Schaamteloos corona-populistisch kabinet wil nog even scoren voor verkiezingen: ‘Contactberoepen weer toegestaan!’

Nu de verkiezingen echt dichtbij komen moet het kabinet nog snel even scoren, en dat doen ze ook: vanaf volgende week gaat Nederland grotendeels weer open!

Premier Rutte en minister De Jonge zullen de details vanavond bekendmaken op een nieuwe persconferentie. Dat gaat weer leuk worden, want dan kunnen ze zich weer in allerlei bochten gaan wringen om maar niet te hoeven toegeven dat ze eigenlijk alleen maar doen vanwege de aankomende verkiezingen een hele reeks versoepelingen doorvoeren.

“De meeste contactberoepen zullen weer worden toegestaan, behalve sekswerk”, vertellen ‘Haagse bronnen’ aan de NOS. En ook gaan het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs weer voor een deel open. Teamsporten kunnen straks ook weer (tot 27 jaar) en niet-essentiële winkels mogen straks op afspraak worden bezocht. Wel blijft de avondklok nog overeind.

Hartstikke fijn dat er vanaf volgende week weer van alles kan, maar dat strookt natuurlijk voor geen ene meter met de argumenten die ze de afgelopen maanden hebben gegeven voor waarom ze alles dicht hielden. De besmettingen zijn namelijk niet omlaag gegaan, het aantal ziekenhuisopnames is ook niet drastisch gedaald en het is nog steeds wachten op miljoenen vaccins.

Maar staat Nederland er volgens de parameters van het kabinet nou echt beter voor dan een paar weken geleden? Nee. Dit wordt dus puur gedaan vanwege de aankomende verkiezingen en het sterk afgenomen draagvlak voor die maatregelen vanuit de maatschappij. Plat populisme: meer is er niet van te maken, van deze schaamteloze zet van Mark Rutte die nog snel wat zeteltjes probeert binnen te sprokkelen bij de verkiezingen van over drie weken..

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Edjan

  Het dankbare Nederlandse volk zal weer op het vertrouwde gezag stemmen.
  Hallelujah!

  1. FreeThinker

   Je hoort de bruikbare idioten al zeggen “Wat heeft Rutte het goed gedaan” of “Kijk hoe goed we het nog hebben”

 2. Barbera

  ”Plat populisme: meer is er niet van te maken, van deze schaamteloze zet van Mark Rutte die nog snel wat zeteltjes probeert binnen te sprokkelen bij de verkiezingen van over drie weken..”

  Wanneer dit ten koste gaat van het FvD heP ik daar vrede mee.
  VVD is en blijft gewoon de grootste en daar heeft Wout het maar wat moeilijk mee.

  1. FreeThinker

   “Wanneer dit ten koste gaat van het FvD heP ik daar vrede mee.” Aldus de objectieve Barbera.

   1. Barbera

    @F
    Aldus de objectieve Barbera.🤣🤣🤣

 3. andergeluid

  we krijgen een verkiezing dat alles en iedereen mag stemmen die kan schrijven want er hoeft toch geen handtekening op
  Misschien ook nog zo als bij wilders een idee voorgedrukte formulieren ????
  het maakt niet uit want de uitslagen zullen toch niet kloppen net als in Amerika
  een pot nat ze worden neer gezet niet gekozen
  Wel raar want als je geen handtekening op een paspoort of rijbewijs hebt dan is het niet geldig..

  1. Barbera

   @ander
   ”het maakt niet uit want de uitslagen zullen toch niet kloppen net als in Amerika”

   HeP u daar echt bewijs voor gevonden?
   Alles is onderzocht, geen bewijs gevonden en u vindt het bewijs.
   Keurig.

   1. vvw

    ach domme muts , meer stemmen uitgebracht dan dat er stemgerechtigden zijn. Natuurlijk is dat geen fraude , cynisme off

   2. Realist

    Doe je huiswerk barbera, Trump heeft tweederde vd rechtzaken gewonnen, aantoonbare fraude. Waarom zijn er nog steeds 30. 000 militeren in Washington. Denk je echt dat Biden daar de macht heeft, dat zijn de militeren.

 4. Jehannes

  Had Hiddema ons hier niet voor gewaarschuwd? Eerst de sterke leider uithangen, dan ineens de bevrijder zijn voor de verkiezingen. Had je ineens het lijden met de Turkse president mee gekregen? Maar dit gaat eigenlijk om een Europese banken unie. Geen cent meer naar Griekenland? My ass.

 5. trutje

  Even een vraagje als alle contactberoepen weer worden toegestaan behalve sekswerk vraag ik me af of meisjes en vrouwen wel veilig zijn er werd altijd gezegd we hebben prostitiuees nodig omdat anders meer vrouwen/meisjes op straat aangevallen en verkracht zullen worden. Zijn hier al cijfers over net zoals huishoudelijk geweld dat zou toenemen doordat iedereen binnen moet blijven.

 6. DutchOutlaw

  Rutte en zijn kornuiten…..zóóóóóóó voorspelbaar!!!!
  Elke weldenkend mens weet dat ze dit natuurlijk voor de verkiezingen als een soort
  “kadootje” weggeven aan de burger om wat stemmen te scoren.
  Maar trap er nou niet weer in,want je weet dat de VVD beloftes naar de verkiezingen meteen de prullenbak in gaan en ze gaan vervolgens gewoon weer door op de oude manier. En dat is ons weer belazeren (net als de afgelopen 10 jaar)

 7. vvw

  Wie op het partijkartel stemt mag nooit meer zeuren over de ongekwalificeerde politici

  iedereen zeikt over hugo goebbbels en dictator mark maar straks gewoon weer partijkartel stemmen

  stem sociaal, stem PVV

 8. Cootje

  Het is toch heerlijk dat de tevreden achterban Rutte zo geweldig blijf steunen in de peilingen. De horeca de retailers de reisbranche en de ZZPers allemaal uitermate tevreden . Ik verwacht een staande ovatie voor Rutte en zijn kornuiten nadat de faillisementen golven een feit zijn. Hij heeft ze toch mooi een jaar in het leven gehouden . Het is toch mooi dat een stervende en uitzichtloze zoveel vertrouwen houd in zijn mentor . Als beloning voor hun steun mogen ze belastingschuld in drie jaar afbetalen . Met hard werken kan je lege pensioenpot wel weer bij vullen , en als je je huis kwijt bent je kan toch wel kleiner wonen als je door je zorgen je vrouw kwijt bent ach Rutte is gewend om zijn hele leven alleen te wezen. Als je na je faillisementen bereid bent om hard te werken komt het misschien weer goed .gelukkig dat het electoraat zoveel vertrouwen in Rutte heeft gehouden , die kan gewoon verder

 9. Jehannes

  Okay dit werkt dus gewoon weer niet? Of zijn we de moraal politie aan het uithangen?

 10. JFU

  Zoals altijd een uitgekiende strategie zo vlak voor de verkiezingen. Geef ‘het volk’ wat kruimels en ze zijn weer tevreden. De beloning is dat je weer 4 jaren gelegenheid krijgt om onze vrijheid en democratie meer en meer af te schaffen en weg te geven aan Brussel. Daarna elke dag weer klagen. Zo zal het helaas wel weer gaan gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.