snapshot 1

Schaamteloos corona-populistisch kabinet wil nog even scoren voor verkiezingen: 'Contactberoepen weer toegestaan!'

Geen categoriefeb 23 2021, 16:00
Nu de verkiezingen echt dichtbij komen moet het kabinet nog snel even scoren, en dat doen ze ook: vanaf volgende week gaat Nederland grotendeels weer open!
Premier Rutte en minister De Jonge zullen de details vanavond bekendmaken op een nieuwe persconferentie. Dat gaat weer leuk worden, want dan kunnen ze zich weer in allerlei bochten gaan wringen om maar niet te hoeven toegeven dat ze eigenlijk alleen maar doen vanwege de aankomende verkiezingen een hele reeks versoepelingen doorvoeren.
"De meeste contactberoepen zullen weer worden toegestaan, behalve sekswerk", vertellen 'Haagse bronnen' aan de NOS. En ook gaan het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs weer voor een deel open. Teamsporten kunnen straks ook weer (tot 27 jaar) en niet-essentiële winkels mogen straks op afspraak worden bezocht. Wel blijft de avondklok nog overeind.
Hartstikke fijn dat er vanaf volgende week weer van alles kan, maar dat strookt natuurlijk voor geen ene meter met de argumenten die ze de afgelopen maanden hebben gegeven voor waarom ze alles dicht hielden. De besmettingen zijn namelijk niet omlaag gegaan, het aantal ziekenhuisopnames is ook niet drastisch gedaald en het is nog steeds wachten op miljoenen vaccins.
Maar staat Nederland er volgens de parameters van het kabinet nou echt beter voor dan een paar weken geleden? Nee. Dit wordt dus puur gedaan vanwege de aankomende verkiezingen en het sterk afgenomen draagvlak voor die maatregelen vanuit de maatschappij. Plat populisme: meer is er niet van te maken, van deze schaamteloze zet van Mark Rutte die nog snel wat zeteltjes probeert binnen te sprokkelen bij de verkiezingen van over drie weken..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten