensen met dezelfde normen, waarden en interesses, een opgelegde solidariteit met hen waar je niets mee hebt is totalitair links en ongewenst.

 8. joost2

  Ik wilde eerst op het CDA stemmen vanwege mijn vertrouwen in Wopke Hoekstra.

  Toen ik las dat het CDA met die vervelende Lucille Werner in zee wilde, die een foundation voor een goed oprichtte om vervolgens deze leeg te plunderen met exeptionele gelden voor zichzelf nooit meer CDA.
  Werner, die niks met ons op heeft en de politiek als verdien model beschouwd.
  Nooit stemmen. We hebben politieke dieven genoeg.

 9. Rieks

  Nieuwe aspirant-Kamerleden: allemaal kneusjes met een zekere bekendheid want de partij denkt dat dat zetels kan brengen. Men kon zich hier wel eens lelijk in vergissen.

 10. Bes Tolen

  Het christendom is niet wat veel mensen er van maken maar in de praktijk is wel de som van christelijke mensen wat gedrag betreft van belang want daar kijken mensen terecht naar. Zij het met eigen beperking want ze kennen vaak het christendom maar half tot vrijwel helemaal niet. Het grootste deel van het christendom denkt als puntje bij paaltje komt veelal autoritair. Al naar eigen inzicht valt er dan aan gedrag, daden buiten. De leer vraagt evenwel honderd procent. De grote baas van veruit de grootste hap aan christenen is er om op te corrigeren. Daartoe staan hele legers met wat ook ter beschikking. Ook anderszins staat de mogelijkheid van straffen open en die, het gaat om psychotisch aandoende bedreigingen, zijn juist bedoeld om permanent te werken. De uitwerking in de praktijk is verder dat je ”ergens” overal voor aansprakelijk bent. Ook voor je buurman van tien hoog, die je niet kent. Dat geeft zendingsdrang naar anderen toe. De (ernstige) christen zit eigenlijk altijd in een collectiviteit. Wat velen een (misplaatst en bedrieglijk) gevoel voor veiligheid geeft. Ook tot ondeugdelijke solidariteit. Zelfs een heel gevaarlijke en dat heeft Rome altijd in haar universele imperialistische en kolonialistische politiek gesteund. Ook nu. Het resultaat in de VS is daar duidelijk want de Democraten zijn er met name van doordrenkt. In Europa zien we een soortgelijke ontwikkeling.

 11. gustav

  “Schoenmaker blijf bij je leest” is een gezegde dat past bij veel politici!
  Dat geldt zeker voor Lucille.
  Er zitten leraartjes, gestoorde groenfanatici, multiculti aanhangers, lijders aan ptss, wereldvreemde schooljongetjes en mediageile egotrippers in onze regering!
  Zum kotzen!

 12. RvdBe

  Heeft die marxistische grachtengordelcommuniste haar geld die ze via haar “goede” doelenstichting binnenharkte voor haar verbindende zelf, al overgemaakt naar degene voor wie het bedoeld was?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.