Filmpje! Schaamteloos: Viruswaarheid laat avondklok-zitting direct spaak lopen en wraakt rechter

De overheid gaat in “turbospoedappèl” tegen de uitspraak van het hof over de afschaffing van de avondklok. De inhoudelijke zitting over de avondklok volgt nog. Deze zitting gaat over het al dan niet in stand houden van de avondklokmaatregel tot het hof een uitspraak heeft kunnen doen over het hoger beroep van de Nederlandse Staat.

Mensen die de avondklok hekelen zaten waarschijnlijk met spanning te wachten op deze zitting. Het kon namelijk wel eens betekenen dat de avondklokmaatregel (al dan niet slechts tijdelijk) zou worden opgeschort.

Maar nog voor het eerste argument kan worden besproken proberen de mensen van Viruswaarheid al een punt van orde te maken. Viruswaarheid-voorzitter Willem Engel en jurist Jeroen Pols kregen het woord niet van de rechter. Ze bleven er toch doorheen tetteren waarop de Gerechtshof-voorzitter dreigde om Pols uit de zaal te laten zetten. Dat leidde er weer toe dat de voorzitter van het Gerechtshof direct door de mensen van Viruswaarheid werd gewraakt. De zitting was nog niet eens echt begonnen of werd al weer geschorst!

Of het onderdeel van de tactiek van de mensen van Viruswaarheid is, valt niet met zekerheid te zeggen. Het was op z’n minst zéér onbeschoft én heeft ertoe geleid dat de zitting nog langer gaat duren, terwijl het verder klokje tikt. Het gaat hier namelijk om een maatregel die over enkele uren weer van kracht zou moeten zijn, als het aan de Nederlandse Staat ligt in ieder geval.

Viruswaarheid diende een verzoek van wraking in op basis van de volgende gronden:

 1. De zitting moest van het Gerechtshof op dezelfde dag plaatsvinden.
 2. De voorzitter heeft de naam van de groepering verkeerd uitgesproken.
 3. De rechter wilde Pols niet het woord geven (dat moest van de rechter via zijn advocaat).
 4. De pers (uitgenodigd door Viruswaarheid) is geweigerd.

Viruswaarheid lijkt er bewust op aan te sturen om het proces te traineren, wat wel eens zou kunnen betekenen dat er vanavond een hoop onzekerheid gaat ontstaan over de avondklok. Willem Engel stelde namelijk voor: “We kunnen ook morgen terugkomen.” Dat deed hij in reactie op de uitleg van de Gerechtshof-voorzitter dat er nu een wrakingskamer moet worden ingesteld. Volgens de rechter moeten deze mensen nog vanuit huis komen.

In de volgende sessie werd duidelijk dat Viruswaarheid eigenlijk een poging doet om de Nederlandse Staat met haar eigen argument om de oren te slaan, kijk maar:

Hoe dit afloopt? Over een half uurtje weten we meer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Adrianzoon

  schaamteloos ? een rechter die wauwelt over virus waanzin en de partij het woord ontneemt dat is pas schaamteloos

  1. GvdGvd

   Precies, die gerechtshof-voorzitter liet niemand aan het woord komen, kapte meteen alles af. Wat mankeerde dat mens eigenlijk, wie heeft haar daar neergezet ? Ze moest aan de anderen vragen wat vraag 1 nou ook alweer was, en vraag 3 wist ze ook niet meer. Deze mevrouw was of wel dronken of had daarvoor een attack gehad. Dit kun je toch niet laten oordelen over het doorgaan of niet van de avondklok, volgens mij moet ze eerst thuis vragen is het al half negen. En als ze tegen haar zeggen ja, dan vraag ze vast “het is toch vond” of niet. Man man, en dat zit daar met scheven oog en haar rechterhanglip.

 2. Augustus

  Echt schaamteloos is dat dit demissionair kabinet binnen een kwestie van uren in hoger beroep durft te gaan tegen een onrechtmatige wet. Als het gaat om machtlust kan wel alles snel gebeuren.

  1. Adrianzoon

   geheel correct , dit DEMISSIONAIRE kabinet heeft een veel te grote broek aan.

   1. usb3.0

    “dit DEMISSIONAIRE kabinet heeft een veel te grote broek aan.”

    Precies, dit kabinet moet even dimmen…

  2. Franz Biberkopf

   Of die wet onrechtmatig is moet blijken uit de inhoudelijke behandeling in hoger beroep. Dat het beroep werd ingesteld binnen een uur is logisch gezien de aard van de wet: de avondklok gaat om 9 uur in.

   1. usb3.0

    franzje is natuurlijk een dom gansje die gaat prat bij zijn opgelegde vrijheidsberoving

  3. Edjan

   Augustus, geheel met u eens.

  4. Linksbuster

   Q…..Als het gaat om machtlust kan wel alles snel gebeuren…….
   Precies..als er een wet ter bescherming van de consument of dieren moet worden gemaakt duurt het jaren en jaren of het wordt een halfslachtig wetje.
   De handel door broodfokkers van honden bijvoorbeeld…veel bewezen dierenleed, maar er iets tegen doen ho maar.

   1. Thant dolph

    Stuur anders even een mailtje naar je vriend Grauss. Ik heb altijd begrepen dat hij iets met dieren heeft.

 3. Franz Biberkopf

  “Het was op z’n minst zéér onbeschoft én heeft ertoe geleid dat de zitting nog langer gaat duren, terwijl het verder klokje tikt.”

  Wraking van rechters is een fundamenteel recht en het is onbeschoft gebruikmaking van dit recht onbeschoft te noemen.

  1. Cootje

   In een bananen republiek stond de uitkomst al vast , onafhankelijke rechters ??

   1. A-BBa

    @Cootje: hier staat de uitslag ook al vast.

  2. Edjan

   Inderdaad. Wout Willemsen lijkt een beetje van het padje af.

 4. Cootje

  De Rutte doctrine zit geslepen in de gehele ambtenarij dus , dus je kan blijven wraken de democratie bestaat niet dus er komen de rechters die Rutte gelijk gaan geven , net als de MKBers stemmen ze massaal op Rutte dus in de peilingen staat hij op eenzame hoogte . Dus zolang het niet bij iedereen zeer doet mag het zo blijven want zonder pijn verandert er nooit iets . En Corona heeft de belangen uitstekend bloot gelegd

 5. A-BBa

  Schaamteloos? Ik vind het schaamteloos om dit schaamteloos te durven noemen!

 6. HD

  Schaamteloos is dat dat Pols een zaak heeft aangespannen tegen de staat en daar maanden op moet wachten, en wanneer de staat het te benauwd wordt binnen een paar uur een D66 rechter even de staat moet beschermen.

 7. A-BBa

  Ik vraag me af of deze Wout Willemse
  , de auteur van dit artikel, eventueel een mooi baantje in de toekomst is beloofd als hij dit zou schrijven. Zeer suspect dit artikel, dat zou je eerder van een andere krant verwachten.

 8. WayneGretzky99

  Mooi, wraking afgewezen. Gauw kapot gaan luizige uitvreter.

 9. FVD

  Of we het nu eens zijn met viruswaarheid of niet, ze hebben het volste recht om een rechter te wraken. Wanneer zij vinden dat de objectiviteit/ onafhankelijkheid van de rechter in het geding is, is dit een probaat middel.

  Wraking is een procedure bij de rechtbank, die bedoeld is om de objectiviteit van een rechter te beoordelen. Het daarmee een middel ter verzekering van de ONAFHANKELIJKHEID en ONPARTIJDIGHEID van de rechter. Iemand die partij is in een rechtszaak moet ervan op aan kunnen dat de rechter in de zaak ONPARTIJDIG is.

  1. WayneGretzky99

   Deze is gewoon misbruikt om de teringzooi te traineren.

 10. Lefty

  FvD, PVV (en de religieus achterlijke SGP) springen natuurlijk weer in het gat van de ontevreden Nederlander.

  1. Adrianzoon

   misbruik maken van macht geeft ontevreden nederlanders sukkel.

   1. Lefty

    Je hebt nog geen Corona gehad en kunt waarschijnlijk de hele dag op je luie reet zitten omdat je toch je geld krijgt. Viruswaarheid verknalt het voor iedereen met gezond verstand en is gebaat bij maatschappelijke onrust. PVV en FvD varen er welbij..Stelletje idioten.

    1. usb3.0

     “Je hebt nog geen Corona gehad en kunt waarschijnlijk de hele dag op je luie reet zitten”

     Jij kunt het je natuurlijk niet voorstellen maar er zijnecht een he-le-boel mensen in Nederland die geen corona hebben en gewoon werken, sterker nog, op basis van wat wordt bepaald of iemand corona heeft, pçr tests?!
     Laat mij niet lachen..

     1. Wum

      In mijn omgeving zijn er enkelen die er niet zo blij mee waren. Nog niet geheel hersteld, willen ze het niet nog een keer meemaken. De maand december ging aan mij voorbij in beroerde omstandigheden. Toch ga ik maar zo’n prik halen.

    2. Cootje

     Zonder maatschappelijke onrust verandert er nooit wat , en als je bij de Nederlanders hoort die tevreden zijn , dan kan de Corona epidemie toch Rutte in het zadel houden de MKBers zijn volgens de peilingen uitermate tevreden , die gaan over een halfjaar pas huilen als ze hun bedrijven bij de vuilnisbak kunnen zetten , hun centen zitten gratis weggegeven in zuid Europa en in oost Europa ze mogen als dank hun uitgestelde belasting later betalen

    3. Adrianzoon

     nee stomme hond , mijn afdracht inkomsten belasting betaalt jouw zorg en huurtoeslag ! Zeer verheugd dat er eindelijk beweging komt tegen de anarchie en dictatuur van pinokkio en zijn onzinnig management team. De ware idioot kan je in de spiegel aanschouwen.

     overigens , stem sociaal, stem PVV

     1. Lefty

      Wat een niveau zeg. Wees blij dat je mijn buurman niet bent. 😉

     2. usb3.0

      “Wees blij dat je mijn buurman niet bent. 😉”

      Dat weet je niet, het zou zomaar kunnen dat dit wél het geval is, hè

     3. Adrianzoon

      inderdaad , weer zo een domme aanname van een kwal. Ik denk overigens wel dat ie gelijk heeft , schat hem niet in op 450K vermogen om links dan wel rechts van mijn huis te kopen

     4. Thant dolph

      Dus hij heeft gelijk en het is toch een domme aanmame…

      oftewel per definitie iemand afvallen afbranden!

  2. Cootje

   En dat moeten er nog veel meer worden , aan de peilingen te zien zijn de meeste nog tevreden , en een verandering komt er niet zonder veranderingen , en de Nederlanders geven hun stokje makkelijk af aan fikkie als ze zelf niet hard in hun kruis getroffen worden. En de peilingen geven een nog tevreden electoraat . En je krijgt wat je verdient

  3. Monty

   Virus waanzin zijn natuurlijk de echt helden.

   1. Adrianzoon

    wie is dat virus waanzin ?

 11. Lefty

  @ usb3.0: “Stomme hond” gaat mij een beetje te ver . Jouw kan ik er ook nog wel bij hebben trouwens. 😉

 12. Spoetnick

  Het verslaan van het partijkartel gaat op democratische wijze niet meer lukken.
  Daarvoor zijn de schaamteloze politici al teveel versmolten met de samenleving.
  Nederland heeft de status van een Bananenrepubliek.

 13. CZ

  De rechter legt viruswaarheid het zwijgen op, dat is inderdaad de juiste kop.

 14. Rieks

  Een gemiste kans om iets te bereiken door flutoptreden van Engel c.s. Met wat geschreeuw bereik je in de rechtbank niets.

 15. de ziender

  Ja; en daar had hij groot gelijk in. Hoe asociaal deze corrupte rechter, vriendinnetje van Van Dissel, hem bejegende was tenenkrommend. Gatsie, wat een misselijke vertoning en hulde voor de kalmte die Jeroen aan de dag legde.

  1. Piet151

   @de ziender
   Jeroen Pols heeft er vooral ook zelf belang bij, dat alle beperkingen a.g.v. corona overal worden opgeheven. Als dat in een EU-land gebeurt, zal het ook in andere landen snel volgen. En daar ligt m.i. het belang van bordeelhouder Jeroen Pols vooral. Hij heeft de afgelopen maanden nauwelijks nauwelijks klanten gehad in zijn onderneming in Bremen. Zie bild.de/regional/bremen/bremen-aktuell/sie-oeffnen-sie-klagen-die-puff-rebellen-von-bremerhaven-75002784.bild.html
   Leden van de familie Engel lijkt overigens het belang van Pols daar te delen. Sinds bovendien de Oranje-camping van vader Engel is gesloten, nemen de zakelijke activiteiten in Duitsland wellicht toe aan belang.

   1. Adrianzoon

    blabla bladieblabla sprak ze

    1. Piet151

     @Adrianzoon
     “blabla bladieblabla sprak ze???” Nee hoor. Inhoudsloos gemekker kan maar van één persoon komen. Hem of haar herkennen is a.h.v. de (nick-)naam niet mogelijk, maar wel aan de kinderlijke kreetjes. Ga vooral zo door, want het blijft vermakelijk.

 16. de ziender

  Woutertje is immers een vaxiwappy die nog steeds in overheidssprookjes gelooft. een bang kereltje dus die snakt naar z’n prikkie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.