Van Haga geeft draaikont Rutte veeg uit pan: ‘Jaar lang niet luisteren en nu ligt het land in puin!’

Gisteren erkende Rutte, nadat iedereen met gezond verstand het al doorhad, dat hij te lang niet heeft gepraat met critici over het coronabeleid. Mensen als Maurice de Hond en het Red Team werden te lang genegeerd aldus Rutte. Zo vlak voor de verkiezingen maakt Rutte een draai van jewelste en omarmt hij de critici. Trapt iemand hier nog in? 

FVD-Kamerlid Wybren van Haga moet helemaal niks hebben van deze opzichtige draai. Over een maand zijn de Kamerverkiezingen en ‘ineens’ geeft Rutte aan dat het belangrijk is om te luisteren naar de kritische tegenstem. Hoe geloofwaardig is dit?

Rutte geeft aan in het interview met zijn boezemvriend Jort Kelder dat ze te lang de coronacritici hebben genegeerd. Pas vanaf mei zijn zij voor het eerst in gesprek gegaan met deze mensen. Terwijl Maurice de Hond als een van de eerste in Nederland het belang van mondkapjes en het gevaar van aerosolen op de agenda zet. Te lang werd hij niet serieus genomen.

“Een deel wat wij te lang niet hebben gezien. We zijn pas in mei in gesprek gegaan.”

We zaten dus midden in de eerste lockdown, en toen pas nam de premier de moeite om ook kritische geluiden aan te horen en niet enkel af te gaan op jaknikkers.

Het is gewoon goedkope verkiezingsretoriek van Rutte om nu ineens een halfslachtige handreiking te doen naar de critici. FVD-Kamerlid Wybren van Haga doorziet deze poging en merkt terecht op dat Rutte al gigantische schade heeft veroorzaakt. De maatregelen hebben onze economie al platgelegd en nu maakt Rutte een halve draai. Hartstikke ongeloofwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Heras

  Weer een leugen. Viruswaarheid heeft NOOIT gezegd dat er geen virus is. Integendeel covid is er altijd geweest.
  Kabinet gaat weer draaien om herkozen te worden.

  1. Barbera

   @H
   Draaien om herkozen te worden?
   Je bent niet op de hoogte van de laatste peilingen, oh wacht, FvD en PVV zitten de coalitie op de hielen 🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Barbera

  ”Jaar lang niet luisteren en nu ligt het land in puin!’ ”

  Waar heeft die dr@l van Haga het over, mei 2020 vonden er al gesprekken plaats.

  1. usb3.0

   Barbapappa ontkent dat land in puin ligt

 3. Spaanse_K0K

  Ooit stelde de alom gewaardeerde reageerder Herr Oudshoorn hier:
  Als achteraf de feiten anders blijken te liggen, is van draaien geen sprake.

  En zo is het natuurlijk ook.

 4. Beukman

  Haga heeft ook gezegd dat de komende verkiezingen een referendum zullen zijn over het coronabeleid van de regering. We stevenen dus af op een Kabinet Baudet-I. Althans, als het Nederlandse volk óók vindt dat Rutte er een potje van heeft gemaakt en Forum het al die tijd bij het rechte eind had.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Althans, als het Nederlandse volk óók vindt dat Rutte er een potje van heeft gemaakt en Forum het al die tijd bij het rechte eind had.”

   EN

   Er geen grootschalige verkiezingsfraude plaatsvind zoals in de verenigde staten.

   #DominionVotingSystems

 5. Bas van Loon

  Deze Van Haga zet nu wel een grote mond op tegen Rutte, maar hij is dankzij hem ooit in de Tweede Kamer gekomen. Vervolgens heeft deze huisjesmelker zich afgesplitst en schuldig gemaakt aan zetelroof en heeft hij zich aangesloten bij een partij die niet vrij is van racistische smetten. Je hebt vervolgens het zogenaamde lef om anderen de maat te nemen, maar in werkelijkheid ontmaskert zo iemand zichzelf natuurlijk als hypocriet en onbetrouwbaar. Een schande voor onze volksvertegenwoordiging. De FVD is een foute club en Van Haga is fout in het kwadraat. Vindt een radicaal rechtse rakker.

  1. Loelap

   Politici nemen elkaar te pas en te onpas altijd de maat daar is dit figuur niet anders in.
   Vooral als er verkiezingen komen, hebben ze daar last van.

  2. halo1

   Hoe kan een “‘radicaaal rechtse rakker”” zich nou laten ringeloren door een links-frame-begrip “racistisch”‘.. dat alleen maar erop uit is verschillen te verdoezelen?…

  3. werikke

   veranderen van mening geeft aan dat je blijft nadenken.

 6. Edjan

  Ik heb hier de kreet “wappie” nog niet gehoord. Daar werd je nl nog niet zo lang geleden voor uitgemaakt als je het niet voor de volle 100% met de zittende macht eens was. Al je bijv. dacht dat er wel een virus was, dat niet door kwaadwillenden was gefabriceerd en vrijgelaten maar op de een of andere manier uit de natuur was overgesprongen op de mens, maar dat je je afvroeg of de maatregelen om corona in te dammen misschien niet erger waren dan de kwaal of dat men beter alleen een ring van maatregelen kon leggen rondom de kwetsbare groep (>70 met een chronische ziekte) en de rest van het volk vrij laten. “Wappie” werd je dan toegevoegd.

  Opeens veinst meester-manipulator Rutte interesse want over een paar weken zijn er verkiezingen. Hij wil zoveel mogelijk stemmen binnen halen en niet de indruk wekken dat hij slaafs achter Macron en Merkel aanloopt maar echt de objectieve en neutrale vader-figuur is. Het zal nog werken ook …

 7. Fortiori

  Merkwaardige landjonker, die van Haga. Hij heeft niet in de gaten dat hij slechts een bijrol vervult naast Thierry Baudet.

  1. werikke

   jij bent insider dat je het zo goed weet?

 8. CZ

  Marx Rötte, die dient berecht en opgesloten te worden!

  1. usb3.0

   h*tps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

 9. Heinz

  Een kabinet van Haga zit er niet in, voor zover ik het kan bekijken.

 10. RCS

  Alles voor behoudt van de macht. Liegen alsof het gedrukt staat, misleiden, informatie achterhouden, draaien tijdens verkiezingstijd, doen alsof je je het niet meer kan herinneren om je eigen hachje te redden, alles is bij deze niet integere VVD-er geoorloofd. Het verbaast me niets dat de VVD zoveel integriteitschandalen kent.

  1. Edjan

   Als je Machiavelli als norm neemt, doet Rutte het geweldig.

 11. werikke

  taktiek van Rutte is eerst een dictator zijn dan sorry zeggen en verder geen consequenties nemen hierop. Gewoon een leugenaar maar wel een goede leugenaar aangezien domme stemmers hem alles vergeven terwijl ze genaait worden . Stem PVV als je voor je kinderen nog een leefbaar Nederland wil hebben met genoeg woningen en goede gezondheidszorg.en minder moslim import

 12. usb3.0

  LEUGENCLOWN RUTTE

 13. Yoyo

  Je kan over het Rutmenneke zeggen wat je wilt , het heeft liegen en draaien tot een meesterlijke kunst verheven.
  Al hebben we hier over 5 jaar geen herinnering meer aan.

 14. Niet L niet R

  Voor mij is Gladde Rutte en gesjeesde onderwijzer al heel lang niet betrouw!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.