Pats! Nog maar 40% van Nederland staat achter de nutteloze avondklok, ook bezoekregeling zakt onder de 50%

Nederland is het coronabeleid echt zát. Dat wordt nu ook bevestigd door onderzoek van de Gedragsunit van het RIVM: nog maar een minderheid van de Nederlanders steunt het draconische, belachelijke, dictatoriale en volkomen doorgeslagen wanbeleid van het kabinet, in ieder geval wat betreft de avondklok. Ook andere maatregelen verliezen razendsnel steun.

Er is iets aan het veranderen in Nederland. Razendsnel. Je voelt het aan alles. Je ziet het aan de opkomst bij FVD-bijeenkomsten in het hele land. Je ziet het aan de aankondigingen van horeca-ondernemers dat ze hun zaak op 2 maart open gooien, wat het kabinet daar ook van denkt. Je ziet het in het toenemende online verzet tegen de belachelijke avondklok. Nederland is er klaar mee.

Uit het onderzoek van het RIVM blijkt dat slechts 42 procent van de Nederlanders denkt dat de avondklok een positieve impact heeft op de besmettingscijfers. Tegelijkertijd houdt 92 procent zich er voorlopig nog wél aan, wat ongetwijfeld komt doordat Nederlanders nu eenmaal graag het braafste jongetje van de klas zijn én geen zin hebben in een boete van 95 euro. Maar ja, hoe lang houd de overheid dat nog vol, dat mensen zich aan maatregelen houden waar ze niet in geloven? De mensheid kennende, niet lang.

Wat betreft de achterlijke bezoekregeling: steun voor die maatregel is in korte tijd gedaald van 68 procent naar 48 procent nu. Ook zijn er steeds meer mensen die zich niet meer aan deze maatregel houden. Even geleden zei 95 procent dat nog te doen, nu is dat 81 procent. Die lijn zet zich ongetwijfeld heel snel door, want ‒ nogmaals ‒ als je ergens niet meer in gelooft is je geduld er ook veel korter mee.

Gedragsonderzoeker Marijn de Bruin van het RIVM zegt, aldus de NOS: “Veel mensen zien het nut wel in van het virus onderdrukken en bijvoorbeeld handen wassen, drukte mijden en afstand houden. Maar het knelt echt bij de maatregelen die ons sociale leven inperken.” Zo zijn er mensen die bewust zeggen dat het volstrekt belachelijk is dat zij wel op bezoek kunnen bij hun ouders, maar andersom niet. Want de ouders zijn met twee.

Dit is allemaal natuurlijk al behoorlijk problematisch voor het kabinet aan het worden, maar het wordt nog erger: want waar 69 procent vorig voorjaar nog dom genoeg was om te geloven dat het kabinet de verschillende maatschappelijke belangen goed tegen elkaar afweegt, denkt 48% dat nu nog maar (ongetwijfeld grofweg dezelfde oliedomme 48% die de bezoekregeling steunt). De rest van de Nederlanders kijkt naar het wanbeleid van het faalkabinet en realiseert zich: óf ze maken er uit incompetentie en puinhoop van, of het interesseert ze allemaal geen bal.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Hoe dan ook, het gaat dus de goede kant op in Nederland. Eindelijk. Het verzet groeit, steun voor de meest belachelijke maatregelen is razendsnel aan het slinken. Heel goed! Nu moeten we nog afkomen van het walgelijke kabinet dat Nederland deze achterlijke maatregelen heeft opgelegd! Gelukkig komt daarvoor dus 17 maart rap dichterbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Barbera

  BAM Kamer veegt de vloer aan met motie FvD.

  Vanavond stemde de HELE KAMER tegen onze motie om Nederland weer vrij te laten. Alléén #FVD is onverkort tegen de lockdown, de 1.5m, de mondkapjes, de semi-verplichte vaccinaties en het hele “corona”-circus dat de gevestigde machten hebben opgetuigd. Steun en stem dus #FVD!

  1. halo1

   Was dat niet gisteravond/ P.S. Hoe vond je Thierry gisteren tegen die vent van Denk?

  2. driewerf

   Prachtig om te zien dat hij/zij/het, Baudet maar niet kan loslaten, doet mij genoegen om hem/haar/het zo te zien lijden.

 2. vvw

  Nu nog een breed protest tegen het fascistische vaccinatie paspoort !

  Een paspoort wat een samenleving in twee kampen scheidt om het toerisme op gang te helpen is een oorlogsverklaring op zelfbeschikking.

 3. Franz Biberkopf

  Het Kabinet voelt ook wel dat, zeker nu het mooier weer wordt, dat het draagvlak achter de noodzakelijke maatregelen afkalft. Om die reden Rutte gaf deze week ook aan dat we er niet aan ontkomen risico’s te nemen. Medisch gezien is het nog te vroeg om te versoepelen maar we moeten maar hopen dat die derde golf gaat meevallen. Belangrijk is natuurlijk ook dat het met de vaccinaties nu wel begint op te schieten en de meest kwetsbare nu gevaccineerd worden. Dat zal de sterftecijfers omlaag brengen en daarmee de IC-capaciteit verruimen.

  Rutte balanceert knap tussen de maatschappelijke druk en de medische noodzaak.

  1. vvw

   wat een onzin wím , hoe verzin je het ?

   1 verpleeghuis , 102 gevaccineerde , 25 doden en 70 ziek wím

   laat je gerust vaccineren wím , wordt het weer gezellig op dds wím

 4. Franz Biberkopf

  “Nu moeten we nog afkomen van het walgelijke kabinet dat Nederland deze achterlijke maatregelen heeft opgelegd! ”

  Ik begrijp het verlangen maar die kans is niet groot. De meerderheid van de Nederlanders vindt deze maatregelen helemaal niet achterlijk en het Kabinet niet walgelijk. Ik kan me niet voorstellen dat dit ook niet leidend zal zijn in de verkiezingen.

  1. driewerf

   Franzke bibberkop typ nu in het geheim.
   Ze zijn hem bij het flutbedrijfje grondlijn eindelijk op het spoor gekomen .

  2. driewerf

   Franzeke bibberkop moet ook al snel lezen blijkbaar dat gaat hem niet zo goed af hahaha.
   Lees het vanavond op je rukkamertje nog een keer rustig over kindervriend.

  3. vvw

   wím leest weer niet , een meerderheid volgt “de onzinnige regels” niet meer wím.

   je zielige gedram mist weer eens de realiteit wím

   1. driewerf

    Ze zijn hem op het spoor vvw ze hebben bij grondlijn in de gaten dat ie geld begint te kosten 24/7 hier aanwezig zijn is niet gratis he of wel wím .lol

 5. Edjan

  Viruswaarheid verliest hoger beroep over avondklok.
  Ik had het gisteren al voorspeld, de kans hierop was/is 99,9%.

  Viruswaarheid stapt naar de rechter om de avondklok waarvan de juridische basis een wet is die hiervoor niet gebruikt mag worden. De rechter geeft viruswaarheid gelijk. De carrière van deze rechter is over. De overheid vindt een meegaande rechter bereid om het oordeel van de eerste rechter binnen een paar uur terug te draaien. Na een week wachten, tot de gemoederen een beetje bedaard zijn, geeft deze meegaande rechter de overheid gewoon gelijk.

  De staat vraagt, de rechter draait.

  Voor de zekerheid jast Rutte nog een reparatiewetje door de kamers. Rutte vraagt, de kamer draait.

  Het Nederland van Rutte is door en door corrupt.

  1. vvw

   Dus cassatie want er was geen directe noodzaak. De kort geding rechter omschreef het sluitend. Er was geen dringende noodzaak om misbruik te maken van de wetgeving !

   Alles wat er na komt is bijzaak.

 6. Cootje

  In heel Europa komt de zuid Afrikaanse en de Braziliaanse variant naar boven en die namen klinken wel zomers. Het hele polderde Nederlandse volk huilt met hun draagvlak is het volgens de peilingen uitstekend gesteld . Dus laat het avondklokje nog maar even duren , het water aan de lippen staat volgens de peilingen nog niet hoog genoeg

  1. Edjan

   Een groot deel van het volk wil nu eenmaal lijfeigenen worden. Dat hindert ze niet. Als ze maar te vreten hebben en naar “Wie is de Mol” mogen kijken.
   Het water aan de lippen staat volgens mij pas hoog genoeg als de lijken langs de straten liggen. Helaas is het dan te laat.

 7. Wim Vreeswijk

  We hebben ons sinds 1973 al 48 jaar laten belazeren. Het wordt tijd dat we het nu helemaal zat worden met al die oplichters in de politiek. Laat de gunfactor van Rutte maar zo snel mogelijk uit komen op NUL. Het is hem van harte gegund !

 8. Paardenmiddel

  Laatste stuiptrekkingen van dit bananenkabinet. KHen rutte persoonlijk gevraagd: hoeveel geld hij gekregen heeft, toen hij zijn ziel verkocht aan de who. De mannen. Mark, ferd hugo zie ik als judassen, die zilverlingen kreeg, voor verraad.

 9. Lucky Luke

  Uit de dikke duim gezogen deze cijfers, meer dan 70% staat nog steeds achter Rutte, de RIVM is geen onderzoeks instituut, Voila.

  1. vvw

   en deze conclusie is gebaseerd op ? uw dikke duim ! voila

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.