Arme kinderen! Rutte: ‘Als VVD fors verliest op 17 maart lijkt het me leuk om in het onderwijs te werken!’

Als de VVD de verkiezingen van 17 maart verliest en “de schade” serieus is verlaat Mark Rutte de politiek. “Als het fout gaat op 17 maart,” aldus de premier, en de VVD echt fors verliest, dan wil hij voltijd leraar worden. Jawel, de dan voormalige premier gaat dan gewoon fulltime voor de klas staan. 

Dat zei Rutte tijdens een nieuwe aflevering van de AD.nl-webserie De Lijsttrekkers.

“Ik denk als het fout gaat op 17 maart, dan ben ik niet meteen weg, dan heb je eerst een formatie, en dan komt iemand de sleutel van het Torentje ophalen als die formatie voorbij is. En het lijkt mij wel leuk, ik geef nu als vrijwilliger les in het onderwijs, om dan een paar jaar daar echt te werken,” aldus Rutte.

Het zou natuurlijk een ware nachtmerrie zijn voor de kinderen. Het goede nieuws is dat Rutte het land niets meer kan aandoen. Maar ja, dan staat hij voor de klas. Hij zou jouw kinderen maar lesgeven en ze hersenspoelen met zijn Rutte-doctrine. Je moet er niet aan denken.

Maar is er dan toch nog een kans dat hij in de politiek blijft? Ja. Die is er. Want ook als hij verliest kan Rutte best nog doorgaan. “Als de VVD zegt, ‘je mag blijven,’ als het verlies beperkt is en ze willen me nog hebben als fractievoorzitter, dan zou ik dát het leukste vinden. Maar ik kan me ook voorstellen dat als het verlies te groot is, dat ze zeggen, ‘nou opgedonderd met die man, we willen een ander.’ Dan moet je daar ook naar luisteren.”

“Kijk, als ik de kans krijg blijf ik het liefst in de Kamer zitten, dat zou ik het liefste doen. Maar ja, je ziet toch meestal als de verkiezingsuitslag heel slecht is dat zo’n partij zegt, ‘wegwezen’.”

Kunnen we niet én, én doen, Mark? Dus dat je én uit de politiek stapt én ook niet voor de klas gaat staan? Wat zou je ervan vinden om lekker te gaan rentenieren? Je bent ongehuwd en woont niet eens samen (hoewel je onlangs zei dat je Kerst wél met een speciaal iemand [man/vrouw] gevierd had) dus je hebt ongetwijfeld flink wat geld op je spaarrekening staan. Of geïnvesteerd in aandelen. Of allebei. Dan is het toch helemaal geweldig om lekker naar het zuiden van Spanje of Italië te gaan, daar een villa voor een spotprijsje op de kop te tikken, en vervolgens heerlijk de rest van je leven te genieten?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Doe jezelf, kiezers én die arme kinderen en plezier en doe het! Ga na je politieke carrière – die hopelijk 17 maart ten einde is – niet lesgeven aan kinderen in hun lesbanken. Maar ga lekker naar de zandbanken. Gewoon doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Franz Biberkopf

  “Ga na je politieke carrière – die hopelijk 17 maart ten einde is”

  We kunnen voor zekerheid aannemen dat Rutte gewoon weer premier wordt en opgaat voor de titel van de langstzittende premier.

  Die titel krijgt hij vanwege grote verdienste.

  1. Nostradamus

   Lees eerst eens het boek: “De ravage van tien jaar Pinokkio”.
   Hier op de pagina staat informatie waar je het boek kan bestellen.

   1. Franz Biberkopf

    Nostra weet dat Rutte huizenhoog staat in de peilingen omdat erg veel mensen helemaal niet denken dat hij er een ravage van heeft gemaakt.

    Daar hebben ze gelijk in. Rutte is een van de beste premiers die we ooit hadden.

    1. halo1

     Schei uit met dat geslijm s.v.p…. maar hij had inderdaad weinig alternatieven.. en heb wat meer oog voor het feit dat velen hem haten.

     1. Franz Biberkopf

      Er zijn uiteraard mensen die hem haten maar in een democratisch land laten we ons leiden door een meerderheid die Rutte een goede premier vindt.

    2. Nostradamus

     De beste stumpers weten helemaal niet dat ze door Pinokkio voorgelogen worden en blijven happen naar de worst die ze voorgehouden krijgen. Inclusief jijzelf blijkbaar. Arme jij… Ik heb best een beetje medelijden met jou. Een klein beetje, maar toch…

    3. Seneca

     @bibberkop reactie 5
     democratisch land? waar heb jij de laatste jaren gewoond? onder een steen? alle landen die claimen democratisch te zijn, zijn in wezen een dictatuur, met een sausje overgoten. zo ook dit landje waar de meerderheid der bibberkoppen ook stomme koppen zijn. ik maak mij sterk, dat jij, met een mondkap, alleen in je auto zit en ook zo over straat loopt. hersenloos figuur.

  2. Cycle25

   Hij begint aardig op Poetin te lijken ja..

 2. halo1

  Als Rutte het zo slecht gedaan zou hebben…. zou ik hem ook geen villa en dolce far niente in Spanje gunnen. We weten natuurlijk wel beter…

  1. Spaanse_K0K

   zou ik hem ook geen villa en dolce far niente in Spanje gunnen.

   In Spanje wordt weinig Italiaans gesproken.

 3. Spaanse_K0K

  Arme kinderen! Rutte: ‘Als VVD fors verliest op 17 maart lijkt het me leuk om in het onderwijs te werken!’

  Maar gelukkig staat de volgende premier al klaar.
  Niet omdat Hij dat wil, maar omdat Nederland Hem nodig heeft.

  1. Franz Biberkopf

   Baudet staat al op vijf zetels in de peilingen. Daar kan Rutte niet tegenop.

   1. Spaanse_K0K

    Onbegrijpelijk dat zo weinig Nederlanders snappen dat ze Hem nodig hebben.
    Hij is toch echt de magistrale redder van Nederland.
    Zijn eerste wetsvoorstel ligt al klaar.
    Er komen in Nederland 5 klassieke muziek zenders bij.

    1. pasco

     Kok:
     “Er komen in Nederland 5 klassieke muziek zenders bij.”
     Dat is in elk geval al winst mbt de antimuzikale grachtengordel muziek!

     1. Spaanse_K0K

      Zou Pasco weten waar Baudet woont en waar het FvD hoofdkwartier gevestigd is?

     2. pasco

      Kok:
      ” waar het FvD hoofdkwartier gevestigd is?”
      Haha, irrelevant mbt tot muzieksmaak!
      Niet?

    2. Franz Biberkopf

     “Er komen in Nederland 5 klassieke muziek zenders bij.”

     Als premier van een coalitiekabinet zie ik Baudet wel bereid tot een compromis met drie klassieke zenders. In ruil voor een boreale vlag boven het Torentje.

     1. sonny

      Frans bibber@
      Die vlag zou er sowieso komen, is niet over te onderhandelen!

  2. StemPzeweg

   Dat voorspel ik ook. Onze boreale geld van de lage landen komt ons bevrijden van het linkse Ruttekartel

   1. StemPzeweg

    *Boreale held

  3. Seneca

   @cockje
   ben jij religieus geworden (licht gezien of iets dergelijks?) of was jij al die tijd reeds een trouw kerkganger? ik denk het wel of je bent wel erg ver van het padje af dat je hij en hem met een hoofdletter schrijft; dat is eigenlijk voorbehouden aan het opperwezen…

 4. StemPzeweg

  Mark Rutte heeft Nederland een grote dienst bewezen met zijn uitmuntende kwaliteiten als volksvertegenwoordiger. Twee keer heeft hij ons uit een zeer ingrijpende crisis weten te halen. Toch gaat mijn stem naar Sylvana Simons van BIJ1 omdat racisme en vreemdelingenhaat en het bestrijden daarvan een zeer grote prioriteit heeft

  1. halo1

   Zag haar nog vanmorgen.. hooguit 1 zetel… ik doe echt mijn best geen bloedhekel aan haar te hebben.. maar ze zuigt, ze irriteert… verder : racisme en vreemdelingenhaat bestaan niet tenzij de ander het er naar maakt door onaangepastheid of provocatie.. dan is het nog niet gelegitimeerd, maar wel (psycho)logisch verklaarbaar.

   1. pasco

    Halo:
    Terug met haar naar de slavernij, aan de ketting ermee!
    Hoogstens bruikbaar als spe*macontainer!

    1. Spaanse_K0K

     Te oordelen naar het taalgebruik en houding tegenover vrouwen lijkt pasco mij een echte boreale Baudet aanhanger.
     Een pareltje voor zijn partij.

  2. Spoetnick

   Rutte in het onderwijs.
   Alle kinderen worden opgeleid tot dictator.
   Tel uit je winst.

 5. Spaanse_K0K

  Michael, schrijf eens een sappig stukje over de D66 rechters in Amsterdam.
  Je weet wel, van:

  Het gerechtshof in Amsterdam roept Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, oud-bestuurslid Rob Rooken en Paul Frentrop, de huidige fractievoorzitter in de senaat, op voor een verhoor in een smaadzaak die is aangespannen door voormalig FVD-penningmeester Henk Otten.

  Het hof nam deze beslissingen in een zaak die in september 2019 door Otten is aangespannen. Hij deed destijds aangifte van smaad en laster nadat Forum voor Democratie (FVD) een eigengemaakt rapport openbaar had gemaakt waarin stond dat Otten fraudeerde met subsidiegeld.

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet destijds weten geen aanleiding te zien voor subsidiefraude en ook de eigen accountant van Forum voor Democratie liet weten dat de jaarrekening was goedgekeurd en “het totaalbeeld correct” was.

  In juli 2019 werd Otten op basis van het rapport uit de partij gezet. Bij het onderzoek werd geen wederhoor toegepast, en het werd ook niet geschreven door externe onderzoekers. Otten noemde het “een flutrapport alleen gemaakt om mij te beschadigen”.

 6. liefdevol rechts

  Wat kunnen die linkse partijen toch een onzin verkopen, je voelt gewoon hun angst voor het verlies dat ze gaan leiden en de daarbij onzin dat ze hierbij uitkramen is er het bewijs van.

  1. Spaanse_K0K

   @ liefdevol rechts.
   Behalve PVV en FvD zouden alle partijen het liefst de verkiezingen uitstellen of afstellen.
   Ze durven niet naar de stem van het weldenkende volk te vragen.

 7. Paardenmiddel

  Ik weet een betere plek voor de slechtste premier ooit. Tussen 4 muren in Scheveningen, voor alle schade aan de mensheid.

  1. Franz Biberkopf

   Het probleem is niet alleen dat Paardenmiddel hier fascistische onzin verkoopt maar ook dat hij zelf zeker denkt te weten dat dit zinnige praat is.

   1. Seneca

    @bibberkop
    als de overige lezers van dit blog verslag zouden doen van jouw ‘zinnig’ geraaskal, dan zijn wij voorlopig de eerste 10 dagen onder dak. hersenloos figuur!

 8. Kharm

  Dat is stemmen trekken, al die ouders met kinderen stemmen nu Rutte om er zeker van te zijn dat hij niet voor de klas staat bij hun kinderen

 9. Wim Vreeswijk

  Die Rutte houdt er nu al rekening mee dat het 17 maart fout gaat. Bovendien heeft hij natuurlijk geen zin in een minderheidskabinet waardoor hij continu in overleg moet gaan met allerlei splinters om van alles te moeten gaan toelichten.

 10. Seneca

  ‘En het lijkt mij wel leuk, ik geef nu als vrijwilliger les in het onderwijs, om dan een paar jaar daar echt te werken,” aldus Rutte’. leest u voorgaande zin – volgens MvdG uitgesproken door de heer Rutte – eens zorgvuldig. hij zegt: ‘om een paar jaar daar echt te werken’. m.a.w. de man heeft nog nooit een slag werk gedaan. ja vergadert, ernstig gekeken, tot laat stukken (in zijn kraag) doornemen maar het echte werk, neen daarvoor moet je niet bij de heer Rutte zijn. als het te moeilijk wordt en hij moet echt denken, dan roept hij zijn assistent(e).

 11. liefdevol rechts

  “Als VVD fors verliest op 17 maart lijkt het me leuk om in het onderwijs te werken!’

  Welke ouder met nog gezond verstand zou hun kind willen laten onderwijzen door Rutte?
  Hier zou eens een pol over gemaakt moeten worden.

  1. Spaanse_K0K

   Maar dan wel op een echte rechtse site, de Quote of HPdeTijd bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.