Schokkend! Duitse regering vroeg wetenschappers hoe ze ‘angst en volgzaamheid’ voor corona moesten opwekken

Schokkend nieuws uit Duitsland: uit e-mailcorrespondentie tussen politici en een aantal wetenschappers, die in handen is van de Duitse krant Die Welt, blijkt dat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken om tips heeft gevraagd om de geesten rijp te maken voor hardere coronamaatregelen en verdere inperking van de persoonlijke vrijheden van burgers.

De Duitse regering heeft kosten noch moeite gespaard om de eigen bevolking zo bang en volgzaam mogelijk te krijgen, zo lezen we vandaag bij de gerenommeerde krant Die Welt.

Uit ruim 200 pagina’s aan e-mailcorrespondentie blijkt dat de Duitse regering erop uit is om psychologische oorlogsvoering te voeren tegen de eigen inwoners. Normale overtuigingskracht, gebaseerd op degelijk onderbouwde wetenschappelijke inzichten, was kennelijk onvoldoende. En in plaats van ervoor te kiezen om dat dan eens beter te gaan communiceren, gooien ze het liever direct over een andere boeg.

Wetenschappers werden gevraagd om te helpen bij ‘het plannen van verdere maatregelen van preventieve en repressieve aard,’ omdat ‘het sterk aanwezige gevoel van machteloosheid moet worden beteugeld door de indruk van een sterke staatsinterventie,’ schrijft één van hen. Een ander doet de suggestie om de pijnlijke dood van coronapatiënten maar expliciet in beeld te brengen, zodat mensen een harde lockdown sneller zullen accepteren.

Een stukje DDR leeft dus nog steeds voort in de Duitse regering van vandaag! Ineens is dat achterlijke geklungel van Hugo de Jonge, ons kabinet en het RIVM inzake het coronabeleid zo slecht nog niet. Onze oosterburen zijn wat dat betreft pas écht volledig de weg kwijt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Heras

  De waarheid komt boven tafel. Heerlijk. En (t)rutte doet mee. Ook hij zal boeten.

  1. usb3.0

   Het probleem is dat de duisternis geopenbaard wordt, het duivels is tegenwoordig gewoon zichtbaar

 2. The devil and the deep blue sea

  Maar Baudet, dat is pas erg voor de journalistieke deugkneuzen……

  1. halo1

   Ik ben eigenlijk blij dat hij dat nu eens gezegd heeft.. en daarmee duidelijk de grenzen heeft verruimd /afgebakend: die IQ-kwestie en die je-dochter-kwestie.. dit moet gezegd mogen worden.. hij zegt niet (ook niet impliciet) dat de mensen minderwaardig zijn…wordt door links wel gesuggereerd . Dit kon nog wel eens mijn overstap van PVV naar FVD betekenen…wat vinden jullie?

   1. Nostradamus

    Ik kan mij herinneren dat het IQ verhaal als eens eerder besproken is. Ook Hiddema had daar toen eens op gereageerd.
    Gaat volgens mij over een gemiddelde van de wereldbevolking en daarbij hebben de Afrikaner, in Afrika een groot nadeel. Wanneer iemand in een niet onderdrukt werelddeel opgroeit, is bewezen dat er geen verschil meer is. Dan zijn we allemaal gelijk. Maar dan moet je wel mee willen doen met scholing etc.. Als je niet verder komt dan gangster-rap, dan haal je het gemiddelde vaak ook niet. De slachtofferrol schijnt ook niet IQ verhogend te werken.

    1. Nostradamus

     Zie ook: h**ps://www.worlddata.info/iq-by-country.php

     Facts don’t care about feelings… Tom MacDonald, Fake Woke 😉

    2. FreeThinker

     Uiteraard. Kijk maar naar aziaten, die doen hun best op school, werken hard en krijgen een goed betaalde baan. Marokkanen en Turken schijnen in vergelijking met andere etniciteiten minder hard hun best te doen op school en minder graag werken. Natuurlijk is dat niet bij allemaal het geval maar procentueel wel van toepassing bij een grotere groep. Kijk opzich is dat geen probleem (zolang je maar geen misdaden gaat plegen) maar dan moet je niet gaan janken dat je gemiddeld minder verdient.

     1. halo1

      Het is natuurlijk niet leuk voor zwarte mensen om dat te moeten horen.. dat snap ik dan wel..net zoaks het voor ons niet leuk is te horen dat Aziaten, waarschijnlijk door hun meer-discipline een hoger IQ hebben dan wij. Anderzijds: als er 1 passagier in een bus zit..en er komt een tweede bij.. dan gaan wij zover mogelijk van elkaar zitten.. en in Afrika juist bij elkaar.. dat vind ik dan weer in hun voordeel..eerlijk is eerlijk.

     2. FreeThinker

      Helemaal mee eens. Het is gewoon een andere cultuur. Ik denk soms ook wel dat in bepaalde Afrikaanse dorpen, men gelukkiger is dan hier.

    3. Augustus

     IQ distributie is genetisch bepaald en daar heeft onderwijs nauwelijks invloed op, neem maar eens een kijkje in twin studies. De leugen over socio-economische factoren speelt alleen maar links-gedreven rassenhaat (zoals BLM) in de kaarten.

    4. Robin Hoed

     Dus als een liliputter altijd in het basketbalteam meespeelt wordt hij vanzelf net zo groot als de rest?
     IQ is voor 80% erfelijk, net als grootte.
     Het betekent niet dat je minder waard bent als mens, maar je capaciteiten worden er wel door beperkt.
     Een laag IQ iemand naar de universiteit sturen maakt hem niet slimmer.

   2. Franz Biberkopf

    Baudet heeft met zijn racistische meninkjes inderdaad aanhang en op DDS zijn er nogal wat mensen die het heel fijn vinden dat hij zijn opvattingen uit.

    Het is vervelend maar wel een realiteit.

 3. Fax uit Darmstad

  Merkel komt niet voor niets uit de DDR

  1. Seneca

   @felix uit Darmstadt
   ik waag het te betwijfelen dat jij uit Darmstadt zou komen. elke inwoner van Duitsland weet toch dat Merkel geboren is in Hamburg en dat zij met haar idiote vader (hij was dominee, dus dan weet je het wel) Naarden DDR is geëmigreerd. aldaar was zij een hotemetoot in de DDR waardoor zij de functie kreeg van de jeugd afdeling Agitprop. agitprop staat voor agitatie en propaganda, dus ook nu weer, dan weet je het wel…

 4. Tedje Kruis

  Helaas is DDS niet zo gerenomeerd als die Welt en verminken ze de gehele context.

  Maar toegegeven, hier zijn genoeg sukkels die het als zoete koek slikken.

  1. Jack Flash

   Tedje houdt van zoete koek.

  2. FreeThinker

   Je moet alleen het 8 uur journaal kijken en de krant lezen. Meer hoef je niet te weten, die bronnen hebben uiteraard monopolie op de waarheid.

  3. Edjan

   Tedje is een sukkel.

   1. usb3.0

    Inderdaad

 5. leukeditter

  hahaha mooi hooor..wat zal baudet een berg zetels gaan halen , ik denk zo rond de 25

 6. yellow thread street

  In ons land wordt precies hetzelfde spel gespeeld met Rutte als de spreekbuis van het OMT die op haar beurt weer opdrachten van het WEF krijgt.
  Je ontmoedigt de burgers eerst, daarna maak je ze bang, je ontneemt ze alles, en daarna eten ze uit je hand.

 7. Franz Biberkopf

  Het is logisch dat een regering nadenkt over de vraag hoe de bevolking kan worden doordrongen van de ernst van een pandemie en hoe de bevolking ertoe te brengen is de noodzakelijke maatregelen op te volgen.
  Het zou de regering te verwijten zijn als men dit beleid niet zou volgen.

  Dit artikel slaat weer nergens op.

  1. Nostradamus

   Of je zegt het om een bepaalde agenda door de strot te duwen.

   1. Franz Biberkopf

    Zo kan je het zeggen: de agenda van onze regering is dat de bevolking de ernst van de pandemie moet beseffen en dat ze de maatregelen moet opvolgen. Zo ingewikkeld is dat niet.
    Relevant is ook dat ze die agenda volgt met brede steun in de Tweede Kamer en een grote meerderheid in de bevolking.

    1. Nostradamus

     Ik besef dat de ernst van de pandemie lang niet zo groot is dan dat de (R)overheid wil doen geloven. Hier is het bewijs mij jij negeert het liever. Jij kijkt naast DDS vast heel veel MSM want, u r in on it! 🙂 🙂 🙂

     1. Franz Biberkopf

      Als je denkt dat deze pandemie helegaar niet gevaarlijk is zul je het beleid van onze regering uiteraard niet onderschrijven. Je behoort dan wel tot een kleine minderheid. Daar kan de regering zich uiteraard niet door laten leiden.

     2. Nostradamus

      Wat is het verschil tussen “helegaar niet gevaarlijk” en “dat de ernst van de pandemie lang niet zo groot is dan dat de (R)overheid wil doen geloven”?
      Ik zeg niet dat het niet gevaarlijk is. Die woorden leg jij in mijn mond. HOW DARE YOU!

      Wat ik wel wil zeggen is dat, met de kennis van nu, de ‘pandemie’ ook anders aangepakt kan worden. De andere agenda van de overhEUd is wellicht veel duisterderderder.

  2. The devil and the deep blue sea

   Er is een groot verschil tussen angst en volgzaamheid opwekken of de bevolking te laten doordringen van de ernst van een pandemie teneinde de noodzakelijke maatregelen te accepteren pannekoek! Dat weet jij ook wel maar je tracht dit als overheids tr*0l weer te bagatelliseren!

   1. Franz Biberkopf

    Er is geen groot verschil. Als je de bevolking duidelijk maakt dat de pandemie levensgevaarlijk is wek je angst op.

    1. Seneca

     @bibberkop
     als je niet weet wat een pandemie betekent, dan moet jij je mond houden of je beter informeren en dan pas wat schrijven. om een pandemie te kunnen constateren dient men een sterfte percentage bereiken van minimaal 4%. dat betekent – als deze griepvariant een pandemie zou zijn – een aantal dodelijke slachtoffers van minimaal 320 miljoen. dat is een pandemie en het huidig aantal slachtoffers van ca 2 miljoen (hoe dramatisch ook) is niet toereikend om deze griep als een pandemie te classificeren.

 8. Nostradamus

  Zelfs de fake-nieuwssite van de n0s zegt het dus dan is het waar: h**ps://nos.nl/artikel/2367971-duits-ministerie-schakelde-wetenschappers-in-om-corona-angst-op-te-wekken.html
  …ow wacht…

  Maar dit is waar ons kabinet het beleid op afstemt. Wie zegt dat zij niet op europees niveau dit soort gesprekken hebben?
  Het lijkt er i.i.g. wel op en de enige die er echt op ingaat, die ondervragen ze liever over een paar app berichtjes. Want zeg nu eerlijk, die app berichtjes zijn natuurlijk veeeeel ergurrr. En aan die riooljournalistiek doet GS tegenwoordig mee.

 9. WayneGretzky99

  Typisch extreem dom linksch. Sturen op angst. WO2 syndroom is dus ook een mythe.

 10. JFU

  Is in ons land ook al volop bezig. Elke avond weer, maand na maand al die besmettingen vermelden, en dan weer zieke mensen op de IC. En zodra de angst weer minder wordt er weer wat anders verzonnen. Als laatste waren het de mutaties, die vreselijk zouden zijn…dus snel een avondklok nu de geesten daar rijp voor zijn. En er komt nog veel meer om de angst erin te houden, en Duitsland zal het voorbeeld zijn. Uiteindelijk zal de bevolking,die dan helemaal is gehersenspoeld alles accepteren om maar een heel,klein beetje vrijheid terug te krijgen. Doem denken???? De tijd zal het leren!

 11. Henk42

  Boe

 12. Piet151

  Ik ga ervan uit, dat iedere lezer hier heeft gezien dat die druk vanuit de Duitse overheid op wetenschappers dateert van maart 2020, het begin van de corona-crisis dus. Toen was de allereerste lock-down. Niemand wist precies wat er stond aan te komen. Dit bedoel ik niet als excuus, wel als verklaring van gedrag van de Duitse overheid bedoeld om een verwachte ramp ten goede te keren.
  Dit lijkt me relevante begeleidende info en waarom de DDS-redactie dat niet vermeldt is me dan ook onduidelijk.

  1. Meriadoc Brandebok

   Duitsland pakte dit zo aan om dezelfde reden als Nederland reageerde op de crisis door te polderen. Uiteindelijk reageert elke staat op de crisis vanuit de manier waarop zij gewoon is op een crisissituatie te reageren.

   1. ManX

    In Nederland wordt hetzelfde mechanisme gehanteerd. Verplichte mondkapjes is een angstmaatregel met als doel gedragsbeinvloeding. Niet-medische mondkapjes zijn immers volstrekt zinloos zoals het RIVM op zijn eigen site zelf meldt (bericht van 12 december j.l.)

    1. Franz Biberkopf

     Mijn goede vriend draait oorzaak en gevolg om: van mondkapjes worden mensen niet bang maar wel van de reden waarom het verstandig is ze te dragen.

     1. ManX

      Nogmaals: het RIVM zegt op haar site zelf dat niet-medische mondkapjes besmettingen NIET voorkomen. Van Dissel zegt letterlijk: “Als 200.000 mensen een week lang een mondkapje dragen is er misschien – ik herhaal: misschien- een kans dat er 1 besmetting voorkomen wordt.”

      De discussie over mondkapjes is (in oktober 2020) zo buitenproportioneel geworden dat het RIVM het besluit daarover heeft teruggeschoven naar de politiek. Enig nut heeft het dragen niet. De verplichting tot dragen is toch genomen om het publiek te doordringen van angst voor de gevolgen en tevens om ervaring op te doen met gedragsbeinvloeding, zoals minister Van Ark (Medische Zorg) tijdens een persconferentie bevestigde.

     2. Franz Biberkopf

      Mijn goede vriend verlegt nu de discussie naar het nut van mondkapjes. Daarover kan met rede worden getwist maar daarover zijn wetenschappers het wereldwijd ook niet eens.

     3. Franz Biberkopf

      Mijn goede vriend wordt overigens aangeraden eens te googelen op de wetenschappelijke discussie over mondkapjes in plaats van al te stellige beweringen te doen over een onderwerp waar wetenschappers nog geen consensus bereikten.

      h*tps://www.newscientist.nl/nieuws/kunnen-mondkapjes-het-coronavirus-inperken-dit-zeggen-studies-en-experts/

     4. ManX

      Het artikel van 19 juni 2020 op Newscientist geeft ook geen uitsluitsel, maar somt voornamelijk voors en tegens op. Ook hier zeggen een aantal virologen dat het dragen van mondkapjes zinloos is, maar mensen wel aanzet tot voorzichtiger gedrag.

      Voorts doe ikzelf geen stellige uitspraken, iets wat jij in mijn schoenen schuift, maar citeer ik enkel teksten (van 12 december) op de overheids/RIVM-website en letterlijke uitspraken van Van Dissel.

      Je mag er van uitgaan dat als het RIVM van meet af aan het standpunt heeft ingenomen dat ze nu nog steeds doet, het dragen van kapjes inderdaad zinloos is.

      Jij hebt toch het volste vertrouwen in de deskundigen van het RIVM?

     5. Franz Biberkopf

      Ik zie dat mijn goede vriend terugkrabbelt: inderdaad, er wordt door wetenschappers verschillend gedacht over het effect van mondkapjes maar dat ze, in het totaalpakket van maatregelen, wel gewenst zijn is de overheersende opinie.

      Zo komen we er wel hoor.

     6. ManX

      Franzke draait weer als een drol in een pispot.

      Kun je eigenlijk wel lezen, relnicht?

      Je bent zo verziekt in je kop dat je alles alleen maar alles kunt verdraaien uit angst om niet ‘te winnen’. Van wezenlijk debatteren is bij jou nooit sprake.

      Tot slot: mondkapjes zijn nuttig omdat ze het gedrag beinvloeden, niet omdat ze besmettingen voorkomen. Je eigen helden bij het RIVM zijn die mening toegedaan.

      En voor de rest: krijg de tyfus.

     7. Franz Biberkopf

      Mijn advies is om niet zo hysterisch te schelden en te tieren, goede vriend, dat komt nogal dom over en het tast je geloofwaardigheid aan.

     8. usb3.0

      franzje is een druiloor, mondkapjes hebben geen nut, het is een schijnveiligheid net als de 1,5 meter

    2. Meriadoc Brandebok

     Mondkapjes zijn zeker geen angstmaatregel. Het kabinet heeft met de verplichting heel lang getreuzeld, totdat de druk te groot werd. De lockdown werd een “intelligente lockdown” – zeg maar, een manier om Nederland als gidsland af te zetten tegen alle niet-intelligente lockdowns uit het buitenland. De spoedwet werd afgezwakt, de avondklok werd afgezwakt: je ziet hoe de Nederlabdse methode werkt. Het volk wordt eerst meegenomen en vervolgens iets opgelegd (als het geen “dringend advies” is). Het is een tactiek die precies tegengesteld is aan de Duitse methode. Maar het werkt wel, omdat het draagvlak groot blijft.

     1. ManX

      Meriadoc, niet-medische mondkapjes voorkomen GEEN besmettingen, is de officiele mening van het RIVM.

      We dragen ze dus louter voor de bühne. Om voorzichtiger gedrag af te dwingen. Opgelegd door een doodsbange Rutte die niet het risico wilde lopen dat hij onvoldoende maatregelen nam.

      Besef je dus wel dat jij ook die knevels draagt voor koef, voor nothing, niks, nada? En dat je dus -net als die 17,8 miljoen Nederlanders iets doet dat zowel tegennatuurlijk als zinloos is?

      Hetzelfde geldt trouwens voor de avondklok.

 13. liefdevol rechts

  “Een ander doet de suggestie om de pijnlijke dood van coronapatiënten maar expliciet in beeld te brengen”
  Dat zijn jullie politiekers, jullie vredelievende leiders!!!
  Zijn jullie nog steeds van oordeel dat alles nog normaal is???!!!

 14. Meriadoc Brandebok

  Uiteraard was dit te verwachten. Achtereenvolgende Duitse regeringen doen altijd hun best om het Duitse volk discipline en gehoorzaamheid bij te brengen. Duitslands aartsvader, Bismarck, was immers voorstander van een sterke staat: het volk was er voor de staat en niet andersom. De doctrine dat het volk er voor de staat is heerst nog steeds in de Bondsrepubliek. Het is niet verwonderlijk dat de Duitse staat de coronasituatie zo aanpakte. Nederland deed dit door polderen, hetgeen weer eens een stroperig traag effect op de bureaucratische besluitvorming gaf (zie de vaccinatie).

  Jammer dat wappies dit weer aangrijpen, maar ik had niet anders verwacht,

 15. Drostemannetje

  De virussen zijn waarschijnlijk toch niet te stoppen omdat ze iedere keer weer muteren. Het zal me niet verbazen dat een bepaalde mutatie ondanks het prikken niet te stoppen is. Persoonlijk zou ik alles weer open gooien en de virussen laten gaan. De schade die nu gemaakt wordt zowel economisch, geestelijk en vrijheid is te groot.

  1. usb3.0

   Precies en mensen die dood gaan zijn ouderen met zware onderliggende aandoeningen.

   Nog 1 dan, het journaal kwam met dit bericht, 15 mensen overleden na de coronaprik en wat zeiden ze, deze mensen waren al zwaar ziek dus daarom overleden, mensen die doodgaan aan corona hebben ook zwaar onderliggende aandoeningen maar dan hoor je het journaal niet… ratten zijn het..

 16. Drollevanger

  Ik begin het idee te krijgen dat onze huidige regering helemaal nog niet van het Corona spook afwillen.
  Ik kan niet geloven dat onze regering bewust zo klunzig bezig is als de laatste tijd blijkt.
  Dan is er weer niet genoeg vaccin, dan kan het weer niet vervoerd worden, dan weet men weer niet of het wel veilig is. Enz.
  Maar nog steeds is het vaccin(na bijna een jaar) niet in voldoende mate toegediend.
  Wat een puinhoop!
  Ik weet zeker dat als de vaccin distributie aan een generaal(waarvan ik geen hoge pet op heb) was gegeven iedere Nederlander al maanden was ingeent.

 17. Drollevanger

  Baudet haalt zijn weetjes uit een wetenschappelijk onderzoek uit de VS dat werd gedaan, richting de economische toestand van landen afgezet tegen het IQ van de bewoners.
  (De Bell curve) geheten
  Daaruit bleek dat het IQ in economisch erg zwakke Afrikaanse landen, zeer laag was. Dit terwijl het IQ in Oost-Azie daarentegen zeer hoog was. Wij blanken zaten er wat tussenin.
  Ook las ik dat VS Universiteiten en toelatingstoets hanteren waarbij het aantal punten voor blanken op 100 staat, terwijl bij O-Aziaten bij aanvang al een aantal punten in mindering worden gebracht, en men bij Negroïden en Spaanstaligen een aantal extra punten optelt.
  Als dat niet zou gebeuren werden de Universiteiten in de States alleen nog bevolkt door O-Aziaten waartussen een enkele verdwaalde blanke scharrelde.

  1. Franz Biberkopf

   Dat de Bell curve wetenschappelijk onzin is is al vele malen aangetoond.

   ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve

 18. Drollevanger

  Als we (speciaal onze linkse broeders) niet aanvaarden dat er een verschil aan IQ tussen rassen bestaat, zullen de onderlinge discriminatie-oorlogen nooit stoppen.
  Een lager IQ wil niet zeggen dat die mensen daarom minder zijn. Daar moeten we vanaf.
  (De Neanderthaler met een slimmere herseninhoud van 1750 cc is in het verre verleden verdrongen door onze soort(homo Sapiens) terwijl wij maar 1450 cc herseninhoud hebben).
  Dus een blanke wordt zelden wereldkampioen marathon, en een Afrikaanse neger wordt zelden hoogleraar wiskunde. Daar moet je je bij neerleggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.