makfebruari

Bah! Linkse historicus Geert Mak misbruikt herdenking Februaristaking voor uithaal naar 'mensen wegzuiverende PVV'

Geen categoriefeb 25 2021, 18:30
Geert Mak heeft tijdens zijn speech bij de herdenking van de Februaristaking flink kunnen uithalen naar de PVV. Terwijl PVV-Kamerlid Martin Bosma daarbij aanwezig was vergeleek Mak de partij met het fascisme van de vorige eeuw. De PVV zou volgens Mak zelfs bepaalde bevolkingsgroepen willen "wegzuiveren."
https://twitter.com/VrouwvdVrijheid/status/1364973046411452427?ref_src=twsrc%5Etfw
Zo vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft gutmensch Geert Mak nog even zijn 'verzetsdaad' kunnen plegen. Tijdens zijn speech bij de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking, waarbij een heldhaftige tegen de Duitse bezetter gerichte werkonderbreking uit februari 1941 wordt herinnerd, betichtte de historicus de PVV van het te willen "wegzuiveren" van bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland.
Geert Mak was niet bepaald subtiel:

"De wolf staat voor ons als een andere politieke partij die ernaar streeft om als het even kan het land te zuiveren van een bepaalde bevolkingsgroep. Die in de peilingen als tweede uit de bus komt. En de wolf staat in duizendvoud voor ons op Facebook, Twitter en WhatsApp. Maak eens een wandelingetje door de achterbuurten van het internet en de stank en de bagger slaan je tegemoet. Nee, we hebben niet meer te maken met het fascisme van de vorige eeuw, maar wel met de 21-eeuwse varianten van hetzelfde fenomeen."

Zo, die Geert Mak zag zijn kans schoon om genadig hard uit te halen ‒ met natuurlijk compleet onzinnige leugens ‒ richting de PVV. Terwijl Kamerlid Bosma daar aanwezig was om zijn respect te tonen. Wilders reageerde dan ook weinig zachtzinnig op de beschuldiging aan het adres van zijn partij: "Wat een smerige vuile leugen over de PVV van Geert Mak," liet de oppositieleider getergd weten: "En hoe vals kan je zijn om dit soort bagger uit te spreken."
Het zal Geert Mak en zijn bonte verzameling linkse bondgenoten worst wezen. Voor hen is je uitspreken tegen de PVV een soort geloofsartikel geworden, iets wat je bijna dwangmatig doet op elke mogelijke gelegenheid. Ook bij een herdenking van leed van maar liefst tachtig jaar geleden; ook dát is een platform om je hedendaagse haat te spuien.
En misschien nog wel het ergste van allemaal: niemand heeft het nu nog over de helden die de Februaristaking organiseerden en uitvoerden, maar iedereen praat over die ijdele geschiedkundige Geert Mak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten