Ons voorland? Racisme en discriminatie óók aan de eettafel door politie bestraft, ‘Geen uitzonderingen voor haat!’

In Schotland gaan de woke-fascisten verder dan waar ook ter wereld. Een nieuwe wet, de Hate Crimes Bill, stelt allerlei soorten van ongewenste meningen strafbaar. De wet gaat zo ver dat zelfs privé-uitspraken, gedaan aan de eettafel, eronder vallen. Dit is 1984-achtig, maar in Schotland vindt links, dat daar de touwtjes in handen heeft, het blijkbaar volkomen normaal.

Critici vonden een nieuwe wet in Schotland problematisch omdat het er op leek dat het uitspraken gedaan aan de eettafel ook zou criminaliseren. Met andere woorden, er zou geen grens op zijn. Je zal privé zijn, met alleen je vrouw, en als je dan niets zegt dat gezien wordt als ‘hatelijk’ dan handel je in strijd met de wet. Gestoord. De conservatieve Tories vonden dat daarom dus veel te ver gaan.

Daarom kwamen zij met een amendement dat duidelijk maakte dat het geen misdaad werd als “de uitspraken of het gedrag gedaan worden door een persoon in een privé-situatie en niet gehoord of gezien worden bij anderen, behalve bij de mensen die op dat moment samen met die persoon in de privé-woning waren.”

Nogal wiedes. Je zou maar een foute grap maken met een stel familieleden, waarna je gestoorde woke-neefje aangifte tegen je doet. Dat zou te gek zijn. Waanzin. Fascistisch.

Of, zoals de Tories zelf uitlegden: “zonder dit amendement kom je mogelijk belachelijke scenario’s tegen van ouders die zichzelf censureren in hun eigen huis omdat ze bang zijn dat hun kinderen buitenshuis mogelijk iets herhalen dat dan uit de context is gehaald. Het idee dat we de politie de macht geven om kinderen te ondervragen over uitspraken van hun ouders is totaal in tegenspraak met onze democratische waarden.”

Maar daar denkt het Schotse kabinet én de rest van de Schotse politieke klasse heel anders over. Er moet, zeggen zij, geen uitzondering komen voor het maken van ‘hatelijke uitspraken’ in privé-omstandigheden. Haat is haat en moet bestraft worden. En hard ook, aldus minister van Justitie Humza Yousaf.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Daarom werd het amendement, dat behandeld werd in een justitiële commissie, afgeschoten. Niks geen uitzondering voor uitspraken gedaan in je eigen huis. Racisme en discriminatie bestrijden gaat boven álles, inclusief boven je eigen privacy. In je eigen huis. Aan je eigen eettafel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het recht op vrijheid van meningsuiting; het recht om dingen te zeggen waar anderen aanstoot aan kúnnen nemen, inclusief achterlijke opmerkingen over ras.

En trouwens, wie bepaalt eigenlijk wat “hatelijke uitspraken” zijn? Als we op links moeten vertrouwen dan is tegenwoordig álles waar iemand ook maar in de verste verte aanstoot aan kan nemen “hatelijk.” Dit is een gebed zonder einde. Uiteindelijk kun je dan niets meer zeggen over niemand… Nou ja, behalve over blanke heteroseksuele mannen. Want die zijn dan wél weer vogelvrij verklaard.

In Schotland is dat nu realiteit. We wachten met angst en beven totdat deze ideologische terreur zich ook aandient in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Tedje Kruis

  Je bent door het ijs gezakt makker!

  Je steunt een racistische partij en een leider die Afrikanen, latino’s inferieur vindt. Homo’s zijn smerig en zouden niet mogen trouwen en vrouwen zijn alleen goed om je kwakte in te doen.

  1. halo1

   Hij zakt door JOUW ijs… en dat is heel dun. M.a.w. stel je niet zo aan.. hij vindt die mensen niet inferieur , hij mag vinden dat homo!s smerig zijn..en die mening over vrouwen hebben. Ben jij een soort opperrechter?.. .ik ga niet zeggen dat het “”fascistisch”” is.. nog te veel eer…ik ga FVD(of PVV, al naar gelang de acute situatie) stemmen uit protest tegen deze nieuwe linkse walgelijkheid.. en hopelijk velen met mij…

   1. Tedje Kruis

    Ach persoonlijk vind ik het nog veel erger dat hij de partij is van en voor complot-fanaten.

    Een partij van en voor gekken.

    Stem dan maar PVV is mijn nietszeggende advies

    1. halo1

     Je mag toch wel zeggen dat je iets vies vindt.. sommigen vinden honden vies (Moslims b.v.), anderen homo!s..wat zou het? En bij die IQ-kwestie: er werd niet bij gezegd dat Aziaten gemiddeld een hoger IQ hebben dan wij blanken.. dan voelen we ons toch ook niet beledigd.. tja.. het is niet leuk om te horen.. maar moet je het dan maar niet mogen zeggen? Wat geeft het als je een IQ van 75 hebt? Je bent daardoor voor mij geen steek minder. Maar door al die dingen te blijven omzeilen.. los je ook het probleem niet op : de emancipatie van de zwarten.

    2. Stanly2000

     Sarko, inderdaad “nietszeggend”.

   2. henk43

    EW. links?????

  2. werikke

   ja die steun ik nou en?

  3. Adriaen van Bergen

   In Schotland wordt je voor zo’n schrijfsel opgepakt.

  4. Linksbuster

   Q….Je steunt een racistische partij en een leider die Afrikanen, latino’s inferieur vindt…..
   Dat is onderzocht en klopt..de door jou genoemde groepen bezitten een lager IQ dan de gemiddelde blanke.
   De Aziaten bezitten het hoogste IQ.
   Daar gaan we niet over zitten janken…het is zoals het is.
   Tedje zit helaas voor hem een stuk onder dat gemiddelde IQ..en dat vindt hij niet fijn…dus dan gaan we schelden op de boodschapper.
   Je bent een sukkel..neem het als een man..en ga niet janken als een oud wijf.

  5. driewerf

   TEDDY KRUISLAM BEDOELT EIGENLIJK DAT ZE IEDERE KEER VOL WORDT GEDRETEN HAHAHAAHAHAHA zoek een snee heb je daar geen last meer van .Het beste is dan dat dat mormel op een vrachtwagen veurt hahahahahaahaha

 2. halo1

  De Thierry-kwestie heeft hier natuurlijk ook mee te maken: wat hij privee zei over verschillen in IQ en of je dochter met een neger mocht thuiskomen.. wordt nu schandelijk door de linkse maffia tegen hem gebruikt..om hem onderuit te halen. Thierry ging helaas in de verdediging i.p.v. pal voor het recht van meningsvrijheid te gaan staan. Zelfs Thierry….!!

  1. Barbera

   Thierry is dat niet de man die regelmatig op bezoek ging bij die ouwe neo nazi Le Pen?
   Die ouwe kreeg zelfs het proefschrift van T.

   Baudet flirt met racisme en nazisme om het vervolgens te verwerpen. Ik kom graag in het Ambassade Hotel in Amsterdam. In de bibliotheek kun je uitstekend praten en eten, begrijpelijk dus dat Baudet daar op 12 oktober vijf uur lang met een Amerikaanse racist, Jared Taylor, heeft zitten dineren.
   Geregeld door Frederik Jansen.

   Kijk dat is de totaal geflipte politicus, hier op DDS is hij de messias.

   Enz. enz.

   1. Tedje Kruis

    Heeft geen zin, de vaste reaguurders vinden het geweldig.
    Het is alleen vreemd dat ze gek worden als je ze nazi noemt.

    Want dat zijn ze allemaal hier.

    1. halo1

     Als sommige mensen dat zeggen.. kan het nog een een soort eretitel worden.. want jullie zijn eigenlijk .. nog erger… of eigenlijk hetzelfde maar dan.. rood geverfd..

    2. Edjan

     Kruis. wel eens de mogelijkheid overwogen dat je zelf een nazi bent?
     Want dat ben je.

    3. driewerf

     Kruislam tedje weet van gekkigheid niet meer wat ie hier toch neer moet plempen hahahahaahahah meid je wordt steeds zieliger ZOEK HULP

   2. werikke

    geweldige man die Thierry. Misschien zien wij elkaar nog een keer in Ambassade Hotel leuk gesprek dan

  2. Franz Biberkopf

   “Thierry ging helaas in de verdediging i.p.v. pal voor het recht van meningsvrijheid te gaan staan”

   Dat komt omdat de flapdrol net nog te slim is om niet in te zien dat schaamteloos voor racisme en homofobie gaan electoraal rampzalig gaat uitpakken. Alleen een paar zwakzinnigen op DDS stemmen dan nog op je.

   1. halo1

    Dat geldt natuurlijk niet voor mensen die de termen “racisme”” en “”homofobie” als linkse manipulaties doorzien.. die stemmmen juist FVD. Baudet mag dat gewoon vinden.. het gaat erom wat hij beoogt met zijn verkiezingsprogramma.. en dat vind ik prima.. wat hij verder denkt of leest zal me een biet zijn…

   2. Linksbuster

    Franz Dummkopf denkt dat de akties van jerry airfryer, adwasi en SS op veel sympathie bij de blanke bevolking kan rekenen..
    Dat deze lieden zichzelf in de voet schieten komt bij deze sufferd niet op.
    Ik heb het wel gehad met zwart.
    Wie wind zaait zal storm oogsten.

  3. Telex

   Wat ik niet begrijp is, dat wanneer je vanaf het begin, al voor de oprichting van FVD ten tijde van het Oekraïne referendum voortdurend door alles wordt gedemoniseerd je zo naïef kan handelen als Baudet gedaan heeft. Eerst de “gewone” gangbare demonisatie door de media enz. Dan de eerste en tweede ophef over de JFVD. Vervolgens het voortdurende commentaar op lieden waar Baudet contact mee heeft van z.g. radicaal rechtse huize. Het geval met Yernaz Ramautarsing, en dan nog zo stom zijn door te rommelen met neger opmerkingen. Daarna je nog omringen met brood politici zoals Eerdmans en Eppink is vragen om moeilijkheden. Dat zou je niet moeten doen als je al onder een vergrootglas ligt! Deze ongetwijfeld intelligente man is zijn eigen grootse vijand. De vraag die overblijft is waardoor dit wordt veroorzaakt? Is het ijdelheid, narcisme superioriteitsgevoel of gewoon naïviteit? Het is niet met elkaar te rijmen. Onbegrijpelijk, of ligt hier een hoger plan aan ten grondslag?

   1. halo1

    Het zal een soort combinatie van al die gevoelens zijn.. maar ik zou als ik Thiery was.. van de nood een deugd maken.. en.. met het impeachment-ja-nee- op de achtergrond.. pal gaan staan ..net als de Trump-advocaten voor de vrijheid van meningsuiting.. het is een kruising van de wegen

 3. Drostemannetje

  Naar schotland hoef je dus ook niet meer te verhuizen. Kan dus nog gekker!

 4. Linksbuster

  1984…is het sneller dan u denkt.

  1. halo1

   Kom kom. ..niet zo defaitistisch.. Thierry moet de voorvechter worden van de vrijheid van meningsuiting en juist in de aanval gaan i.p.v. in de verdediging.. dat kan nog een prachtige strijd worden…

 5. Edjan

  En de linkse trutten gaan weer over Baudet zeveren. Kennelijk zijn de linkse trutten hier de baas? Fl.kker op naar Joop.

  1. halo1

   Die zijn hier helemaal niet de baas.. er is niets leuker dan ze met zakelijke argumenten onderuit te halen…

 6. Meriadoc Brandebok

  Schotland moet zo snel mogelijk onafhankelijk worden. Het is een dapper en ruimdenkend volk. In Nederland hebben we racisten als Baudet in de Tweede Kamer. De Schotten weten wel hoe zij dat moetrn aanpakken.

  1. Edjan

   En Meriadoc komt weer om een dictatuur schreeuwen. Een dictatuur die hij ruimdenkend en dapper noemt. Het enige wat jij wilt, is een volk zonder enige inspraak dat aan de bedelstaf is gebracht en hoog daarboven torent “het gezag”.

   1. Meriadoc Brandebok

    Over het algemeen ben ik inderdaad voorstander van een sterk gezag en een volk met weinig inspraak. Je hebt dat goed gezien, Edjan.

  2. halo1

   Schei toch uit met dat “racist”‘.. een links frame om rechts ‘aan te pakken”..’je kan net zo goed zeggen dat jij een naieve wegkijker bent die zijn ogen in zijn zak heeft..of een realiteits-ontkenner: er zijn grote verschillen tussen mensen en dat mag/moet je (kunnen) benoemen..

  3. Adriaen van Bergen

   In Schotland wordt je opgepakt voor dit schrijfsel, dat druipt van haat.

   1. Edjan

    Nou, Adriaen, ik weet toch wel zeker dat de haat en het gescheld van links niet bestraft gaat worden.

    1. Adriaen van Bergen

     Helaas heb je daarin gelijk. Links haat natuurlijk nooit.

     1. Loelap

      Hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha

      Jullie reacties op deze site, een en al haat en gescheld op iedereen met een andere mening. Nazi, racist, facist, veel verder dan deze woordjes komen jullie niet.
      Wees blij dat je hier mag reageren, andersom worden Rechtse meningen meteen geband op Linkse sites. Links is gewoon extreem intolerant. Pim Fortuin is niet voor niets door Links vermoord.

 7. Monty

  ”We wachten met angst en beven totdat deze ideologische terreur zich ook aandient in Nederland.”

  Het volk in angst houden is altijd een goed pressiemiddel geweest om macht uit te oefenen.
  Maar waarom zouden we bang moeten zijn volgende maand zijn er verkiezingen en daarna waait de wind uit een andere hoek.

  1. Edjan

   Ik hoop het zeer, Monty, dat de wind na de verkiezingen uit een andere hoek waait, want nou stinkt hij naar de vuilnisbelt waar hij vandaan komt.

  2. driewerf

   monty is een masochist puur zang .het liefst het hele jaar door .

 8. werikke

  En dan nog beweren dat dit een vrij land is en iedereen een eigen mening mag hebben. ik vind buitenland voor de buitenlanders en minder minder import. Ook homo’s vind ik niet oke maar wat achter de deur gebeurt mag iedereen zelf weten maar ik vind onnatuurlijk. Mag ik deze mening hebben ja dat mag ik je hoeft niet met mij eens te zijn maar in mijn Nederland mag ik dat vinden. ben ik dan een racist of homofoob ? misschien wel maar zolang ik geen homo’s of buitenlanders in elkaar sla mag ik die mening hebben .

 9. A-BBa

  Dat wordt dus de volgende stap in de neerwaardse spiraal. Door de MeToo beweging worden nu minder vrouwen op.managementfuncties aangenomen omdat mannen bang zijn voor valse beschuldigingen (onderzoek Harvard University). En nu zullen veel blanke mannen zich twee keer bedenken voordat ze een relatie aangaan met een vrouw met een donkere huidskleur. En omgekeerd. Lang leve de gelijkheid?…

 10. AidemediA

  De eerste de beste die verraad pleegt door uit de school te klappen, over wat er aan de eettafel wordt gezegd, wordt meteen verbannen naar een tafeltje apart in de bijkeuken. Of helemaal weg uit mijn leven. En als er een dienstbare – waakzame (pliesie) “illegaal” in mijn huis aanwezig is heeft hij of zij pech, want die krijgt nog niet eens een druppeltje water. Met illegaal bedoel ik gewoon aanwezig, want ik zal nooit zo’n, met knuppels slaande, wetshandhaver vrijwillig bij mij naar binnen laten. Trouwens ze hebben geen tijd om bij mij binnen te zitten want een andere belangrijke taak (flitsen) mag niet in het gedrang komen.

 11. Nostradamus

  Ik haat het Schotse kabinet en ben daarom blij dat ik niet in Schotland woon want dan werd ik nu vastgezet omdat het Schotse kabinet eigenlijk niet weet wat haat spraak is omdat zij de betekenis van racisme niet kennen en daarom beter zichzelf bij voorbaat in het gevang kunnen gooien…

 12. M.Dikker

  Gaat men dan ook accepteren dat ik blank genoemd wil worden en niet wit?!

  1. Franz Biberkopf

   Denk het wel, daar kom je net nog mee weg.

   1. Linksbuster

    Aldus de woordvoerder van woke links en islam lover Dummkopf.

    1. Edjan

     👌

    2. driewerf

     hahahahahaahahha dat was het alweer wat bibberkop betreft natte scheet prrrttttfff

 13. Brenda Welsh

  Met volle teugen genoot Thierry van de media aandacht ivm met zijn uitspraken. Hij struikelde bijna over zijn woorden van opwinding over alle commotie welke hij had veroorzaakt.

  1. werikke

   jij kent hem persoonlijk ? of was het jou interpretatie van jou haat tegen FVD. Alweer onzin van jou hier hou daar nou eens mee op als je niets weet ga dan niet dom reageren om reacties te krijgen die je zielige leven in stand houden

  2. Linksbuster

   Q….Hij struikelde bijna over zijn woorden van opwinding …….
   Daar weet jij alles van als linkshysterica!

 14. driewerf

  De volgende mobiele fone heeft straks een batterijduur van 600 uur ,want ja je moet dan vanaf nu wel alles opnemen wat er gezegd wordt natuurlijk. Jezelf indekken om welke reden dan ook. de wereld wordt steeds mooier maar zal niet lang meer bestaan gelukkig.
  Heeft links ook eindelijk rust …—… …—… …—… vat je hem ?

 15. liefdevol rechts

  Het is dus zover, we worden nu privé aangevallen, en nog altijd vinden de linkse bende het dood normaal, tijd voor de wapens boven te halen, ja, zover zal het komen. Er gaat een tijd komen dat links zich schuldig maakt aan een oorlog.

 16. Robin Hoed

  Waarom zou je de eettafel delen die op fundamentele dingen van mening verschilt?
  Als de politie in het spel betrokken wordt, heeft iemand die op de hoogte gesteld, en jij was het niet.
  Dus gaan meer mensen zorgen dat ze niet in zulke situaties terecht komen.
  Dus niet samen gaan wonen met mensen die je mogelijk in de problemen kunnen brengen. Sommigen trekken al heel snel de racisme-kaart of de haatspreek-kaart, gewoon omdat het werkt.
  Hen kun je niet als vrienden of huisgenoot hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.