Thierry Baudet is woest: ‘Na de aanval op Cliteur richten de valse verdachtmakingen zich nu op Kinneging!’

Het is ongelooflijk, maar de extreemlinkse raddraaiers die een mislukte poging om Paul Cliteur te laten dumpen bij Universiteit Leiden gaan gewoon door met hun offensief tegen iedere hoogleraar die ook maar een beetje rechts is. Dit keer richten ze hun pijlen op prof. Andreas Kinneging. Maar ook Kinneging vindt een uitgesproken bondgenoot in Thierry Baudet. “Ik sta 100% achter hem, zoals ik ook 100% achter Cliteur sta,” aldus de FVD-leider op Twitter.

“De Leidse rechtenfaculteit kreeg de afgelopen tijd niet alleen te maken met een onderzoek naar vermeend antisemitisme. Ook naar hoogleraar Andreas Kinneging werd een onderzoek ingesteld: studenten klaagden over intimiderend gedrag,” aldus NRC Handelsblad. Deze beschuldiging is enorm hypocriet. Want iedere rechtsmensch die zelf gestudeerd heeft weet: op de universiteit kan je je conservatieve of klassiekliberale mening maar beter voor je houden. Doe je dat niet, dan heb je het “opeens” veel lastiger dan je medestudenten die de linkse staatspropaganda wél omarmen.

Hoe dan ook, volgens Kinneging is intern afgesproken dat er niets gezegd wordt over het ondertussen afgeronde onderzoek. “Die klacht is grondig onderzocht, daar is iets uitgekomen en dat leidt niet tot een disciplinaire maatregel van de universiteit. En daarmee is het dossier voor mij afgesloten,” aldus Kinneging. Feedback op zijn manier van lesgeven neemt hij “uiteraard” ter harte.

Maar ja, dan is rector Carel Stolker er ook nog. Dat is dezelfde Stolker die meteen bovenop aantijgingen tegen Cliteur sprong en de gerespecteerde hoogleraar aan een vernederend onderzoek onderwierp. “Een aantal klachten is gegrond verklaard en daar volgden maatregelen op. De commissie gaf het college van bestuur een aantal adviezen: de hoogleraar moest zijn manier van onderwijs geven echt veranderen,” aldus Stolker. “Het college heeft het oordeel en de adviezen daarop integraal overgenomen, en is het dus eens met het gehele advies, en heeft aan de decaan van de faculteit gevraagd met de hoogleraar in gesprek te gaan, om te zorgen dat de adviezen van de commissie allemaal opvolging zouden vinden.”

Deze man. Echt hoor. Wat een schaamteloos figuur.

Hoe dan ook, hoewel Stolker Kinneging dus toch publiekelijk nog even een trap na geeft heeft de hoogleraar één bekende bondgenoot die voor vuur voor hem gaat. En terecht. Ik heb het dan natuurlijk over Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie.

“De aanval op de beste academische plek in Nederland – de afdeling encyclopedie en rechtsfilosofie in Leiden – gaat door,” aldus Baudet op Twitter. “Nu prof. mr. dr. Paul Cliteur – terecht! – volledig in ere is hersteld, richten de valse verdachtmakingen zich op prof. dr. Andreas Kinneging. Zonder enige twijfel is hij één vsn de beste docenten die ik óóit heb gehad. Een parel voor het onderwijs en een onschatbaar geschenk voor intelligente jonge mensen. Ik sta 100% achter hem, zoals ik ook 100% achter Cliteur sta.”

In plaats van dat al die zielige sneeuwvlokjes huilehuilie doen om de directheid van Kinneging, en over de manier waarop hij de socratische methode toepast, doen ze er verstandig aan iets van eelt op de ziel te kweken. Wij, rechtse mensen, hebben dat al jaren verplicht moeten doen omdat links nagenoeg het hele onderwijs in handen heeft, en daar zijn we absoluut niet minder van geworden.

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op mijn nieuwe Telegram-kanaal. Zo blijf je de hele dag door op de hoogte van het allerlaatste nieuws!

Laat die halve-mannen die zeuren over ‘niet lief behandeld te worden’ daar een voorbeeld aan nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. liefdevol rechts

  Enkel van links kan je zoiets verwachten.

  1. WayneGretzky99

   Daar komt de kogel altijd vandaan.

   1. hans-e-pans

    Zo vlak voor de verkiezingen is het hele rijtje afgewerkt.

    Liggen de verdachtmakingen nog verst in het geheugen van de kiesgerechtigden.

 2. halo1

  Zijn we nu echt “niets minder geworden van al dat eelt op onze ziel, gekweekt door dat linkse onderwijs”(citaat) ? Tja.. en wat dan met de factor ergernis? Wat Kinneging dan zo verdacht maakt, blijft vooralsnog onduidelijk..het moet vast heel “errug” zijn…

  1. Barbera

   Tja dat lees je dus niet terug in het topic.
   Vraag aan M v/d G voor een aanvulling.

  2. Nostradamus

   Wordt mooi weergegeven in een rap tegen de haters. Tegen de zelfbenoemde wokies. Gisteren op DDS: h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/muziekvideo-rapper-tom-macdonald-veegt-de-vloer-aan-met-fake-woke-gekkies/
   Of wellicht beter, rechtstreeks: h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o

   Ik ben niet van de rap maar deze jongen verdient een lintje. Ik heb nog niet één negatieve reactie gezien. Geliefd van jong tot bejaard. Maar hij kan rappen wat hij wilt want hij hangt niet aan de leiband van een grote platenmaatschappij.

 3. Barbera

  Net het stuk gelezen in de NRC.
  Wat een walgelijk figuur is die Kinneging.

  Logisch dat Baudet en DDS hem steunen.

  1. AS210854

   Troost je B, hij kan nooit zo walgelijk zijn als jij.🤮🤮🤮🤮🤮🤮

   1. werikke

    gewoon negeren deze ijkel leeft als parasiet en heeft shit leven en zo probeert die aandacht te krijgen. hopelijk krijgt die een ziekte zodat die keer rustig kan nadenken. Hij vond erg dat mensen hem dood wensten maar hij maakt het er ook zelf naar

 4. HD

  Als je vandaag de dag een groot probleem als je blank, rechts, je eigen geslacht nog hebt.
  Dan hoor je er niet meer bij.

 5. Barbera

  Toevoeging.

  Cliteur is sterk antireligieus en hecht grote waarde aan de vrijheid van meningsuiting. Ellian is vooral islamkritisch, terwijl Kinneging reactionair is: hij zet zich af tegen de moderne tijd en put inspiratie uit geschriften van kerkvaders, de Bijbel en de Koran.

  1. Paardenmiddel

   Bar enz…wat een simplistische opmerking.
   Dus, als iemand inspiratie opdoet uit geschriften van geleerden, dan is zo iemand afgeschreven.
   Laat mij jou iets verklappen: onze moderne “wijsheden” steunen op de basis van vroegere geleerden. Ze bouwen voort.
   Zo, weer wat geleerd, jongen

 6. The devil and the deep blue sea

  Een paar jaar geleden was er ook al iets met die Kinneging, toen intimideerde hij als ik mij goed herinner een journalist die bij hem aan de deur kwam om vragen te stellen, Andreas Kinneging vs Rutger Castricum als ik mij goed herinner, hij werd zelfs handtastelijk!

  1. WayneGretzky99

   Als ie dat bij mij zou doen schop ik em mijn terrein af.

   1. Mireille

    Dat is geen reclame voor uw bedrijf wanneer u dat zou doen.

 7. Tedje Kruis

  Als Baudet je steunt dan zal
  De verdachtmaking toch wel hout snijden.

  1. WayneGretzky99

   Dan loop je naar de politie en dien je officieel een aangifte in. Dan kan je tenminste ook voor de rechter gesleept worden maar dat durven jullie laffe nsb-ers vast niet.

   1. Brenda Welsh

    Het hele artikel waar het allemaal omgaat staat in de digitale versie van NRC 5 febr. 2021. “NRC had inzage in vertrouwelijke documenten uit de klachtenprocedure, evaluaties van colleges en in uiteenlopende correspondentie (mail- en whatsappverkeer)”
    Zou DDS dat ook hebben? Ik vraag mij af wie er nu nog enige betrokkenheid hebben, behalve Paul Cliteur, bij FvD resp. DSS. Laat horen!

   2. Thant dolph

    “Dan loop je naar de politie”

    Onzin, appels met peren vergelijken.

 8. Mireille

  Thierry is woest..Tja, verkeerd vak gekozen, hij had beter bankier kunnen worden, of wielrenner. Het wordt duidelijk dat Thierry met de politiek niet zo goed kan omgaan. Het zit hem een beetje tegen. Ik heb het vermoeden dat zijn langste tijd er opzit. Wie niet?

 9. RobertB

  Ach, ach…een grapje uit de jaren 70….alle universiteiten in NL claimde dat het “hun” professor A, B of C was…
  Professor heeft de gewoonte om college te geven en de vrouwen in de zaal niet te begroeten.
  “goede morgen, heren”
  De vrouwlijke studenten balen hiervan en spreken af dat op woensdag aanstaande er geen mannelijke studenten naar college komen.
  De professor stapt de college zaal binnen, ziet alleen dames, en zegt: “Oh,ik kan wel weer gaan, er is niemand” en vertrekt.

 10. Vogel

  Het wordt tijd dat die linkse idioten stiekem hetzelfde drankje als de Russische oppositie leider krijgt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.