Hoppa! Ruud de Wild weert “polariserende” Sylvana Simons uit nieuwe show: ‘Denk niet dat ze het leuk kan houden!’

Hoewel Ruud de Wild de aanstaande politica Sylvana Simons goed kent ‒ de twee waren samen presentator bij TMF ‒ heeft hij totaal geen zin om haar te interviewen voor zijn nieuwe programma “Ingelijst,” dat uitgezonden wordt op NPO 1. De reden? Hij wil gewoon een hartstikke leuk programma maken. Maar dat kan niet met “polariserende” types zoals de BIJ1-lijsttrekker.

Oef. Ruud de Wild heeft in De Volkskrant fel uitgehaald naar BIJ1-voorvrouw Sylvana Simons, die hij kent uit hun gezamenlijke tijd bij TMF. “Het is de toon die de muziek maakt,” omschrijft hij de veel te extreme teksten die de woke presentatrice uitslaat. En dus mag ze niet meedoen in De Wilds nieuwe tv-programma, waarin hij lijsttrekkers gaat interviewen. De BIJ1-partijleider zit daar dus lekker niet bij:

“Sylvana ken ik van vroeger, toen we allebei presentator waren bij TMF. Nu is ze lijsttrekker van BIJ1,” legt De Wild uit in gesprek met De Volkskrant. “Ik begrijp haar missie, alleen vind ik dat ze er hard ingaat, daar hou ik niet zo van. Iedereen die z’n nek uitsteekt moet worden gehoord, maar het is de toon die de muziek maakt.”

En dan komt de uitsmijter: “In dit programma wil ik het leuk houden en ik weet niet of dat kan met Sylvana. Dan wordt het snel polariserend, daar is dit programma niet voor bedoeld.”

Natuurlijk heeft hij daar helemaal gelijk in. Als hij Sylvana uitnodigt wordt hij ongetwijfeld in no time ervan beschuldigd dat hij als ‘witte man’ dingen aan het ‘mansplainen’ is… of, nog erger, er ongewild en onbedoeld koloniaal-racistische denkbeelden op nahoudt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Hoe dan ook, dit is natuurlijk geweldig nieuws voor televisiekijkend Nederland. Het is al erg genoeg dat we Sigrid Kaag om de dag aan zien schuiven bij de publieken. Want op een NPO-uitzending met Queen Syl zit werkelijk niemand te wachten. Goddank dat dit ons bespaart blijft. Ruudje, bedankt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Pieter48

  Heel goed dat deze verwarde vrouw haar onzin niet via de NPO kan verspreiden. Misschien zijn er volgelingen van haar die het een probleem vinden dat haar optreden niet door gaat. Het vermoeden bestaat dat 99.9% van de Nederlandse bevolking het geen probleem zou vinden als deze mevrouw zal verhuizen naar een land waar niet gediscrimineerd zal worden.

 2. Nostradamus

  Cancel culture got CANCELLED!

 3. macsjang

  Eindelijk……

 4. HD

  Geweldig die Ruud, waren er maar meer Nederlanders zoals hij.
  Reken maar dat heel het gruwelijke verrotte links over hem heen valt.

  1. LifeBuddy

   HD +++++++++100%

  2. Mireille

   Waaruit maakt u dat op? Het enige wat ik over hem weet is dat hij heeft gezegd dat hij Sigrid Kaag wel ziet zitten als MP. En daarin staat hij niet alleen. Dus Ruud ❤❤❤ “De Wild ziet Sigrid Kaag wel zitten als premier. ‘We zouden eraan toe zijn, een vrouw als minister-president. Het past bij deze tijd. We denken dat we goed bezig zijn, maar lopen jaren achter.’ bron: Volkskrant 1 dag geleden.

 5. Yoyo

  Heel netjes van Ruud, dat hij deze verwarde vrouw tegen zichzelf in bescherming neemt.
  En tevens de kijker een hoop irritatie bespaart.

  1. Linksbuster

   Tis te hopen dat hij dat bij kaag ook doet!
   Tis NPO….dus…

   1. Thant dolph

    En als de NPO Thierry baudet weer eens heeft uitgenodigd hoor ik je natuurlijk niet…

 6. Sando

  Bedankt Ruud top!!!

 7. Wally

  De linkse kiezers krijgen nu eindelijk beetje bij beetje het boemerang-effect wat ze verdienen. Heerlijke berichtjes zoals deze, mag ik ‘meermeermeer’ zeggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.