Burgemeester Halsema verlengt Big Brother-maatregel wegens “aanhoudende demonstraties”: cameratoezicht blijft

Het cameratoezicht op en rondom het Museumplein in Amsterdam wordt verlengd. Burgemeester Halsema verwacht namelijk dat er “aanhoudende demonstraties en bijeenkomsten zullen plaatsvinden op het plein.” Dus ja: alweer gaan privacy en vrijheid op de schop om burgers flink aan te lijnen.

Al elf weekenden op rij komen er honderden demonstranten naar het Museumplein in Amsterdam, meestal omdat ze het niet eens zijn met de coronamaatregelen van de overheid. Daarom stelde burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) cameratoezicht in dat aanvankelijk tot 29 maart zou blijven. Nu constateert zij echter dat die onvrede nog wel veel langer kan gaan duren, dus verlengt ze de videosurveillance tot zeker 29 mei. Dat meldt Het Parool:

“Het inzetten van cameratoezicht is een belangrijke aanvulling op de bestaande maatregelen ter handhaving van de openbare orde, het verhogen van het veiligheidsgevoel van de bewoners en ter voorkoming van strafbare feiten die invloed hebben op de orde en rust in dit gebied,” zegt Halsema.

Dat is natuurlijk een uitleg van niks wanneer je constateert dat de politie en de ME er om de haverklap met waterkanonnen, politiepaarden en -honden paraat staan. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat ze bang is dat de boel zó erg escaleert, dat ze iets achter de hand wil hebben om demonstranten mee te kunnen opsporen, of zelfs wil ontmoedigen om überhaupt te gaan demonstreren.

Het heeft in ieder geval niets te maken met “het verhogen van het veiligheidsgevoel.” Het hele plein volhangen met camera’s geeft mensen eerder het signaal dat er op ieder moment iets zou kunnen gebeuren. Hoe dan ook is het een nieuwe stap op weg naar het nieuwe normaal qua veiligheid, waarbij vadertje staat de eigen burgers 24 uur per dag nauwlettend in de gaten houdt, wachtend op een potentiële misstap. Met vrijheid heeft het allemaal bizar weinig van doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Heras

  Moet ze niet opgenomen worden…

  1. coenzoon

   kansloos , dus beginnen ze daar niet aan.

   1. hans-e-pans

    Opnemen is zinloos want ze moet eens weer vrijgelaten worden. Malloten onder elkaar leren van elkaar, dus ze zal er alleen maar mallotiger uitkomen.

 2. coenzoon

  dit misselijke linkse aftreksel moet lekker zo hard optreden bij blm demonstratie of bij de achterlijke debielen van extension of bij de imbicielen van discriminatie demonstratie

  dit stuk onbenul kan enkel zondags het museumplein leeg vegen ! het is een selectief links verontwaardigd stuk vreten wat de naam burgemeester niet eens dragen mag !

 3. GvdGvd

  En Halsema hoe gaat het met je vriendinnetje Brittah Böhler ? Gaan jullie nog vaak samen eten ? Het voelt vast lekker warm aan, misschien ook eens een keertje Rosenmöller uitnodigen aan die disk. Jullie drietjes passen perfect bij elkaar !

 4. Spoetnick

  Selectief gezag uitoefenen.
  Zo begint elke dictatuur.
  Halsema voelt zich als een vis in het water.

  1. coenzoon

   niet enkel valsema , de regenten gaan rustig door met hun build back better gedachte in de grote reset

   Nederland slaapt vrolijk verder

  2. coenzoon

   niet alleen halalsema , regenten gaan gewoon vooruit met build back beter in de grote reset

  3. Augustus

   The coke must flow.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.